Ktoru politicku stranu by ste volili? + Povolebna diskusia!

Diskusie na politické témy...

Ktorú politickú stranu by ste volili v nasledujúcich parlamentných voľbách?

ANO
17
3%
HZDS
26
5%
KDH
16
3%
KSS
17
3%
SDKU
140
27%
SF
11
2%
SMER
84
16%
SMK
13
2%
SNS
97
19%
inú - ziadnu
102
20%

Celkom hlasov: 523

krija
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

m3thod-man napísal:boze moj..nevies o niecom inom ako o 2 nasobnych platoch??su aj ine veci..Inak ktomuto som sa uz vyjadroval o par prispevokov predtym..
test napísal:Krija mas ty aj iny argument ako dvojnasobne platy? Alebo ako dlho sa tym budes este ohanat?
že iba toto? nie!!! to si len treba prečítať moje príspevky k tejto téme. nebudem, sa do nekonečna opakovať, kvôli takým ako ste vy. ste leniví prejsť celú diskusiu, a donekonečna reagujete len na jeden môj konkrétny post, v ktorom je mimochodom pravda.

ale vám to naložím pekne po lopate.
Dzurindova vláda sa starala len o dobrý image SR v zahraničí, a na celý národ hodili jeden veľký bobek. prirovnanie:
:arrow: SLOVENSKO BOLO AKO VAJCE: PEKNÁ, ČISTÁ ŠKRUPINA, ALE VNÚTRY ZÁPRDOK.
PS: vadí vám nová vláda, nový premiér /nevolil som Smer/, iba preto, že nemyslí len na výraz SR v zahraničí, ale zaujíma sa aj o sociálnu situáciu radového občana?
odpoviem vám: nemáte to v hlave v poriadku!
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

krija napísal:ale zaujíma sa aj o sociálnu situáciu radového občana?
ty to nemas asi v poriadku, ziadna socialna spravodlivost neexistuje, kazdy ma dostat tolko kolko si zasluzi, ja nemienim sponzorovat nezamestnanych co si nechcu sami aktivne hladat pracu, nemam preco pozadovat zvysenie minimalnej zmdy, zavedenie minimalneho dochpodku, nemam zaujem dotovat svojimi peniazmi prvy pilier viac ako budem odkladat pre svoj dochodok v druhom, nemam zaujem, aby som platil vyssie dane, len preto ze zarabam viac, a tak dalej...
cubix
Star
Star

Príspevok od používateľa cubix »

sundevil napísal:ty to nemas asi v poriadku, ziadna socialna spravodlivost neexistuje, kazdy ma dostat tolko kolko si zasluzi, ja nemienim sponzorovat nezamestnanych co si nechcu sami aktivne hladat pracu, nemam preco pozadovat zvysenie minimalnej zmdy, zavedenie minimalneho dochpodku, nemam zaujem dotovat svojimi peniazmi prvy pilier viac ako budem odkladat pre svoj dochodok v druhom, nemam zaujem, aby som platil vyssie dane, len preto ze zarabam viac, a tak dalej...
zaujimalo by ma co by si vravel keby si mal mesacne plat 8.000 sk (bohuzial niektory ludia maju este mensi). Ak ta nezaujima zivotna uroven svojich krajanov je to smutne...
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martin44 »

Jak tak kukam tak krija je urcite z nejakeho horneho dolneho....mno a je troska vymydleny...a pre takychto ludi je teraz na slovensku fico a spol.... volebne pravo by sa malo udelovat po testoch ako na autoskolu a ne kazdemu pripadu co sa prave zobudil ako tuto cteny krija :lol:
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

cubix napísal:zaujimalo by ma co by si vravel keby si mal mesacne plat 8.000 sk (bohuzial niektory ludia maju este mensi). Ak ta nezaujima zivotna uroven svojich krajanov je to smutne...
a ty si myslis ze ked bude minimalna mzda 10000 tak kazdy dostane tych 10000? ano ale iba ten co bude pracovat, lebo zamestnavatel nebude mat na to aby platil xx ludom po 10000 tak ich par bude musiet prepustit, a povedz s tymto by si suhlasil?
ked je teraz mininalna mzda ~ 7000 a potom by bola povedzme ze 10000, pocet zametnancov napr 100, tak to robi mesacne 100 * 3000 * priblizne 35% odvody naviac, a o tuto sumu znizi naklady zamestnavatel tym ze par ludi prepusti, takze rataj kolko ludi skonci na urade prace
ludia su hlupi ked je im ponuknuta minimalna mzda tak odmietnu, ze sa im to neoplati ked zo socialkydostanu bez roboty ~5000, ale zabudaju na to, ze ked nepracuju nebudu dostavat ani dochodok ked dosiahnu dochodkovy vek, vari si nemyslia, ze sa im dochodok vyrata zo socialky? tak isto je blbost minimalny dochodok, predsa maly dochodok ma ten co malo pracoval a ked malo pracoval tak je predsa socialne spravodlive aby mal maly dochodok
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

