Evanjelik ci Katolik???
Nuz mam znameho.. strasne veriaceho.. pobozneho jaq.. Nie zly clovek.. ale stvara take veci, az hroza! Kludne si nieco nakradne.. a paq v nedelu zajde do kostola, vyspoveda sa.. pomodli par ocenasov.. a je cisty jaq lalia. Keby ja (v boha verim na 5%) urobil nieco podobne, tak ma to kantri cely zvysok zivota.Vitusko napísal:Predstavte si keby sa vsetci ludia riadili Desatorom > nejde o to, ze ich "zoslal" Boh, ale sak su tam zivotne pravdy, ktorych porusenie URCITE nikomu nie je na osoh > Jak by bolo na svete super?
BTW k teme.. ja som z mixovanej rodiny.. mama katolicka, otec evanielik.. sestra katolicka, ja evanielik. Otec s mamou chodievali za mladi do kostola.. ale kedze ich cirkev (hlavne katolicka) po spolocnom sobasi riadne ototo, tak na nu zavrhli. Ja so sestrou sme v zivote v kostole neboli (ak neratame vlastne krstiny a exkurzie zo skoly)
-
Reverend Jim
Light Expert
-
miki690
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Co je by bolo na tom zle keby si bol pokrsteny ? Teraz by ti to mohlo byt jedno ... sak by si si to ani nepametal ... Mam spoluziaka co je pokrsteny, ma prve prijimanie a neveri v Boha ... Preco dufas ze nebudes ? Kto nechce verit tak pravdepodobne ani nebude , ale ked budes verit tak ti potom uz budes aj chciet verit a uvidis ake to je mat pocit ze aj ked si uplne sam tak sa mas na koho obratit, mas koho poziadat o pomoc a mas sa s kym porozpravat.Sato42 napísal:Ked som sa narodil tak moji rodicia nastastie mali dost rozumu a pokrstit ma nedali. Nikdy som nebol ziadneho vierovyznamia a dufam ze nikdy ani nebudem, houk.
K tomu majetku ... Vies ono to akoze bolo tak trochu napisane aj v evanieliu , neviem presne citovat ale ked Jezis prisiel za rybarmi (buducimi ucenikmi) povedal im nieco v tom zmysle ze uz tu na zemi im da 5x viac ako maju a ze potom im da zivot vecny... A este jedna vec ... ucenici nekazali Chudobu v pravom slova zmysle , mysleli tym, ze ludia nemaju byt mamonari, teda viazat sa na materialne veci. Ze materialne veci maju byt v podstate len prostriedok pre zivot vo viere.BzuCo napísal:Vies, aj taky sa najdu. Sak papez - "svaty otec" - ako "najvacsi sluzobnik" a "namestnik Boha" ma najvacsi majetok na svete. Spava v neviem akej baldachynovej posteli a byva v riadnom palaci s vela izbami a ked spocitas majetok celej katolickej cirkvi, tak ho je na miliardy. Ale pritom vsetci Jezisovi ucenici chodili a kazali chudobny!!! Aka zmena za tolko rokov! Za 2000 rokov sa z cirkvi chudobnej majetkom, no najbohatsej duchom stal presny opak. Majetku mnoho a skutocnych veriacich do jedneho vrecka.
ja som katolik a verim v boha, ALE ja nepotrebujem k tomu aby som sa spraval podla svojich urcitych idealov kostol ani nic podobne ako je napriklad spoved...na co to vlastne cele je? napriklad na co je spoved ked boh vidi vsetko co robime? podla mna by stacilo vsetko olutovat a netreba to rozpravat fararovi...ved kde je napisane ze treba chodit na spoved? neviem necital som svate pismo ale myslim ze to tam napisane nieje...opravte ma ak sa mylim....
-
Stoporko
VIP
... dovolujem si ta opravit...wlado_v napísal:ja som katolik a verim v boha, ALE ja nepotrebujem k tomu aby som sa spraval podla svojich urcitych idealov kostol ani nic podobne ako je napriklad spoved...na co to vlastne cele je? napriklad na co je spoved ked boh vidi vsetko co robime? podla mna by stacilo vsetko olutovat a netreba to rozpravat fararovi...ved kde je napisane ze treba chodit na spoved? neviem necital som svate pismo ale myslim ze to tam napisane nieje...opravte ma ak sa mylim....
-
miki690
Medium Professional
Ked ta slovo Boh irituje tak necitaj taketo temy a uz vobec do nich neprispievaj ... zbytocne sa nastves ....Martin44 napísal:V boha takeho ako tu vypravate neverim a Katolizmus je volovina aj sudruh farar....
