3D Marks

Pretaktovanie, rady, tipy, screenshoty...
krija
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

mystique napísal:Btw krija uz si presiel toho dooma celeho ???
:lol:

prepol som v nastaveniach na medium quality, nakopíroval som savegamy /recruit - na viac nemám/ spustil som fraps.

loadoval som sa takmer do každého levelu a podľa mňa na tejto úrovni to už je hrateľné. FPS bolo v rozmedzí od 19 do 61. tých 19 bolo naozaj najmenej čo som si všimol v zápale boja. podotýkam ešte, že som nepretaktoval GK. so swapovaním by nemal byť tiež problém /pri 512 MB RAM/ využitie RAM bolo s FRAPSOM okolo 500 MB. nie je tam veľká rezerva, ale môže stačiť.

Doom3 ma nenadchol, takže nerád by som ho hral 2. krát. /ale graficky je good/
Na začiatku našej diskusie som uviedol pár príkladov na high a medium quality a týmto upraveným nastavením na MQ sa doom nevymiká z uvedeného zaradenia.
bohužiaľ pre mňa, tých hier, ktoré som hral bolo niekoľko desiatok a Dooma 3 som nesprávne zaradil. /nejak sa my to v tej mojej bedni pomiešalo/.

ak ho máš ešte nainštal. tak to vyskúšaj.
podľa mňa je dobre hrateľný na FX 5700 a ešte + OC.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

lebo by som chcel este vidiet vysledok timedema1, ze kolko ti to hodi fps ked vravis ze ti ide plynule a iba obcasny swap
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

mystique napísal:lebo by som chcel este vidiet vysledok timedema1, ze kolko ti to hodi fps ked vravis ze ti ide plynule a iba obcasny swap
prečitaj si nad tvojim príspevkom

edit : timedemo1 je tuším v opravnom patchi a ten nemám.

tu je ešte niečo na potvrdenie môjho predošlého príspevku:

http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=2

http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=3

ja som pozoroval podobné hodnoty
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

tak tu sú tie 2 screeny z timedema 1.

geforce fx5700 425/500 default a overclocked 500/640 na z-tweaked 82.12.
ale dúfam, že sedíš, lebo toto ti vyrazí dych:
Prílohy
time_demo_results_OC.jpg
time_demo_results_OC.jpg (33.19 KiB) 1264 zobrazení
time_demo_results_default.jpg
time_demo_results_default.jpg (31.81 KiB) 1264 zobrazení
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

neviem o akom patchi tocis ale nevadi.... timedemo1 mi isla hned po naistalnuti dooma, predpokladam ze su to medium kvality hodnoty ze, co je celkom normal :roll: a dokonca mam pocit ze rozlisenie je 800x600 :wink:
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

mystique napísal:neviem o akom patchi tocis ale nevadi.... timedemo1 mi isla hned po naistalnuti dooma, predpokladam ze su to medium kvality hodnoty ze, co je celkom normal :roll: a dokonca mam pocit ze rozlisenie je 800x600 :wink:
niekde na českom webe bola recenzia na Doom 3 a tam to spomínali,že timedemo je možné spustiť len s opravným patchom 1.1.
nevadí, to nie je podstatné.
je to tých 800*600, / teraz som to kontroloval, inak dobrý postreh, ale nebol v tom úmysel / .keď som prestavoval z MQ na HQ v nastaveniach tak mi to sám prestavil na nižšie rozlíšenie a zabudol som to dať späť na 1024*768. to si môžeš overiť robí to aj tebe.
tak tu je tých 1024*768 HQ
Prílohy
time_demo_results_OC.jpg
time_demo_results_OC.jpg (45.58 KiB) 1065 zobrazení
time_demo_results_default.jpg
time_demo_results_default.jpg (44.24 KiB) 1065 zobrazení
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

je to tých 800*600, / teraz som to kontroloval, inak dobrý postreh, ale nebol v tom úmysel / .keď som prestavoval z MQ na HQ v nastaveniach tak mi to sám prestavil na nižšie rozlíšenie a zabudol som to dať späť na 1024*768. to si môžeš overiť robí to aj tebe.
tak tu je tých 1024*768 HQ
kokoooos ta tvoja 5700 je ale riadna masina... s OC kartou si dal taky isty vysledok aka ja na mojej 6600 OC nevymenis??
Sakra pojdem ju reklamovat, cakal som od nej viac
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

