Pravica vs. Ľavica

Diskusie na politické témy...

Co uprednostnujete v politike?

Pravicu
170
72%
Lavicu
66
28%

Celkom hlasov: 236

will.i.am
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa will.i.am »

M4jk1:-) napísal:Fico jednoduche kritizuje SDKU atd len pritom on nic nespravil a tou kritikou ze ake je slovensko chudobne nemoze on ale Vladko a spol
a zato vyhral politiku ..
Za to mozu hlavne komunisti, Vladko len vyuzil situaciu a dorazil to :shock:
cert
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cert »

Aryan Angel napísal:solidarnost alebo ako sa tomu hovori(vyssie dane pre bohatych)
Aku ma bohaty clovek zaruku, ze tie peniaze(jeho dane v statnom rozpocte) dostanu ti ktori ich najviac potrebuju?

Preco tu solidarnost stavias do formy povinnosti vyssej dane a nenechas to na kazdeho cloveka ci prispeje dobrovolne (do nadacii a pod.)?
POiNTER
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa POiNTER »

will.i.am napísal:Za to mozu hlavne komunisti, Vladko len vyuzil situaciu a dorazil to :shock:
Ja si myslim ze keby zakladala samostatne Slovensko vlada zlozena z predchadzajucej koalicie na cele s SDKU, tak by sme dopadli este horsie...
will.i.am
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

POiNTER napísal:Ja si myslim ze keby zakladala samostatne Slovensko vlada zlozena z predchadzajucej koalicie na cele s SDKU, tak by sme dopadli este horsie...
Ano? samozrejeme. Zatial co dzurinda predaval mozno strategicke podniky mierne pod cenu, ako ich predaval meciar za svojej vlady? dalo by sa povedat, ze on ich rozdaval. A keby sa zacalo s tymi reformami uz vtedy, teraz by bolo vidiet realne vysledky a boli by sme na tom neporovnatelne lepsie
inak podla mna je to teraz ovela lepsie ako pred 4-mi rokmi. ja sa teda stazovat nemozem. z materialneho hladiska mi vlastne nic nechba. mozno nebyvam vo vile a v garazi nemam BMW, ale mam vsetko co potrebujem a aj to co nepotrebujem :wink:
POiNTER
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

will.i.am napísal:...
Ja nehovorim o rozpredavani... ...ale o zachovani stability v state... v tych casoch nikto nevedel ako vlastne vladnut... necudo ze to tak aj dopadlo... Ked som videl ake mala preblemi Dzurindova koalicia sa vobec udrzat pokope a co sa vsetko sa udialo... nechcem si ani predstavit ako by to dopadlo, keby boli vo vlade po 93tom. (v case ked nikto nemal skusenosti s tym ako viest vladu v state)
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

POiNTER napísal:v tych casoch nikto nevedel ako vlastne vladnut... necudo ze to tak aj dopadlo...
ale ale, a co tak vlada od 15. 3. 1994 do 13. 12. 1994 na cele ktorej bol Jozef MORAVČÍK? a dalsi clenovia ako ... http://www-8.vlada.gov.sk/index.php?ID=1078 ... bola to sice vlada docasna, ale ked si pozries statistiku privatizacie za obdobie pred a po - kde privatizoval Meciar uvidis poriadny rozdiel
pamatas si este privatizaliu podla Meciara? FNM preda podnik osobe blizkej hnutiu za mizivu cenu a este dokonca tomu chudakovi POZICIA, aby si ten podnik mohl dovolit kupit, a nakoniec bol ten privatizer taky drzan, ze ani ten uver nesplatil
POiNTER
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

sundevil...ale ja nijako nespochybnujem meciarove privatizacie...ani nehovorim ze to tu bolo za Meciara super...len vravim ze keby bol vtedy vo vlade Dzurinda...dopadlo by to podla mna ovela horsie... a este raz dodavam ze vravim o stabilite statu, nie o privatizaciach.
will.i.am
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

POiNTER napísal:sundevil...ale ja nijako nespochybnujem meciarove privatizacie...ani nehovorim ze to tu bolo za Meciara super...len vravim ze keby bol vtedy vo vlade Dzurinda...dopadlo by to podla mna ovela horsie... a este raz dodavam ze vravim o stabilite statu, nie o privatizaciach.
podla mna by to horsie nebolo, skor lepsie.
Mi chces teraz povedat, ze ked bol Luptak predseda parlamentu bolo to lepsie ako napr. teraz Hrusovsky?
Ved Luptak ani len rozpravat nevie :?
Cela ta vlada bola ovela horsia, nestabilnejsia a cela ich prca spocivala v tom ako sa nabalit.

