Ako nainstalovat Mandrivu live

Všetko ohľadom Linuxu...
maslo
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Ako nainstalovat Mandrivu live

Príspevok od používateľa maslo »

Caute. Linux som nastartoval prvy krat v zivote a chcel by som zistit ako mam naistalovat Mandrivu one, ked mam to live CD. Tak aby som si pri starte kompu mohol vybrat ze ci chcem linux alebo win ale aby sa to nespustalo uz z CD ale z disku.
Je tu nieco ze live install ale to nejako nejde. Som v tom lama tak ak mozete poradte... diky
tomPD
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomPD »

Neviem ci hovorim spravne ale podla mna live cd su live preto ze ide Linux priamo z Cd a neinstaluje sa na Disk. Radsej by som poradil zohnat si klasicku Mandrivu 2006 (alebo inu distribuciu) a nainstalovat tu... a s tym aby si mal aj lin aj win nie je problem a myslim ze sa to tu uz v nejakej teme aj riesilo...
Linux 4ever
funThomasik
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa funThomasik »

jj pravdu na tom...mandriva one neni urcena na install do kompu nefunghovalo by vsetko taq jak ma... na install live cd poznam jedine knoppix ale je ih dost malo
...stahni si napr. mandrivu 2006 otalto

Kód: Vybrať všetko

http://www.linuxiso.org/distro.php?distro=29
potom si pekne rozdel disk na particie napriklad s norton partition magic 8,. nainstaluj mandrivu na particiu a supni linuxovy zavadzac do windowsackeho a mozes si zvolit na zacatku startu systemu ze co chces spustit

ak si nebudes dat s necim rady taq mi kludne napis na icq
Napísať odpoveď