Londyn

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Playboy
Light Star
Light Star

Londyn

Príspevok od používateľa Playboy »

Caute :D. Zanedlho odlietame s frajerkou na tyzden do Londyna, a tak ma zaujimaju Vase tipy, rady a vsetko co s tym suvisi. Napr. co by sme si nemali nechat ujst? Alebo naco si dat pozor? Proste vsetko. Dakujem
jin
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

hlavne pri prechadzani cez cestu, ked sa pozeras ci nic nejde, tak nezabudni ze sa pozeras opacne (plati pre cele Anglicko)
marat01
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa marat01 »

Ja som v londyne sice nebol, ale je fajn stranka tvorena slovakmi zijucimi v Londyne, tak si ju pozri

Kód: Vybrať všetko

http://www.londyn.sk/
makaveli
King
King
Kontaktovať používateľa:

Re: Londyn

Príspevok od používateľa makaveli »

Playboy napísal:Caute :D. Zanedlho odlietame s frajerkou na tyzden do Londyna, a tak ma zaujimaju Vase tipy, rady a vsetko co s tym suvisi. Napr. co by sme si nemali nechat ujst? Alebo naco si dat pozor? Proste vsetko. Dakujem
urcite si nenechaj ujst muzeum voskovych figurin madamme tussaud - trochu vyssie vstupne, ale urcite stoji za to, zazitok na cely zivot... a este obehni vsetky tie tak pamiatky, ze soho, picadily circcus (na picadilly je pred sochou erosa taky obrovsky obchod so znackovym sportovym oblecenim nike, adidas, reebok, atd, vola sa to ze Lillywhites, zvonku to vyzera tak honosne, ale maju tam celkom lacne a pekne veci, urcite si tam nieco vyberiete), dalej trafalgar square, zaujimava je aj vymena kralovskych konskych strazi a buckingham, dalej navstiv tover a windsorsky zamok a mozes zbehnut na piknik do st. james parku, ak vam ostanu este nejake peniaze tak sa chodte prejst po dlhociznej ulici plnej obchodov Oxford street, atd... uz ani neviem co vsetko som videl, ale je to tam pekne.... a este urcite stoji za to zaplatit si london eye... a dalej je este pekny greenwich a jeho muzeum hodin a pacila sa mi aj jazda trajektom cez le manch... ak ides cez le manch (ak neletis lietadlom), urcite chod trajektom a nie tym podzemnym vlakom...
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

makaveli snad nevynechal nic, este sa urcite poprechadzajte v noci, ked sa zapnu svetla popri rieke Temzi, je to parada. Londyn je nadherny, bol som 3x a urcite sa tam este vratim. Uzite si to tam.

PS: Taky maly tip. Keby sa nahodou nedajboze niekto z vas strati. Kontaktujte prveho "bobika" (policajta) na ulici, on do vysielacky "zatrubi" ostatnym kolegom popis osoby a do 5 min. je u teba naspat na 99%. Toto sa nam stalo 2x a presne 5 min. im trvalo, kym nam dopravili osoby spat k skupine.
Playboy
Light Star
Light Star

OK. Dakujem. Este sa chcem opytat na bezpecnost, resp. na kriminalitu. Mali ste s tym nejake extra problemy? Alebo si jednoducho treba davat pozor ako vsade inde?
derriL
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa derriL »

urcite na bocne ulicky, sak ako vsade
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Playboy napísal:OK. Dakujem. Este sa chcem opytat na bezpecnost, resp. na kriminalitu. Mali ste s tym nejake extra problemy? Alebo si jednoducho treba davat pozor ako vsade inde?
Klasicky, pozor, ako vsade, ale nic mi neukradli.
ViRuS
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ViRuS »

ked uz budes na trafalgare odporucam navstivit national gallery - pohlad na van goghove slnecnice stoji za to ;) a vstup je free... aspon vtedy bol :)
inac ten listok do madame tussauds bol najdrahsi v mojom zivote ~30 libier (priprav si veeeela kesov), este blizko je muzeum sherlocka holmesa -221b baker street ;)
maslo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa maslo »

Westminster abbey, potom kusok od Londyna Windsor, British Museum- tiez free, a potom The Tower of London and Tower bridge
Playboy
Light Star
Light Star

Pocujte. Akurat mi skoncil pas. Treba aj pas, ci staci obciansky? Sme v EU, tak predpokladam, ze OP staci...
canopus
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa canopus »

Playboy napísal:Pocujte. Akurat mi skoncil pas. Treba aj pas, ci staci obciansky? Sme v EU, tak predpokladam, ze OP staci...
staci ti obciansky,ale radsej by som tam isiel aj s pasom
Playboy
Light Star
Light Star

Dalsia otazka. Mali ste zo sebou iba hotovost, alebo ste platili aj kartami? Mat stale zo sebou dost prachov je na prd... Karta sa zide, nie?
hubertus
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa hubertus »

nejaku hotovost urcite(aspon 20 GBP a viac,keby nieco,surne taxik alebo co....nikdy nevies) a zbytok karta..
Playboy
Light Star
Light Star

OK. Je mi jasne, ze v obchodoch sa kartou da platit, ale co napr. niektore muzea, galerie a atrakcie...? Ale predpokladam, ze aj tam je to uz na vysokej urovni...
hubertus
Medium Star
Medium Star

v muzeach apod. sa urcite da platit kartou a atrakcie-ako ktore,neviem ktore myslis ale napr na takom london eye sa da platit kartou.....
Playboy
Light Star
Light Star

ok. dakujem
Drago
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Drago »

priprav si vela penazi :) london je moc drahy
Playboy
Light Star
Light Star

vela penazi je kolko? skus to prosim nejako zhrnut. tvoje osobne skusenosti...
hubertus
Medium Star
Medium Star

no tie muzea a atrakcie su dost drahe...napr madame tussauds ta bude stat cez 20 GBP...potom budes kupovat listky na metro,bus...potraviny...je toho dost..lacne to tam zrovna nieje
Napísať odpoveď