ja som mal jeden na 17" Prestigio a dost mi to vadilo, ale poslednu dobu som si vsimol , ze ho nemam. Je to mozne? Nic som nerobil a ani neskusal, aby som ho odstranil. Dokazal by sa sam vyliecit?
Tykub napísal:aj na CTR su vypalne pixely ja som mal jeden cerveny
Ak chce niekto vidiet vypaleny pixel na CRT nech skusi prilozit na obrazovku magnet a nechat ho tam chvilu. Ja to neodporucam a nezodpovedam za nasledky. Je to tym ze vykreslovacie luce sa sustredia na jedno miesto a poskodia fluarescencnu vrstvu na monitore.
peter9cipa napísal:ja som mal jeden na 17" Prestigio a dost mi to vadilo, ale poslednu dobu som si vsimol , ze ho nemam. Je to mozne? Nic som nerobil a ani neskusal, aby som ho odstranil. Dokazal by sa sam vyliecit?
Niekde na pocitace.sme.sk pisali, ze sa moze sam opravit, ak sa prudko menia farby, ale neplati to vzdy. Bol tam aj program na to, ale uz neviem ako presne sa ten clanok volal, len viem, ze je mozne ze sa vypaleny pixel opravi.
--==[ RA ]==-- napísal:Ak chce niekto vidiet vypaleny pixel na CRT nech skusi prilozit na obrazovku magnet a nechat ho tam chvilu. Ja to neodporucam a nezodpovedam za nasledky. Je to tym ze vykreslovacie luce sa sustredia na jedno miesto a poskodia fluarescencnu vrstvu na monitore.
bruno12 napísal:Ako zistím koľko mám vypálených pixelov? Je na na to niaky soft? Ak ano aky? Dík.
lol sak ceknes na obrazovku a ked uvidis niaky pixel ktory ma stale rovnaku farbu a uplne inu aku by mal mat vzhladom na to co na tom monitore pustas tak to je ten pixel..
GothaR napísal:cervena, modra, zelena, biela alebo cierna
Tak ked tam patrí aj biela pokial viem tak iba R-G-B + čierna ked vôbec nesvieti ale biela mi tam nepasuje.
//mam LG -Flatron L1750SQ od nova 1 pixel "B" ale je na boku a je vidieť iba pri boot obrazovke tak som spokojný
otazka kolko ma toleranciu vad.pix monitor SyncMaster 940BW rozlisenie 1440x900 ..... nikde neviem najst kolko to ma px spolu aby som mohol vypocitat... lebo po case som tu nasiel 3 cierne a jeden vadny podpixel... je to trieda 2 ak sa nemylim thx... (najskvor sa pytam lebo otec my povedal ze ked ho chcem preto ist zreklamovat tak ze on sa kvoli tomu nebude trepat z autom do masta do datacomu ze mam ist sam na eletricke )
Počet bodov je 1440*900=1296000; počet subpixlov je trojnásobok, teda 3888000. Tri chybné pixle + jeden subpixel sa mi zdá byť dosť veľa (aj keď je dosť možné, že je to ešte v norme).