mystique napísal:kokoooos ta tvoja 5700 je ale riadna masina... s OC kartou si dal taky isty vysledok aka ja na mojej 6600 OC nevymenis??
Sakra pojdem ju reklamovat, cakal som od nej viac
toto myslíš vážne, alebo si robíš taliansku národnú špecialitu ? ale inak tento problém vidím v driveroch
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

no uplne vazne, tvoja fx 5700 je zazrak, zaostala len o 0,4 framu za 6600 OC ktora bola na vykonnejsom proc ! fakt dobreeee, v driveroch to nebude pretoze su to origo od MSI najnovsie a nemam s nimi nikde problem
gratulejem tvoja FX 5700 OC = NX 6600 OC
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

stála svojho času 3 litre v ageme + investovaných 600k za heatpipe pasívny chladič od thermaltake / na leto ide dole / + 300k za pasívy na pamäte + 1 večer strávený nad optimalizáciou spomínaného biosu od asusu /ak si spomínaš, v inej téme / a následný flash + zakomponovanie a preklad aplikácie na pretaktovanie od MSI do modifikovaných ovládačov od Z-tweaked=ďaľší večer + pogoogluješ a zistíš, že niektorý ju pretaktovali takmer na ultra / default 475/906 /. tak som bol v rozpakoch ako ty teraz. ešte stále ju považuješ za zázrak ?
Prílohy
fx5700.jpg
fx5700.jpg (129.52 KiB) 1039 zobrazení
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ano, k tomuto nemam co povedat, iba ze sa stal zazrak...
Chcem vidiet kartu FX 5700 serie ktora ma defualtne takt pameti na 500, a po OC da 906 MHZ, ten link by ma fakt zaujimal,
OK teraz si uz srandu nejdem robit a vazne
Kde si prosimta nabral tie cisla, zeby dalsia lolovina????

prikladam link
Je to timedemo 1 v doome 3 (1024x768 high)na pocitaci A64 4000+ 2400MHz s 2x512 MB PC 400 v dual channely, vysledok FX 5700 Ultry podotykam ULTRY co ma ddr 2 pamete o ktorych sa tebe ani nesniva je 27,1 FPS, obycajna nejakych 22 FPS, moj odhad na tvoj vysledok keby si nezavadzal je nejaych 14-16 FPS

Dufam ze toms hardware pokladas za hodnoverny zdroj :wink:
Cakam tvoje vysvetlenie krija dakujem...
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ja si myslím, že občas z mojich príspevkov čítaš každé 5 slovo. napísal som takmer na ultra. tie 1. 5700-vky mali pamäte taktované na 550. niektorý na nete uvádzali takt pamätí okolo 750-780. ja viem nie je to 906, je to o 100 MHz až 130 MHz viac ako mám ja. potom to skúsim pozrieť.

a aj na tom´s hard. ti ušlo, že je tam aj fx 5700 úplne dole a nastavenie bolo s 8 x AF /to je pre zmenu úplne hore/
a ďaľší postreh je, že doom3 ma tendenciu zlepšovať sa každým novým ovládačom pokým nemáš nainštalovaný opravný patch 1.3.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

krija napísal:ja si myslím, že občas z mojich príspevkov čítaš každé 5 slovo. napísal som takmer na ultra. tie 1. 5700-vky mali pamäte taktované na 550. niektorý na nete uvádzali takt pamätí okolo 750-780. ja viem nie je to 906, je to o 100 MHz až 130 MHz viac ako mám ja. potom to skúsim pozrieť.

a aj na tom´s hard. ti ušlo, že je tam aj fx 5700 úplne dole a nastavenie bolo s 8 x AF /to je pre zmenu úplne hore/
a ďaľší postreh je, že doom3 ma tendenciu zlepšovať sa každým novým ovládačom pokým nemáš nainštalovaný opravný patch 1.3.
Ach krija anisotropna filtracia 8x ti znizi fps tak o 1 frame mozno o 2... ta zostava na ktorej to bolo robene je 2,5 krat vykonnejsia, tvoja fx 5700 aj ked OC nema na Ultru ani zdaleka (800mhz pamet) tak ako je mozne ze si ju s prehladom dal ????

