Viete, čo je to parkour?

O športe...
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

piston napísal:jasne vjeme co je to, minule som o tom videl volaco na extreme a robili tam drsne veci niekde v londine na strechach
JJ to som videl aj ja celkom dobry boli skoda ze vsetci hip-hopaci a ziaden PuNk :cry: ale to by asi vyzeralo dost cudne keby daaky punker skakal salta ponad schody do metra (podobne ako breakdance) ... btw Londyn je z Y :roll: :) ale vazne toto je ozaj super ked ma niekto taku odvahu a skase z budovy na budovu apodobne ... Ako by povedal Ali G: RESTEKP :D
Kels
King
King

Príspevok od používateľa Kels »

Hmm,o tomto "sporte" som sa dozvedel len nedavno...A zaujal ma na plnej ciare..MOzno preto ze dost veci mi ide celkom dobre a schopne ich zvladam.. Preto sa budem snazit tomu venovat a zlepsovat sa:)(ale este to neni na takej urovni ze by som pravidelne trenoval alebo tak to vobec ne,skorej take otukavacky co a jak a pod. A shupaa)
Fuk jeden z naj. "Sportou" x-)

// btw,keby tu niekto pk robil z lokality BA,mozme pobehat :wink:
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

To Amiss:nevdel som,ze maju vlasnu straknku.. Ti dvaja su moji bratranci.. Mato a Marek.. su to tipci.. Aj ked break moc nemusiim ich si celkom rad pozriem.. 8) :?
H5ck2r
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa H5ck2r »

Parkour je vynikajuci ja ho trenujem necele 3-mesiace..Uz ovladam nejake tie Vaulty ale este nejsom bohviejaky profik..........Viem len to ze Parkour zalozili francuzy a nejaky francuz skombinoval umenie jeho otca a gymnastyku..
SLIMO
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa SLIMO »

keby sa pri tom tak nenicili klby....
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

www.parkour.sk
www.parkour.sk/forum

tam chodte, tam je toho dost - aj to ako obmedzit problemy s klbami ;)
trenujem od decembra a mozem poveddat,ze uz je to o dost lepsie s bolestami....
osiris/cannabis
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa osiris/cannabis »

to Maki: takze drzim palce nech sa nam nezabijes :P
to all: parkour - umenie pohybu, a niekto tu mal prafdu ked vravel ze ho zalozil v 80.rokox 20.storocia David Bell, ktory hra aj v skvelom filme Banlie 13 ( ktory sa zhodou okolnosti povaluje na mojom disku bez toho aby niekto chcel aby som ho upol :( )
v Lc je jeden tipek ktory sa tomu venuje, dokonca trenuje aj par deciek z mesta, a ked som ho videl v " akcii " no mal som dost, som neveril ze take veci moze robit obycajny smrtelnik, xx :)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

osiris/cannabis napísal:to Maki: takze drzim palce nech sa nam nezabijes :P
to all: parkour - umenie pohybu, a niekto tu mal prafdu ked vravel ze ho zalozil v 80.rokox 20.storocia David Bell, ktory hra aj v skvelom filme Banlie 13 ( ktory sa zhodou okolnosti povaluje na mojom disku bez toho aby niekto chcel aby som ho upol :( )
v Lc je jeden tipek ktory sa tomu venuje, dokonca trenuje aj par deciek z mesta, a ked som ho videl v " akcii " no mal som dost, som neveril ze take veci moze robit obycajny smrtelnik, xx :)
Film nemusis upovat, to najlepsie z neho je tu:
http://video.google.com/videoplay?docid ... 0328106389

a pekne video je aj toto
http://video.google.com/videoplay?docid ... 6227308929
Huntic.
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Huntic. »

----------
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

neviem si predstavit, ze takto beham beham po meste skacem cez kose a popolnice a neviem co este a uvidi ma nejaky kamarat...

pisete tu niektori, ze trenujete a ako vlastne taky trening vyzera. Ci to ako ked ides normalne behat, ze budicek o 8 rano, nahodim jogingovu supravu a skacem??? Ci mate niekto nejakeho skusenejsieho kamarata, ktory vam poukazuje rozne srandy?

Je to cool sa pozerat na chlapikov co to vedia, ale mna to absolutne nelaka, mne sa to zda take detske. U nas je to opat take, ze ak niekoho uvidia ako skace ponad stanky so zmrzlinou tak si hned o nom pomyslia, ze utiekol z psychiatrie...

