Bezdomovci - co si o nich myslite?

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Dead_Warrior
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Bezdomovci - co si o nich myslite?

Príspevok od používateľa Dead_Warrior »

Co si o tychto ludoch myslite? Aky je vas nazor na nich a riesenie situacii s nimi?
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

V 99% pripadoch su mi ukradnuti a vies preco? Lebo si za to mozu v 99% sami. Pre kazdeho je praca, kazdy moze robit, aj ked verejnoprospesne prace, ale moze ich robit. Najlahsie je zalomit ruky a nic nerobit a toto je ich pripad.

I ked, na druhu stranu, v meste u nas je jeden pripad, ked chlapik o vsetko prisiel kvoli zene, ale takych je, ako som povedal velmi malo.

Ked ich vidim, je mi ich luto na prvy pohlad, ale po chvilke si uvedomim, ze aj tak si za to mozu sami. Banalny priklad:

V Bratislave, pod branou v Starom Meste sme isli raz s kamaratmi (to som bol este hadam stredoskolak) a boli sme v BA v nejakom divadle ci co. No, prechadzali sme okolo a jeden tam zebral, ze nema kde spat, nema co jest, ze ci mu nedame peniaze. Tak sme povedali, ze peniaze nemame, ale sme mu dali tak 6-7 velkych, plne nalozenych, cerstvych rohlikov. A co spravil? Buchol po nich, hodil o zem a povedal, ze on nechce, on chce peniaze. Proste jasny ozran a pre taketo veci mi ich nie je luto a zobudil som sa vtedy..
Kaidžas
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Kaidžas »

ZRUSIT ICH SECKYCH :lol: , ale ne ... podla mna velka vacsina týchto ludi je tak preto lebo chce.. cest vynimkam, . podla mna sa im nechce robit tak sa len nekupu a žobru ... viete kolko možu mat taký profesionaly zarobky? :shock:
Dead_Warrior
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

p4ra ja by som nepovedal 99% ale mozno takych 90-97% lebo ked si tak vezmes tak niektory sa snazia z toho dostat(Notabene)....ale povacsina ludi ktory sa dostanu na ulicu tak to vzdaju a budu sa ozierat....Pre mna nieje bezdomovec ako bezdomovec...Ja sa zacinam v poslednej dobe pozerat na bezdomovcom cez "ine okuliare" :) Ked by som mal vaicej money tak by som tomu bezdomovcovi co predava Notabene tak by som mu dal cca 120Sk i ked notabene stoji ani neviem kolko ale len preto ze daco robi ten clovek...Zazil som aj taku situacia cakam na zastavke a daky Rakusak na semafore stiahol okienko zavolal si bezdomovca co predaval notabene dal mu dakych 10+Euro a nechcel ani notabeme....A poviem vam tak radsej by som dakeho bezdomovca z lavicky ci tak ktory by cel peniaze na jedenie tak by som ho zobral dakam na teple jedlo ako mu dal peniaze na ruku....
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Dead_Warrior: Moja mama napr. kupuje Notabene zakazdym, ked ich vidi v meste. Aj 20 denne od kazdeho, aj ked si to neprecita, ale proste ona je taka. Ja nehovorim, ze to sem-tam tiez nespravim a ti, kt. sa aspon takto snazia realizovat uznavam, chapem, respektujem. A tyto ludia sa mi zda, ze nemozu za to tak uplne, ako mnohi a snazia sa nejako z tej ulice dostat. Ale povedzme si pravdu. Kolko ich je?
Dead_Warrior
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Ano je ich mizerne malo mozno by tetu statystiku zvysil daky projekt :) ....ale ak si to oni neuvedomia a nezoberu si priklad zo svojich "kolegov" tak budu na tom stale zle....ale zalezi aj od toho ako dlho je na ulici....a je ake ma vyhliadky(ktore niesu skoro nidky ziadne)....ale fakt ze drzim palce tym ktory sa snazia sa z toho dostat predavanim notabene dufam ze sa im to raz aj podari....
Linkman
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Linkman »

98% bezdomovcov su alkoholici, kde aj to co vyzobru akoze na chleba ide na chlast...
Ale cenim si tie 2% ktori napr. robia v Nota Bene a snazia sa akym takym sposobom zarobit si na zivobytie.
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Linkman napísal:98% bezdomovcov su alkoholici, kde aj to co vyzobru akoze na chleba ide na chlast...
Ale cenim si tie 2% ktori napr. robia v Nota Bene a snazia sa akym takym sposobom zarobit si na zivobytie.
a ty myslis ze keby si sa ocitol na ulici chcel by si nieco ine ako chlast? cudujes sa im ked sa im svet obrati zadkom a nevedia co so sebou? ved to je mozno ich jedine potesenie a pozeral som jeden dokument kde vystupoval bezdomovec a povedal len tolko ze on si kupuje chlast nie kvoli tomu aby sa na.ebal ale aby zabudol aspon nachvilu na ten blby zivot.
Linkman
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

