Orange HipHopFest

Čo beží v kine, rádiu, tv...?

Pojdete na Orange HipHopFest?

Ano
12
15%
Nie
53
65%
Možno
17
21%

Celkom hlasov: 82

Dead_Warrior
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Dead_Warrior »

ludia btw ale nemozem si odpustit otazku viete co je to komercia? :?
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Komercny = zacieleny na obchodny zisk na ukor filozofie, t.j. v HH slangu “produkt“... tlacenie sa do povedomia najpocetnejsej skupine ludi na trhu akymkolvek sposobom (mnohokrat smiesna poza, ktoru vsak deti zeru, modne prehliadky, firemne akcie, boj o pozicie v pop hitparadach etc.). Okrem inych crew na SVK HH scene svojho casu pojem “nekomercny rap“ casto citovala aj dnes znama ikona komercneho rapu- Patres (KF), drbat uz pomaly zacina aj chalanom z H16, na ktorych som donedavna vsadzal kartu (vid. plagaty- zlate zuby, drahe auta + paradoxy). Podobat sa silou mocou Amerike, ktora je na mile vzdialena nasej scene je fuckt dost funny (hold, zrejme dan subkultury). Avsak, jedna vec je komercia, druha ospevovanie konzumneho sposobu zivota ako nejakej modly (vid. “mame retaze, auta, zeny, drogy, sme slavni“, “shake the ass“ a toto vsade a dokola). Ked to porovnam s filozofiou ulice a najma jednotou HH takych 8 rokov dozadu, tak dnes je to casto o tucnom privitivizme a spominanom modleni sa ku konzumu, akciach, kde sa deti oblecu do drahych veci a idu ocumovat kto je viac in, aby mali svoje vzory a na dalsej akcii sa tymto vzorom este viac podobali + tie drsne vyrazy ktore idu cloveka mnohokrat roztrhat od smiechu etc. Hold, najpocetnejsia skupina na trhu- deti a pubertaci to vsak zeru a filozofiu dnesneho HH zacinaju tvorit dukaty, co je zrejme nezvratny vyvoj, kedze HH je “in“, na nasej scene diktuje pozer Patres a dukaty su tvrda droga. Chlapci musia zrejme vytriezvet z opice komercneho uspechu a potom sa mozno vratia k folozofii kritickych pohladov na spolocnost (cest vynimkam!).

BTW. Bavim sa, ked sa ma 20 rocny chlapec prostrednictvom svojich textov snazi oslovit “synak“ a spusti radobyohurujuce zazitky, ktore ma polovica ludi z BA za sebou od svojich 16tich... dalsi dokaz toho, ze sucasny HH je v prvom rade pre deti, ktore len zacinaju spoznavat svet okolo seba a pubertakov, ktori v HH nehladaju ziadnu filozofiu (o5 cest vynimkam!). Howg
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Tomasito: V casti tvojho prispevku je aj pravda, ale kontroluj hh.sk a tam to Lumir pekne vysvetlil, ako to v skutocnosti je si myslim. Sice je to tiez len jeho nazor, takisto, ako tvoj, ale myslim si, ze s tym ohrdanim na komerciu to prehaname, resp. niektori, nemyslim teraz konkretne teba.
Tomasito
VIP
VIP

p4ra, nezvyknem citat "mienkotvorne stranky" ako hh.sk a pod. Ako si uz spomenul, toto je moj nazor, t.j. ako to vidim ja... Zaroven si uvedomujem, ze hlavnym prudom je dnes komerciu, resp. spominany konzum ignorovat, prip. obhajovat, pretoze v ramci tohto prudu produkuju ludia, ktori momentalne na scene diktuju a z HH spolu s promotermi ako napr. Jopo urobili POP.

// Tak som urobil vynimku a bol som si to tam precitat... nemam vaznejsiu vyhradu k tomu co Lumir napisal, no pohlad na komercnu tvorbu zobral z kapanek ineho uhlu. Mne je totiz uplne jasne, ze tvorba tu nepada z neba, t.j. zadarmo a to o com pise akceptujem dovtedy, pokym ciel zarobit nie je pred filozofiou samotnej tvorby- najma ked v snahe komercne uspiet svoju filozofiu, ktorou som bol roky znamy zmenim o 180°! Ano, komerciu vnimam podobne ako on: "Pre mňa je komerčný ten, kto cielene začne tvoriť a produkovať hudbu s vidinou veľkého predaja a kalkuluje, čo a ako urobí, aby sa to čo najlepšie predávalo". Pokial vsak on napr. takeho Patresa/KF do tejto skupiny neradi, tak ja ano a to na zaklade mnohych dovodov a konkretnych skusenosti, ktore som uz pouvadzal v inej teme (nerad by som to sem miesal). Takze pozor na to, aby sme nehovorili kazdy o inom a boli v domneni, ze hovorime o tom istom. BTW. autor je vo vydavatelskych cinnostiach hh.sk priamo zainteresovany...
2pec
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 2pec »

by mi mueslo riadne za1ebat aby som tam siel!!!! bych sa radsej obesil .... :wink:
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Tomasito: Jasne, cize v podstate, ako ja, aj ty s Lumirom suhlasis, az na Rytma (v tom zase ja suhlasim s nim), nie na zaklade tejto jednej veci, kt. sa tebe nepaci, ale na zaklade celkovej spojitosti s HH a jeho menom. Inak preco ti pride hh.sk, ako mienkotvorny portal? Ja si nazor robim sam, tam si len "chodim po informacie".
Tomasito
VIP
VIP

