Linux na HP nx9105

Všetko ohľadom Linuxu...
JurSo
Novice
Novice

Linux na HP nx9105

Príspevok od používateľa JurSo »

viete mi poradit s instalaciou Mandrakelinuxu 10.1 na notebook HP nx9105?
p4ra
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Vieme, neinstaluj Mandrake a daj si Ubuntu.. OK a teraz serioznejsie. Stiahni si nejake bootovatelne ISO, vypal si ho, strc do mechaniky a instaluj podla pokynov na obrazovke. V pripade nejakeho mensieho zadrhlu si priprav niekde povedla dokumentaciu k distro. A zapamataj si, ze Linux je hlavne o citani..
XShady
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa XShady »

Ja mam HP nx6125 a Debiana. Rozbehat tu vsetko bolo trosku dobrodruztvo, ale asi po tyzdni som uz vacsinu mal... Mozno mame podobny hw tak ak sa stretnes s nejakym problemom, daj vediet. Ja som mal najprv prob s WiFi, pretoze ani najnovsia verzia kernelu este na nu ovladace nemala, nakoniec som si vykompiloval Ndiswrapper a pouzil som dodavane binarne ovladace pre Windoze... Mno a nakoniec som mal problem s ACPI, kedze nechcelo sa starat o throttling, nakoniec som si ale napisal bash scriptik co nacitava kazdu sekundu teplotu z virtualneho suboru /proc/thermal_zone/TMZ1/ a tak pripomenie kernelu aby nastavil otacky vetracku podla nacitanej teploty... ak mas podobny prob mozem poslet ten scriptik....
Len co ma kusok zarazilo bolo ze baterka vydrzala iba dve hodky, co sa zlepsilo o hodinku ked som do kernelu zakompiloval podporu pre cpu frequency scaling a nainstaoval som si demona cpufreqd ktory mi nastavuje vykon CPU podla potreby, takze ked nemam PC vytazene, tak CPU bezi na stvrtinovom vykone, a potom menej zere....
A nakoniec, tlacitka na ovladanie hlasitosti som vyriesil tak, ze som si v xbindkeys nabundoval na kazde taketo tlacitko spustenie scriptiku, ktory posielal alsamixeru urcite parametre, a tak mam aj plne konfigurovatelne o kolko sa napr. ma hlasitost zysit pri jednom stlaceni tlacitka...
Co sa tyka tlacitka WiFi a LEDky, tak toto je obsluhovane windozovym ovladacom rozbehanym cez ndiswrapper....
Tak ako vidis nejaky podrobnejsi navod ako to rozbehat ti asi nik neda, proste ak sa nahodou stretnes s nejakym problemom treba si o tom cosi pohladat na nete, ja som mal do tyzdna rozbehane skoro vsetko...
Ak by si mal s nieom prob tak mi teda daj vediet a mozno to bude podobne ako na mojom...
Napísať odpoveď