To ze niekto vela pracuje, na Slovensku neznamena, ze aj vela zaraba..
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

sundevil napísal:ty to nemas asi v poriadku, ziadna socialna spravodlivost neexistuje, kazdy ma dostat tolko kolko si zasluzi, ja nemienim sponzorovat nezamestnanych co si nechcu sami aktivne hladat pracu, nemam preco pozadovat zvysenie minimalnej zmdy, zavedenie minimalneho dochpodku, nemam zaujem dotovat svojimi peniazmi prvy pilier viac ako budem odkladat pre svoj dochodok v druhom, nemam zaujem, aby som platil vyssie dane, len preto ze zarabam viac, a tak dalej...
sundevil, kde spomínam sociálnu spravodlivosť?

NIKDE!
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Martin44 napísal:Jak tak kukam tak krija je urcite z nejakeho horneho dolneho....mno a je troska vymydleny...a pre takychto ludi je teraz na slovensku fico a spol.... volebne pravo by sa malo udelovat po testoch ako na autoskolu a ne kazdemu pripadu co sa prave zobudil ako tuto cteny krija :lol:
nie som z horného ani dolného, a pracujem v BA. to je to mesto, ktoré ty tak zbožňuješ. čítaj pozorne čo píšem, ty magor! /nevolil som Smer/

//censored
m3thod-man
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa m3thod-man »

krija si uvedom ze slovensko nemoze byt statom samim pre seba.Musi mat dobry imidz v zahranici aby mali o nas zaujem investory,tym padom prudili knam investicie,tym padom sa buduje ekonomika,tym padom sa zvysuje zivotna uroven,tym padom 2jite platy mozno :lol:

inak uplny suhlas so sundevilom..nexem makat na niekoho kto si doma vyvaluje sunky

inak klud :) mam ta rad :smt006
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

sundevil napísal:a ty si myslis ze ked bude minimalna mzda 10000 tak kazdy dostane tych 10000? ano ale iba ten co bude pracovat, lebo zamestnavatel nebude mat na to aby platil xx ludom po 10000 tak ich par bude musiet prepustit, a povedz s tymto by si suhlasil?
ked je teraz mininalna mzda ~ 7000 a potom by bola povedzme ze 10000, pocet zametnancov napr 100, tak to robi mesacne 100 * 3000 * priblizne 35% odvody naviac, a o tuto sumu znizi naklady zamestnavatel tym ze par ludi prepusti, takze rataj kolko ludi skonci na urade prace
ludia su hlupi ked je im ponuknuta minimalna mzda tak odmietnu, ze sa im to neoplati ked zo socialkydostanu bez roboty ~5000, ale zabudaju na to, ze ked nepracuju nebudu dostavat ani dochodok ked dosiahnu dochodkovy vek, vari si nemyslia, ze sa im dochodok vyrata zo socialky? tak isto je blbost minimalny dochodok, predsa maly dochodok ma ten co malo pracoval a ked malo pracoval tak je predsa socialne spravodlive aby mal maly dochodok
viem, príspevky by sa mali zlučovať, ale aj k tomuto mám výhrady. neviem či sa niečo v tomto prípade nezmenilo, ale pokiaľ ja viem tak dôchodok /starobný/ sa vyrátava z posledných desiatich rokov pred odchodom do dôchodku a z tých desiatich, najlepších 5 rokov. a v SR ak si starý, ťa prepustia, do nového zamestnania ťa nepríjmu, a dôchodok ti vypočítajú vieš z čoho? z jednej veľkej nuly. tak ako ty píšeš, aj dôchodok bude minimálny. kto tým získal? ŠTÁT!!!
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

m3thod-man napísal:krija si uvedom ze slovensko nemoze byt statom samim pre seba.Musi mat dobry imidz v zahranici aby mali o nas zaujem investory,tym padom prudili knam investicie,tym padom sa buduje ekonomika,tym padom sa zvysuje zivotna uroven,tym padom 2jite platy mozno :lol:

inak uplny suhlas so sundevilom..nexem makat na niekoho kto si doma vyvaluje sunky

inak klud :) mam ta rad :smt006
!!!toto nie je adresované len tebe!!!

