SUSE-Linux-10.1

Všetko ohľadom Linuxu...
judejudejude
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

SUSE-Linux-10.1

Príspevok od používateľa judejudejude »

Cawte!
Stiahol som si SUSE-Linux-10.1-GM-i386(este mi chyba jedno CD:)) a teraz sa chcem opytat ci by ste mi nedali nejaky tutorial ako nainstalovat....budem to robit na compe kde mam cisto sformatovany jeden disk a iny tam neni...
Idem do toho po prvy krat, tak ho chcem aspon uspesne nainstalovat, lebo sa chcem naucit aspon tie zaklady v linuxe ;)

thanks...
Stopa
King
King

Príspevok od používateľa Stopa »

tam je veeeeelmi podobna instalacia ako pri windowse, nezda sa mi, ze by som narazil na nejaky problem, problemy sa zacnu az pri spusteni :D
judejudejude
Light Expert
Light Expert

Ok diky.

A nebudu tam problemy napr. s ovladacmi na graf. a tak?(myslim tie zakladne komponenty compu)
Stopa
King
King

judejudejude napísal:Ok diky.

A nebudu tam problemy napr. s ovladacmi na graf. a tak?(myslim tie zakladne komponenty compu)
u mna si to naslo drivery na vsetko az na grafiku, tie este stale nemam nainstalovane, ale ak nebudes chciet hravat 3D hry tak ti budu stacit tie defaultne
usefull
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa usefull »

Stopa napísal:u mna si to naslo drivery na vsetko az na grafiku, tie este stale nemam nainstalovane, ale ak nebudes chciet hravat 3D hry tak ti budu stacit tie defaultne
nvidia vidava pravidelne ovladace aj pre linux, ja som nemal problem najst na nete ovladac pre linux este ak sa nechces vzdat hier tak je celkom dobry emulator :cedega a wine
Stopa
King
King

usefull napísal:nvidia vidava pravidelne ovladace aj pre linux, ja som nemal problem najst na nete ovladac pre linux este ak sa nechces vzdat hier tak je celkom dobry emulator :cedega a wine
vsak najst ten ovladac nie je problem, len ked som kamosovi (on presiel na linux kompletne) povedal nazov karty, tak on mi hned dal aj link len problem je v tom, ze tam treba nejake zasahy do jadra robit ci co, tak som sa na to vybodol, aj tak na linux nie je vela hier
usefull
Medium Star
Medium Star

mne sa zda ze to len treba sa dat do konzoly ale nesmie byt este spusteny KDE a s tade to nainstalovat.... A co sa tyka hier mne velmi nechybaju hravam aj tak len Warcraft 3 a ten sa da emulovat celkom v poho som s Linuxom spokojny len som si vybral zlu distribuciu
Stopa
King
King

a ake z tych beznych win programov hier sa daju emulovat v SUSE? lebo mne vacsina nesla :cry:
judejudejude
Light Expert
Light Expert

HydroponX napísal:ahoj linux je najve4ia sra4ka aku poznam
Hehe....fakt velmi cenny prispevok, ktory si budem pamatat do konca svojho pozemskeho zivota :lol: :smt080
judejudejude
Light Expert
Light Expert

Co je lepsie, pripadne v com robite vy? KDE alebo Gnome?
cubix
Star
Star

Príspevok od používateľa cubix »

judejudejude napísal:Co je lepsie, pripadne v com robite vy? KDE alebo Gnome?
KDE mas viac podobne Winshitu. Ale kazdemu vyhovuje ine. KDE a GNOME maju vela roznych kniznic. Skus si pozret aj toto :

Kód: Vybrať všetko

http://linuxreviews.org/software/desktops/
usefull
Medium Star
Medium Star

Stopa napísal:a ake z tych beznych win programov hier sa daju emulovat v SUSE? lebo mne vacsina nesla :cry:
tu su hry ktore pod tym frcia a aj ich hodnotenie (ja hravam warcraft ide rovnako ako pod win len mi nejde zvuk ked pocuvam hudbu ale ak nepocuvam hudbu tak ide aj zvuk, inak ide este rychlejsie ako pod win a pripojim sa aj na battlenet)
slubovany link :

Kód: Vybrať všetko

http://transgaming.org/gamesdb/?order=working&showall=1
judejudejude
Light Expert
Light Expert

No tak skusim to KDE....potom napisem ako som dopadol....snad dobre ;)

diky
Stopa
King
King

to usefull: diky za ten link, ako vidim, tak vela hier ide aj pod linuxom, hlavne moje oblubene, ale mam v linuxe jeden problem, ked chcem spustit nejaku pesnicku, tak mi len preblikne a hned end of playlist, rovnaky problem aj pri prehravani videa, na hudbu som skusal amarok a nazov programu na video si nepamatam, ale bol v zakladnej vybave
usefull
Medium Star
Medium Star

ja co som mal v zakladnej vybve isly bez problemov az na drobnosti ale pouzivam kafein a na hudbu xmms
judejudejude
Light Expert
Light Expert

dik....to bola moja nasledujuca otazka :D
judejudejude
Light Expert
Light Expert

ok....a dalsia otazka:
Ako nastavym na tom IP a tie podobne srandy aby som sa konecne dostal na net?
AppleBred
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa AppleBred »

Stopa napísal:to usefull: diky za ten link, ako vidim, tak vela hier ide aj pod linuxom, hlavne moje oblubene, ale mam v linuxe jeden problem, ked chcem spustit nejaku pesnicku, tak mi len preblikne a hned end of playlist, rovnaky problem aj pri prehravani videa, na hudbu som skusal amarok a nazov programu na video si nepamatam, ale bol v zakladnej vybave
Zrejme ti chybaju kodeky na prehravanie danych formatov (napr. mp3). To byva v Linuxe dost casto, zalezi od distribucie. Takze treba doinstalovat. Skus mrknut na www.root.cz alebo www.abclinuxu.cz. Maju tam celkom slusne fora.
usefull
Medium Star
Medium Star

AppleBred napísal:Zrejme ti chybaju kodeky na prehravanie danych formatov (napr. mp3). To byva v Linuxe dost casto, zalezi od distribucie. Takze treba doinstalovat. Skus mrknut na www.root.cz alebo www.abclinuxu.cz. Maju tam celkom slusne fora.
jj suhlasim mne tam tiez kamarat daval kodeky ale tie co boly v zaklade tym nechybali a kopcil to cez "mc" asi sa to tak volalo, to ked date do konzoli tak vam da taky tabulkovu operaciu podobnu DOS-u. tam to spravil.... Cize ja sa do linuxu az tak nevyznam mam ho asi 2 mesiace a to mi pomahal kamos ktory sa do toho vyzna ale dal mi distribuciu Slackware 10.2 co je pre pokrocilich a to ja velmi niesom :lol:
q-parser
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa q-parser »

Stopa napísal:to usefull: diky za ten link, ako vidim, tak vela hier ide aj pod linuxom, hlavne moje oblubene, ale mam v linuxe jeden problem, ked chcem spustit nejaku pesnicku, tak mi len preblikne a hned end of playlist, rovnaky problem aj pri prehravani videa, na hudbu som skusal amarok a nazov programu na video si nepamatam, ale bol v zakladnej vybave
Vacsinou to takto robi, ked playlist neukazuje na fyzicke subory, po priemestneni alebo tak. Alebo ked nemas namontovanu particiu. Alebo to moze byt zle nastavenymi pravami na mp3 subory. Alebo este kodeky: win32codecs alebo tak.
Co sa tyka videa, tak to iste. A prehravac? mplayer je jeden z najlepsich ak nie najlepsi.
Napísať odpoveď