Server - dedicated server na hry

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
WildDuck
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa WildDuck »

krija napísal:si mimo :wink:

chyby WildDucka:
1.

Kód: Vybrať všetko

tak si myslim, ze tam na tom hardware nie je viacej veci v poriadku. A to napriklad software!!!!! 
Ako tam chces tolko toho napraskat, ked mas len 80Gb HDD???? 
celkovo skomolené vety+to čo tam chce hojko tam vojde v pohode. a ak ich niektorá hra omrzí, tak ju jednoducho uninstall.

Procesor je kvalitka a malo by to slapat
nemám obchod, ale hneď ako som to videl som vedel, že D805 v tej pôvodnej MoBo nepôjde. už to stačilo len overiť na WEBe. ako predajca HW to musí vedieť, alebo keď skladá PC, tak je to v jeho podaní pokus-omyl?

uz len na to treba dobry connect.....napriklad ST-Online DSL maju nejaky program flat, ale neviem aky presne je, lebo v sobotu mali zavrete!!! 
hojko písal jednoznačne "iba LAN"

PS: z niektorých tvojich postov je vidno, že volačo vieš, ale si namyslený a asi si myslíš, že si jediný. :?
mmmmmmmmmm nie si :idea:

Vole, ty si naozaj nepochopil, ze si z toho celeho len robim prdel!!!!!
Ked tu ale jjj napisal odkial som a co som, tak teraz vazne.......

1: Doska MSI: Total Shit, chcem vidiet, ako stabilne bude ten server fungovat!!!!!

2. Tak ako uz pisal niekdo predomnou (myslim, ze uplink), takisto disk,
nehladiac na velkost, ak to bude stacit, tak by som bral minimalne Raptora, pripadne nejaky SATA od WD s oznacenim YD!!!!
Maju dlhsiu zivotnost a samozrejme aj zaruku

3. Co sa tyka znacky Corsair, radsej ani nejdem hovorit, lebo ma tu vsetci odstrelite!!!! To je uplny bordel pamat, ktora je len kupnou silou trhu cenovo nadhodnotena!!!!! Je to len gamersky shit.
Co sa tyka znacky Kingston - to je pre mna ta najlepsia volba na server!!!
Treba pozret moduly Kingston Hyper-X s CasLatency 2!!!!!
Ale na druhej strane je hriech pchat Kingston do znacky MSI

Tolkoto len na uvod a moje rady....pochopil som, ze niektory obcania tohoto fora, ktory ma este nespoznali...a hlavne moju ironiu, tak moje prispevky naozaj beru vazne!!!
No co uz, na sprostu otazku - sprosta odpoved.

Co sa tyka este mojej rady na dosku s procakom a pamatou, tak by som to zvolil asi takto:

Doska: Gigabyte K8NF9-Ultra
CPU: AMD 64 3000+ za par supov
Pamat: Kingston Hyper-X Clock2 4x512 MB Ram aby bezal dual chanel!!!!
Treba kupovat parovane pamate, lebo su o par korun lacnejsie, ako ked sa kupuje kazda samostatne. To 4x512 MB Ram som napisal zamerne, lebo je problem kupit parovane 1Gb moduly. Nemaju ich ani v BGS, Euromedii a Ageme. Ak by sa nepodarilo zohnat parovane Kingston pamate, tak bez strachu a vycitiek mozete pouzit neparovane Kingstony!!!! Mam odskusane a slape na 100 percent spolahlivo!!!!

Tolko moja odborna rada bez ironie..... s pozdravom namysleny WildDuck :hehe: :hehe:
sombon1987
In memory
In memory
Kontaktovať používateľa:

joooooooooj !

Príspevok od používateľa sombon1987 »

Dobre.

Hojko zabudol Wildduckovi naznačiť, že raz za čas myslí niečo aj vážne. Na základe jeho prosby ja už naozaj vážne.

Takže bez recesie:

1. MB - ak to má byť server so všetkým čo má správny server mať, tak z mainstream GIGABYTE, trebárs nejakú 939. O ASUS neuvažujem, lebo tieto dosky majú sústavné problémy s DUAL channel.

