3D Marks
-
krija
VIP
- Kontaktovať používateľa:
ja si budem stáť za 33,3 fps na oc 5700mystique napísal:je tu ale mensi zadrhel macher, tomase ma 100 percent hned od zaciatku po
prepnuti na task, tam je problem v niecom inom nie v tom ze ide na 100 percent... ty tam mas
zahrnute to ako ja nacitanie dooma - nie uplne vytaznie, pak spustenie timedema a samotne
pocitanie timedema cpu tu je to uz stovecka, pokial sa ti cpu dostane na hranicu 100 percent
a drzi sa tam znamena ze nestiha priklad u mna 3d mark 05 06, casovanie pameti sa vo vykone
cpu neprejavuje... prejavuje sa to vo velkosti toku dat, aj to iba v percentach ktore
spocitam na prstoch 1 ruky...
A za tym ze tam mas do 16 fps keby si nezavadzal si budem stat kym si to tu sam nepriznas,
to si pametaj
tvojmu procesoru v sockete A prd záležalo na časovaní, keď mu to aj tak nepomohlo, ale u
novších do sct.939 na časovaní ram záleží ako nikdy predtým.
čítaj pozornejšie ja som písal, že mi to nešlo spustiť z Console pre cheatovanie, lebo som
ju nevedel spustiť, na nete bolo " stlač ~ a nie ctrl+alt+~ " tak som to riešil po svojom a
tak to išlo hneď na 1. šupu
t0m4s3, beriem na vedomie.
nezavádzam!
ja som pristúpil na timedemo a pre teba je problém to isté vyskúšať po mojom, tak to je
sila.
a nainštalovaním iného ovládača ti karta tiež nepôjde na onen svet, tak o čo ti ide?
ver mi, že dosiahneš lepší výsledok ako tento: sempron 3100, 512mb ram, 6600 OC - 37,5 FPS
-
krija
VIP
škoda,
všetko to bude asi v tých Z-tweaked driveroch, ale ako mi vysvetlíš to, že máš o viac ako 1/2 menej FPS ako mystique. aj keď on má OC graf.kartu, ale podľa toho čo čítam, tak ty máš min. 1 x výkonnejší PC.
na tom´s hard má tvoja 50,7 FPS a to je AGP,to je na zamyslenie ,alebo si naozaj spokojný?
obaja sa iba smejete, ale nerobíte nič pre to aby ste mali viac FPS.
jediné k čomu sa zmôžete je povedať, že mám zázračnú kartu.
a potom čo som si prečítal tvoj príspevok tak naozaj neviem, či sa mám smiať ja alebo vás oboch ľutovať. ale kedže ja nie som škodoradostný tak tá druhá možnosť.je mi vás naozaj ľúto.
na tom´s hard má tvoja 50,7 FPS a to je AGP,to je na zamyslenie ,alebo si naozaj spokojný?
obaja sa iba smejete, ale nerobíte nič pre to aby ste mali viac FPS.
jediné k čomu sa zmôžete je povedať, že mám zázračnú kartu.
a potom čo som si prečítal tvoj príspevok tak naozaj neviem, či sa mám smiať ja alebo vás oboch ľutovať. ale kedže ja nie som škodoradostný tak tá druhá možnosť.je mi vás naozaj ľúto.
-
t0m4s3
Admin
ano som spokojny, pretoze o com je hranie? O tom kolko mam max fps vo vyladenych podmienkach alebo o tom ci meranie spravim v "prevadzkovych" podmienkach, tj. rok stare winxp, nedefragmentovany disk,pustene aplikacie na pozadi atd.. Podla mna o tom druhom, ale ak si myslis opak, vyvraciat ti ho nebudem. Co ma ale zaraza najviac, je ze na tomshw su naozaj taki amateri, ktori nedokazu kartu vyladit tak, aby dala zazracne vysledky ako ty.
