smejem sa uz terazAryan Angel napísal:no neviem ci by si sa smial.. ako vypomoc s ciganmi by si siel do Indie... podla mna ich milujes na to dost
Romovia na Slovensku
-
Dead_Warrior
Professional
- Kontaktovať používateľa:
-
Vesper
Professional
co ty vies mozno aj skutky len o tom sa nesmie hovorit lebo to by bol rasovo motivovany trestny cinDead_Warrior napísal:smejem sa uz teraz![]()
![]()
hmm len tak aby si vedel ja ich nemilujem ani nic len ma vie nastvat
ked dakto ma plytke reci
o tom ako by vsteko vyriesil a bol by pokoj lenze skutky ziadne
-
Dead_Warrior
Professional
Vesper sry balit sa mi nece teda ak tam mam ist s nimi tak mi mozes pobalit...A ked tam dakych poslete tak im povedzete nek mi z atde psolu pohladnicu
a diky ze ratate aj so mnou lebo v Indii som este nebol
Aryan_Angel jasne a preto nic nerobite ale keby ste si staly za slovom tak by vam bolo jedno co kde ako povedal ale dolezite by bolo ze ste dokazali to co ste chceli
Poviem ti tak keby do mna niekto furt pindal a neviem co este tak by ma nezastavil aby som to urobil 
Aryan_Angel jasne a preto nic nerobite ale keby ste si staly za slovom tak by vam bolo jedno co kde ako povedal ale dolezite by bolo ze ste dokazali to co ste chceli
Ja zastavam podobny nazor ako aryan angel. Ale je tu este jedno humanne riesenie. Mali by sa vyuzit na prace v nasom state, napr stavanie ciest a dialnic, na stavbach atd. lenze s tym rozdielom ze oni by dostali dom a jedenie miesto penazy, resp peniaze by dostavali miesto jedla ale len tolko aby vyzili, ty ktory by sa snazili viac tak by aj dostali viac. Tym ktorym by sa takyto system nepacil mohol by kludne odyst nikto mu v tom branit nebude. Ale ja sy myslim ze ked tu ciganov mame tak nech ich aj poriadne vyuzijeme
-
Dead_Warrior
Professional
zdroj:www.aktuality.sk11.05.2006 19:58 - BRATISLAVA
Prezident Slovenskej republiky (SR) Ivan Gašparovič dnes prijal rómskych komunitných pracovníkov.
Ako po skončení stretnutia v Prezidentskom paláci uviedol, s rómskymi zástupcami hovoril o vzájomnej spolupráci Rómov s ostatným obyvateľstvom, no najmä o spolupráci ich vlastnej, ktorá by mala vytvárať podmienky, aby si uvedomili potrebu vzdelania a získania zamestnania.
"Hovorili sme aj o získavaní primátorov a starostov na spoluprácu s Rómami a o možnosti čerpania peňazí z eurofondov ktoré by mali smerovať hlavne na vzdelanie a vytváranie pracovných podmienok," konštatoval Gašparovič. Prezident privítal správu o zlepšení komunikácie Rómov s primátormi a starostami obcí. Podľa neho je potrebné, aby v každej obci mali Rómovia svojho zástupcu, ktorý bude spolupracovať so zastupiteľstvom.
Za najväčší problém rómskej otázky označila riaditeľka komunitného centra v Snine Jarmila Kotlárová bytovú a sociálnu politiku, aj nedostatok pracovných príležitostí. "Pokiaľ nebudú mať Rómovia prácu, ľady sa neprelomia," myslí si Kotlárová. Podľa nej média často informujú iba o tom, čo zlé Rómovia urobili, no nezaujíma ich to dobré. "Treba nájsť trpezlivosť a zlepšiť vzájomnú komunikáciu," dodala.
Na stretnutí s prezidentom sa zúčastnila aj zdravotná sestra z Brodského Bohumila Barkociová. Tá si po skončení školy pre farbu svojej pleti nemohla nájsť prácu doma ani v zahraničí. "Rozhodla som sa napísať list pánovi prezidentovi. Ten mi pomohol nájsť prácu na kardiochirurgii na ARO, nastupujem už v pondelok," konštatovala Barkociová.
Ďalšie stretnutie prezidenta so zástupcami Rómov by sa malo uskutočniť po voľbách. Rómovia by mali na ňom predstaviť plán vzájomnej spolupráce.
