USA

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Sato42
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Sato42 »

Je mi luto ze som sa opakoval a je mozne ze sa budem znova.
To ze sa ziadne biologicke zbrane nenasli, este neznamena, ze tam ziadne neboli ale budis predpokladajme ze neoboli. A k podpore teroristov, urcitre znacna cast ide aj zo sukomneho sektora, ale to neznamena ze moslimske krajiny ich vobrc nepodporuju. Ale dobre predpokladajme ze sadamov rezim nemal prepojenie na ziadnu teroristicku organizaciu. Aj napriek tymto predpokladom bol sadamov rezim nebezpecny, ved napadol Kuvajt, pouzil proti kuradom bojovy plyn, zabijal vsetkych svojich odporcov. A mal rakety SCUT ak by nieko zabudol. Ja si ties myslim ze americania tu vojnu vyvolaly zamerne, ze im islo predovsetkym o ropu, otvorenie noveho trhu, vyskusanie zbrani a o oslabenie toho sektora, Ale ako som uz povedal, aj tak urobyli dobru vec, ked uz nie pre niko ineho tak aspon pre vacsinu iracaniov. Ja viem ze teraz sa tam maju horsie ako za Sadama ale aspon maju nadej na zlepsenie, a tu predtym nemali.
Sato42
Light Star
Light Star

Miki960:
Teraz nieco z historie:V prvej svetovej vojne sa Americania nakoniec zapojili a ja vdeka nim sa podarilo vybojovat patovu situaciu na zapadnom fronte, a to ze s kazdej vojny(mozno okerm vietnamu) mali zisk mi je uplne jasne. Len na tom nevidim nic zle, pokial predavju spravnej strane. A v druhej svetovej vojne to s tym " nakopanim" nebolo zo strany japoncov az take velkolepe. To co dokazali na kontinente proti Cine a Britom to bola fuska ale v Perl harbre toho az tak vela neznicili. Btw Jamamoto dopredu vedel ze vojniu z amerikov vyhrat neomze ale pretoze bol sibnuty japonec, zautocil jatak.
A preco nejdu napadnut Cinu. Zamysli sa to rovno mohli sovietov este za studenej vojny a ty by si sa nani nenarodil. Aj ja si myslim ze by sa dalo polemyzovat o atomkach, ahlane preco tu druhu nezhodili na Tokijo, (podla toho so viem tak to zakazal trumen) btw napda ma ci nezalozim nejaky topik o 1a2 sv vojne.
last_knight
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa last_knight »

je to krajina neobmedzenych moznosti a blbich zakonov.
zahadzat odpadom z celeho sveta a zakopat
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Sato42 napísal:Je mi luto ze som sa opakoval a je mozne ze sa budem znova.
To ze sa ziadne biologicke zbrane nenasli, este neznamena, ze tam ziadne neboli ale budis predpokladajme ze neoboli. A k podpore teroristov, urcitre znacna cast ide aj zo sukomneho sektora, ale to neznamena ze moslimske krajiny ich vobrc nepodporuju. Ale dobre predpokladajme ze sadamov rezim nemal prepojenie na ziadnu teroristicku organizaciu. Aj napriek tymto predpokladom bol sadamov rezim nebezpecny, ved napadol Kuvajt, pouzil proti kuradom bojovy plyn, zabijal vsetkych svojich odporcov. A mal rakety SCUT ak by nieko zabudol. Ja si ties myslim ze americania tu vojnu vyvolaly zamerne, ze im islo predovsetkym o ropu, otvorenie noveho trhu, vyskusanie zbrani a o oslabenie toho sektora, Ale ako som uz povedal, aj tak urobyli dobru vec, ked uz nie pre niko ineho tak aspon pre vacsinu iracaniov. Ja viem ze teraz sa tam maju horsie ako za Sadama ale aspon maju nadej na zlepsenie, a tu predtym nemali.
1. Nejakym nedopatrenim ti zrejme uslo, ze v dosledku napadnutia Kuvajtu Irakom prebehla vojenska operacia Pustna Burka. BTW. preco sa uz tato operacia neskoncila zosadenim Saddama?

