Bratislava vs. ostatne dediny Slovenska
-
Lamor
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
tak toto je vazne detinske... ozaj a mozno (velka pravdepodobnost) sa tvoji predkovia pristahovali tiez ako sedlaci do bratislavy, lenze preto ze ty si sa tam narodil si velky boss.. daj sa liecit.. to ako keby som ti ja zacal nadavat do sedlakov zatoze zijem v Nemecku aj ked som sa tiez iba pristahoval... cigani a pristahovalci vam uz nevadia - ale vlastny narod 
ked nemate radi blavakou tak sa sem nikto nejebte abi vas nahodou neobtazovaly alebo co ako citam tak zatoze sa clovek narodi v blave tak je to uz nejaky namysleny dilinko ? sak kolko ludi tolko chuti ja som blavak dokonca petrzalcan a uz som si vypocul dost neblavakou aky sme debily ze by sem nesiel ani za nic. keby sa narodil v blave tak by ju nevymenil za nic. tot moj nazor dedincan by nesiel do mesta a zase blavak do dediny. ok uznavam je to tu drahe jak rit ale ked vies kam mas ist tak sa do da zvladnut. ludia hovoria ze tu ziju fetaci a podobna haviet odpoved je ano ziju tu tak isto ako kde kolvek inde. su tu nackovia hiphopaci metlaci anifaci pankaci skatery atd.. ako kde kolvek inde neviem preco blavu vseci odcudzuju ked o nej nik toho nevie tolko ako ten co sa tu narodil a zije tu.
-
bocian
Light Professional
akoze som si stale myslel ked som si cital kade tade tvoje prispevky ze rozumovo patris medzi tych vyspelejsich no teraz sa ma presvedcil ze tak nieje....A s tymi recami ze v Petrzalke sa zije nejlepsie pal do pi*e. 1.ako to mozes vediet ? obyval si za svoj zivot vsetky slovenske sidliska ? 2.si myslis ze ked je BA hlavne mesto tak je na vyssej urovni nez ostatne slovenske mesta ? Co takto Kosice ? Chcem pocut tvoj nazor na moje mesto nech sa zase zasmejem na tvojom prispevku a zmenim si o tebe mienku....Martin44 napísal:TO HOJKO Mno jasne tos si vstavajte kedy xcete ale potom to s vasou dedinou vypadaj jak to vypada...
To all other.... Ano kluci pocty vam urcite isli na zakladke....pretoze sa vam moze zdat ze v blave je naj narkomanov a nevim coho ste opisali ale je to v pomere na jedneho obyvatela v priemere menej ako v akej kolvek dedine....akurat je to viac medializovane....ale kera telka by robila reportaz z hornej dolnej de je 300 obyvatelov a z toho tma 80 dava mary jane....hm...mno jo ale ked uz tak jasne ze sa urobi reportaz ze nasla sa marijanka v peetrzke(kde sa mimochodom zije mnoho lepsie ako kdekolvek inde)a hned sprosty slovacky narod si urobi obraz...mno jo lahsie je uverit chobotine ako porozmyslat ze jo..
-
canopus
Addict
MARTIN44:citam tvoje prispevky,este som sa k tebe nikdy nevyjadril,ale tento nazov temy ma dojal,podla teba ostatne mesta oproti blave su dediny?
