Zabíjanie hudby

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
das fas
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Zabíjanie hudby

Príspevok od používateľa das fas »

Zaniknú podla Vás slovenské skupiny, kvôli tomu že každý si ich radšej napáli ako kúpi?? Tu sú slová jedného hudobného vydavatela
Hirax napísal:Par slov do duse posluchaca. Za posledny pol rok sa mi rapidne zastavil predaj CDciek. Ja som tiez clovek, co si nekupuje vsetko na originaloch, ale su veci, ktore chcem a obetujem koruny a kupim si to. Viem ze tym podporim nieco, co chcem a tak som si toto pravidlo zauzival. V poslednej dobe mam vsak dojem, ze ludia na Slovensku maju kupu CDciek totalne na haku a rozpalovanie dospelo do svojho konecneho vitazneho konca. Je tu par fans, ktorych mena uz poznam naspamat a pravidelne beru hlavne novinky zo slovenskej sceny, ale to je podla hesla "vynimka potvrdzuje pravidlo". Narazam na to, ze tymto pristupom nezabijete vydavatelstva (moje rozhodnutie nizsie), ale hlavne kapely a ich chut nieco robit na lisovanych CDckach. Jednoznacne pada kvalita, nastava stadovitost a upadok sceny. Je to jednoduchy princip, ktory uz nastal: vydavatelstva ako aj kapely prestanu vydavat lisovane CDcka (uz teraz sa neoplati vylisovat 500 CD a pod toto cislo za uz lisovat neoplati, takze prichadzaju na rad CDrka). Takze za chvilu budu na lisovakoch snad uz iba Zona A, Konflikt a ostatne velke mena. Ostatok bude na CDrkach s xeroxovanymi obalmi a kopec ludi a aktivnych ludi prestane fungovat. Moje rozhodnutie je momentalne jednoznacne (k tomuto ma primali aj nejake tie osobne rozhovory s kapelami) - PRESTAVAM VYDAVAT CDcka. Slovak Underground Punx Attack Volume II. a nova radovka od EDITOR "Svet je proti nam" su posledne CDcka, do ktorych som dal peniaze. Bud sa zmeni situacia, alebo ma naozaj oslovi nejaka kapela, ktoru "vysponzorujem" a podporim. Musite pochopit, ze subkultura punk, HC, crust, grindcore, ska, Oi! ci metal je undergorund, to znamena, ze prave Vy musite porporit ludi, co nieco robia, ci uz fanzin, koncert ci vydavaju nejake hudobne nosice, pretoze ked ich oklamete skokom cez plot alebo prepalenim CDcka, nevratia sa im investovane peniaze a na buduce uz nic nespravia. Teraz sa vsetci Anti-HIRAX ludia tesia, ako Vas tu vsetkych nabadam, aby ste si kupovali veci u mna a ja aby som zasa "bohatol". NIE! Komu sa protivi moja distribucia, nekupujte odo mna nic! Neklikajte na tuto stranku a hotovo! Ale kupte si tie veci od kapiel, inych distier, z obchodov, zaplatte vstupne kazdemu organizatorovi vasho lokalneho koncert atd, vacsi zaklad penazi sa nakoniec dostane ku kapelam, organizatorom a aktivnym ludom a tym podporite ich chut nieco robit. Tym padom svojim pristupom podporite scenu a posilnite ju. Je to uzavrety kruh medzi fans a aktivnymi ludmi zo sceny. Ked sa porusi tato rovnovaha, skor ci neskor pridu dosledky. Funguje to tak na celom svete, toto pravidlo neoklameme. Co sa tyka mna, zacal som robit svoje tricka ohladne prav zvierat, antifa, antiracist, ska motivov ci slovenskych kapiel, proste veci, ktore ludia neprepalia
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

pokial si budu pytat take prachy za music ako si pytaju tak nech zaniknu...mfp...totalne. Keby nebol kazdy druhy spevak, moderna slovenska skupina nalozena v prachoch, tak by sa dalo na tuto temu pisat. Avsak ked si otvorim lubovolny clanok o spevakovi, cke, skupine tak nevypadaju zrovna ze by treli chudobu...
das fas
Star
Star

Mal som namysli skôr štýly ktoré sú menej o peniazoch ale je to super hudba.Ako v tom článku punk, SKA a grindcore
will.i.am
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa will.i.am »

1. Kazdy sa stazuje ako sa tu ma zle. A spevaci nie su vynimkou. Ale az taka pravda to nie je
2. Na napalovani najviac stracaju vydavatelstva
3. Kto je dobry, tak sa presadi, a kto to nevie, napalovanie ich mozno "zabije" ale urcite chabyt nikomu nebudu, pretoze by si ich aj tak nikto nekupil :wink:

//Edit: Zonu A by som si ani len nenapalil, takze vonkoncom nie kupil :lol:
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

tak tento chlap moze pre mna za mna skrachovat aj 10 krat :P a to metalove oddelenie mu nejak nefunguje:)
Rastaman
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Rastaman »

Napalovanie zabija iba zlu hudbu :)
Digital
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Digital »

Slovenský Hip-Hop si kupujem nemam ani jedno napalene CD s rapom !
Len underground co nevysli ako Cierna Era, Zlá Strawa atd..
das fas
Star
Star