Pre ilustraciu, v tom teste je aj karta 6600 s vysledkom 50,7 FPS
S uplne identickym nastavenim na mojom PC som dosiahol 37,5 FPS
Uz som to tu niekde spominal ale napisem to este raz Amd 3100+ 512 DDram a ta 6600 je OC 300/500 @ 445/595, cize som zoastal o nejakych 12 framov co je pomerne dost, s prihliadnutim na to ze moja karta oproti tej v teste je asi o 25 percent vykonnejsia vdaka OC
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

napíš mi prosím ťa ako ty spúšťaš to timedemo, ja sem potom hneď dám ten môj aj s novými screenmi.
na nete som našiel takto: beží už doom3 ~/cheatovacia konzola/ a tam toto: timedemo demo1 use cache, ale môžem ti hneď povedať, že mne to tak nešlo.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

napíš mi prosím ťa ako ty spúšťaš to timedemo, ja sem potom hneď dám ten môj aj s novými screenmi.
na nete som našiel takto: beží už doom3 ~/cheatovacia konzola/ a tam toto: timedemo demo1 use cache, ale môžem ti hneď povedať, že mne to tak nešlo.
Hmm, ako si potom spravil tie screeny ked ti to tak neslo??

ctrl + alt + ~

timedemo demo1 :wink:
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

díky moc. tu sú dva screeny
1. ako to spúšťam ja. podľa mňa je to objektívnejšie. timedemo beží ešte pred spustením hry.
pri takomto spustení ale najprv musíš nastaviť v hre rozlíšenie a qualitu.
a vermi bolo to 1024*768 hq.
2. screen zobrazuje vyťaženie RAM pri timedeme. uvidíš, že jej tam je ešte dosť, takže žiadny swap. pri takomto spustení stačí aby ten môj chudák procesor stíhal dodávať dáta do ram a on očividne stíha. a to, že na tom´s hardware to robili na zhruba 2,5 x rýchlejšom pc pre mňa nie je smerodatné, lebo aj keď mali ram v zapojení dual channel tak stále sú to u AMD len max. 400 MHz a takú rýchlu mám aj ja.

môj tip:
vyskúšaj to po mojom a nainštaluj tie Z-tweaked 82.12 drivre , sú jedny z najlepších, aké som kedy mal.
Prílohy
time_demo_oc.zip
(1.08 MiB) 131 stiahnutí
odkaz_vlastnosti.jpg
odkaz_vlastnosti.jpg (83.29 KiB) 1063 zobrazení
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

díky moc. tu sú dva screeny
1. ako to spúšťam ja. podľa mňa je to objektívnejšie. timedemo beží ešte pred spustením hry.
pri takomto spustení ale najprv musíš nastaviť v hre rozlíšenie a qualitu.
a vermi bolo to 1024*768 hq.
2. screen zobrazuje vyťaženie RAM pri timedeme. uvidíš, že jej tam je ešte dosť, takže žiadny swap. pri takomto spustení stačí aby ten môj chudák procesor stíhal dodávať dáta do ram a on očividne stíha. a to, že na tom´s hardware to robili na zhruba 2,5 x rýchlejšom pc pre mňa nie je smerodatné, lebo aj keď mali ram v zapojení dual channel tak stále sú to u AMD len max. 400 MHz a takú rýchlu mám aj ja.

môj tip:
vyskúšaj to po mojom a nainštaluj tie Z-tweaked 82.12 drivre , sú jedny z najlepších, aké som kedy mal.
Vsimni si rozdiel, tvoj cpu vs moj vytazenie, a ty vravis ze pre teba A64 4000+ nieje smerodajne? vsak ten by tam siel ani nie na 60 percent

Kód: Vybrať všetko

http://www.gymmt.sk/~kveto/benchmarks/cpu%20use.JPG
Tvoj procesor nestiha vsak ide na 100 percent pocas celeho testu a porovnavat rychlost zbernice A64 4000+ dual channel s celeronom 2600 OC :lol: :roll: :oops: ROFL
Navyse krija, akosi si sem nehodil cislo fps

