Najdeny mobil
-
mremen
Expert
- Kontaktovať používateľa:
Najdeny mobil
Mam takuto otazocku, nasiel som mobil blizko cesty. bol to daky siemens tych novsich radou. telefon bol vybity. chcem sa spitat keby som si takyto telefon nechal da sa moze niekto zistit kde je? moze mi ho pris policia zhabat? alebo taketo praktyky sa na slovenksu nevyuzivaju???
-
will.i.am
Darca
Presne tak mozes tam mat akukolvek kartu a podla IMEI ta najdu, nech si kdekolvek. Dalsia vec je to, ze to musia mat ochcotu...p4ra napísal:Ak zmenis IMEI, tak ti ho nenajdu, ale podla IMEI su schopni lokalizovat telefon bez sebamensich problemov. Za ten risk ti to nestoji podla mna.
Ale ked prepalis IMEI tak ta nemaju ako najst...
-
whiteronie
Expert
Chod na policajnu stanicu a odovzdaj ho, nestoji ti to za pripadne problemy a dokazovacky...Nie je to tvoje,nespekuluj.Ja som tiez nasiel mobil,bolo to zhodou okolnosti na kraji chodnika,niekomu vypadol,mal vypadnuty zadny kryt.Bolo to v nedelu,tak som pockal do pondelka a siel som ho odovzdat statnym.Bol to daky novy Siemens,bola tam pausalova karta,poskladal som ho,ani som ho nezapinal.
Re: Najdeni mobil
...zistiť ťa môžu , to je na 100%. Záleží ale či to budú robiť. Pokiaľ má polícia nahlásenú krádež a nahlásil to vplyvný človek, alebo výška škody nie je zanedbateľná čiastka (väčšinou ak je odcudzených viac predmetov),tak ho asi budú lokalizovať.mremen napísal:Mam takuto otazocku, nasiel som mobil blizko cesty. bol to daky siemens tych novsich radou. telefon bol vybity. chcem sa spitat keby som si takyto telefon nechal da sa moze niekto zistit kde je? moze mi ho pris policia zhabat? alebo taketo praktyky sa na slovenksu nevyuzivaju???
osobne si však myslím že prepálenie emai kodu ti pomože len vtedy ak by si ho zmenil za taký, ktorý má telefon ktorého kúpu môžeš akýmkoľvek preukázateľným spôsobom dokázať. myslím si že vtedy ti fakt nič nemôžu.
ak nemas na vlastny mobil, tak si ho nechaj a mozno nebudes mat az taky kludny spanok, ale to mnohym nevadi, takze nebudes vynimka...ak mas vlastny, tak tento najdeny skus odovzdat na policii, ale moje osobne skusenosti hovoria o tom, ze by som neriskoval ani to jeho odovzdanie...ako poznam "slovač" este by ma nejaky dobrak obvinil z jeho kradeze alebo zneuzitia...vydeli ste v telke ako sa nejaki redaktori pokusali odovzdat najdenu penazenku na policii a na druhy den si ju isla vypytat ina babenka?...fizli sa najcastejsie tvarili ze o nicom nevedia a koruny uz isto nechali v nejakej krcme, alebo nejakej kur*e...

-
p4ra
Redeemer
Omyl. Uz v takej zaostalej krajine, ako je Srbsko alebo Cierna Hora sa najde az 90% ukradnutych mobilov, kt. su nahlasene na policii. Teraz som tam bol a su to slova ludi, kt. tam ziju a aj policajtov. Oni sami mi poradili, aby som nahlasil svoj (vraj hladanie trva max. tyzden), ale nemal som na to cas, kedze som ostal v jednom meste max. 2 dni. Cize, ak je vola a ochota, su schopni ho lokalizovat bez problemov.pe3x napísal:plno ludi denne ukradne miliion telefonov ani jeden sa nenajde...
-
blazer
Professional
Presne tak, ved raz bol telke taky test, ze dali polisom penazenku, ze ju nasli a ked sa po nu vratili v inom mene, polisi povedali, ze ziadnu penazenku nedostali. Tak im ukazali, ze to maju natocene na kamere ako im ju dali a hned sa naslape3x napísal:ste smiesni, normalne si ho nehaj, co si myslis ze budu hladat jeden posahany mobil ? plno ludi denne ukradne miliion telefonov ani jeden sa nenajde...
Odovzdaj ho policajtom, aspon bude mat policajt novy telefon...
Z toho vypliva: Nechaj si ho!!!
pe3x
predstavi si, ze hladaju kazdy jeden mobil, ktory je nahlaseny. Svojho casu som s kamosom sedel v jednom bare, dosiel za nami nejaky fetak s SE T68, v tom case to bola novinka, ze ci ho nechceme za 5 litrov, dal som si tam kartu, skusal som ho asi 2 minuty, potom som ho poslal do prec. O 2 tyzdne som pekne klusal na vysluch, mali tam pekny papier z Orangeu, ktore sim-ky sa v urcitom casovom obdobi prihlasili do siete
predstavi si, ze hladaju kazdy jeden mobil, ktory je nahlaseny. Svojho casu som s kamosom sedel v jednom bare, dosiel za nami nejaky fetak s SE T68, v tom case to bola novinka, ze ci ho nechceme za 5 litrov, dal som si tam kartu, skusal som ho asi 2 minuty, potom som ho poslal do prec. O 2 tyzdne som pekne klusal na vysluch, mali tam pekny papier z Orangeu, ktore sim-ky sa v urcitom casovom obdobi prihlasili do siete