sundevil napísal:lenze ak veris v Boha a neveris v cirkev je to s tebou zle, vies ty vlastne co je to cirkev? Ty si jeden z tych co si mysli ze viera patri iba do kostola, a mimo sa mozes spravat ako xces, ale to si na velkom omyle. Potom sa prides raz vyspovedat a aha aky je z teba velky krestan, ak si veriaci tak si veriaci nielen v kostole, ale aj mimo neho
vobec ma tu neurazaj a nepis o mne veci ked ma nepoznas prosim ta... ja do kostola chodim fakt iba obcas vobec sa tam nechodim pretrcat proste tam idem iba obcas ked sa na to citim, na spovedi som nebol asi tri roky... myslim ze aj cirkev poznam dost dobre mozno aj lepsie ako ty, chodim na cirkevnu skolu sest rokov, kecam s knazmi a mam selkom prehlad... hovorim ze niektori cirkevni predstavitelia nie su taki dobri ako sa tvaria pretoze pokrytectvo existuje aj v cirkvi a nikto ma nepresvedci ze to tak nie je... lebo verit v boha neznamena verit biskupom a podobnym ludom ale cisto verit v existenciu niecoho co je vyssie
YurY napísal:Starka vravela ze vraj v kostole farar surovo povedal kto nevoli KDH je nekrestan.
potom je krestanov iba 6% nie 70% ci kolko sa k nim hlasilo pri scitani obyvatelstva ... inak je to svinstvo ale myslim ze KDH by tak ci tak tych svojich 5-6 percent na prijatie do pralamentu ziskalo... inak niektore body v ich volebnom programe su naozaj az vtipne.. ako napriklad dotovanie cirkvi z penazi danovych poplatnikov
Vesper napísal:len proste mi pride divne ked taka organizacia ako cirkev zasahuje do statnych zalezitosti...
a preco by sa nemala/nemohla .... jej clenmi su ludia ktori su obcanmi statu a su sucastou spolocnosti ... teda aj cirkev je sucastou spolocnosti a hadam jej predstavitelia mozu povedat co si myslia o politickej situacii ..... ci nie??? cirkev nesmie nic? uz len z principu???
Lamor napísal: inak niektore body v ich volebnom programe su naozaj az vtipne.. ako napriklad dotovanie cirkvi z penazi danovych poplatnikov
a myslis ze teraz nie su cirkvi (podotykam VSETKY, nielen katolicka) dotovane zo statu??? sice nie nejakou velkou ciastkou ale su
jednoducho povedane, su to kur*y, ktore chcu len moc a aby sa mohli aj oni nabalit. oni maju sluzit od Boha k nam a zadarmo pripadne za nas prispevok, ale toto? v zivote by som za KDH nehlasoval. keby sa mam rozhodnut medzi KDH a SMK, tak ani nejdem.