3D Marks

Pretaktovanie, rady, tipy, screenshoty...
krija
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

t0m4s3 napísal:Krija - to ci aplikacia bude alebo nebude swapovat VOBEC NEZAVISI na PRIEPUSTNOSTI ani na LATENCII pamati (pamate), ale vyhradne na jej VELKOSTI. Pokial budem mat pamate ktore pobezia na 133MHz single channel a 800MHz dual channel obidve 512MB a uz bude cela obsadena dojde pri swapu na oboch pamatiach, pretoze sa uz do nich nic nezmesti = zapise sa to na disk (pagefile.sys)
niečo v tom zmysle píšem v tom 4. bode.
ale ak by to vôbec nezáviselo, mal by vôbec overclocking význam.
ja si myslím že nie.

ak sa zapíšu dáta do RAM a ich následný unload po ich nepoužívaní je pomalý, k tomu pristúpia nové dáta do RAM a už máš plnú RAM. všetko so všetkým súvisí.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Ano ma overclocking vyznam a to:

- ak je pamat dostatocne velka a nepotrebujes swapovat, mozes nastavit vyssie rozlisenie pretoze rychlejsia zbernica doda viac dat za rovnaku jednotku casu
- procesor bezi na vyssej frekvencii - rychlejsi vypocet a riadenie toku dat
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:Ano ma overclocking vyznam a to:

- ak je pamat dostatocne velka a nepotrebujes swapovat, mozes nastavit vyssie rozlisenie pretoze rychlejsia zbernica doda viac dat za rovnaku jednotku casu
- procesor bezi na vyssej frekvencii - rychlejsi vypocet a riadenie toku dat
no a sme doma

a ohľadom toho swapovania mám ešte jeden postreh.

v biose je jedna položka volá sa Graphics Aperture Size. podľa niektorých
expertov je vhodné túto hodnotu nastaviť na polovicu nainštalovanej pamäte RAM. to znamená na hodnotu 256 MB z 512 MB. Myslím si, že niektorí z vás sa tým nechajú zlákať a popritom sa oberáte o drahocennú RAM a potom plačete že jej máte málo a Swapujete. V pohode stačí aj 128 MB.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

neporovnavaj tvojho celerona so sempronom pri hrach, nema to vyznam 8)
Krija v jednej veci si stojim za svojim, aj ked si vyladis system podla navodov a clankov maximalne ako sa len da, 512Mb ram ti na dooma 3 nestaci pri rozliseni 1024x768 high bez toto aby ti to swapoval aj keby si tych 512 mal vyhradne iba pre tu hru, uz by si to mohol pochopit 8)

btw, to s tou agp som si uz nastavoval pri diable 2 tusim este na starom 850 Durone, a teraz pri 6600 to mam na 32Mb 8)
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

mystique napísal:neporovnavaj tvojho celerona so sempronom pri hrach, nema to vyznam 8)
Krija v jednej veci si stojim za svojim, aj ked si vyladis system podla navodov a clankov maximalne ako sa len da, 512Mb ram ti na dooma 3 nestaci pri rozliseni 1024x768 high bez toto aby ti to swapoval aj keby si tych 512 mal vyhradne iba pre tu hru, uz by si to mohol pochopit 8)

btw, to s tou agp som si uz nastavoval pri diable 2 tusim este na starom 850 Durone, a teraz pri 6600 to mam na 32Mb 8)
toto som našiel na fóre a tuším sú to tvoje bežiace aplikácie.koľko ti to zožerie z RAM 400-450 MB?

pri tomto si dooma naozaj plynulo nezahráš.
to ty nútiš mňa aby som znova hral doom3. dobre znova nainštalujem a budem to hrať do prvého swapu, škoda len, že to prejdem celé :)
Prílohy
toto_je_tvoje.JPG
toto_je_tvoje.JPG (11.48 KiB) 1290 zobrazení
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ano mas pravdu, v praci dooma nehram, ked si chcem zahrat mam ram zahltenu do 150 MB, neviem kto ti povedal ze hram dooma pri tolkych aplikaciach ....

