Izrael ako hrozba globalneho konfliktu?

Diskusie na politické témy...

Obavate sa hrozby globalneho konfliktu v suvislosti so situaciou na Blizkom vychode?

Hlasovanie ukončené 14 júl 2006, 18:32

Ano, zacina to byt vazne
58
52%
Nie, melu sa tam uz roky
46
41%
Neviem/Nezaujima ma to
8
7%

Celkom hlasov: 112

jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa jackb »

Aryan Angel napísal:(inak to s druhou sv.v si ako myslel, mi to nedava logiku.. alebo mi to nejak nedoslo? lol )
WW2 sa predsa skoncila zhodenim atomovych bom :wink:
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

artabanes napísal:mastermind - ak irán odpáli atómovú bombu na new york, akože sa USA vzdajú? tak to by som chcel vidieť, ako sa táto tvoja naivná predstava splní :D :D
necakal som ze cloveku s takym iq ako mas ty budem musiet niekedy nieco vysvetlit, no ale skusim.
Ak iran odpali jadrovu hlavicu bude to zaciatok konca. A nie len vojny. Nech sa zda tato predstava ako kolvek pesimisticka, skor ako by prva interkontinentalna raketa dopadla, bolo by ich vo vzduchu dost na to, aby to zabilo vsetko zive.
som rad ze ma pochopil aspon aryan.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

jackb napísal:WW2 sa predsa skoncila zhodenim atomovych bom :wink:
:smt022 :)

inak ale moze sa to stat.. Spojene Staty maju velmi zle strategicky umiestnene ich najdolezitejsie mesta.. velke mnozstvo ich je na pobrezi, vychodnom alebo zapadnom.. hl. mesto.. relativne lahko napadnutelne z mora.. hadam ale neuvidime znova umierat nasich ludi v cudzich vojnach..
Kosh
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kosh »

mastermind - ja som vychádzal z toho, že si napísal že to bude koniec vojny - začiatok konca a koniec je obrovský rozdiel :) s tym ze to bude zaciatok konca plne suhlasim

Aryan - to si píš že uvidíš našich ľudí umierať v cudzích vojnách, veď načo sme vstupovali do NATO? presne kvôli tomuto, kvôli ničomu inému
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Výpoveď izraelského vojaka

Stovky palestínskych „podozrivých“ bolo unesených z ich domovov a nikdy sa nedočkajú súdu

Je ráno, stále tma. Partizáni sa objavia z ničoho nič a unesú vojaka, ktorý ani sa nenazdá a už sa pozerá do hlavne pušky. Úder do tváre, vojak padá na zem, krváca. Zdvihnú ho, zaviažu mu ruky a zmiznú v noci.
To by mohol byť koniec únosu, nočná mora však len práve začína. Vojakova matka kolabuje, otec sa modlí. Jeho nadriadený vraví, že urobí všetko možné, aby ho dostal späť, jeho kamaráti prisahajú pomstu. Celý národ povstane v zbrani.
Nikto nevie, kde vojak je: je zranený? Dopriali mu útočníci aspoň minimum ľudskej slušnosti alebo ho mučia a oberajú o česť? Najhorší spôsob utrpenia je nevedomosť. Vráti sa domov? Ak áno, kedy? A v akom stave?...

Izraelský teror
Tento opis, budete prekvapení, nemá nič spoloční s únosom Gilada Šalita. Je to príbeh únosu, ktorý som vykonal sám ako vojak izraelskej armády v Nábuluse, zhruba pred 10 rokmi. „Vojak“ bol 17 ročný chlapec a uniesli sme ho lebo poznal „niekoho“, ktorý urobil „niečo.“
Zviazali sme ho, cez tvár dali mech a priniesli do vyšetrovacieho strediska Śin Bet, ktorý je známy pod menom „vrch výkrikov“ (vtedy som to považoval za vtipné) Tam bol zbitý a bolo mu zabránené spať týždne, možno až mesiace. Kto vie.

Nikto o tom nepísal v novinách. Európski diplomati neboli vyzývaní, aby mu pomohli. Koniec koncov na unesení palestínskeho dieťaťa nebolo nič výnimočné. Počas 40-tich rokov okupácie sme ich uniesli tisíce, presne tak, ako Gilada Šalita. Vyhrážky so zbraňou, kruté bitie bez súdu alebo poroty, bez svedkov a bez toho, aby rodina vedela o zajatom čokoľvek.
Keď to robia Palestínčania, voláme to „teror.“ Keď to robíme my, pracujeme nadčasy, aby sme prikrášlili zverstvá.

