Bratislava vs. ostatne dediny Slovenska
-
Vesper
Professional
- Kontaktovať používateľa:
cista pravdaFrikso napísal:V poslednom case nastava taky trend, ze ludia v juhu a vychodu slovenska sa stahuju do BA a iných vacsich miest za zarobkom a naopak obyvatelia miest sa stahuju na okolite dediny koli rozvoju vlastneho podnikania a odpocinku z neustaleho ruchu mesta
-
Lamor
Light Star
Tomu prvemu pripadu sa hovori urbanizacia a je to uplne bezny jav v rozvinutejsich krajinach... preto sa divim ze nejaky imbecil sa este na toto stazuje .. a co maju ty ludia robit ked nemaju pracu ?:roll:Frikso napísal:V poslednom case nastava taky trend, ze ludia v juhu a vychodu slovenska sa stahuju do BA a iných vacsich miest za zarobkom a naopak obyvatelia miest sa stahuju na okolite dediny koli rozvoju vlastneho podnikania a odpocinku z neustaleho ruchu mesta
-
Martin44
Professional
Mno ono to nie je celkom tak...Zas ludia z velkomiest sa nestahuju na hocijaku dedinu ale skor sa stava to ze si napriklad mozete u nas hned za blavou vsimnut milionove rodinne baraky.Alebo aj na okrajove stvrte Bratislavy v jarovciach rusovciach a cunove....
Len tazko by dakto rozmyslal o tom ze by byval niekde kde nie je zrovna pekne...Na druhej strane to nie je uz typicka dedina co sa tyka tychto vystavieb.
Len tazko by dakto rozmyslal o tom ze by byval niekde kde nie je zrovna pekne...Na druhej strane to nie je uz typicka dedina co sa tyka tychto vystavieb.
Tak potom tych tvojich typickych dedin je velmi malo. Teraz vsade rastu novostavby. Zabudnute ostavaju mozno iba nejake samoty v horachMartin44 napísal:Mno ono to nie je celkom tak...Zas ludia z velkomiest sa nestahuju na hocijaku dedinu ale skor sa stava to ze si napriklad mozete u nas hned za blavou vsimnut milionove rodinne baraky.Alebo aj na okrajove stvrte Bratislavy v jarovciach rusovciach a cunove....
-
Martin44
Professional
GothaR napísal:Tak potom tych tvojich typickych dedin je velmi malo. Teraz vsade rastu novostavby. Zabudnute ostavaju mozno iba nejake samoty v horach. Otvor oci chlapce!
Ale nebudem ti brat iluzie.Ano chodi k vam senzus tak mate kulturu ak to za nu pokladas.Ano mate telefon na koleckovom kresle takze je to mobilny telefon a ano mate krcmu tak mate kulturu lebo ked vecer ides pre fotrika tak mas zabavu tahat ho z krcmy...fajn ale ja myslim nieco uplne ine ako si myslis...
-
ROKI49
Medium Professional
Martin uz to pochop ze si trapny s takymito recami, vsak aj tak ta tu skoro vsetci maju za hlupaka, to ze tu pohrdas vsetkym co sa tyka dediny, to je len sranie na vlastnu hlavu, ale rob ako chces ved aj tak sa tu tvoje slovo stalo hovnom.Martin44 napísal:no ked myslis ze to ze vo vasej dedinke postavili telefonnu budku ze to je vystavba,no dobre.
Ale nebudem ti brat iluzie.Ano chodi k vam senzus tak mate kulturu ak to za nu pokladas.Ano mate telefon na koleckovom kresle takze je to mobilny telefon a ano mate krcmu tak mate kulturu lebo ked vecer ides pre fotrika tak mas zabavu tahat ho z krcmy...fajn ale ja myslim nieco uplne ine ako si myslis...
-
fuCKYou
Medium Professional
O...M...GMartin44 napísal:no ked myslis ze to ze vo vasej dedinke postavili telefonnu budku ze to je vystavba,no dobre.
(cest vinimkam)
-
Martin44
Professional
Mno tak aku to konverzaciu s vami moze clovek zacinat ked si seriete na hlavy? hm...
Jedine co viete je povedat ze trepem voloviny...ale aby ste nieco k teme hodili to nie....
Proste vase sracky co kecate su len o tomto:"co to zas kecas vies co si, este raz to povedz a podobne"...