Ja ta hrat nenutim, ale staci ked si to nastavis tak ako tu piseme potom stlacis ctrl ald del a postnes task managera kolonku vykon, a som zvedavy ake tam bude ciselko :oops:
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

krija napísal:3.v jednom príspevku uvádzaš, že si hral DOOM 3 na podobnej zostave
ako ja, len s o niečo výkonnejším procesorom.
tipnem si: bol to niektorý od firmy AMD a nemal si ho pretaktovaný.
tam vidím prípadný dôvod swapovania.

ak sa v tom 3.bode mýlim tak ma oprav, ak nie tak sem dám ešte jeden screen.
mas v pravdu iba v tom ze je to od amd :wink: a dovod swapovania to nieje :lol:
krija napísal:Doom 3 nie je nová hra!

písal som slabší od mystiqueovho. hral som to /Doom 3/ na pretaktovanom Intel Celeron 2000/2667.pretaktuješ ho pomocou FSB zo 100MHz na 133MHz. tým sa očividne zvýši priepustnosť zbernice a tým aj čítanie a zápis do pamäte RAM.

mystique tuším niekde spomínal, že má nejakého AMD semprona a ak nie je pretaktovaný tak zaostáva hlavne v zápise do RAM. to môže u neho spôsobiť to swapovanie.
dalsia lolovina, keby si si trochu zistoval tak semprony (2600 socket A)bezia deafultne na fsb 166 :? podotykam to je default ! Mam to vsak na 192 :wink: cize PR nejakych 3100+ no a v tom zapise takmer uricte nezaostava ani pri default hodnotach...

Edit: po zisteniach na toms hardware @sempron 3500+
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

mystique ja snáď píšem po slovensky a táto časť textu je o mojom procesore nie o tvojom!!!

"písal som slabší od mystiqueovho. hral som to /Doom 3/ na pretaktovanom Intel Celeron 2000/2667.pretaktuješ ho pomocou FSB zo 100MHz na 133MHz. tým sa očividne zvýši priepustnosť zbernice a tým aj čítanie a zápis do pamäte RAM."

videl som ten screen a to si tomu tvojmu chudákovy dal naozaj dobre do tela, :smt023 klobúk dole. ale teraz bude nasledovať pár mojich screenov.

athlon nie je pretaktovaný, intel je.
Prílohy
intel_zápis.jpg
intel_zápis.jpg (32.95 KiB) 1178 zobrazení
Athlon_zápis.jpg
Athlon_zápis.jpg (18.31 KiB) 1177 zobrazení
intel_čítanie.jpg
intel_čítanie.jpg (34.97 KiB) 1181 zobrazení
Athlon_čitanie.jpg
Athlon_čitanie.jpg (25.03 KiB) 1181 zobrazení
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

moje zhrnutie:

1. bolo príjemné si s tebou pokecať, možno aj niekedy na budúce, myslím,ale skôr určite.
2. bolo to poučné a niečo som pochytil aj od teba /možno aj ty si sa narodil s klávesnicou v ruke/. :D
3. ďakujem t0m4s3ovi za jeho postrehy, ale ty si bol tvrdší protivník.
4. snažím sa nepísať loloviny
5. podľa mňa sa veľmi oplatí ladiť výkon aj po softwareovej stránke a spolu s OC to potom je sila.
6. prikladám ten screen čo si chcel. je v rozlíšení 1024*768 bez akejkoľvek graf. úpravy vo formáte bmp. snáď z toho budeš vedieť posúdiť detaili.
Prílohy
doom3.zip
(812.77 KiB) 128 stiahnutí
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

a tym si chcel povedat ze mas lepsi proc od mojho ?

Dobre aj ja dam screeny, bohuzial su to iba jpg lebo su na nete, snad ti to bude stacit :wink: je ich tam viac mozes si pozret vsetky benchmarky a ten chudak tak fici uz pekny rok

Kód: Vybrať všetko

http://www.gymmt.sk/~kveto/benchmarks/read.jpg
to bolo tusim na 2260Mhz ale teraz je to okolo 2764 MB/s - 2113Mhz Box, kvoli teplote