Osobne by som ale pre vyhradený server - ktorý má fachať spoľahlivo a bez neželaných a hlavne neočakávaných prerušení - volil nejaký lacný HP server (napr. ML1XX s SCSI radičom a diskom, alebo najlacnejší IBM xSeries 100 8486-E7G: Pentium D 2.8GHz/800MHz (2x 1MB L2 Cache), 1x 512MB 533MHZ ECC SDRAM, 1x 80GB SATA HDD, Combo drive, 310W Power Supply, Gigabit Ethernet, ATI ES1000 (16MB) video). To iba tak na okraj. Grafa ATI ES1000 na sever staci. SATA HDD sice nie je SCSI, ale ako IBM tak aj HP davaju do SATA serverov disky identické mechanicky s SCSI. Čiže obdobu Raptora.

xServer - 21500,- Sk bez DPH

GIGABYTE K8NF-9 nForce4 S939 - 3300,- Sk bez DPH
(CHPS NV NF4-Ultra má HW podporu NV RAID (iba drobná potreba zásahov zo strany CPU) a má priamu podporu NCQ bez ohľadu na zapojenie diskov)

2. CPU (!!!): Nejaký Athlon 64 akýkoľvek, aj tak bude výkonovo predimenzovaný...
CPU AMD ATHLON 64 3000+ soc.939 HT BOX, L2-512KB Venice: 3160,- bez DPH

3. RAM - Wildduck má aj napriek predošlým srandičkám (kedy konečne vyrastie ?) pravdu. Pamäte CORSAIR si valcujú cestu trhom ale karavána ide ďalej. Takže páni zabudnite. KINGSTON HyperX 2x512. CL2 (pozor, CL2 majú iba pri 333MHz, inak 2.5 - narozdiel od iných "značkových" výrobcov to v podrobnej dokumentácii neváhajú napísať). Párované ale aj nepárované idú bez problémov DUAL. A mimo dokumentáciu dokonca 400/CL2

Kingston HyperX DDR 1024MB (2x512) PC 3200 / 400MHz CL2: 3499,- Sk bez DPH

4. HDD - Pokiaľ trvám na predchádzajúcich komponentoch, tzn. myslím to so serverom naozaj aspoň trochu vážne, a nechcem draho preplácať SCSI disky, použijem robustný SATA disk (150MB/s či 300MB/s nehrá rolu). Disk s vysokými otáčkami a veľkou cache + podporou NCQ =

WD Raptor 150GB, 10 000 rpm, SATA/150, 8 MB cache: 9000,- bez DPH
WD 160YD, 160GB SATA , 7200rpm, 16MB cache, RAID edition: 2480,- bez DPH

5. VGA - na grafickom adaptéri naozaj nezáleží. Keďže to bude vyhradený server, tak je to úplne jedno. Hlavne nech to nie je PCIE s nazdieľanou RAMkou na MB.

VGA ASUS PCX EAX300SE-X, 128MB, DVI: 1550,- Sk bez DPH

6. DVD - stačí čierny RO drive ATAPI NEC/SONY/LG: 600,- Sk bez DPH
7. FDD - čierna NEC/SONY/TEAC: 220,- Sk bez DPH

8. CASE - Za rozumnú cenu, kvalitná, dobre vetraná, pevná

FOXCONN 3GTS002- CASE 420W: 1700,- Sk bez DPH

9. KB + myš: Pre server kde sa sem-tam ťukne-šuchne postačí aj Thrust+Genius spolu: cca 400,- bez DPH

Takže rátajme:

IBM lacný xServer: 21500,- bez DPH (25585,- s DPH)

alebo skladačka:

Case FOXCONN, MB Gigabyte NF4U, PCIE VGA ATI, KING 1GB DDR400, HDD WD160 (alebo + cena za RAPTOR), DVD, FDD, KB+MICE 16690,- bez DPH (19860,- s DPH)

alebo inak:

na vyhradený herný server v podstate stačí akákoľvek "čara" za pár tisíc.
To sa ale potom nebavme o serveri ale o núdzovom PC a o akosti a spoľahlivosti takto volených komponentov radšej pomlčme...
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Re: joooooooooj !

