Chorvatsko

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
ef.K0
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa ef.K0 »

p4ra napísal:Pekny ostrov. Dobry pristup nan. Nevyhoda je, ze most z Rijeky na Krk je spoplatneny. Inak su tam pekne plaze. Ak vas to tam omrzi, mozete prejst na pevninu a skocit sa pozriet do Crikvenice, Selce, Opatija, Rijeka.. a ak sa vam bude chciet aj trosicku dlhsie cestovat, tak Pula alebo narodny park Brijuni. Na vyber je toho viac. Podnikaju sa odtial plavby na rozne smery, ako napr. na ostrovy Pag a Rab. Ak by ste chceli ist inak, ako autom, priamo na Krku je medzinarodne letisko, takze mozete aj lietadlom.
Ideme tam na ten KRK iba, nikde inde nebudeme cestovat.Tam mam zajednany nejaky apartman.Nocny zivot tam je dobry?A ten most kolko priblizne stoji?
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

ef.K0 napísal:Ideme tam na ten KRK iba, nikde inde nebudeme cestovat.Tam mam zajednany nejaky apartman.Nocny zivot tam je dobry?A ten most kolko priblizne stoji?
Nocny zivot je v pohode, urcite sa nebudes nudit. Chodi tam vela turistov (citaj turistiek) :). A most.. Hm nepamatam si celkom cenu.
ef.K0
Light Professional
Light Professional

p4ra napísal:Nocny zivot je v pohode, urcite sa nebudes nudit. Chodi tam vela turistov (citaj turistiek) :). A most.. Hm nepamatam si celkom cenu.
héhe..to je fajn, ale ja si berem frajerku so sebou :) tak to je dobre, vecer sa nebudeme aspon nudit.A co plaze?Pocul som ze su tam ti morsky jezkovia, co je na tom pravdy?Aka je najlepsia ochrana proti nim?Vyskytuju sa aj tam?
saj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa saj »

ef.K0 napísal:héhe..to je fajn, ale ja si berem frajerku so sebou :) tak to je dobre, vecer sa nebudeme aspon nudit.A co plaze?Pocul som ze su tam ti morsky jezkovia, co je na tom pravdy?Aka je najlepsia ochrana proti nim?Vyskytuju sa aj tam?
ano vyskytuju sa tam moj tato hned prvy den stupil na jedneho a museli mu tie pichliace vytahovat ( aú ).. Su najma vtedy ked je priliv.Plaze v Chorvatsku su super..Ale na Krku som nebol..tak neviem...a proti tym jezkom sa neochranis nijako.Len keby si mal na nohe nejake slapky do mora a tak...
ef.K0
Light Professional
Light Professional

hej, hej...ale tak v slapkach si cvickach ci co to je do mora nepojdem, hmm budem si davat pozor...a tie plaze co su tam su nei pieskove, ze?treba potom lehatka si doniest, alebo sa da nieco prenajat?A co sa tyka vodnych sportov, co tam ponuukaju?Nejake vodne skutre na prenajom, alebo nieco podobne..hm?
saj
Addict
Addict

ef.K0 napísal:hej, hej...ale tak v slapkach si cvickach ci co to je do mora nepojdem, hmm budem si davat pozor...a tie plaze co su tam su nei pieskove, ze?treba potom lehatka si doniest, alebo sa da nieco prenajat?A co sa tyka vodnych sportov, co tam ponuukaju?Nejake vodne skutre na prenajom, alebo nieco podobne..hm?
niektore plaze su kamienkove,niektore su pieskovo-kamienkove a niektore pieskove..Nie vsetky plaze su rovnake.. lehatka... to podla letoviska ale vacsinou su vzdy lehatka na prenajom na cely den za malu sumu.Vodnych sportov tych tam je habadej, jazda na takom banane, alebo si vo vzduchu pripojeny na nejaky rychly skuter a lietas :D , prenajom skutrov., proste vyberies si urcite :wink:
btw,ides letecky či busom ?
ef.K0
Light Professional
Light Professional

Sajmon napísal:niektore plaze su kamienkove,niektore su pieskovo-kamienkove a niektore pieskove..Nie vsetky plaze su rovnake.. lehatka... to podla letoviska ale vacsinou su vzdy lehatka na prenajom na cely den za malu sumu.Vodnych sportov tych tam je habadej, jazda na takom banane, alebo si vo vzduchu pripojeny na nejaky rychly skuter a lietas :D , prenajom skutrov., proste vyberies si urcite :wink:
btw,ides letecky či busom ?
ideme autom..cela rodina + s frajerkou :) cize 5 nas bude...hmm ja by som sa chcel vodny skuuter skusit, alebo potapanie...hmm
saj
Addict
Addict

ef.K0 napísal: ja by som sa chcel vodny skuuter skusit, alebo potapanie...hmm
ano na to potapanie som zabudol je tam tiez.Dokonca sa da predplatit celotyzdenny kurz potapania :) a skuter je tam na 100 %
ef.K0
Light Professional
Light Professional