Sorry mozno blbu otazku polozim, ale kolko rokov mate vy co to praktizujete? Nechcem sa nikoho dotknut, ale pochybujem, ze sa medzi vami najde clovek co ma viac ako 20 rokov, respektive pracujuci clovek nema na to urcite cas...
osiris/cannabis
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa osiris/cannabis »

prosex napísal:
Sorry mozno blbu otazku polozim, ale kolko rokov mate vy co to praktizujete? Nechcem sa nikoho dotknut, ale pochybujem, ze sa medzi vami najde clovek co ma viac ako 20 rokov, respektive pracujuci clovek nema na to urcite cas...
ten moj kamarat co ho poznam, je zenaty, ma jedno dieta, a ma vyse 25, to len tak btw :wink:
pinco
Darca
Darca

osiris/cannabis napísal:ten moj kamarat co ho poznam, je zenaty, ma jedno dieta, a ma vyse 25, to len tak btw :wink:
aj tak si nedokazem predstavit, ked ide von s deckom tak akoze ono sa hra na pieskovisku a zatial on preskakuje cez preliezky? Asi by som sa zacal smiat keby som videl takychto typkov. Ok taki co to vedia a su profici pred nimi klobuk dole, ale inak fakt by som sa neudrzal...
Maki
Darca
Darca

2prosex:
ja osobne mam 17 a vacsina ludi ma podobny vek a menej, ale najdu sa aj skoro 30 rocni traceuri.. ved napriklad David Belle a Sebastien Foucan - zakladatelia maju cez 30, skacu 18 rokov a stale skacu s rovnakym nadsenim...

a trening? - no aspon u nas v crew to vyzera asi tak,ze najdeme nejaky spot(miesto s dobrymi prekazkami a skaceme co nas napadne - vaulty,flipy,skusame flow) potom sa presunieme inam a to iste - uz len preto,ze su to furt ine podmienky, tak sa naucis nezvyknut si na jednu prekazku(dynamicky stereotyp) a potom lahko zvladas veci hocikde... a zasa - nikdy nevies kedy PK vyuzijes v praxi ;)
pinco
Darca
Darca

Maki: a ako si ty s tym zacal? ci jedneho pekneho dna sa kamaratovi podarilo spravit salto ked ste sedeli pred bytovkou na lavicke a zrazu ste sa zacali smarat vsetci? Neviem ako by som s tym zacal. To musis kazdy den prist so samymi modrinami a skrabancami nehovoriac o tom ze zle skocis a amen s tebou...
Kels
King
King

No u mna vyzera trening takto :D http://rapidshare.de/files/23781989/Pk-_kelko.mpg.html (no warez man)
A podotykam je to iba trening,cize ziadne horibilne skoky...
Ale nemam tam flow,skorej iba jednotlive skoky,lebo s kamerou z fotaku sa toho moc natacat neda:(

Edit:// TU je moj pad :D Ale na tom videu vyssie uz je zvladnuty
Kebyze neviem pk-roll tak sa dobre rozje-spadnem :D
http://www.sendspace.com/file/7tmp21
Maki
Darca
Darca

2prosex:
no ja osobne som zacal asi tak, ze som zhliadol videjko zvane FRIDAY NIGHT MADNESS 3 od torontskej EXTREME MARTIAL ARTS grupy TEAM RYOUKO a povedal si,ze to chcem vediet aj ja... ale predsalen som si logicky zvazil,ze to je trosku vela na mna a tak ako som bruzdal po nete, tak som narazil na dalsie videa a medzi nimi aj na nejake PK videa... zaujalo ma to, nasiel som slovensku scenu, tam sekcia Banska Bystrica a pozrem ze kto asi v BB skace... pozeram a dvaja kamosi z aikida... som im zavolal a oni ze uz skoro rok to praktizuju,tak som sa k nim pridal, naucili ma vaulty, flipy som nejak ovladal este kym som chodil na gymnastiku a uz to islo... a nie, nechodime s modrinami domov - PK nieje o krkolomnych skokoch, je to skor o tom ako co najlahsie a najbezpecnejsie zdolat prekazku, alebo seriu prekazok tak aby tam bola lahkost(FLOW).. takze ja musim klopat na drevo, ale este sa mi pri PK nic nestalo(ak neratam pad na hlavu pri salte dozadu - tyzden som nemohol otacat hlavou :D - ale nic zlomene ani vyklbene)... takze dufam,ze to tak aj zostane...
pinco
Darca
Darca

Sp1d3Rm4N_2 napísal:No u mna vyzera trening takto :D http://rapidshare.de/files/23781989/Pk-_kelko.mpg.html (no warez man)
Ale nemam tam flow,skorej iba jednotlive skoky,lebo s kamerou z fotaku sa toho moc natacat neda:(

tak som pozrel tie videa a musim uznat ze si dobry. Bez srandy ide ti to super. Ak budes mat nejake videa tak mozes este poslat.
Kels
King
King

Prosex: Vdaka ti :D ,dnes sme boli na dlhacoch naucili sme sa aj nejake novinky,resp. sme ich zdokonalili (palm spin,kash...)
H5ck2r
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa H5ck2r »

Sp1d3Rm4N_2 napísal:No u mna vyzera trening takto :D http://rapidshare.de/files/23781989/Pk-_kelko.mpg.html (no warez man)

Ale aj to druhe video jak si spadol je dobra nauka ze treba vediet pk-roll... :wink: ..ALe video fakt cool
ezechiel88
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ezechiel88 »

Viem moj brat sa tomu troocha venuje ak chcete checknite jeho stranku :)

www.mt3run.host.sk
Napísať odpoveď