,lutujem ta,
ja osobne by som v blave nebyval,smrad,zapchy,proste zrychleny zivot,kym by som mal dojst z jednej casti na druhy,by ma rachlo,uvidis ked dospejes tak ta to bude tahat na dedinu,porovnaj si blavu s BUDAPESTOU,VIEDNO,PRAHOU a potom sa budem smiat na tebe ze v akej dedinke byvas ty,ak si vobec bol v tychto mestach,aspon si si to uvedomil?nechapem ta co je na blave vynimocne,vsak ani metro tam nemate,a to si hovorite hlavne mesto
ja osobne by som v blave nebyval,smrad,zapchy,proste zrychleny zivot,kym by som mal dojst z jednej casti na druhy,by ma rachlo,uvidis ked dospejes tak ta to bude tahat na dedinu,porovnaj si blavu s BUDAPESTOU,VIEDNO,PRAHOU a potom sa budem smiat na tebe ze v akej dedinke byvas ty,ak si vobec bol v tychto mestach,aspon si si to uvedomil?nechapem ta co je na blave vynimocne,vsak ani metro tam nemate,a to si hovorite hlavne mesto
Nexce sa mi citat cely topic a ani ti tu pisat litanie,aby si pochopil nieco v tom zmysle,ze si mimo ked si myslis,ze Blava je pupok sveta..Len ti poviem,ze skus prist do Popradu a zacni s takymito recami,uvidis vysledok bude ohromujuci na ukor tvojho zdravia...Myslim,ze takto by si dopadol aj v inych mestach,ktore ludia nevyvysuju,nad ostatne,ale brania si ich...Blava=nic ine ako Poprad a ostatne mesta SR..Martin44 napísal:Radsej by som skapal ako zit v Ziline...a to by som bol zvedavy ktory blavak "normalny" by chcel zit v ziline a este k tomu ked sa tam pohybuju take hovada ako je Slota....hmmmm....NIE DAKUJEM
No to zas nemožem stebou uplne suhlasit to tvoje prirovnanie ze blava nič ine ako ostatne mesta je to pravda ze Ba neni Pupok sveta ale presalen je to hlavne mesto a je tu ovela viššia životna uroven ako vsade inde na SVk a tak to jeJanky napísal:Nexce sa mi citat cely topic a ani ti tu pisat litanie,aby si pochopil nieco v tom zmysle,ze si mimo ked si myslis,ze Blava je pupok sveta..Len ti poviem,ze skus prist do Popradu a zacni s takymito recami,uvidis vysledok bude ohromujuci na ukor tvojho zdravia...Myslim,ze takto by si dopadol aj v inych mestach,ktore ludia nevyvysuju,nad ostatne,ale brania si ich...Blava=nic ine ako Poprad a ostatne mesta SR..
-
Martin44
Professional
Taakze uz som s5...Mno ak si taky inteligentny tak by si postrehol ze tuto temu som nezalozil ja a teda uz vobec som sem nedal ten nazov temy ...ale ved doobre..necham ta tak....Ta teme bola presunuta a myslim ze na take veci pravo ja nemam.canopus napísal:MARTIN44:citam tvoje prispevky,este som sa k tebe nikdy nevyjadril,ale tento nazov temy ma dojal,podla teba ostatne mesta oproti blave su dediny?,lutujem ta,
Takze poporiadku...Nepotrebujem podkladat pomer "narkomanov"v Blave a mimo nej...kazdy dobre vie ako to je a ked uz tu v Blave robi niekto bordel tak z vlastnej skusenosti viem a vidim ze kopa z nich je prave studakov co je z inej casti slovenska...
Tak mno mozno ze som sa nevyjadril na vsetko tak ako som chcel ale co uz pise sa tazsie ako hovori....ale mno porozmyslajte nad sebou.Nehovorte mi teraz ze by ste nepicovali na Blavu keby som vas k tomu nevyprovokoval....To tu uz je dlhsiu dobu co z vas srsi priam nenavist na Blavakov a na petrzalcanov pocut len vysmech a ine voloviny ze aka je to kralikaren ale pytam sa kto tu z vas kurnik byva? sice je tu vela panelakov a nie je to bohvieako esteticke ale mno meni sa to a je tu stale toho viac ako v nejakej hornej dolnej.
A niekto z vas tu aj pisal ze Hlavne mesto by malo byt v strede...Tak to pocujem prvy raz...Hlavne mesto by malo byt geograficky vyhodne polozene co aj bratislava je...(Dunaj,hranice s Ceskom,Rakuskom a Madarskom)A keby sa nedajboze zmenilo hlavne mesto? Mno co...nic by sa nestalo...Blava by to ustala bez problemov.Si myslite ze ked Istambul abo Sydney uz nie je hl.mesto tak to tam hnije...
Chcel by som este opravit niekoho kto ma tu upozornoval na vyber hlavneho mesta medzi Bratislavou a Turcianskym Mikulasom...Tak oprava Bol to,ak si dobre pamatam Turc.Sv.Martin.ale to uz bolo podavnejsie.
Mno a tu sa vratim este ako sa vysmievas ze metro nemame a porovnavas s cudzimi statmi...Mno ved ja nehovorim ani som netvrdil ze sme oproti Prahe ci Budapesti male mestecko...Mno a metro tu ani nebude ale zato sa tu planuje vystavba "rychloelektricky" a to na velkost nasho mestecka staci.
Ja nemam rad male dedinky lebo by som tam nevydrzal zit...(male obchody kultura takmer ziadna-krcmu neratam)
Ale vy pindate na Blavu ani poriadne neviem zaco....Tak sem nelezte a nestudujte tu a bezte do Budapeste alebo Prahy...Alebo sem nechodte hladat pracu alebo tu vobec nejazdite...