p4ra, jasne, pokial ide o definiciu komercie, s autorom toho clanku ju vnimame rovnako. Ja akurat nemam osobny zaujem na tom vykreslovat kazdeho na scene tak, aby do tejto definicie nespadal... t.j. v konkretnej veci ohladom Rytmusa/KF s nim nemozem suhlasit, kedze by som musel popriet vsetko co som mal moznost vidiet na vlastne oci a pocut na vlastne usi + vsetko to, cim sa tento ukazkovy pozer prezentuje aj dnes v kontraste s tym, cim bol znamy pokym sa stal "medialne" znamy. Na druhej strane chapem autora, ze z jeho pozicie ma v zaujme vsetkych tychto ludi propagovat, t.j. robyt ich krajsimi nez su.

Ad. hh.sk: To si ty. Naviac, neviem ako je to teraz, ale ked zacinali, popisali tam tolko nezmyslov, az to cloveku bolo trapne za nich, ked vonku niekto spomenul hh.sk, obvykle nasledoval vybuch smiechu- ludia si z nich robili prdel, nehovoriac o tom, co za ludi tam zacalo chodit na zaciatku tohto HH boomu. Avsak, medzicasom sa uz mozno poucili a dnes su o niecom uplne inom...
umk4s
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa umk4s »

Temerav bracho ze tam skocime! A rozobereme sa najmenej ako dnes :D
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

umk4s napísal:Temerav bracho ze tam skocime! A rozobereme sa najmenej ako dnes :D
Haha, este zijes? :)
umk4s
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa umk4s »

p4ra napísal:Haha, este zijes? :)
no jo nejak som v pohode, ale na tomto feste to bude najmenej tak krute ako tento vykend.Kruto sme sa kyvali...lol s tym rozdielom, ze cakam menej typkov vyzorovo ako mokra ziara a viac babeniek.Mmmmm nejake mulatky hm? :D
ViRuS
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ViRuS »

esteze nic take ako icq/irc/email/... neexistuje aby ste mohli zasierat topic... :roll:
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Kontrolujte video pre podporu festivalu:
http://www.hiphopfest.sk/files/Media/ra ... M_HIGH.wmv
Dead_Warrior
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Dead_Warrior »

festna uputavka :smt023 kebyze mam o par rokov vaic tak by som siel :(
Tomasito
VIP
VIP

Dead_Warrior napísal:kebyze mam o par rokov vaic tak by som siel :(
Nac tu spamujes? S tym svojim vekom si sa tu uz vyplakaval 21. juna...
Dead_Warrior napísal:njn keby som mal o niaky 1-2r viac tak by som ta siel :?
Davaj si na to pozor...
A nestresuj, min. polovica ludi tam budu nast_!rocni... neboj, aj 16_nici.

PS: Hlavne ze tu davas anabolicko_silacke otazky ku komercii :aasmile6:
(ak si sa pytal preto, ze si sam nevedel co ten pojem znamena, PS beriem spat).
dusanko
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa dusanko »

cavte chcel by som sa opytat o kolkatich rokov pustaju dnu?????
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

dusanko napísal:cavte chcel by som sa opytat o kolkatich rokov pustaju dnu?????
Citaj web, podla mna tam nie je vekove obmedzenie, ale pod 15 predpokladam v doporovode rodicov.. Mylim sa? Neviem, pozri web alebo napis maila.
dusanko
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa dusanko »

p4ra napísal:Citaj web, podla mna tam nie je vekove obmedzenie, ale pod 15 predpokladam v doporovode rodicov.. Mylim sa? Neviem, pozri web alebo napis maila.
ako ja mama 16 a ze wes bywam w zamkocha trepat sa tam a tam mi powedia ze nemozem tam ist ze mam malo rokow tak ma asi j...

// Nepouzivaj W miesto V etc. (vid. pravidla fora). Tomasito
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

dusanko napísal:ako ja mama 16 a ze wes bywam w zamkocha trepat sa tam a tam mi powedia ze nemozem tam ist ze mam malo rokow tak ma asi j...
Myslim, ze by nemal byt ziadny problem, ked sa nebudes spravat, ako adolescent. :) Ja som tiez z NZ, ale kapanek starsi, ako ty. ;)
M4jk1:-)
Professional
Professional

Príspevok od používateľa M4jk1:-) »

will.i.am napísal:zaujimave. hlavne ze tam chyba legenda - VEC, alebo napriklad taky Helico
Inak nepojdem, hlavne preto, ze tuto hudbu velmi nemusim. Ja uznavam hip-hop v style Black Eyed Peas
podla teba je Black eyed peas hip-hop ... pod mna ne ale ked je to tvoj nazor tak čo už.
TOMIAW
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TOMIAW »

M4jk1:-) napísal:podla teba je Black eyed peas hip-hop ... pod mna ne ale ked je to tvoj nazor tak čo už.
BEP neni hip-hop ono to je nieco medzi funky a rapom ale skor funky takze tak 8)
Napísať odpoveď