Podozrivý?
Niektorí ľudia vravia: Izraelská armáda neunáša. Títo ľudia sú „podozriví.“ Nepoznám perverznejšiu lož ako je táto. Počas rokov, kedy som slúžil v armáde som dospel k jednoduchému uzáveru: „Čo robí podozrivého podozrivým? Kto presne ho upodozrieva a z čoho?
Kto má právo odsúdiť 17 – ročného k únosu, mučeniu a možnej smrti? Dvadsaťšesťročný vyšetrovateľ v Šin Bet? Štyridsaťšesť ročný? Ak sú všetci títo skutočne „podozriví“ prečo nemajú mať súd?

Ktokoľvek, kto verí, že izraelská armáda a Šin Bet robia všetko na to, aby minimalizovali násilie je naivný, ak nie vymytý. Len si prečítajte svedectvá vojakov, ktorí vykonávali administratívne väzby, aby ste pochopili o hĺbke nemorálnosti našich činov na okupovaných teritóriách.
Do dnešného dňa sú vo väzení v Śin Bet stovky väzňov, ľudí, ktorí nikdy neboli a nikdy nebudú postavení pred súd. A Izraelčania tento fenomén riešia potichu.

Zodpovednosť Izraelčanov
Deň, keď bol Gilad Šalit unesený som strávil v taxíku. Šofér mi povedal, že musíme ísť do Gazy a začať strieľať ľudí jeden po druhom až kým sa niekto nezlomí a nevráti rukojemníka. Nie je isté, či takáto akcia by navrátila Gilada späť živého.
Namiesto toho, aby sme sa zaplietli do teroristických odviet, ako to urobila palestínska spoločnosť, mali by sme uvoľniť niektorých z vojakov a civilistov, ktorých sme uniesli. To je vhodné a správne a to by mohlo spôsobiť zmierenie. Do pekla s tým či to vráti Gilada domov alebo nie, máme zodpovednosť tak urobiť.

Arik Diamant, je rezervista izraelskej armády
http://www.ynetnews.com/Ext/Comp/Articl ... 05,00.html
mastermind napísal:Ak iran odpali jadrovu hlavicu bude to zaciatok konca. A nie len vojny...
Len aby sa k pouzitiu jadroveho arzenalu neuchylil prvy Izrael... je zaujimave, ze tak mala krajina ako Izrael vlastni udajne 120 - 200 jadrovych hlavic (a to je uz brutal arzenal). BTW. Iran zatial jadrovou zbranou nedisponuje, i ked... clovek nikdy nevie.

Akokolvek, tento konflikt bol vyhroteny za nejakym ucelom, pricom dnes je uz jasne, ze uneseny vojak bol len zamienkou...
Toxikoman
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Toxikoman »

Tomasito - chcem vediet tvoj nazor :)

Aryan Angel - nerozumies mi lebo si este detsko :aasmile5:
r3sp3ct
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa r3sp3ct »

Toxikoman napísal:Aryan Angel - nerozumies mi lebo si este detsko :aasmile5:
Jediný kto si sral do huby si bol ty :roll: pozri sa o stranu dozadu :) píšeš totálne kraviny, židia sú vredom na zadku planéty Zem :roll: a to je fakt... útočia na suverenitu iného štátu, jasný vojnový konflikt, a G8 im "fandí" je to choré.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

Aryan Angel napísal::smt022 :)

inak ale moze sa to stat.. Spojene Staty maju velmi zle strategicky umiestnene ich najdolezitejsie mesta.. velke mnozstvo ich je na pobrezi, vychodnom alebo zapadnom.. hl. mesto.. relativne lahko napadnutelne z mora.. hadam ale neuvidime znova umierat nasich ludi v cudzich vojnach..
tie mestá /hlavne na východnom pobreží/ sa začali formovať už ďaleko pred rokom 1776 /boj za nezávislosť/ a vtedy ešte ľudia netušili aký bude svet v r.2006. v tom čase to boli veľmi dobre strategicky položené mestá.