PS: ziadne drivre ma nedonutis instalovat, uz si tu raz loloval s vytazenim ram a lolujes aj teraz, takze ziadne Z-TWEAKED :lol: , najprv tvrdis ze s use cache ti to nejde a teraz ze ano? ach jaj...
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

teraz si ty podľa mňa dobrú lolol

1. pozri sa sem: je to z našej témy

http://img257.imageshack.us/my.php?image=snag2829ep.png

t0m4s3 má 2GB RAM tak tipujem, že má aj jeden z tých výkonnejších procákov a tiež je vyťažený na 100 % to je 1. lol /to, že beží na plno neznamená, že nestíha/.

dávam ti sem screeny, lebo viem,že náš problémy s čítaním mojich príspevkov, ale toto je už na mňa moc. to ty tam už ani nevidíš ako dlho tam ta yellow line beží. to nie je na začiatku timedema. ak máš dostatok RAM tak task manager je schopný zaznamenať akúkoľvek zmenu vyťaženia, hlavne v políčku stránkovanie. to bol 2.lol.
a 3. lol je toto: ešte tak zhruba pred 1/2 rokom bolo zapojenie do dual channel menej výkonné ako single z dôvodu horšieho časovania pamätí a je všeobecne známe, že výkon AMD adekvátne stúpa s lepším časovaním pamätí RAM, snáď len tebe to nie je známe

a ten fps screen som sem nedal len preto. že sem nebudem dávať rovnaké obrázky kde na jednom bude 33,3 FPS a na 2. 33,0 FPS.

skúšal som to po tvojom, swap bol väčší ako v hre a fps je 29,4. po mojom to ani neškublo. to je pokles takmer o 4 FPS.
a za 4. ty nepoznáš spúšťanie aplikácii s PARAMETRAMI ?! preto som tam dal ten screen na úpravu odkazu :roll:
takto to robia sněženky a MACHŘI a nie lolovia!
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

je tu ale mensi zadrhel macher, tomase ma 100 percent hned od zaciatku po prepnuti na task, tam je problem v niecom inom nie v tom ze ide na 100 percent... ty tam mas zahrnute to ako ja nacitanie dooma - nie uplne vytaznie, pak spustenie timedema a samotne pocitanie timedema cpu tu je to uz stovecka, pokial sa ti cpu dostane na hranicu 100 percent a drzi sa tam znamena ze nestiha priklad u mna 3d mark 05 06, casovanie pameti sa vo vykone cpu neprejavuje... prejavuje sa to vo velkosti toku dat, aj to iba v percentach ktore spocitam na prstoch 1 ruky...

A za tym ze tam mas do 16 fps keby si nezavadzal si budem stat kym si to tu sam nepriznas, to si pametaj :wink:
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Rozhodol som sa ze spravim mensie zhrnutie tohto celeho:

Doom 3 timedemo demo1 - 1024*768 - high guality, advancend all on Anisotrophic Filtering 8x, AA off

Krija : celeron 2600, 512mb ram, 5700 510/650 - 29,4 FPS
Toms hw: a64 4000+, 1024 dual 400Mhz, 5700 - 22,1 FPS
Toms hw: a64 4000+, 1024 dual 400Mhz, 5700 Ultra 475/800 - 27 FPS

Ja : sempron 3500, 512mb ram, 6600 OC - 37,5 FPS
Toms hw: a64 4000+, 1024 dual 400Mhz, 6600 - 50,4 FPS

Toms hw: a64 4000+, 1024 dual 400Mhz, 6600 - 50,4 FPS
Toms hw: a64 4000+, 1024 dual 400Mhz, 5700 - 22,1 FPS

Ja: sempron 3500, 512mb ram, 6600 OC - 37,5 FPS
Krija : celeron 2600, 512mb ram, 5700 510/650 - 29,4 FPS

Akoze lol krija a prosimta uz mi tu netvrd nieco ze davas a64 4000+ s 1GB ram dobre...
Napísať odpoveď