-
krija
VIP
tomu rozumiem, vzhľadom na to aké výkonné PC máš ty, tak asi by som aj ja volil tú 2. možnosť, ale teraz nemôžem. s tou mojou spomínanou zostavou by som hral hry 640*480 ak by som sa nedal cestou OC + ladenia systému.t0m4s3 napísal:ano som spokojny, pretoze o com je hranie? O tom kolko mam max fps vo vyladenych podmienkach alebo o tom ci meranie spravim v "prevadzkovych" podmienkach, tj. rok stare winxp, nedefragmentovany disk,pustene aplikacie na pozadi atd.. Podla mna o tom druhom, ale ak si myslis opak, vyvraciat ti ho nebudem. Co ma ale zaraza najviac, je ze na tomshw su naozaj taki amateri, ktori nedokazu kartu vyladit tak, aby dala zazracne vysledky ako ty.
edit: a tu by som sa pozastavil a citoval Romana Šebrleho /10bojár/ z jednej reklamy "když od svého tela něco chci, tak mu to pak musím vrátit"
takto nejak to funguje aj s pc.
na tom´s hard sú nepretaktované tie graf. karty a používajú official drivers, ale asi nemajú čas sa hrať s každou jednou kartou.
ps: tých 17,1 je ale naozaj trochu málo
krija aj tak ti ten vysledok neverim, pochop ze tu basnis bajky, ziadna 5700 aj neviem ako dobra neda taky vysledok... este nieco, 6600 seria je znama t ym ze vo vacsine grafickych aplikacii dosahuje minimalne o 50 percent vacsi vykon od fx 5700 serie, a vo vela pripadoch aj o 100... ked si vydelis moj vysledok 2-dvoma tak uvidis svoje real score v doomovy 3 time deme 
toto co vravim je aj potvrdene na toms hardware a nielen tam
toto co vravim je aj potvrdene na toms hardware a nielen tam
Toms hw: a64 4000+, 1024 dual 400Mhz, 6600 - 50,4 FPS
Toms hw: a64 4000+, 1024 dual 400Mhz, 5700 - 22,1 FPS
no lol, uz viac radsej nehovor, to ze si povedal ze das 22 mojko znamena to iste ako keby si povedal ze das A64 4000+ s dual chanelom 1024, pocuvas sa vobec??? alebo lepsie precitas si vobec co napises???
Krija mal som FX 5700 na tomto kompe, moj vysledok bol 12,7 framu, ak sa spravne pametam, nechapem o co ti ide, pochop to ze mna nepresvedcis o niecom inom, vzhladom k tomu ze mas OC kartu, ale spabsi proc to vydim tak ze si tam mohol mat o nejakych 2-4 fps viac, viac sa s tebou o tom hadat nejdem pretoze to evidentne nema vyznam... Mas tu 2x potvrdene ze s fx taky vysledok proste nieje mozny, pochop to diq
Krija mal som FX 5700 na tomto kompe, moj vysledok bol 12,7 framu, ak sa spravne pametam, nechapem o co ti ide, pochop to ze mna nepresvedcis o niecom inom, vzhladom k tomu ze mas OC kartu, ale spabsi proc to vydim tak ze si tam mohol mat o nejakych 2-4 fps viac, viac sa s tebou o tom hadat nejdem pretoze to evidentne nema vyznam... Mas tu 2x potvrdene ze s fx taky vysledok proste nieje mozny, pochop to diq
-
krija
VIP
aj ja to budem musieť ukončiť, lebo mám na tú zázračnú kartu kupcu.mystique napísal:no lol, uz viac radsej nehovor, to ze si povedal ze das 22 mojko znamena to iste ako keby si povedal ze das A64 4000+ s dual chanelom 1024, pocuvas sa vobec??? alebo lepsie precitas si vobec co napises???
s tebou sa je naozaj ťažké hádať /diskutovať/, lebo ty asi nepoznáš ako to vôbec v tej bedni funguje. tu je jeden príklad:
http://www.svethardware.cz/photo_doc-F3 ... 8FED8.html
v našom prípade môžu nastať dve možnosti:
1. tom´s hard. majú poskladané delo. to je fakt. procák cez NB posiela do ram potrebné dáta. z ram späť do NB a odtiaľ na graf.kartu. a tu je ten pes zakopaný. ich zostava je nevyvážená. brzdí ju práve tá gf5700 + slabšie drivre a sú tam kde sú. na grafickú kartu prichadzajú tie dáta obrovskou rýchlosťou v tomto prípade ale karta naviac nemá ako na tých 22... fps.
2. moja zostava je na tom presne naopak. moj procesor by už asi silnejšiu kartu ani neutiahol. moja zostava je vyvážená, to znamená, že ani jeden komponent v bedni nebrzdí iný. aj keď sa dáta z ram vracajú na NB tým istým kanálom tak to v tomto prípade nie je veľká brzda. v jednom príspevku píšeš, že ak ide procesor dlho na 100% tak nestíha. s týmto zásadne nemôžem súhlasiť, je to proste lol na n-tú.
uvediem pár príkladov:
1. pakovanie väčšieho súboru vo WINRARe na best.
procák pôjde v kuse na 100% a dáta aj tak pribúdajú.