Príspevok od používateľa mishenko »

sombon1987 napísal: 1. MB - ak to má byť server so všetkým čo má správny server mať, tak z mainstream GIGABYTE, trebárs nejakú 939. O ASUS neuvažujem, lebo tieto dosky majú sústavné problémy s DUAL channel.
Suhlas, ASUS nebrat pri AMD.
sombon1987 napísal:SATA HDD sice nie je SCSI, ale ako IBM tak aj HP davaju do SATA serverov disky identické mechanicky s SCSI. Čiže obdobu Raptora.
ee ? asi ani ne ...
sombon1987 napísal: GIGABYTE K8NF-9 nForce4 S939 - 3300,- Sk bez DPH
(CHPS NV NF4-Ultra má HW podporu NV RAID (iba drobná potreba zásahov zo strany CPU) a má priamu podporu NCQ bez ohľadu na zapojenie diskov)
na nF4U neexistuje HW RAID, je to SW RAID, samostatny HW RAID stoji od 8 bez dane a vyssie, takze tak ...
NCQ je super vec, dokial nemas NF4 chipset, blbnu ovladace hlavne pod Windows
sombon1987 napísal:2. CPU (!!!): Nejaký Athlon 64 akýkoľvek, aj tak bude výkonovo predimenzovaný...
CPU AMD ATHLON 64 3000+ soc.939 HT BOX, L2-512KB Venice: 3160,- bez DPH
Alebo lepsie ten Opteron 144, i ked toto je tiez riesenie

Disk troska drahy a UPLNE zbytocna kapacita na par hier. Je to server, nie PC na hranie a pozeranie filmov. Aj tak na nom okrem OS nebude viac ako 5 hier o 1-2 GB.
Zbytocne draha grafika.
Mys a klavesnicu este lacnejsie, hlavne sa vyhnut mysiam Genius, za tu cenu je aj WhiteLabel Logitech.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Preco tam tlacite A64??? Nema nahodou Pentium D o nieco lepsi vykon, hlavne ked ten procak bude dost vytazeny. Ved len samotny BF2 potrebuje dobru masinu, pre priklad: Intel Pentium4 640 3.2GHz, 2MB L2 cache, 800MHz FSB + 2x512MB CL2.5 DDR400 Kingston Dual-Channel - bezi na tom len 2x Battlefield 2 pre 64 hracov, cize spolu 128 hracov na jeden server. Ja mam v plane na jednom PC rozbehat viac hier, cize tak 2x CS, BF, CoD...
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Ja som za Pentium D, len som reagoval na predchadzajuci prispevok :)
hitman
VIP
VIP

Príspevok od používateľa hitman »

podla mna do servera sa hodi skor Intel :wink:
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

2 WildDuck

to namyslený nepatrilo tebe, ale jjj. :wink:

ale aj bez irónie, tá tvoja mašina nestojí za veľa.
tvojou úlohou je o*e*a* zákazníka, ale tu sa ti to nepodarí.
do hojkovho servera jednoznačne dvoj-jadro od intelu.
WildDuck
Medium Expert
Medium Expert

krija napísal:2 WildDuck

to namyslený nepatrilo tebe, ale jjj. :wink:

ale aj bez irónie, tá tvoja mašina nestojí za veľa.
tvojou úlohou je o*e*a* zákazníka, ale tu sa ti to nepodarí.
do hojkovho servera jednoznačne dvoj-jadro od intelu.
Ahaaa, tak potom hlboke ospravedlnenie.......... :wink:

a este malicko upravim tvoj nazor v druhom riadku......
ale aj bez irónie, tá tvoja mašina nestojí veľa. 8) 8)