Je len vemi smutne ze mnoho ludi je zaslepenych a nechce a neuzna pravdu inu....
A este jedno ... uz len Slovko BOH ma irituje....
Ty z toho nemas lepsi pocit ked sa niekomu vyrozpravas ake mas problemy ? Podla mna ked ides na spoved tak odlahcujes svoje svedomie.wlado_v napísal:ja som katolik a verim v boha, ALE ja nepotrebujem k tomu aby som sa spraval podla svojich urcitych idealov kostol ani nic podobne ako je napriklad spoved...na co to vlastne cele je? napriklad na co je spoved ked boh vidi vsetko co robime? podla mna by stacilo vsetko olutovat a netreba to rozpravat fararovi...ved kde je napisane ze treba chodit na spoved? neviem necital som svate pismo ale myslim ze to tam napisane nieje...opravte ma ak sa mylim....
no mam lepsi pocit ked sa vyrozpravam kamosovi alebo kamoske lebo ked idem na spoved tak mi je to take divne rozpravat cudziemu co robim...a hlavne co robim zle...a vacsinou ten farar je taky ze ty mu povies par hriechov, on ti povie par slov co hovori kazdemu a posle ta prec...teda aspon ja mam take skusenosti....miki690 napísal:Ty z toho nemas lepsi pocit ked sa niekomu vyrozpravas ake mas problemy ? Podla mna ked ides na spoved tak odlahcujes svoje svedomie.
A vlastne by ma zaujmalo kdo povie tomu farárovy všetko.Nebude mu predsa vykladať že pil a tak...Čo ja poznám tak nikto nepovie ani 60% hriechov čo robia...wlado_v napísal:no mam lepsi pocit ked sa vyrozpravam kamosovi alebo kamoske lebo ked idem na spoved tak mi je to take divne rozpravat cudziemu co robim...a hlavne co robim zle...a vacsinou ten farar je taky ze ty mu povies par hriechov, on ti povie par slov co hovori kazdemu a posle ta prec...teda aspon ja mam take skusenosti....
...tak to je kolosálna hlúposť, pápež nemá prakticky žiaden osobný majetok. A mi chceš povedať, že by si si to s ním vymenil, napr. s takým Jánom Pavlom II., keď veľmi dobre vieš, ako prežíval posledné roky "v úrade"...BzuCo napísal:Vies, aj taky sa najdu. Sak papez - "svaty otec" - ako "najvacsi sluzobnik" a "namestnik Boha" ma najvacsi majetok na svete.
Ach, praobyčajná prisprostá typicky slovenská závisť....
-
BzuCo
Expert
Presne tak! Podme do cirkvi, aby sme mali vela vyhod!!! Nie je to trochu farizejske?ADOXtreme napísal:Som evanjelik a je to super byť ním! Má to v cirkvi veľa výhod!
A ty si vazne myslis, ze keby ta rodicia dali po narodeni pokrstit, tak by si automaticky bol katolik? A nie je nahodou viera vecou osobneho rozhodnutia a nie rozhodnutia rodicov? Pravda je, ze este nikoho nejake pokrstenie v detstve nespasilo.Sato42 napísal:Ked som sa narodil tak moji rodicia nastastie mali dost rozumu a pokrstit ma nedali. Nikdy som nebol ziadneho vierovyznamia a dufam ze nikdy ani nebudem, houk.
Tak ten katolicky majetok neviem ci je iba prostriedok pre zivot. A nedal na mpredsa Jezis priklad pre skromny zivot?miki690 napísal:K tomu majetku ... Vies ono to akoze bolo tak trochu napisane aj v evanieliu , neviem presne citovat ale ked Jezis prisiel za rybarmi (buducimi ucenikmi) povedal im nieco v tom zmysle ze uz tu na zemi im da 5x viac ako maju a ze potom im da zivot vecny... A este jedna vec ... ucenici nekazali Chudobu v pravom slova zmysle , mysleli tym, ze ludia nemaju byt mamonari, teda viazat sa na materialne veci. Ze materialne veci maju byt v podstate len prostriedok pre zivot vo viere.
Kód: Vybrať všetko
Matúš 10:7 Iďte a kážte hovoriac, že sa priblížilo nebeské kráľovstvo.
8 Nemocných uzdravujte, malomocných očisťujte, mŕtvych krieste, démonov vyháňajte; darmo ste dostali, darmo dajte.
9 Neberte so sebou zlata ani striebra ani obecného kovu do svojich opaskov
10 ani kapsy na cestu ani po dvoje sukieň ani sandálov ani palice, lebo robotník je hoden svojho pokrmu.