2. ty si asi nikdy neprerábal dvd do *.avi .aj tu ide každý jednojadrový procesor na 100%. a dáta pribúdajú.
vysvetlenie: programátori optimalizujú svoje aplikácie čo najviac. to znamená logicky iba jedno, a tu sa zamysli. ak by A.Roshal/winrar/nedonútil procesor ísť na 100%, ale iba na 50% tak ty by si sedel pri compe raz tak dlho, to by si chcel?
všetko má jeden spoločný menovateľ a tým je Č A S.
takto testujú napr. procesory- rovnaký súbor za aký čas.
ak môj pôjde na 100 a tvoj len na 50 tak si tipni, ktorý to bude mať v tom winrare skorej.
ak procesor nestíha vkladá prázdne cykli, môj ich tam možno pár krát vloží počas toho timedema/pochybujem/, ale s mojim návodom spustenia neswapuje na HDD, lebo mám dosť voľnej ram. a tým som ten náskok athlonu + dual channel minimálne zredukoval, ak nie zmazal + nainštalovanie asi najvyladenejších driverov, aké kedy pre nvidiu boli, prichádza na svetlo sveta 33,3 fps na oc gf5700. a aj toto timedemo je len test, a myslím neobjektívny. v hre na tých istých detailoch /hq/ to už swapuje + aby sa tu prejavil výkon celého PC by v tom deme musel byť aj zvuk a hudba, inak to je len ďalší 3dmark. prikladám posledné screeny.
- Prílohy
-
- Photo_from_mobile.zip
- (255.81 KiB) 108 stiahnutí
-
- no_oc_gf5700_on_81_95_whql.jpg (41.98 KiB) 1597 zobrazení
ach ach.... preco tvrdis taku hovadinu?
Nieco ti poviem a zamysli sa... ten A64 4000+ toho spakuje 3x viac za rovnaky cas ako ten tvoj celeron, myslis ze sa to neprejavi v timedeme?
Porovnaj si to vytazenie - tvoj CPU a moj... pocas testu mam len 100 percent par krat ani to nie... tvoj nestiha lebo fici naplno, cize keby si mu pridal na vykone tak by to bolo poznat - stihol by toho viac...
K tomu pakovaniu, to je uplna blbost co tu tocis... samozrejme ze pakovanie a rendering vytazuje na 100 percent, kde tvrdim ze nie?????????????????
Ja som hovoril o vytazeni pri timedeme vogo, neviem co odbacas a zavadzas takymito hlupostami
To ze vyslo na svetlo sveta 33 fps je tvoj vymysel, nemal si to tak nastavane ako by si mal mat, moznosti fx 5700 to proste nedovoluju a toboz nie na tej tvojej vybalancovanej zostavicke.... mohol si vidiet maximum co ta karta da A64 4000+ - 22fps, mozno Fx 60 by mala vysledok 23 alebo 24 kto vie, ale ty tu tvrdis ze si dal lepsi vysledok od toho kompu, a aby to nebolo malo tak si prekonal FX 5700 Ultru ktora ma take pamete a uz som to tu spominal ktore toho stinhnu omnoho viac... JA PROSTE NEMAM SLOV, TREPES 2 NA 3, ja niesom blby krija, a vravim ti nedas tam viac ako 17 a mna neblbnes mudrymi recickami ktore tu pustas pomimo
Nieco ti poviem a zamysli sa... ten A64 4000+ toho spakuje 3x viac za rovnaky cas ako ten tvoj celeron, myslis ze sa to neprejavi v timedeme?
Porovnaj si to vytazenie - tvoj CPU a moj... pocas testu mam len 100 percent par krat ani to nie... tvoj nestiha lebo fici naplno, cize keby si mu pridal na vykone tak by to bolo poznat - stihol by toho viac...
K tomu pakovaniu, to je uplna blbost co tu tocis... samozrejme ze pakovanie a rendering vytazuje na 100 percent, kde tvrdim ze nie?????????????????