Zato ja tu hadzem jeden fakt za druhym ale vy nie
]
No tak povedzte mi ktory normalny clovek co ma kopu love si radsej pojde postavit chatu niekam napr. do Sninej abo Levic...ako namiesto toho do Pezinku abo Rusoviec abo Chorvatskeho grobu???
Heh,presne tak...Ziadny...
A viete preco si myslite ze mate pravdu vy?
Poviem to takto kto nezazil nevie....
Clovek co zije cely zivot v srackach a je na ne zvyknuty tak nevyzaduje nic extra a prave naopak rad sa do nich vracia(dedincan co okusil blavu)
Naopak Clovek co zije cely zivot v normale tak asi tak dobrovolne do sraciek ist nebude chciet(blavak) cest vynimkam spominanych+zopar peknych kupelnych miest a tot vse...
Jedine co viete je povedat ze trepem voloviny...ale aby ste nieco k teme hodili to nie....
Proste vase sracky co kecate su len o tomto:"co to zas kecas vies co si, este raz to povedz a podobne"...
Zato ja tu hadzem jeden fakt za druhym ale vy nie
No tak povedzte mi ktory normalny clovek co ma kopu love si radsej pojde postavit chatu niekam napr. do Sninej abo Levic...ako namiesto toho do Pezinku abo Rusoviec abo Chorvatskeho grobu???
Clovek co zije cely zivot v srackach a je na ne zvyknuty tak nevyzaduje nic extra a prave naopak rad sa do nich vracia(dedincan co okusil blavu)
Naopak Clovek co zije cely zivot v normale tak asi tak dobrovolne do sraciek ist nebude chciet(blavak) cest vynimkam spominanych+zopar peknych kupelnych miest a tot vse...
he cela tvoja "Blava" (cest vynimkam) je len kopka arogantnych ludi ktory v zivote nikde neboli a kydaju na zvysok sveta.Martin44 napísal: Clovek co zije cely zivot v srackach a je na ne zvyknuty tak nevyzaduje nic extra a prave naopak rad sa do nich vracia(dedincan co okusil blavu)
MARTIN44 chod do takych miest ako je Rim, Pariz, Londyn - su to kolosalne mesta ktore su jedinecne a potom sa vrat do tvojho super mestecka a hovor co je dedina.
-
fuCKYou
Medium Professional
O...M...G
vecie blbosti som este v zivote nepocul .. teraz si znova povedal ze blava je normalna a dedina sracka
OMG uz prestan fetovat
... este vecia vec na ktorej som sa zasmial bola:
Presdmet: kuk teplousu

Presdmet: kuk teplousu
chlapci vazne sorry ale ja uz tohoto "normalneho" (sak byva v blave ne?!?) nemozemMartin44 napísal:imno ty mas 17 rokov ale bohuzial sa spravas tak na 15...este ze som tu tvoju priteplastu tvar nemal cest stretnut
a reci na kolko rokov sa spravam ja si nehaj pre seba...lebo kym ty nieco napises uz davno na to odpoved mam
ReSpEcT .. jemu budes nadarmo hovorit ze blava nieje vsetko .. sak co je v Ryme, Parizi alebo Londyne co v Blave nemaju?cubix napísal:he cela tvoja "Blava" (cest vynimkam) je len kopka arogantnych ludi ktory v zivote nikde neboli a kydaju na zvysok sveta.
MARTIN44 chod do takych miest ako je Rim, Pariz, Londyn - su to kolosalne mesta ktore su jedinecne a potom sa vrat do tvojho super mestecka a hovor co je dedina.
-
Martin44
Professional
imno Nevermind...tak poprve:SS su Sukromne a nemal by si to zverejnovat ale je to tvoja blbost..a mohol si si precitat ze to zrovna sa nerobi...
Mno a zase si neodpovedal na otazku...resp nikto z vas na nu neodpovedal....
Tak mi bezte do pi*i ked nechcete sa vyjadrovat k teme
a prosim ta daj si ten avatar toho transexuala pric bo uz je to moc
Mno a zase si neodpovedal na otazku...resp nikto z vas na nu neodpovedal....