2. V case, ked Saddam pouzil biologicke zbrane na mensinovych Kurdov, oficialne bol podporovany USA (bol ich spojencom). USA sa nezmohli na viac, nez odsudenie tohto cinu a ukoncenie podpory Saddamovho rezimu.

3. Ked niekoho z niecoho obvinujem, dokazne bremeno spociva na mne... USA zautocili na Irak bez toho, aby sa im cokolvek dokazat podarilo. Ex_minister zahr. veci USA C. Powel s odstupom casu sam priznal, ze dovody, ktore obhajoval sa nezakladali na pravde a ze v Pentagone uz vtedy boli ludia, ktori to vedeli a napriek tomu ho nechali vojensky zasah voci Iraku obhajovat.

4. Tvoja nadej na zlepsenie realne vyzera tak, ze pomaly 3 roky po utoku na Irak tam zuri obcianska vojna, denne umiera viac ludi ako kedykolvek predtym a samotni Americania priznali, ze situaciu podcenili. Skus sa pozriet do historie a nastudovat si, ze diktatorske rezimi boli v tejto oblasti (o.i. aj v Afganistane) ticho podporovane prave z dovodu stabilizacie regionu- z dovodu zabranenia obcianskym vojnam a lokalnym konfliktom, ktore by mohli vyustit do konfliktov rozsiahlejsich.

5. Ked ti vadil rezim Saddama, rovnako by ti malo vadit XY rezimov vo svete ako napr. na Kube, v Sev. Korei, Cine, Pakistane (btw. spojenec USA) atd. atd. Zaujimave, ze tam sa USA poriadok nastolit nechystaju. BTW. uz o tom na tomto fore bola rec.

PS: Prosim, v ramci zachovania ako-takej urovne diskusie... predtym, ako sa budes dalej k comukolvek v ramci tejto temy vyjadrovat, skus si overit aspon zakladne infos, alebo si precitaj relevantne temy v ramci rubriky Politika (vopred vdaka!).
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

Sato42 napísal:Nemam rad ked niekto "neznasa" na ameriku kvoli tomu ze: "im ide len o ropu a sposobuju vojn."..
Sato42 napísal: Ja si ties myslim ze americania tu vojnu vyvolaly zamerne, ze im islo predovsetkym o ropu, otvorenie noveho trhu, vyskusanie zbrani a o oslabenie toho sektora,
Sam sebe odporujes ... btw to ze si ty myslis ze tam su zbrane , alebo ze si to mysli aj cely svet este nedava nikomu pravo utocit ... to je akoby ja sy myslim ze moj sused ma chce zbit lebo sme sa vsera pohadali ... tak si zavolam kamaratov a prideme ho zmlatit ... a prave to mu sposobi problemy v rodine , ze sa zamotava do takych veci ... proste je to BLBOST je to totalne nedemokraticke a nedomyslene ... proste zautocme na niekoho lebo z neho vytazime a ako zamienka je to ze nas ohrozuju ... trochu to pripomina zaciatok druhej svetovej, kde agresorom bolo nemecko ... BTW ked boli USA taky super preco neprisli pomoct hned na zaciatku 2sv. vojny ale pockali kym bude cela europa rozbita a kym sa Hitler nezacne rozmachovat tak ze by mohol dostat cely svet ? je jasne ze beez nich by sa to europe nepodarilo ... ale keby zasiahli ovela skor tak mohli pomoct ovela viac... ale pravdaze nie sebe ... europa potrebovala zasoby pocas vojny ...a kedze po vojne bola strasne znicena tak aj po vojne ... a kedze na USA sa nebojovalo tak na tom mohli krasne profitovat ... cim dlhsia vojna tym lepsie pre nich !!!
dair
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dair »

po dlhom case opet v teme.
Zaujal ma celkom nadpis clanku ked som len tak bludil po nete a to ze
NEZDA SA VAM ZE GEORGE W. BUSH JE VLASTNE NOVY HITLER?
Viete ako vela vestcov napr aj taky Nostradamus predpovedal ze po Hitlerovi, Stalinovi a tiez takom Napoleonovi pride este jeden posledny "diabol" a ako svet v nom vidi Osamu ale urc. dokumenty nasvedcuju ze takto pripravena vec mohla byt len z vnutra USA. Tym chcem povedat ze vlastne tym novym je vlastne BUSH, nie?
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