Kedy cigani nieco dobre urobili. Iba zabijaju, kradnu a su sprosty. Ich nezamestna nikto a pokial sa budu tak mnozit tak tu skoncime vsetci velmi zle lebo uz ich nebude mat kto zivit. Ako som hovoril mali by sarobit take pracoviska kde by len oni pracovali a dostavali by za to tzv male odmenyDead_Warrior napísal:
-
Dead_Warrior
Professional
Vsimni si tuto cast spravykali520 napísal:Kedy cigani nieco dobre urobili. Iba zabijaju, kradnu a su sprosty. Ich nezamestna nikto a pokial sa budu tak mnozit tak tu skoncime vsetci velmi zle lebo uz ich nebude mat kto zivit. Ako som hovoril mali by sarobit take pracoviska kde by len oni pracovali a dostavali by za to tzv male odmeny
A preco hovoris tak vseobecne ze iba zabijaju,kradnu a su sprostyPodľa nej média často informujú iba o tom, čo zlé Rómovia urobili, no nezaujíma ich to dobré. "Treba nájsť trpezlivosť a zlepšiť vzájomnú komunikáciu," dodala
No samozrejme ze by ich viedol bieli. Alebo by sa to mozno dalo aj tak spravit ze medzi nciganmi by sa vybral dajaky vodca, ktory by bol plateny za to aby udziaval medzi nimi poriadok. Ak by ho neudrzal bol by nahradeny inym tzv vodcom. A ten vodca by platil z toho co by dostla ostatnyhc aby ti udrziavali poriadok zase medzi mensimi skupinkami. Ale myslim si ze je to trochu tazke pre ich chapanie.Dead_Warrior napísal:A preco hovoris tak vseobecne ze iba zabijaju,kradnu a su sprostyNemusi byt kazdy cigan taky
A vis preco ich nikto nezamestna
Lebo ako si pisal ludia maju o nich len zlu mienku ale to co spravili dobre tak to uz nikto nenapise
S tym co si napisal aj suhlasim s tymi malymi davkami v podobe stravy, a noclahu...ale zase nikdy nemozu len oni samy pracovat v skupinke
lebo ich niekto musi aj viest;-) a ako si napisal kedze su sprosty atd tak to musi byt niekto biely
-
Dead_Warrior
Professional
-
miki690
Medium Professional
Si robil prieskum ?t0m4s3 napísal:Sa mi velmi paci ako sa vela ludi ohana tvrdeniami "nie su vsetci taki" a pritom sami dobre vedia, ze na 99,99% pripadov plati to co tu ludia pisu - lenivi a sprosti...
-
t0m4s3
Admin
Ano stretol, na zakladnej triede som mal styroch spoluziakov Romov a asi 400 metrov od nas ziju uprostred "bielych" tiez Romovia - chovaju kone. Ako sa k nim spravaju v akej chatrci ziju sa nebudem vyjadrovat, proste Romovia. Co sa tyka tych spoluziakov, boli viacmenej z tych slusnejsich, s jednym som dokonca aj teraz dobry kamos, ale ked som ho stretol tak uz len pri nastupe do autobusu sa Romske "pudy" nezapreli - cudzi mesacnik na autobus, prstom drzal fotku aby nebolo vidno. Takze skusenost s nimi mam (mal som) kazdodennu.
A to kvoli tym par vinmkam mame vsetkych tolerovat? Vsak zaklady demokracie uplatni aj tu nadpolovicna vacsina su to grazli ktory robit nebudu a budu kradnut. a aj ked ti cigani boli pracovity no a co? Oni to furt maju v krvy s kazdym vy*ebavat.miki690 napísal:Si robil prieskum ?no mozno mas pravdu ale pozri nemozme ich za to odsudzovat ! ved si len vsimni nezamestnanost vo vychodoslovenskom regione ... tu neje dostatok prace ani pre bielych co chcu pracovat a nie to este pre tych par romov co by snad tiez chceli ... BTW a ozaj niesu vsetci taki ... stretol si sa niekedy osobne s romami ? lebo u nas pracovali na stavbe a poviem ti ze ja by som tak nikdy nedrobil ... boli to skoleny murari ale robili vsetko co trebalo ... cize ked trebalo vykopat pol metra hlboku jamu tak kopali a nepindali na to ze to nieje murarska robota ... a to robili len za 350 za den! a takto nebude robit ziadne firma.... a ked hej tak davaj cislo
a nepovedal by som ze su lenivy oni su len sprosti ... ved ked vezmes ze za cely den nazbiera takych 50 kil zeleza co odnesie do zberu tak sa namaka ako kon a dostane za to pomerne malo ... keby cely den robil nejaku zmysluplnu cinnost tak zarobi o dost viac a ma istotu zarobku ... problem je vsak aj v nas bielych lebo im neverime ... co je podla mna opodstatnene lebo kedze vieme ze su hlupi tak ze nebudu vdacny za to ze maju aspon nejaku pracu ale pridu a zoberu co mozu ... ale NIESU VSETCI TAKI !!!