..OK, OK.. a za pozicanie skutra sa vela penazi plati?A ako je to na hraniciach?Som pocul ze zastavuju a beru stravu..co je na tom pravdy?Byvaju velke problemy ne hraniciach?
C954
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa C954 »

Na hranici s kým, prosím ťa? Pokiaľ viem a informácie od kamaráta, ktorý tam robí, tak žiadnu stravu neberú a nič nezabavujú. Na hranici, aspoň na slovinskej, kontrolujú diaľničné známky a pasy. Dá sa tam dostať aj na občiansky, ale konkrétne môj kamoš kontroluje pasy. A poviem ti, naposledy zabavili celé auto v 2004-tom, kedy interpol hľadal nejakých debilov...

Požičanie skútra nie je drahé... keď si to tak zoberieš, odhadujem tak 30-50Kn :wink:
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Podla poslednych prieskumov a merani aj za tento rok, Chorvatsko opatovne vyhrava za najkrajsie a najcistejsie more.. :)

Co sa tyka tych morskych jezkov, kto sa pytal. Tak samozrejme, ze su, ako vsade inde. Keby nedajboze nan stupis, tak si pekne len "opisaj" miesto a potom to len vyberies. Ludia zvyknu moc zvalicovat, co sa tych jezkov tyka, ale myslim si, ze to nie je nic hrozne.

Piesok alebo strk? Osobne neznasam piesok z duse a v Chorvatsku je male mnozstvo plazi, kt. su pieskove. Vacsinou su to strkove, s malymi kamienkami, takze je to uplne v pohode. Ak velmi chces piesok, tak treba ist na Brac - Bol, tam je najvacsia pieskova plaz v Chorvatsku - Zlatni Rat.
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

jezkovia fuuj... som bol vo vodiciach.. jak som sa tak kupal dakus sa zdvihol vietor a prisli velke vlny.. a ma trocha hodilo o skalu... to by nebolo nic hrozne.. ale bola porastena jezkami
cubix
Star
Star

Príspevok od používateľa cubix »

ja som bol minuly rok vo Vodiciach.... a uz nikdy by som ta nesiel. Plaze prepchate, nikde sa nedalo pohnut. V meste okrem barov nic dobre neni. Toto miesto mi chorvatsko absolutne znechutilo - uz nikdy viac.
2pec
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 2pec »

Pirovac je genialne miesto..... :)
ef.K0
Light Professional
Light Professional

ja sa tam uz tesim.Ideme 19 augusta...celkom dobry termin, nie?Pocasie by malo byt tiez super, teple, nie?
saj
Addict
Addict

ef.K0 napísal:ja sa tam uz tesim.Ideme 19 augusta...celkom dobry termin, nie?Pocasie by malo byt tiez super, teple, nie?
http://www.invia.sk/chorvatsko/krk/pocasie/
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

OT premazany, vyjadrujte sa k predmetu temy. Pokial chcete diskutovat inu destinaciu ako HR, zalozte relevantny topic.
segedin
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa segedin »

1.staci aj obciansky do chorvatska?? nechce sa mi vybavovat pas
2.daky dobry kamp okolo Rijeky?? Chceli by sme ist stanovat
Ax0
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Ax0 »

segedin napísal:1.staci aj obciansky do chorvatska?? nechce sa mi vybavovat pas
Do Chorvátskej republiky môžu slovenskí občania cestovať s platným slovenským cestovným pasom, alebo občianskym preukazom na dobu 90 dní bez víz. Do cestovného pasu rodičov môžu byť zapísané deti do päť rokov. Deti staršie ako 5 rokov potrebujú pre vstup a pobyt v Chorvátsku vlastný cestovný pas.
Pracovníci hraničnej a cudzineckej polície Chorvátskej republiky pri vstupe na územie Chorvátskej republiky požadujú od cudzincov aj preukázanie finančných prostriedkov 100,- EUR na osobu a deň pobytu. V prípade, že si cudzinec uhradil hotelové ubytovanie alebo cestuje s cestovnou kanceláriou je povinný preukázať 50,- EUR na osobu a deň, resp. potvrdenie z banky, cestovný šek, alebo medzinárodne platné kreditné karty, ktorými jednoznačne preukáže svoje finančné zabezpečenie. Takejto kontrole sa budú musieť podrobiť osoby, u ktorých je predpoklad, že by mohli zneužiť pobyt na území Chorvátskej republiky za iným ako turistickým účelom.
segedin
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa segedin »

mozem si zobrat do auta 35 litrovu bandasku s pohonymi hmotami??? nebudu problemy na hranici?
Napísať odpoveď