Digital napísal:Slovenský Hip-Hop si kupujem nemam ani jedno napalene CD s rapom !
Len underground co nevysli ako Cierna Era, Zlá Strawa atd..
Konečne príklad človeka, ktorý podporuje scénu.
doher
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa doher »

Aryan Angel napísal:tak tento chlap moze pre mna za mna skrachovat aj 10 krat :P a to metalove oddelenie mu nejak nefunguje:)
ty musis mat vsetko napalene WP nepredavaju :P :twisted:..
Dead_Warrior
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Dead_Warrior »

Ked raz budem mat cash ktore akurat nemam tak nabehenem do prveho obchodu a kupim si vsetky cd z sk hip-hop sceny....teraz ich mam len napalene :cry: ale ako tu sedim za pc tak slubujem ze ked naskriabem cash tak ako som napisal kupim vsetky cd a ako prve bude DM - Menej je niekedy viac...a prremna zamna nek metalova hudba zanikne aj tak ju nepocuvam :lol:
Lamor
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Lamor »

Dead_Warrior napísal:Ked raz budem mat cash ktore akurat nemam tak nabehenem do prveho obchodu a kupim si vsetky cd z sk hip-hop sceny....teraz ich mam len napalene :cry: ale ako tu sedim za pc tak slubujem ze ked naskriabem cash tak ako som napisal kupim vsetky cd a ako prve bude DM - Menej je niekedy viac...a prremna zamna nek metalova hudba zanikne aj tak ju nepocuvam :lol:
tak to ako keby si setky tie peniaze vyhodil do kanala :lol:
cubix
Star
Star

Príspevok od používateľa cubix »

mne je teda jedno ci ten chlap s titulom Mr. Vydavatel nebude mat na nove BMW. Vacsina kapiel ma napalovanie na haku - ved im sa aj tak dostane len minimalna ciastka z predaja CD. Ten komentar Mr. Vydavatela je mozno tak maximalne propaganda a nie snaha pomoct hudobnikom.

P.S. ked uz tak - vela spevakov ktorych pocuvam uz nezije tak im to asi uz bude jedno :lol:
vandal666
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vandal666 »

hmm, istym nedopatrenim som ziskal zopar originalnych CDciek zahranicnych kapiel :lol:

ale naozaj poctivo som si kupil originalne dvoj DVDcko kapelky Saxon (stalo ma vyse 1500,-Sk :? ) pretoze absolutne nikde sa mi ho nepodarilo zohnat...
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Keby CD mali normalne ceny 200-300 SKK ludia by si urcite kupovali viac, ako napalovali, ale ked jedno stoji 700 SKK a viac, tak to nech pekne snivaju.
Famine
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Famine »

p4ra napísal:Keby CD mali normalne ceny 200-300 SKK ludia by si urcite kupovali viac, ako napalovali, ale ked jedno stoji 700 SKK a viac, tak to nech pekne snivaju.
vačšinou tie nove zahranične stoja 700 :wink:
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

hudbu nezabija len kopirovanie, ale hlavne velke vydavatelstva svojimi cenami.

poznam ludi (skupinu), co maju male vydavatelstvo a vydavaju svoje CD + par inych skupin, robia to sice na CDR ale vdaka tomu ze maju normalne ceny tak v pohode existuju... akurat si po tyzdni nemozu kupit BMW :wink:
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

Dead_Warrior napísal:Ked raz budem mat cash ktore akurat nemam tak nabehenem do prveho obchodu a kupim si vsetky cd z sk hip-hop sceny....teraz ich mam len napalene :cry: ale ako tu sedim za pc tak slubujem ze ked naskriabem cash tak ako som napisal kupim vsetky cd a ako prve bude DM - Menej je niekedy viac...a prremna zamna nek metalova hudba zanikne aj tak ju nepocuvam :lol:

...skor to vidim tak ze hip-hop si odtoci svojich 15 minut slavy a zapadne prachom .. pretoze metal uz mal na toketo katastroficke scenare casu dost ... a este stale fici a aj ficat bude !!! .... :-D

... a origos cdko bych si kupil keby stalo kilo ale nie aby som dal za cedko ktore mam uz 2 tyzdne doma 700 sk !? ... bol by som kkt ...
Dead_Warrior
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

okonenipica: to je zrejme moj pripad DM pocuvam uz daku tu dobu a zrejem zaciatkom prazdnin pojdem kupit origos :)
nordkapp_pb: preco si myslsi ze by mal zapadnut prachom? hiphop nikdy nezanikne :wink: mozno len po dkaom case trochu upadne lebo ludia od neho upustia lebo teraz ked daco atke pocuvas tak si "IN" resp je to teraz v mode :D ale ja ostanem pri hiphope mozno az do smrti :D
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

este som nevidel ze by nejaky clovek 40+ pocuval hiphop... mozno len tych par najvymetenejsich :lol:
Dead_Warrior
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Aryan Angel napísal:este som nevidel ze by nejaky clovek 40+ pocuval hiphop... mozno len tych par najvymetenejsich :lol:
Preco zase Aryan musis urazat hiphop? Ja sa ti tiez nehrabem v kapuste alebo na nu nenadavam(obrazne povedane, kto pochopil pochopil kto nepochopil jeho problem)...tak sa mozes zdrzat blbych poznamok ok?
Napísať odpoveď