tu máš pravdu len s časti. nemusím chodiť ďaleko pre príklad, krajiny V4. také Česko, alebo Maďarsko. zahraničný investori idú aj tam. lenže tu keď zdvihnú platy, tak sa investori presunú inde. napr: ukrajina a ďalej na východ. sú ako kobylky.
uvediem príklad: v oficiálnom vyhlásení KIE, pri príchode na slovensko bolo, že SR si zvolili aj preto, že sú tu najnižšie mzdy v regióne. Slováci budú dokedy ešte robiť, za minimum? považujete sa za neschopných? v čom sme horší ako ostatní v EU?, že za tú istú prácu, dostávame menej? najmenej?
Samsung v galante, viete odkiaľ tam presunuli výrobu? z Veľkej Británie.nebudem už ani písať koľko ľudí tam prišlo o prácu.
princíp ekonomiky asi nikto z vás nechápe dokonale.
čím vyšší plat majú pracujúci ľudia, tým viac minú. /tomu sa hovorí kúpyschopnosť obyvateľstva/ a kto z toho má osoh, znova len štát. :arrow: dane...je to jednoduchá matematika. zo mzdy vám pri rovnej dani vezmú 19%. zarobím 10 000 alebo 20 000 SK. z ktorej sumy ide viac do štátneho rozpočtu? toto vypočíta už aj prvák na ZŠ. lenže na slovensku to takto nefunguje. tí hore na vás kašlú, chcú sa nabaliť, kým sú pri koryte a potom...
budem súhlasiť, so sundevilom. každý nech zarobí toľko, koľko si zaslúži. ale zaslúžime si viac!!!
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

krija napísal:krajiny V4. také Česko, alebo Maďarsko. zahraničný investori idú aj tam. lenže tu keď zdvihnú platy, tak sa investori presunú inde. napr: ukrajina a ďalej na východ. sú ako kobylky.
uvediem príklad: v oficiálnom vyhlásení KIE, pri príchode na slovensko bolo, že SR si zvolili aj preto, že sú tu najnižšie mzdy v regióne. Slováci budú dokedy ešte robiť, za minimum? považujete sa za neschopných? v čom sme horší ako ostatní v EU?, že za tú istú prácu, dostávame menej? najmenej?..
Nuz co ja viem? Hned mat take platy ako ostatni v EU? Bola by to spravodlivost? Oni po wwII 40r "dreli".. hospodarstvo rastlo, kdezto my sme 40r cucali pod sudruhmi zo ZSSR takmer na rovnakej urovni. Nuz a po pade socializmu mat hned platy na urovni zapadnej Europy? Ved aj nase hospodarstvo musi postupne dozriet. Nuz a najviac tomu pomozu investicie typu KIA, Samsung, PSA.. atd. atd. Sice daju nizsie mzdy ako inde v EU, ale aj tie nizsie mzdy su pre zaciatok urcite lepsie ako ziadne mzdy. A samozrejme rastom hospodarstva sa budu mzdy postupne dvihat.. ludia zacnu viac minat.. zacnu minat peniaze na sluzby a hospodarstvo sa zacne orientovat prave na tento sektor sluzieb ako vsetky ostatne vyspele krajiny. A KIA, Samsung, PSA samozrejme zavru na Slovensku svoju fabriku a pojdu zase "o dom dalej" na Ukrajinu a dalsie krajiny.. tot moj nazor. :)
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

brm napísal:Nuz co ja viem? Hned mat take platy ako ostatni v EU? Bola by to spravodlivost? Oni po wwII 40r "dreli".. hospodarstvo rastlo, kdezto my sme 40r cucali pod sudruhmi zo ZSSR takmer na rovnakej urovni. Nuz a po pade socializmu mat hned platy na urovni zapadnej Europy? Ved aj nase hospodarstvo musi postupne dozriet. Nuz a najviac tomu pomozu investicie typu KIA, Samsung, PSA.. atd. atd. Sice daju nizsie mzdy ako inde v EU, ale aj tie nizsie mzdy su pre zaciatok urcite lepsie ako ziadne mzdy. A samozrejme rastom hospodarstva sa budu mzdy postupne dvihat.. ludia zacnu viac minat.. zacnu minat peniaze na sluzby a hospodarstvo sa zacne orientovat prave na tento sektor sluzieb ako vsetky ostatne vyspele krajiny. A KIA, Samsung, PSA samozrejme zavru na Slovensku svoju fabriku a pojdu zase "o dom dalej" na Ukrajinu a dalsie krajiny.. tot moj nazor. :)
no možno som sa trochu zle vyjadril. ani ja nie som toho názoru, aby sme zarábali hneď toľko ako v štátoch západnej európy. to samozrejme ani nie je možné. ale niektorí sa tu vyjadrili, že na slovensku nie je žiadnou raritou plat vo výške 7-8000. a to je málo!
maslo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa maslo »