Ci je lepsie na server pouzit AMD alebo Intel......hmm tazko povedat,
ja by som sa az za ten Intel tak moc nehadal..... :?
A co sa tyka toho o*e*a* zákazníka.....vidim, ze nerobis v pocitacovom biznise a mozno by si bol velmi prekvapeny, na com zarabame 8)
Viem vsak zarucit.....co sa tyka mojho nazoru, radsej by som bral AMD a Gigabyte co sa rovna spolahlivost, ako Intel a MSI kde MSI zabezpeci najslabsi a najnespolahlivejsi clanok servera!!!! Ale samozrejme kolko ludi, tolko chuti.......s pozdravom uz nanamysleny WildDuck
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Co tak Inter Pentium D a doskou Intel (vratane int. grafiky)?
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Dnes som cital jeden clanok, kde sa prave zaoberali procesormi, kt. by mohli byt stavane pre servery. A ako uz niekto spominal, za ten INTEL by som sa tiez nebil silou mocou do prs, lebo AMD Opteron sa ukazal tiez, ako velmi solidna volba.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Hod link na ten clanok, to moze byt zaujimave.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

test napísal:Hod link na ten clanok, to moze byt zaujimave.
Uz to neviem najst, ale urcite sa pozri na www.tomshardware.com
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

To uz sa riesilo v prispevku, ktory som zalozil nedavno, inak videl som asi 10 porovnani. Opteron sa menej zere/hreje. Asi jedina vyhoda, ak berieme do uvahy pouzitie do servera.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

2 WildDuck:
skladám PC len pre rodinu a priateľov :?
na MSI mám rovnaký názor ako ty, ale podľa mňa si to zabil tým procesorom A64 3000+. je to dobrý procák, aj čo sa týka pomeru cena/výkon, ale potom čo som si prečítal hojkov post, čo všetko tam bude fičať,
tak si myslím, že tá 3000+ by tam pravdepodobne srala kocky. ak AMD tak naozaj minimálne opteron 144.
WildDuck
Medium Expert
Medium Expert

Odpoved na odpoved!!!!!

krija napísal:2 WildDuck:
skladám PC len pre rodinu a priateľov :?
na MSI mám rovnaký názor ako ty, ale podľa mňa si to zabil tým procesorom A64 3000+. je to dobrý procák, aj čo sa týka pomeru cena/výkon, ale potom čo som si prečítal hojkov post, čo všetko tam bude fičať,
tak si myslím, že tá 3000+ by tam pravdepodobne srala kocky. ak AMD tak naozaj minimálne opteron 144.
Ahoj Bratre....

to je sice pekne, co si mi napisal, ale Hojko hovoril o 14000Sk za server a nie za procesor :? :? :?
Mimochodom, myslim, ze by to mohlo zvladnut....ale treba to skusit....... :D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Wildduck skoro, to bolo v provom prispevku napisane, aka je priblizna cena zostavy, tusim nakup zo skladu a bez DPH. Pevne verim, ze s tym A64 si si robil len srandu.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: Odpoved na odpoved!!!!!

WildDuck napísal:Mimochodom, myslim, ze by to mohlo zvladnut....ale treba to skusit....... :D
potom prídem za tebou do predajne a budem reklamovať, že nemá dostatočný výkon a chcem ho vymeniť za niečo výkonnejšie. spravíš to :?:
WildDuck
Medium Expert
Medium Expert

krija napísal:potom prídem za tebou do predajne a budem reklamovať, že nemá dostatočný výkon a chcem ho vymeniť za niečo výkonnejšie. spravíš to :?:
Dokazem pre zakaznika urobit doporucenu zostavu ale nie, ked si zakaznik urci cenu!!!!!

Ak si zakaznik urci maximalnu sumu, ktoru je ochotny investovat, mozem sa len snazit predat mu co najlepsi hardver do tej sumy......ehm 14.000Sk

Tolko moja odpoved............
chronix
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chronix »

Ked už bude ten server hotový mohol by si hodit IP a prišiel by som otestovať s celím klanom ale iba CoD2 :D až to nebudu iba private servery. :(
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Mohol by som hodit IP, avsak bude to cisto LAN server, takze si mozes ist so svojim klanom piskat :P
Napísať odpoveď