Tak mi bezte do pi*i ked nechcete sa vyjadrovat k teme
a prosim ta daj si ten avatar toho transexuala pric bo uz je to moc
No napriklad ja by som si postavil urcite radsej chatu niekde vo Vysokych alebo Nizkych Tatrach namiesto nejakej casti Bratislavy.Martin44 napísal:Mno tak aku to konverzaciu s vami moze clovek zacinat ked si seriete na hlavy? hm...![]()
Zato ja tu hadzem jeden fakt za druhym ale vy nie]
Takze uz si nasiel jedneho normalne cloveka ktory by si radsej postavil niekde inde chatu ako v okoli Bratislavy.
-
Martin44
Professional
Aha ano ale tak postavit si chatku kam chodit na prazky je nieco ine ako tam zit a cestovat do prace....PP132 napísal:No napriklad ja by som si postavil urcite radsej chatu niekde vo Vysokych alebo Nizkych Tatrach namiesto nejakej casti Bratislavy.
Takze uz si nasiel jedneho normalne cloveka ktory by si radsej postavil niekde inde chatu ako v okoli Bratislavy.
Hovorim teraz o tom ze oni tu pri blave byvaju a do blavy to maju 20 minut autom ale pochybujem ze z Tatier to budu mat do prace 20 minut...a ked uz tak to nie je realne pre vacie mnozstvo ludi lebo tak si nemozes postavit chatku ako ty chces....a najblizsie mesto je azda poprad? no a tolko pracovnych prilezitosti tam clovek zas nenajde...
Tatry su sice pekne ale zima nie je nic pre mna a zdlhodobeho hladiska by som tam veru zit nechcel.... Skuste mi povedat co vidite na tych typickych dedinkach co bezne vidime v telke s krcmou jednym futbalovym ihriskom a potravinami...co vas tam drzi???
No ale my sme sa bavili o chate a nie o dome kde byvas. Tak keby som pracoval v Bratislave (tak isto ako ked niekto pracuje v nejakom inom meste tak si hlada byvanie co najblizsie k svojmu pracovsiku) tak by som si pochopitelne zrejme hladal dom v okoli Bratislavy ale ty si rozpraval o tom ze keby si mal nejaky clovek vybrat ci by chcel mat CHATU (urcenu na rekreaciu nie na byvanie) v okoli Bratislavy alebo niekde inde tak by si urcite vsetci vybrali okolie Bratislavy . Ja som sa len ozval ze ja by som si tu chate urcite nepostavil v Bratislave ale niekde inde.Martin44 napísal:Aha ano ale tak postavit si chatku kam chodit na prazky je nieco ine ako tam zit a cestovat do prace....
Hovorim teraz o tom ze oni tu pri blave byvaju a do blavy to maju 20 minut autom ale pochybujem ze z Tatier to budu mat do prace 20 minut...a ked uz tak to nie je realne pre vacie mnozstvo ludi lebo tak si nemozes postavit chatku ako ty chces....a najblizsie mesto je azda poprad? no a tolko pracovnych prilezitosti tam clovek zas nenajde...
Tatry su sice pekne ale zima nie je nic pre mna a zdlhodobeho hladiska by som tam veru zit nechcel.... Skuste mi povedat co vidite na tych typickych dedinkach co bezne vidime v telke s krcmou jednym futbalovym ihriskom a potravinami...co vas tam drzi???
Chod do pi*e ty curak, nevies nic o mne ani o tom kde byvam. Ked pisem o vystavbe, tak asi myslim vystavbu rodinnych domov ty hajzle.Martin44 napísal:no ked myslis ze to ze vo vasej dedinke postavili telefonnu budku ze to je vystavba,no dobre.
-
fuCKYou
Medium Professional
zavidis jej jej krasu?Martin44 napísal:a prosim ta daj si ten avatar toho transexuala pric bo uz je to moc
edit: (tento bude dobry) take vo velkomeste nemate
edit2: mno a ja ti na avatar nepindam .. ja mam k tomu cloveku taky respect akok nikomu len ty si ho nezasluzis nosit
-
Martin44
Professional
Uh oh ale urazat ma nemusis...GothaR napísal:Chod do pi*e ty curak, nevies nic o mne ani o tom kde byvam. Ked pisem o vystavbe, tak asi myslim vystavbu rodinnych domov ty hajzle.
Zamysli sa co hovoris
Fajn uznavam, pocul som aj ja o nejakej vystavbe domov na vychodnom slovensku pre romov...ale ty vraj uz davno rozobrali a spalili ci tak nejak, nie?