Ja preto nechodim na dediny lebo sa tam nudim jak pes...
Oki mno tolko zatial...nezapamatal som si vsetky poznamky na mna
Tak keby nieco podstatne mi uslo staci ma upozornit.
To BocianA ak nemas nieco inteligentnejsie mi napisat tak mi ani nepis
Jasne, ze tam neleziem. Radsej o par stoviek kilometrov dalej ako do Blavy, stale pocuvat narazky na vychodniarov, mam f <> . A taki ako si ty, blave dobre meno nerobia. Este zmienim, ze aj tu v Prahe maju blavaci vacsinou svoje "skupinky". My z ostatnych casti Slovenska sa zideme a pokecame hocikde a hocikedy. Ale blavaci nie, su spolu a tazko nachadzaju rec s ostatnymi. Raz sa stalo, ze pri jednej akcii zacali dvaja blavaci pi*ovat no a mali stastie ze nedostali bitkuMartin44: Tak sem nelezte a nestudujte tu a bezte do Budapeste alebo Prahy...Alebo sem nechodte hladat pracu alebo tu vobec nejazdite...
-
hojko
Site Admin
Martin44: Pokial sa nudis na dedine, tak co uz len take robis v panelakovej Bratislave??? Mozes strucne opisat svoj den??? Zamyslel si sa nad tym, ze okrem Auparku, Polusu, Avionu a snad Apolla tam nic ine nie je??? Ci pocitas aj hypermarkety a supermarkety??? Napriklad pre porovnanie v niekolkonasobne mensej Ziline je Duben a v plane je stavba druheho. Btw vies kolko blavakov by vymenilo svoj zivot za zivot v mensom meste alebo dedine???
-
dair
Guru wannabe
presne ako vravi Gothar...
Aa by si si uvedomil tu sa nepi*uje na Blavu ako taku ale na ludi ako si ty MARTIN.
Uvedom si aj bludy co pises lebo co sa tyka tych studentov vdaka nim je Blava tam kde je aj v dobrom aj v zlom. Nebyt v BA vysoke skoly tak tam chcipol pes a mi tu BA neporovnavaj so Sydney lebo byt hl. mesto BB tak BA sa nebude ani kusok chytat lebo vsetok zivot by sa presunul aj s biznisom a kulturou a BA by ostala ako pohranicne mesto co preficis po dialnici...
A ty sa vyjadrujes ze na jednej strane je Blava a na druhej Horna Dolna s nijakym zivotom atd... TO PRESNE TU LUDI NAHRIEVA ze ty pi*u vis o zvysku Slovenska. Bol si v PP, PO, KE?? Nebol ta co pic*jes. My sme vecsina boli v BA a asi aj vecsina pokracovala dalej lebo je to tam pekne na .... (dalej sa uz len piska)
//edit: presne tak aj mna by zaujimal taky super den v Petrzke....
Uz to aj vidim, plantanie sa po auparku cely den... nedaj sa vysmiat
Aa by si si uvedomil tu sa nepi*uje na Blavu ako taku ale na ludi ako si ty MARTIN.
Uvedom si aj bludy co pises lebo co sa tyka tych studentov vdaka nim je Blava tam kde je aj v dobrom aj v zlom. Nebyt v BA vysoke skoly tak tam chcipol pes a mi tu BA neporovnavaj so Sydney lebo byt hl. mesto BB tak BA sa nebude ani kusok chytat lebo vsetok zivot by sa presunul aj s biznisom a kulturou a BA by ostala ako pohranicne mesto co preficis po dialnici...
A ty sa vyjadrujes ze na jednej strane je Blava a na druhej Horna Dolna s nijakym zivotom atd... TO PRESNE TU LUDI NAHRIEVA ze ty pi*u vis o zvysku Slovenska. Bol si v PP, PO, KE?? Nebol ta co pic*jes. My sme vecsina boli v BA a asi aj vecsina pokracovala dalej lebo je to tam pekne na .... (dalej sa uz len piska)
//edit: presne tak aj mna by zaujimal taky super den v Petrzke....
Uz to aj vidim, plantanie sa po auparku cely den... nedaj sa vysmiat
-
Dead_Warrior
Professional
Martin44 no tak sory preklep som povedal ze sa uz nepamatam...ale tym som chcel povedat ze BA ani nemuselo byt hl.mestom keby to vyhral Tur.sv.Martin...vtedy by sme si mi Blavaci mohli akurat tak piiskat...