Toto dooma ti pre zatial verim, ale dnes si ho zozeniem a presvedcim sa na vlastne oci :wink: doveruj ale preveruj
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

mystique napísal:a tym si chcel povedat ze mas lepsi proc od mojho ?
nie!
už viackrát som tu spomenul toto:
"písal som slabší od mystiqueovho" - to je pravda a o tom je škoda diskutovať
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

mystique tuším niekde spomínal, že má nejakého AMD semprona a ak nie je pretaktovaný tak zaostáva hlavne v zápise do RAM. to môže u neho spôsobiť to swapovanie.
potom ale nechapem preco to mne swapovalo???

inac neviem ci je to nahoda ale presne ten screen co si postoval bol na jednom webe a hodnotila sa tam kvalita vyhladzovania na tom zabradli...
Ale to je mozno iba nahoda, dooma este nemam ale len ako taky predkrm prikladam quake 4 (ten isty engine) nastavenie 1024x768 high... Mno a neviem neviem ale pochybujem ze je medzi tymi hrami taky priepastny rozdiel v grafike, kedze mi siel asi tak dobre ako doom3, dokonca som mal pocit ze lepsie

http://www.gymmt.sk/~kveto/benchmarks/quake4.JPG
pre objektivnost si mozes odcitat 50MB, screen som robil pri 144MB vytazeni ram

A este nieco, plynule ho na takom nastaveni nehras uz celkom isto, pretoze timedemo1 mi vyslo pri 5700 na nejakych 17,5 Fps
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

za pol hodinu mam dotahaneho dooma 3 a schvalne som zvedavy kolko zozere pri vypnutom swape.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

hmm, no tak uz mam dooma3 na disku, a vysledok je taky aky som ocakaval... zial krija screen poslem az ked tu hodi tomase svoj :)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Tu su moje screeny:

Pusteny DOOM 1177
Windows 703
= 474 MB

Obrázok

Obrázok

podotykam vypnute swap, 2GB operacnej pamate
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ok a teraz ja

http://www.gymmt.sk/~kveto/benchmarks/doom3.JPG
screen som robil pri 144Mb vytazeni a je to ta ista lokacia ako na tvojom screene

takze kde si nabral krija tych 441MB celkoveho systemoveho vyuzitia mi je naozaj zahadou ked len doom3 samotny bere cca o 30 viac
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

no chlapi musím sa ospravedlniť, že som vás tak povediac dohnal k inštalu Dooma a teba t0m4s3 aj k sosaniu /dúfam,že máš rýchly net :roll: / už som asi zistil prečo mi to žralo tak málo z pamäte RAM.

včera keď som ho inštaloval tak mi pri 3. CD vyhodilo: cyklická obnova dát, asi viete čo to znamená. keď som pozrel na všetky 3 CD vyzerali ako keď sa po nich prejde 30 mužstiev z NHL. opravil som ho s ultraISO-m, ale asi to nepomohlo. potom požičaj niekomu niečo.

tak k veci, mám to nainštal a, že si to zahrám. pokračoval som od toho screenu /1. level/ čo som sem dal a po chvíli hrania /asi 15-20 min/ mi začali vypadávať textúry, občas aj celý obraz /bol sivý/ a miestami vynechával aj zvuk. nič nebolo OC okrem CPU. aj loading do levelu bol na výkon môjho CPU príliž rýchly.

nainštaloval som to znova /samozrejme z iného zdroja/ a už to žerie viac z RAM aj sem tam swapuje /hlavne pri otváraní dverí/.

jediná moja útecha je, že mi to swapuje menej ako tebe mystique.

prikladám screen
Prílohy
doom3.zip
(486.42 KiB) 102 stiahnutí
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

3d mark 06 score 1185
3d mark 05 score 2646
3d mark 03 score 5891

sempron 2600+ @ 3500+
512 ddram 394Mhz 7-4-4-2,5
NX 6600 300/500 @ 425/600 256mb

Som zvedavy kedy sa dockam toho ked pojde CPU test okolo 25 FPS
ADOXtreme
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ADOXtreme »

PC nie je taktované... No výsledok je viac ako smiešny!

CPU: Intel Pentium 4 3.0GHz, 1MB L2 CACHE
RAM: 2XPQI 1024MB, 400MHz
VGA: MSI 6200 128MB

3D Mark 2005 - 951
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Btw krija uz si presiel toho dooma celeho ???
Napísať odpoveď