Ja som hovoril o vytazeni pri timedeme vogo, neviem co odbacas a zavadzas takymito hlupostami
To ze vyslo na svetlo sveta 33 fps je tvoj vymysel, nemal si to tak nastavane ako by si mal mat, moznosti fx 5700 to proste nedovoluju a toboz nie na tej tvojej vybalancovanej zostavicke.... mohol si vidiet maximum co ta karta da A64 4000+ - 22fps, mozno Fx 60 by mala vysledok 23 alebo 24 kto vie, ale ty tu tvrdis ze si dal lepsi vysledok od toho kompu, a aby to nebolo malo tak si prekonal FX 5700 Ultru ktora ma take pamete a uz som to tu spominal ktore toho stinhnu omnoho viac... JA PROSTE NEMAM SLOV, TREPES 2 NA 3, ja niesom blby krija, a vravim ti nedas tam viac ako 17 a mna neblbnes mudrymi recickami ktore tu pustas pomimo
-
misokgb
King
Tak ja pridam par resultov 
P4 NW 2.0@2600MHz, 256MB Single 346MHz 2-2-2-5, i875P MSI, Ti4600@320/688MHz
11.605 bodov v 3dmark 2001
Dalej to bola Celeron M Banias @1834MHz 512kB L2 cache, RAM tusim dual OCZ 2x256MB, grafika GF5900U GW na default
16.272 v 3d2001
A posledna:
Pentium M 2600MHz 2MB cache 11x236MHz, OCZ 2x256MB 474MHz 2-2-2-4, doska Asus P4GPL-X, GeCube Radeon X600XT 256MB Elixir 5ns 500/400@540/400.
CPU Score: 1119
P4 NW 2.0@2600MHz, 256MB Single 346MHz 2-2-2-5, i875P MSI, Ti4600@320/688MHz
11.605 bodov v 3dmark 2001
Dalej to bola Celeron M Banias @1834MHz 512kB L2 cache, RAM tusim dual OCZ 2x256MB, grafika GF5900U GW na default
16.272 v 3d2001
A posledna:
Pentium M 2600MHz 2MB cache 11x236MHz, OCZ 2x256MB 474MHz 2-2-2-4, doska Asus P4GPL-X, GeCube Radeon X600XT 256MB Elixir 5ns 500/400@540/400.
CPU Score: 1119
- Prílohy
-
- 3d06.PNG (35.28 KiB) 1727 zobrazení
-
krija
VIP
to mystique:
prestávam mať s tebou trpezlivosť.
tom4s3 uviedol svoj výsledok /aj svoje dôvody/ a v porovnaní s tvojím je raz tak horší. ty 36fps on 17fps. a on má lepšie PC ako ty, dokonca porovnaťeľné s tým na tom´s hard. tak ty môžeš mať lepší výsledok z horším compom, a ja nie???????
keď už to takto nepochopíš, tak to si na tom už naozaj zle.
ps. to je fakt ťažké nastaviť v hre rozlíšenie 1024*768 na HIGH!!!
prestávam mať s tebou trpezlivosť.
tom4s3 uviedol svoj výsledok /aj svoje dôvody/ a v porovnaní s tvojím je raz tak horší. ty 36fps on 17fps. a on má lepšie PC ako ty, dokonca porovnaťeľné s tým na tom´s hard. tak ty môžeš mať lepší výsledok z horším compom, a ja nie???????
keď už to takto nepochopíš, tak to si na tom už naozaj zle.
ps. to je fakt ťažké nastaviť v hre rozlíšenie 1024*768 na HIGH!!!
-
krija
VIP
to t0m4s3:t0m4s3 napísal:omg lol to snad nemyslis vazne tu otazku
citujem ťa:
Kód: Vybrať všetko
Co ma ale zaraza najviac, je ze na tomshw su naozaj taki amateri, ktori nedokazu kartu vyladit tak, aby dala zazracne vysledky ako ty.to t0m4s3 and mistique:
t0m4s3 citujem ťa:
Kód: Vybrať všetko
mne totiz bezi BOINC service, takze vytazenie procaku je VZDY 100%celý čas mu beží procák na 100% a do toho pustil dooma 3. a stíhal, podľa tvojej teórie už nemal stíhať.
a od témy si odbočil ty. to, že mi ide procák na 100% a že nestíha, ak ide dlho na 100%.
najprv si sa oprel do RAM, že to swapuje pri hq. to som si nepamätal či som to hral HQ alebo MQ, lebo tých hier som hral možno aj 50. ale MQ sa nevymykalo z toho zoznamu, ktorý som uviedol.
potom, sa ti nezdala moja FX 5700, vraj na to nemá, ale má
a nakoniec do procesora. a aj tu som ti vyvrátil tvoje tvrdenia.
teraz vyrukuješ s čím? či som utrel prach na bedni keď som išiel hrať ?
vraj to pridá v timedeme 3 fps