Ale toto sem teraz nepatri, tu sa rozobera lavica vs. pravica a nie ci bola Vladova vlada lepsia ako Mikiho...
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

POiNTER napísal:ale ja nijako nespochybnujem meciarove privatizacie
lenze vsetci tieto privatizacie spochybnuju
no a k tej stabilite, osobne sa mi nepaci jedna vec, nech je politik aky chce tak nemoze neviem kolko rokov vyhlasovat, budem premierom a urobim pre tento ciel cokolvek, a najhorsie je ze on to spravil, toto nie je nejaka zaruka stability, skor nestability
Do 98 sme mali nalepku nestabilnej ekonomiky a nestabilneho premiera, nastastie sa to vdaka Dzurindovi podarilo zvratit

Dzurindova vlada od r. 98 nikdy nemala idealne podmienky na dosiahnutie svojich cielov, ci to uz predtym bolo antireformne SDL alebo ANO co sa nakoniec vzdalo Zajaca, a tym padom aj zodpovednosti za nevydarenu reformu zdravotnictva, kvoli takymto stranam vznikol smer, lebo keby sa SDK/SDKU podarilo presadit reformy ako ich od zaciatku navrhovali tak by smer nemal na com stavat svoju propagandu
Linkman
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Linkman »

nj tu si to vystihol smer je len o propagande o nicom inom...
abstraktt
Expert
Expert

Príspevok od používateľa abstraktt »

Tazko sa ot omto hovori, kedze lavica tu nema relevatne zastupenie lebo Smer nema odborne ani intelektualne zazemie v porovnani trebars s SDKU
Som rozhodne za to ze tato krajina potrebuje este 1-2 volebne obdobia v pravicovych rukach, lebo silna ekonomika nas moze posunut vpred a rozdavat z toho mala co mame. Ale vobec nezatracujem tych,ktori volia lavicu, chapem ich a nie som zastanca toho, ze pravica je mudra a ostatni su hlupaci.Pozitivom snad bude po tychto 4 rokoch vladnutia vacsia solidarita, pricom je nepopieratelne, ze je potrebna.
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Hm, Dzurindova vlada nemala idealne podmienky? Uz som to tu sice v nejakej suvislosti spominal, ale neviem si predstavit idealnejsie podmienky, ako vadaka nechutnej servilnosti podpora zapadu, ako prijmy z najvacsej privatizacie v historii a najvacsich poziciek v historii. T.j. take prijmy na prerozdelovanie nebude mat uz ziadna vlada... dufam vsak, ze ziadna vlada nebude mat na ucte vacsi dlh ako prave ta Dzurindova. A vyhovarat sa na SDL a ANO mi pripada kapanek alibisticky, kedze koalicnu zmluvu s tymito stranami podpisovali dobrovolne, t.j. nikto ich vladnut s tymito stranami nenutil. Ja osobne som rad, ze Smer dostal prilezitost ukazat svoje predstavy vladnutia, kedze skor ci neskor by to prislo aj tak. Paradoxom je, ze som orientovany doprava, nie dolava. Ked si vsak spomeniem na to, ako zacinala Dzurindova vlada (skandalizovanie, cierne knihy etc.), zatial som spokojny. Ako sa budu veci vyvijat dalej ukaze cas. A este nieco... tato vlada tu nemusela byt, keby sa byvala koalicia nerozhadala do spiku kosti a KDH sa bezrpostredne po volbach nezachovalo ako sa zachovalo (narazam na moznu koaliciu SDKU, SMK, KDH, HZDS). Tiez sa im vypomstilo skandalizovanie Meciara, s ktorym po vsetkych tych roky radobymoralnych zasadach SDKU a SMK nevahali ist do koalicie (dokonca mu slobovali, presnejsie Dzurinda, rovnocenne postavenie oproti ostatnym koalicnym partnerom 25%). Naviac, Smeru sa podarilo suverenne vyhrat volby napriek tomu, ze media im neboli naklonene, skor naopak... t.j. problem treba vidiet ide, ako v nudne sa opakujucom navazani do osoby Fica.
cert
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cert »

Tomasito napísal:A este nieco... tato vlada tu nemusela byt, keby sa byvala koalicia nerozhadala do spiku kosti a KDH sa bezrpostredne po volbach nezachovalo ako sa zachovalo (narazam na moznu koaliciu SDKU, SMK, KDH, HZDS).
KDH je zname tym, ze HZDS je pre nich neprijatelne.
Tomasito
VIP
VIP

cert napísal:KDH je zname tym, ze HZDS je pre nich neprijatelne.
Bejvavalo. Ako vieme, su tam dve kridla a aj vyssie opisovana situacia ma na svedomi roztriestenost KDH, ktora trva dodnes.