Bush je nula co o nicom nerozhoduje.. :roll:
dair
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Aryan Angel napísal:Bush je nula co o nicom nerozhoduje.. :roll:
nemyslim si, rozhoduje minimalne o veciach co o nich vie, ak myslis na nejaku tienovu vladu, ale aj tak sa musim zasmiat. Prezident ma celkom padne slovo co sa tyka politickeho systemu v statoch (v porovnani s napr. nasim prezidentom) Mozno preto si to myslis.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Ano slovo ma, to je pravda, otazka znie, kto tie slova vymysla.. Bush je obycajna babka na nitkach
dair
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:Ano slovo ma, to je pravda, otazka znie, kto tie slova vymysla.. Bush je obycajna babka na nitkach
rozhodne je za tym velky bussiness a mi nehovor ze on z toho nic nema. Cize taha za nitky v najlepsom zaujme ludi (a tym aj seba) co ho dostali tam kde je. Si len pozri na jeho otca kde je (resp na vyplatnych listinach akych firiem je) Ved o com bola vojna v zalive? O "jeho" firmach.
Thanx god burza presla na zlatom kryte euro a nie ten krvou kryty dolar.
Tomasito
VIP
VIP

Hm, v USA je bohuzial uplne jedno, kto je, resp. bude formalne prezidentom, t.j. bez ohladu na to, ci pojde o republikana alebo demokrata. Vedeli ste, ze Federalny rezervny system, ktory ma kontrolu nad menovym systemom USA je od podpisania Federal Reserve Act a 16th Amendment v rukach sukromneho kapitalu? Jednoducho ti co ovladaju tento kapital ovladaju USA. Ludia ako Bush su naozaj len dosadenymi babkami, ktore maju o.i. "posvatnu" ulohu chranit dolar ako referencnu menu vo svetovom obchode, najma v obchode s ropu- v opacnom prip. sa ekonomika USA zruti ako domcek z karat (USD = realne nekryta mena).
dair
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Tomasito napísal:Hm, v USA je bohuzial uplne jedno, kto je, resp. bude formalne prezidentom, t.j. bez ohladu na to, ci pojde o republikana alebo demokrata. Vedeli ste, ze Federalny rezervny system, ktory ma kontrolu nad menovym systemom USA je od podpisania Federal Reserve Act a 16th Amendment v rukach sukromneho kapitalu? Jednoducho ti co ovladaju tento kapital ovladaju USA. Ludia ako Bush su naozaj len dosadenymi babkami, ktore maju o.i. "posvatnu" ulohu chranit dolar ako referencnu menu vo svetovom obchode, najma v obchode s ropu- v opacnom prip. sa ekonomika USA zruti ako domcek z karat (USD = realne nekryta mena).
to je jasne ale ludia ako bush, teda skor bush sr. su v tom sukromnom sektore, cize vlastne si Bush Sr. siel chranit vlastne zaujmy ked sa rozhodol pre "pustnu burku"
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

Tomasito napísal:Hm, v USA je bohuzial uplne jedno, kto je, resp. bude formalne prezidentom, t.j. bez ohladu na to, ci pojde o republikana alebo demokrata. Vedeli ste, ze Federalny rezervny system, ktory ma kontrolu nad menovym systemom USA je od podpisania Federal Reserve Act a 16th Amendment v rukach sukromneho kapitalu? Jednoducho ti co ovladaju tento kapital ovladaju USA. Ludia ako Bush su naozaj len dosadenymi babkami, ktore maju o.i. "posvatnu" ulohu chranit dolar ako referencnu menu vo svetovom obchode, najma v obchode s ropu- v opacnom prip. sa ekonomika USA zruti ako domcek z karat (USD = realne nekryta mena).
Ale nejde o to, ze kto vedie ten stat ale AKo ho vedie ... a politika USA je pomerne agresivna.