krija napísal: Dzurindova vláda sa starala len o dobrý image SR v zahraničí, a na celý národ hodili jeden veľký bobek. prirovnanie:
:arrow: SLOVENSKO BOLO AKO VAJCE: PEKNÁ, ČISTÁ ŠKRUPINA, ALE VNÚTRY ZÁPRDOK.
PS: vadí vám nová vláda, nový premiér /nevolil som Smer/, iba preto, že nemyslí len na výraz SR v zahraničí, ale zaujíma sa aj o sociálnu situáciu radového občana?
:smt023 :aasmile29: asi tak
allias
Star
Star

Príspevok od používateľa allias »

Taku zhovadilost som davno necital. Tato vlada sa stara o blaho radoveho cloveka? Sak sa zobudte. Skoro nic z toho co naslubovali sa neda splnit. Obycajna komunisticko-opilecko-estebacka demagogia.
Od vysledku volieb sa hanbim za Slovensku vladu a cudujem sa ludom, ktori tych **** volili. To budu asi ti isti co pozeraju telenovely a rozne debility show. S takymi sa ozaj daju vyhrat volby.
Robertko Ficko este ani nezacal a uz to stalo NBS velke prachy aby udrzala kurz koruny.
Cim kratsie bude SMER+SNS+HZDS vladnut tym lepsie pre Slovensko.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Joe-Joe napísal:...
to všetko je len preto, že táto vláda nemá dôveru zahraničia, ale nikde nie je napísané, že si ju nemôžu získať. a zatiaľ táto vláda podľa mňa nespravila nič, to znamená, že nič nepokazila, ale ani neopravila.
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

No,z toho, co si kazde rano zapnem radio a vypocujem spravy, mam pocit, ze sa naplna to, o com tu niekde pisal Tomasito...A to zaciatok obrovskej masinerie skanadalizacie novej vlady opoziciou. V de facto, kde bol lipsic a slota som mal moznost vidiet ako Lipsic obvinoval Slotu, ze si nestoji za vyrokmi s tankami a pod (asi ta najubohejsia vec, co sa dala vytknut), Palko zacal po 8mich rokoch vytahovat amnestie (akoby nebol dost dlho vo vlade, aby s tym nieco spravil),Madari sa snazia nafuknut uplne kazdu bublinku az do Europy, Dzurindu som niekde pocul kydat na Fica, ze preco sa nema este kazdy Slovak dobre, tak ako to sluboval(po 3 mesiacoch by sme pri nom totiz boli asi uz v raji)...No proste je mi z tych ludi, co mi 8 rokov vladli zle a cim dalej tym horsie. dufam, ze sa tam uz nikdy nevratia, drzim palce tejto vlade.

A este aj pozravujem tych, co tu nahovarali nakupovat euro, ze uz nikdy lacnejsie nebude...oplatilo sa,vsakze?

//kinjeril: AMEN to that!!! (+)karma : )
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ta "skandalizacia vlady opoziciou" bola, je a stale bude.. ved to je prave praca opozicie. Keby vyhral Dzurinda, tak na neho by zase dalsie 4 roky kydal same nezmysly Fico.. o tom je politika. ;)
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

Holubar napísal: A este aj pozravujem tych, co tu nahovarali nakupovat euro, ze uz nikdy lacnejsie nebude...oplatilo sa,vsakze?
:hehe: :hehe: :smt082 :smt044

inac vo vsetkom suhlasim s holubarom a pekne sa teraz ukazuje ako byvalej vlade chyba "koryto" plne penazi z ktoreho si stale brali a ked im dochadza tak robia vsetko preto aby sa k nemu vratili :roll:
deblasco
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa deblasco »

v podstate s tebou suhlasim holubar, len ja sa tomu necudujem... udelom opozici na slovensku je kydat... za kazdu cenu :D
spomente si co vsetko vytahoval fico na predchadzajucu vladu... a minuly tyzden pociatek sam povedal ze sk eko je z makroekonomickeho pohladu je nastartovane dobre...
mne sa najviac na akejkolvek kritike nepaci to ze kazdy je schopny kritizovat druhych co robia zle ale ani jeden clovek zatial neprezradil ako sa to ma robit... konstruktivne navrhy absolutne chybaju...
ja ako clovek co si zaraba sam na seba som nuteny nielen nieco zkritizovat a odsudit ale aj navrhnut riesenie, bez toho su moje vyroky akurat tak platne jak mrtvemu zimnik...
Zamknuté