cudzie vojny? také ja nepoznám a ani ty nie. koľko spojeneckých vojakov muselo zomrieť v WWII, len preto aby bolo slovensko slobodné?
Tomasito napísal:Akokolvek, tento konflikt bol vyhroteny za nejakym ucelom, pricom dnes je uz jasne, ze uneseny vojak bol len zamienkou...
zámienka sa nájde vždy. toto nie je 1. prípad, ale tebe to našťastie nemusím vysvetlovať.

ja osobne za tým hľadám opäť koho iného, ako USA. v boji proti terorizmu ich postupne opúšťajú všetci spojenci :arrow: podpora už len slovná...a potrebovali to trochu oživiť, a kto iný ak nie Izrael, ktorý je No1 v boji s terorizmom po roku 1972.
a USA už nechcelo byť znova v hlavnej úlohe.
čas ukáže ako to dopadne, ale jedno je isté ako smrť. každá vojna sa raz skončí, otázkou zostáva len :ako?
jackb
Redeemer
Redeemer

krija napísal:cudzie vojny? také ja nepoznám a ani ty nie. koľko spojeneckých vojakov muselo zomrieť v WWII, len preto aby bolo slovensko slobodné?
spojeneckych? akoze amici? ti sa do Europy napchali len pre pomoc anglanom a rusakom. a slobodne slovensko? tak nazyvas 41rokov pod nadvladov komarov? :roll:
r3sp3ct
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

USA už počas prvej svetovej vojny na vojne zarábalo, boje nezažilo na vl. pôde, britom a spol... predávali zbrane a pod... z vojny profitovali... do 1 svetovej vstúpili, až keď bol potopený párnika na ktorom boli obyvatelia USA, čo sa druhej svetovej vojny týka.. to isté... až na to, že nebol parník alebo Pearl Harbor. Chceli pomstu a na konci vojny dobrá zámienka ako vyskúšať jadrovú hlavicu a propagáciu svojej vojenskej sily... tak tu nepíš také kktiny, že niekoho zachránili a o slobode už vôbec nie :roll:
fuler13
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa fuler13 »

don.carleone.sk napísal:Jediný kto si sral do huby si bol ty :roll: pozri sa o stranu dozadu :) píšeš totálne kraviny, židia sú vredom na zadku planéty Zem :roll: a to je fakt... útočia na suverenitu iného štátu, jasný vojnový konflikt, a G8 im "fandí" je to choré.
ty mas skorej vred na mozgu s tvojimi fantasmagoriami...zacni radsej citat a nezostavaj len pri navodoch na pouzitie a mozno raz pochopis jaky si zakomplexovany magor :wink:
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

krija, samozrejme z vojenskeho hladiska..

a tiez neviem o akej slobode to hovoris :) ... Slobodne Slovensko "oslobodenim" skoncilo ..

"ja osobne za tým hľadám opäť koho iného, ako USA." neviem preco ludia stale vidia rozdiely medzi politikov USA a Izraelu.. zahranicnu politiku USA predsa nerobia americania.. :roll:
fuler13 napísal:ty mas skorej vred na mozgu s tvojimi fantasmagoriami...zacni radsej citat a nezostavaj len pri navodoch na pouzitie a mozno raz pochopis jaky si zakomplexovany magor :wink:
lol ty si toho vela povedal.. a co ma zacat citat.. ty si asi nieco ako ten chlapec (pinacolada) par stran dozadu.. ten tiez vsetko vedel lebo to cital v svojich zositoch.. :lol:
r3sp3ct
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

fuler13 napísal:ty mas skorej vred na mozgu s tvojimi fantasmagoriami...zacni radsej citat a nezostavaj len pri navodoch na pouzitie a mozno raz pochopis jaky si zakomplexovany magor :wink:
Čítať, nevidel si v správach to čo hovoril Bush a Blair, keď si mysleli, že je vypnutý mikrofón :roll: Keby si čítal o židoch v rôznych témach ktoré tu su tak by si vedel o čo sa jedná...
jackb
Redeemer
Redeemer

don.carleone.sk napísal:Čítať, nevidel si v správach to čo hovoril Bush a Blair, keď si mysleli, že je vypnutý mikrofón :roll: Keby si čítal o židoch v rôznych témach ktoré tu su tak by si vedel o čo sa jedná...
neries ho... mozno z chlapec vyrastie z toho ze ludom co maju iny nazor netreba nadavat...alebo mu raz da niekto tak po hube ze zacen rozmyslat do koho vrta..
to topic: na akej TV to bolo? :shock: to som nevidel ani ja :cry:
r3sp3ct
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