// Naviac, ak si dobre spominame, vedenie KDH napokon odsuhlasilo ist do koalicie s HZDS, bolo vsak uz neskoro (oznamili to par hodin po tom, ako Smer, HZDS a SNS oficialne oznamili rokovania o zostaveni vlady). Aj preto si vysluzili kritiku od byvalich koalicnych partnerov, o.i. aj od zakladajucich clenov KDH (vid. napr. Carnogursky- http://spravy.pravda.sk/carnogursky-mys ... domace_p12 ).

PS: Takze, tvrdenie, ze "KDH je zname tym, ze HZDS je pre nich neprijatelne." je dnes po tomto prinajmensom diskutabilne.
abstraktt
Expert
Expert

Príspevok od používateľa abstraktt »

KDH, ked urychlene nezmeni svoj konzervativny, zakonzervovany styl politiky, je velmi pravdepodobne,ze sa nevyskytnu za 4 roky v parlamente.
Tomasito napísal:Bejvavalo. Ako vieme, su tam dve kridla a aj vyssie opisovana situacia ma na svedomi roztriestenost KDH, ktora trva dodnes.

// Naviac, ak si dobre spominame, vedenie KDH napokon odsuhlasilo ist do koalicie s HZDS, bolo vsak uz neskoro (oznamili to par hodin po tom, ako Smer, HZDS a SNS oficialne oznamili rokovania o zostaveni vlady). Aj preto si vysluzili kritiku od byvalich koalicnych partnerov, o.i. aj od zakladajucich clenov KDH (vid. napr. Carnogursky- http://spravy.pravda.sk/carnogursky-mys ... domace_p12 ).

PS: Takze, tvrdenie, ze "KDH je zname tym, ze HZDS je pre nich neprijatelne." je dnes po tomto prinajmensom diskutabilne.
tym co povedal varnogursky sa profluje ako bezcharakterny promiskuita, ktoremu ide len a len o moc aj cez mrtvoly
A nie je to prave ten carnogursky, ktory svojimi nazormi dohnal KDH na prah zvolitelnosti?
Ali N
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Ali N »

Tomasito napísal:Naviac, ak si dobre spominame, vedenie KDH napokon odsuhlasilo ist do koalicie s HZDS, bolo vsak uz neskoro (oznamili to par hodin po tom, ako Smer, HZDS a SNS oficialne oznamili rokovania o zostaveni vlady).
Pokiaľ ja viem tak odsúhlasili že sú ochotní rokovať o zostaveni vlády so SMERom, nie s HZDS
Tomasito
VIP
VIP

Ali N napísal:Pokiaľ ja viem tak odsúhlasili že sú ochotní rokovať o zostaveni vlády so SMERom, nie s HZDS
Mas recht, to vyhlasenie smerovalo ku koalicii so Smerom (napriek tomu, ze Smer uz oznamil parnerov na zostavovaie vlady). Rokovat o zostaveni vlady vsak KDH mohlo oficialne len s vitazom volieb SMERom a nasledne s SDKU, nie s HZDS. Podstatne vsak je, ze cast KDH podporovala model SDKU, kde malo byt partnerom HZDS a toto je dovodom vnutorneho stiepenia v KDH (vid. povolebne zmeny vo vedeni etc.). Naviac, citujem z clanku kt. link uvadzam vyssie: Na rozdiel od súčasného vedenia KDH neodmieta ani spoluprácu s ĽS-HZDS Vladimíra Mečiara. Takze ako som uz napisal na margo toho co napisal cert ("KDH je zname tym, ze HZDS je pre nich neprijatelne."), po tychto povolebnych taneckoch v KDH je taketo tvrdenie prinajmensom diskutabilne.

Chcel som tym len povedat, ze v KDH boli/su po volbach dve kridla... jedno chcelo ist do vlady so Smerom, druhe s SDKU (model s HZDS). Nakoniec o 1 hlas presla koalicia so Smerom, no KDH to aj tak posralo, pretoze svoj postoj dalo najavo prilis neskoro.
taurus666
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa taurus666 »

Ultrapravica.za svetle zajtrajsky. :)
UrSuS
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa UrSuS »

p4ra napísal:Pravica. SDKU/SMK. Laviciari sa mi najcastejsie spajaju s extremistami a tych neznasam.
ehm, extremna pravica = skinheads, neonacisti .. no nist, just my 2 cents
Aldeberan
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Aldeberan »

UrSuS napísal:ehm, extremna pravica = skinheads, neonacisti .. no nist, just my 2 cents
nekecaj :) to vies ze skini vznikli zo silne lavicoveho robotnickeho hnutia v anglicku ?

neonacista nieje to iste ako skin ...
Napísať odpoveď