K tomu Nostradamovi ... Som pocul nieco take ze najpravdepodobnejsi bol Sadam Husain . A este som pocul ze v tom proroctve bolo nieco take, ze sa da tomu predist ... konkretne to nostradamus nazyval vladou antikristov (Napoleon,Hitler, Stalin...) a podla proroctva ba mal nastat koniec sveta po tom ako skonci vlada 4 antiktista a potom ako bude zvoleny druhy papez ktory bude cernoch ...
Tomasito
VIP
VIP

dair napísal:to je jasne ale ludia ako bush, teda skor bush sr. su v tom sukromnom sektore, cize vlastne si Bush Sr. siel chranit vlastne zaujmy ked sa rozhodol pre "pustnu burku"
Jasne ako pre koho... BTW. uz dedo G. W. Busha- Prescott Bush - vplyvny financnik z Wall Street (uz som niekde spominal, ze spolufinancoval Hitlera) bol sucastou tejto plejady, no ich vplyv je zanedbatelny s vplyvom ludi, ktori vlastia akcie federalnych rezervnych bank USA. Aby sme si rozumeli, nikto netvrdi, ze Bush je chudak (akoze nim po osobnostnej stranke je- dislektik). Bushovci su v obchodnych kruhoch znamou rodinou uz dlhe roky, rec je vsak o nositeloch realnej moci v ramci politiky USA...

PS to miki690, lol, mne nieco hovor o agresivite politiky USA (si precitaj aspon zopar mojich nazorov v raci tejto temy- ja tu USA, ani Busha neobhajujem).
kandler
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa kandler »

bullshit - to je moje zhodnotenie celych 75 stran diskusie o USA. Dufam, ze mi nikto neodoprie pravo vyjadrit svoj slobodny nazor a ze zan neskoncim v base na tri tyzdne 8)

// NN, za svoj mimoriadne vecny nazor dostanes rovno BAN :roll: Tomasito
-> no to som tusim pohnojil, ale nemohol si pomoct :oops:
Sato42
Light Star
Light Star

kandler napísal:bullshit - to je moje zhodnotenie celych 75 stran diskusie o USA. Dufam, ze mi nikto neodoprie pravo vyjadrit svoj slobodny nazor a ze zan neskoncim v base na tri tyzdne 8)

// NN, za svoj mimoriadne vecny nazor dostanes rovno BAN :roll: Tomasito
-> no to som tusim pohnojil, ale nemohol si pomoct :oops:
Za co dostal ban??? Z to ze jednym slovom vyjadril, ze tu povacsine trepete sracky a ze si len riesite europsky komlex menejcennosti. Btw presne o tom je EU, snaha o vyrieseni si komplexu menejcennosti voci Amerike. :evil:
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Sato42 napísal:Za co dostal ban??? Z to ze jednym slovom vyjadril, ze tu povacsine trepete sracky a ze si len riesite europsky komlex menejcennosti. Btw presne o tom je EU, snaha o vyrieseni si komplexu menejcennosti voci Amerike. :evil:
Hehe, nice speech a suhlasim. :smt023
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Sato42 napísal:Za co dostal ban??? Z to ze jednym slovom vyjadril, ze tu povacsine trepete sracky a ze si len riesite europsky komlex menejcennosti. Btw presne o tom je EU, snaha o vyrieseni si komplexu menejcennosti voci Amerike. :evil:
toto je joke tyzdna :-) Sato inak ak si nepochopil tak nikto tu ban nedostal
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

... komplex menejcenosti... boha co uz tito ****** nevymyslia :roll:
Tomasito
VIP
VIP

OT premazany, vyjadrujte sa k predmetu temy.
Napísať odpoveď