Inaksie s tym bordelom to nemas pravdu vacsi bordel robia domaci ako hostia
Inaksie co sa na dedine prosim ta peken mozes nudit
Sak chytim motyku,hrable,kosu, a lopatu a mozes ist na rolu
A ver mi ze keby si jeden den poriadne makal od rana do vecera tak na dalsi den budes tak zlomeny ze by si sa ani nepohol z miesta...Alebo taka robota uz nieje pre teba?
Inaksie s tym bordelom to nemas pravdu vacsi bordel robia domaci ako hostia
Ake zabo-mysie vojny tu vediete
dobre sa to cita, vazne...
Musim napisat, ze kazdy z Vas ma v niecom pravdu a velmi sa mi paci, ze si kazdy obranuje tu svoju "vesnicku", aspon vidiet, ze este su tu ludia, ktori maju radi svoj kraj a nedaju na neho dopustit... len tak dalej
Martine44 > Ty to hadam ani tak nemyslis, co vsetko pises... Jasne, ze je prirodzene obranovat svoje, ale druha vec je urazanie toho "ostatneho"
Ty chces aby BA bola samostatna ? A co by sa potom stalo... Zapad by Vas maximalne tak osral a z coho by ste zili ? Z Auparku a Polusu, alebo este mate aj Inchebu, sorry... Ja to v BA moc nepoznam, ale byva tam ujo, v Petrzalke, ktory je slusny clovek, ale vobec sa mu tam nepaci... nie je nic prijemne dennodenne sa pozerat na ihly na pieskovisku... Jedine co sa mi na BA paci je, ze maju tam vacsi vyber topanok Adio ako u nas... nic ine !!!
Ja som z Nitry... zijem tu cely zivot, na vychode som este nebol... ale cez net som spoznal vela super Slovakov z "vychodu"
Co sa tyka hlavneho mesta ? Kto ma vacsie pravo byt hlavnym, co myslis ? btw: Nitra tu bola hl. mestom, ked BA bola este len dedina... ale tymto nechcem vyvysovat Nitru... vsetky mesta su si rovnocenne, vsade su aj zli aj dobri ludia...
Neviem cim to je, ci su blavaci tak vychovavani, ale mali by pochopit, ze MY sme SLOVENSKO a nie "BA a okolie"...
VY ste bez Nas nula a My sme bez Vas tiez nic...
PS: Neporovnavaj ludi podla narodnosti... a nieto este podla kraja v jednej krajine... svoju krajinu mat treba rad ako celok, lebo keby chyba jedna cast, uz by to nebola ta Nasa...
Musim napisat, ze kazdy z Vas ma v niecom pravdu a velmi sa mi paci, ze si kazdy obranuje tu svoju "vesnicku", aspon vidiet, ze este su tu ludia, ktori maju radi svoj kraj a nedaju na neho dopustit... len tak dalej
Martine44 > Ty to hadam ani tak nemyslis, co vsetko pises... Jasne, ze je prirodzene obranovat svoje, ale druha vec je urazanie toho "ostatneho"
Ty chces aby BA bola samostatna ? A co by sa potom stalo... Zapad by Vas maximalne tak osral a z coho by ste zili ? Z Auparku a Polusu, alebo este mate aj Inchebu, sorry... Ja to v BA moc nepoznam, ale byva tam ujo, v Petrzalke, ktory je slusny clovek, ale vobec sa mu tam nepaci... nie je nic prijemne dennodenne sa pozerat na ihly na pieskovisku... Jedine co sa mi na BA paci je, ze maju tam vacsi vyber topanok Adio ako u nas... nic ine !!!
Ja som z Nitry... zijem tu cely zivot, na vychode som este nebol... ale cez net som spoznal vela super Slovakov z "vychodu"
Co sa tyka hlavneho mesta ? Kto ma vacsie pravo byt hlavnym, co myslis ? btw: Nitra tu bola hl. mestom, ked BA bola este len dedina... ale tymto nechcem vyvysovat Nitru... vsetky mesta su si rovnocenne, vsade su aj zli aj dobri ludia...
Neviem cim to je, ci su blavaci tak vychovavani, ale mali by pochopit, ze MY sme SLOVENSKO a nie "BA a okolie"...
VY ste bez Nas nula a My sme bez Vas tiez nic...
PS: Neporovnavaj ludi podla narodnosti... a nieto este podla kraja v jednej krajine... svoju krajinu mat treba rad ako celok, lebo keby chyba jedna cast, uz by to nebola ta Nasa...
-
Martin44
Professional
Mno takze pekne poporiadku... Co je to Duben?!?
