Čo si myslite ? Čo bolo pred vesmírom ???
-
Explo!D
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Čo si myslite ? Čo bolo pred vesmírom ???
Odjakziva?Ale kedy sa to zacalohalfend napísal:ne ja si myslim ze vesmir je odjakziva...
-
--==[ RA ]==--
Light Professional
-
mastermind
VIP
http://www.sme.sk/c/2803698/Vznik-vesmi ... redir.html
interesantne.
interesantne.
-
--==[ RA ]==--
Light Professional
O tych superstrunach som uz nieco pocul na Discovery ale to co je na tej stranke je pre mna uz trochu zlozite. Zhruba som to pochopil co tym autor chcel povedat ale ja mam radsej jednoduche vysvetlenia.mastermind napísal:http://www.sme.sk/c/2803698/Vznik-vesmi ... redir.html
interesantne.
hehe tj a potom za 7 dni Boh stvoril svet nie?uplink napísal:Slovo
inak ale logicky vesmir nemohol nikdy vzniknut, teda ten zaklad, samozrejme ze casom sa menil a stale sa vyvija.. takze jedina vec co nemusela nikdy z nicoho vzniknut, vesmir je dany.. a ked nevznikol neda sa povedat ani kedy vznikol a teda ani pred nim nic nemohlo existovat.. jednoduche
presne tak.. ako je v tom clanku..
btw nebola o tomto v Pod Lampou diskusia ?Ako vznikol vesmír? Mnoho vedcov považuje odpoveď na túto otázku za vôbec najťažšiu. Podľa Stephena Hawkinga, ktorý sa k jej zodpovedaniu dostal pravdepodobne najbližšie, však táto otázka v skutočnosti ani neexistuje.
hmm zauimavé...veľmi zauimavé...mastermind napísal:http://www.sme.sk/c/2803698/Vznik-vesmi ... redir.html
interesantne.
Podľa mňa vesmír nemal začiatok a nebude mať ani koniec (znie to divne, však?). Existuje téoria, ktorá tvrdí, že existuje niekoľko alternatívnych realít, ktoré sú viac, či menej podobné tej našej. Kde je však napísané, že v nejakej XXX alternatívnej realite MUSÍ existovať nejaký vesmír? Čo keď tam je NIČ v takej podobe, že si to nedokážeme predstaviť? Čo ak je to niečo bizarné, čo by sme nikdy v živote nedokázali pochopiť? Takéto úvahy majú tú nevýhodu, že sa musíme obmedziť len na NAŠE rozmery, NAŠU dimenziu a na NAŠU alternatívnu realitu, a preto je to veľmi úzko poňaté.
Je to však len moja úvaha. Aj keď človek nikdy nevie...
Je to však len moja úvaha. Aj keď človek nikdy nevie...
napisal artabanes:
mne sa skôr páči teória, že pred vesmírom bol iný vesmír, ktorý keď po miliardách rokov zanikol, tak vznikol náš Smile a keď náš vesmír zanikne, tak vznikne ďalší
tak to je fajn nazor to sa mi paci to si aj ja mysli.
ale mna by aj zaujimalo co je za vesmirom lebo podla mna sa niekde musi koncit aj vesmir aj ked vela ludi tvrdi ze ide donekonecna ale kde sa konci nekonecko?
mne sa skôr páči teória, že pred vesmírom bol iný vesmír, ktorý keď po miliardách rokov zanikol, tak vznikol náš Smile a keď náš vesmír zanikne, tak vznikne ďalší
tak to je fajn nazor to sa mi paci to si aj ja mysli.
ale mna by aj zaujimalo co je za vesmirom lebo podla mna sa niekde musi koncit aj vesmir aj ked vela ludi tvrdi ze ide donekonecna ale kde sa konci nekonecko?
mmmm....totok by som asi prenechal na väčších odborníkov...i keď uznávam že zaujímavú tému si začal...Lord_3D napísal:Niekto by si povedal že nič...Ale to nič nikde byť musí....![]()
....čo bolo pred vesmírom? asi dáky iný vesmír. fakt ťažko povedať
A zcoho sa nahromadila energia ked nic nebolo?Lord_3D napísal:Niekto by si povedal že nič...Ale to nič nikde byť musí....![]()
Ja si myslim že bol priestor kde neexistoval čas...a postupne sa nahromadila obrovská enegia a v vznikol vesmir
-
audiotrack
VIP
Pán Boh lúskol prstami a bola energalama2d napísal:A zcoho sa nahromadila energia ked nic nebolo?