cookies vs. sessions
cookies vs. sessions
Co pouzivate vy?nieco,co vam robilo problemy,pripadne robi problemy.
-
caesar1987
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re
prečo cookies?aku maju vyhodu oproti sessions?ja som doteraz pouzival standardne predavanie premennych v odkazoch a teraz som sa naucil pracovat s cookies aj session,tak by som rad pocul nejake veci z praxe.
-
caesar1987
Addict
-
programator
Medium Star
hm...caesar1987 napísal:cookies ma tu vyhodu ze ho mozes nacitat aj po odideni zo stranky...
a sessions nie...
a co tak ked si user vypne cookies v browseri ? tak si dosiel...
narozdiel od toho sessions sa ti vlozia do URL adresy a v pohode mozes ficat na tom....cookies sa dneska skoro vobec nepouzivaju(len v nutnych pripadoch), pretoze nie su bezpecne a lahko hacknutelne...sessions su kodovane, bezpecne a spolahlive...a navyse nie je nutne ich davat do cookies..taqze taq..
Re
ale su dva sposoby prenasania session-v cookies alebo v adrese,podla nastavenia servera...programator napísal:hm...
a co tak ked si user vypne cookies v browseri ? tak si dosiel...![]()
narozdiel od toho sessions sa ti vlozia do URL adresy a v pohode mozes ficat na tom....cookies sa dneska skoro vobec nepouzivaju(len v nutnych pripadoch), pretoze nie su bezpecne a lahko hacknutelne...sessions su kodovane, bezpecne a spolahlive...a navyse nie je nutne ich davat do cookies..taqze taq..
-
caesar1987
Addict
zalezi na tom, co chces skladovat v cookies, urcite by som tam nedaval citlive ani inak uzivatela vystizujuce informacie.
ja osobne pouzivam cookies len na prinasanie session id, pretoze prenasanie cez url adresu je velmi nepekne. samozrejme ak ma koncovy klient vypnute cookies, tak to ide cez adresu.
este vidim vyuzitie cookies v zapamatani si napr. vybratej jazykovej mutacie konkretnej web stranky.
ja osobne pouzivam cookies len na prinasanie session id, pretoze prenasanie cez url adresu je velmi nepekne. samozrejme ak ma koncovy klient vypnute cookies, tak to ide cez adresu.
este vidim vyuzitie cookies v zapamatani si napr. vybratej jazykovej mutacie konkretnej web stranky.
-
caesar1987
Addict
-
Dawn
Medium Star
-
audiotrack
VIP
aj ja som to chcem naučiť... zzladiť session a cookies... napr aké prihlasovanie.. tak sa to dá pekne využiť nem? napr. meno uživateľa si uložim ako koláčik... alebo ako sa to dá silne využiť?Mek napísal:pouzivam aj jedno aj druhe... jedno sa hodi pre jednu vec, druhe pre druhu... ale treba si davat bacha, co umiestnujete do cookies - len informacie, ktore nebudu vadit, ak budu podvrhnute(datam od uzivatela sa neda verit).
-
audiotrack
VIP
prihlasovanie VŽDY rob cez session, cookies používaj iba na výber témy, jazyku.. aby keď sa vráti nech má nastavenia aké si na stránke zanechalbeluský napísal:aj ja som to chcem naučiť... zzladiť session a cookies... napr aké prihlasovanie.. tak sa to dá pekne využiť nem? napr. meno uživateľa si uložim ako koláčik... alebo ako sa to dá silne využiť?a nehcem predávanie v adrese