Taakze Nazor na Kosice....Kosice ako take mi nevadia ale skor ti ludia a ten drbnuty prizvuk.A v tom je myslim zasadny rozdiel.
Niekto sa mi tu vysmieval ci co to bol za pokus nieco splietal s popradom a nevim cim este...Mno bol Som aj V poprade aj v Bystrici aj Vo zvolene aj v Presove,Rimavskej Sobote,Trnave,Nitre,Skalici,Leviciach,Kremnici a neviem este kde Ale Mesta fakt co sa mi nelubili bol Poprad(never ever), Bystrica a Rimavska Sobota...Normalne som z nich chytil Averziu...A pre mna su to skor mesta ako ste spominali...prejst cez ne akurat a nezastavit a popripade este hodit zapalnu flasu.
Naopak sa mi velmi pacila Nitra a Trnava a nie su to vacsie mesta ako bystrica ale jednoducho normalnejsi ludia...tak vam poviem...
Z tych miest smerom na vychod je moc este citit tu menalitu ludi co zili v socializme a proste obmedzenost(nie zas kazdy ale je to vo velkej miere)
Mno je pravda ze Blava sama o sebe by mala problem ale ak by sa vychodne slovensko odpojilo tak by to iste nikomu neublizilo
A co keby sa sem neondili ludia do skol? Mno tak by sa Bratislavcania nemuseli ye*at do ciech Rakuska a popripade inde do skol...
Mno a xcel tu niekto pocut moj den ze co robim a tak....
Zobudim sa, najem sa a vsetko okolo toho. Ak sa bud neucim alebo nepracujem tak bud idem s kamosmi nekam na bicykli abo opekat abo navecer do krcmi abo do kasina...do kina nebudem snad menovat vsetko....vyber je velky...
Ale to co ste tu pisali ze ratat hypermarkety? to nie
To robia len ti ludia co vystupuju z tych zajazdovych busov s poznavacou znackou TN a podobne
Proste mozem tu robit vsetko co aj vy ale narozdiel od toho na dedine asi len tazko pojdete do divadla kina abo tak..to uznajte
Taakze Nazor na Kosice....Kosice ako take mi nevadia ale skor ti ludia a ten drbnuty prizvuk.A v tom je myslim zasadny rozdiel.
Niekto sa mi tu vysmieval ci co to bol za pokus nieco splietal s popradom a nevim cim este...Mno bol Som aj V poprade aj v Bystrici aj Vo zvolene aj v Presove,Rimavskej Sobote,Trnave,Nitre,Skalici,Leviciach,Kremnici a neviem este kde Ale Mesta fakt co sa mi nelubili bol Poprad(never ever), Bystrica a Rimavska Sobota...Normalne som z nich chytil Averziu...A pre mna su to skor mesta ako ste spominali...prejst cez ne akurat a nezastavit a popripade este hodit zapalnu flasu.
Naopak sa mi velmi pacila Nitra a Trnava a nie su to vacsie mesta ako bystrica ale jednoducho normalnejsi ludia...tak vam poviem...
Z tych miest smerom na vychod je moc este citit tu menalitu ludi co zili v socializme a proste obmedzenost(nie zas kazdy ale je to vo velkej miere)
Mno je pravda ze Blava sama o sebe by mala problem ale ak by sa vychodne slovensko odpojilo tak by to iste nikomu neublizilo
A co keby sa sem neondili ludia do skol? Mno tak by sa Bratislavcania nemuseli ye*at do ciech Rakuska a popripade inde do skol...
Mno a xcel tu niekto pocut moj den ze co robim a tak....
Zobudim sa, najem sa a vsetko okolo toho. Ak sa bud neucim alebo nepracujem tak bud idem s kamosmi nekam na bicykli abo opekat abo navecer do krcmi abo do kasina...do kina nebudem snad menovat vsetko....vyber je velky...
Ale to co ste tu pisali ze ratat hypermarkety? to nie
Proste mozem tu robit vsetko co aj vy ale narozdiel od toho na dedine asi len tazko pojdete do divadla kina abo tak..to uznajte
-
ROKI49
Medium Professional
Martin44 je nazorny priklad ako si moze clovek srat na vlastnu hlavu. Protirecis si az moc a dalsia vec chcel by som vidiet to tvoje bicyklovanie v BA. To musi byt strasne super sa v tej premavke po meste bicyklovat, ci to chodis len okolo panelaku? Tu na Liptove nie je najmensi problem spravit 1000km bez toho aby som siel dakadial 2x ale to si zase vysvetlis po svojom a zase nam vsetkym predvedies ako si nasrat do huby