jackb napísal:TV to bolo?
Na tej komerčine TV Markíza, včera :)
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

spojenci v wwii: rusko, usa, anglicko a francúzsky odboj.
časť vtedajšieho protektorátu čechy a morava oslobodili američania, ale to vás asi na dejepise neučili. po dohode s ruskom prestali američania postupovať ďalej na východ a preto zbytok územia oslobodila červená armáda.
oslobodenie bolo od fašistickej nadvlády, to čo prišlo potom je o niečom inom. to vám treba niektorým naložiť všetko po lopate?

PS: komunisti vyhrali voľby v roku 1948. t.j. 3 roky po WWII. o čom točíte?

a čo sa týka profitovania vo vojnách, to vždy bolo aj bude. ak ste si náhodou nevšimli tak najvätší pokrok ľudstva nasledoval vždy po niektorej z veľkých vojen.
r3sp3ct
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

krija napísal:spojenci v wwii: rusko, usa, anglicko a francúzsky odboj.
časť vtedajšieho protektorátu čechy a morava oslobodili američania, ale to vás asi na dejepise neučili. po dohode s ruskom prestali američania postupovať ďalej na východ a preto zbytok územia oslobodila červená armáda.
oslobodenie bolo od fašistickej nadvlády, to čo prišlo potom je o niečom inom. to vám treba niektorým naložiť všetko po lopate?

PS: komunisti vyhrali voľby v roku 1948. t.j. 3 roky po WWII. o čom točíte?

a čo sa týka profitovania vo vojnách, to vždy bolo aj bude. ak ste si náhodou nevšimli tak najvätší pokrok ľudstva nasledoval vždy po niektorej z veľkých vojen.
No zaradom k tomu Protektorátu, polovica z toho je pravda, ale nemci bojovali aj neskôr, ale išlo im o tom, aby sa dostali k amíkom, lebo vedeli, že rusi by ich poslali na sibír...
k tým voľbám vtedy na slovensku vyhrali demokrati v čechách komunisti, ale boli rôzne podvody aby komunisti mohli vládnuť...
slovensko bolo vyspelé počas vojny, bolo na úrovni švajčiarska, ale po spojení s veľmi postihnutým českom sme sa dostali na ich úroveň, my sme im pomohli :wink:
Kosh
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kosh »

ale však američania predávali zbrane jednej aj druhej strane, a boli to práve oni, ktorí mali s toho najväčší prospech - zapojili sa jedine preto, že nemci/japonci zaútočili priamo proti nim - ak by sa to nestalo, tak by ďalej profitovali z ľudského utrpenia.

a k téme - tá zamienka s dvoma unesenými vojakmi mi silne pripomína začiatok druhej svetovej vojny, keď sa nemci prezliekli za poliakov a zaútočili na tú rádiovú nemecké stanicu (tuším to tak bolo, presne si to nepamätám)

a ďalej analógia Hizbaláhu v Libanonskej vláde- v USA je vo vláde strana G.W.Busha (akože Hizbaláh), muža, ktorý zaútočil na Irak/Afganistan s nulovým počtom dôkazov(akože terorizmus proti izraelu) - čiže sa to dá považovať za terorizmus, čiže afgánci/iračania(akože izraelci vystavený neoprávneným útokom) majú plné právo zabíjať američanov v ľuvoboľnom počte

takže, kto obhajuje zásah izraelu voči libanonu, tak ten vlastne obhajuje teroristické útoky voči USA (etc. západu) zo strany islamistov - čiže taký človek je vhodný kandidát pre ústavnú strarostlivosť (rozumej blázninec)
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

krija si myslis ze sme uplne blby? :)

ide o to ze najprv si napisal "...len preto aby bolo slovensko slobodné?" a potom pises o protektorate ako keby vtedy neexistoval samostatny Slovensky stat ale uz Ceskoslovensko.. a co sa tyka Slovenska, tu fasisticka nadvlada nebola.. aj ked neviem zas co si pod tym predstavujes :roll:

...ale okrem toho, ze aj v tejto vojne mali zidia prsty, je to OT :)
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Skusme sa vyjadrovat k teme!
Napísať odpoveď