no to je sice pekne, ale alkoholici maju vseliake vyhovorky aby ospravedlnili ze su alkoholikmi, nieje vyhrou zapijat smutok ale snazit sa nieco robit co by robilo cloveka clovekom...
Dead_Warrior
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Linkman napísal:98% bezdomovcov su alkoholici, kde aj to co vyzobru akoze na chleba ide na chlast...
no to je sice pekne, ale alkoholici maju vseliake vyhovorky aby ospravedlnili ze su alkoholikmi, nieje vyhrou zapijat smutok ale snazit sa nieco robit co by robilo cloveka clovekom...
Vies mozno sa snazia zabudnut na to co prezili mozno daktorych zena opustial zobrala mu vsetko...alebo mu zomreli vsetci blizsky a chlapik sa z toho nevedel dostat tak zacal pit az nakoniec skoncil na ulici....a dalo by sa najst aj omnoho vela dalsich prikaldov preco ludia koncia na ulici alebo ako sa tam dostanu...jasne neda sa vsetko napravit chlastom ale v povacsine pripadov ludia na to nemyslia ked sa do takej situacie dostanu....
Linkman
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

no hej ale ani to nieje omluva ze chlacu , to sa da prezit aj bez toho aby smutok zahnali chlastom
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Najlahsie je povedat, pijem preto, lebo som o vsetko prisiel, vsetkych stratil. To sa hovori najlahsie a ospravedlnuje, no v skutocnosti by sa to dalo omnoho inaksie riesit. Suhlasim s tymi, kt. hovoria, ze drviva vacsina si je na vine len a len sama.
brejky
Expert
Expert

Príspevok od používateľa brejky »

jj pijem lebo sa mi nedari,nedari sa mi lebo pijem :wink:
Dead_Warrior
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Linkman napísal:no hej ale ani to nieje omluva ze chlacu , to sa da prezit aj bez toho aby smutok zahnali chlastom
oki dam ti priklad dajme tomu ze zena ta obere o vsetko co mas...ze ti ostane len to co ams na sebe...kamarati alebo ludia s ktorymi si zil cely zivot sa na teba vyseru co by si spravil ako prve ked by si mal cash?
p4ra ako by si to riesil?
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Dead_Warrior: Zacnime najprv pritom, ze PRAVY kamarat ta nikdy v zivote nesklame, ani neopusti. Bude s tebou, ked budes hore, aj ked budes dole. Toto je pravy kamarat a taky sa hlada tazko.

Je pre mna potom tazko odpovedat na takuto otazku, ked viem, ze za sebou mam 3 takychto ludi, na kt. sa mozem spolahnut vzdy a v kazdej situacii. No, co by som robil, keby mam nejake peniaze? Najedol by som sa. Keby som mal ostat na ulici, kupil by som si deky, keby mam tolko penazi. Urcite by nebolo prve po com siahnem flasky alkoholu. Tie by ma nepriviedli nikam.
Dead_Warrior
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

S tou prvou castou s tebou suhlasim ale v tej druhej casti uz nie som si moc isty...Lebo ono sa lahsie rozprava dovtedy kym sa neocitnes v takej situaciii...Ak by si sa dostal na ulicu a spravil tak ako si napisal tak by si sa z nej mozno do takeho 1mesiaca dostal spet do normalnaeho zivota...ale podla mna prve dni ked si na ulici tak sa pokusas najst dovod preco je to tak preco sa to stalo....a vtedy vlastne aj podlahnes alkoholu.... :hmm: :smt039:
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

no tak ta velka vacsina ktori nerobia nic dobre len zobru (a vyzobrane peniaze prechlastaju) to su uplni paraziti spolocnosti ale tych niekolko svetlych vynimiek by si zasluzilo prilezitost aby sa mohli stat normalnymi plnohodnotne zijucimi ludmi a neboli odkazani na pomoc druhych...
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Dead_Warrior: Fakt by som utechu nikdy nehladal v alkohole alebo drogach. Urcite nie. Poznam sa za tych 22 rokov dost dobre.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

p4ra napísal:Dead_Warrior: Fakt by som utechu nikdy nehladal v alkohole alebo drogach. Urcite nie. Poznam sa za tych 22 rokov dost dobre.
kazdy si mysli ze sa pozna dost dobre, ale nikdy nevies ako by si sa zachoval, keby si bol uplne na mizine a psychicky na dne, nikto by ti nepomohol - to by si mohol tvrdit, ak by si sa v danej situacii uz vyskytol... Nikdy nehovor nikdy!
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

t0m4s3 napísal:kazdy si mysli ze sa pozna dost dobre, ale nikdy nevies ako by si sa zachoval, keby si bol uplne na mizine a psychicky na dne, nikto by ti nepomohol - to by si mohol tvrdit, ak by si sa v danej situacii uz vyskytol... Nikdy nehovor nikdy!
PRAVDA :lol:
ked som bol mensi (asi 15rokov) tak som si vravel ze pit nebudem a uz URCITE nebudem fajcit :D
dnes mi je 18a pol a pijem ked sa da a ked je zabava aj pofajcim a ked som na chate tak taka krabica 10-tok padne len tak :wink:
BTW: bezdomovci-delim ich na bezdomovcov a ASOCIALOV asi viete ktorych neznasam :wink:
Napísať odpoveď