Co vravite na DX 10

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
johnsvk
Light Expert
Light Expert

Co vravite na DX 10

Príspevok od používateľa johnsvk »

http://www.pctuning.cz/images/stories/N ... x_dx10.jpg toto je DX 10 {NENI TO FOTKA)
http://www.pctuning.cz/images/stories/N ... sx_dx9.jpg toto je DX 9 vyjadrite svoj nazor.... tak aky grafiku si treba kupit??
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa brm »

Tiez som ten clanok akurat cital.. vyzera to zaujimavo. :) A aku grafiku treba kupit? ..no asi iba grafika nepomoze, pretoze sa mi zda, ze k DX10 budes potrebovat aj Vistu.. :)

//EDIT: ..a kym vo Viste clovek dosiahne plynulu hru na max. detaily, tak urcite bude musiet mat min. 2GB RAM a VGA aspon s 512MB.. moj tip! ;)
johnsvk
Light Expert
Light Expert

brm napísal:Tiez som ten clanok akurat cital.. vyzera to zaujimavo. :) A aku grafiku treba kupit? ..no asi iba grafika nepomoze, pretoze sa mi zda, ze k DX10 budes potrebovat aj Vistu.. :)
noooo toho sa bojim ten VISTA nas znici.
--==[ RA ]==--
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa --==[ RA ]==-- »

Zevraj DX10 bude podporovat iba Win Vista. Takze si ju budeme musiet "kupit" aby sme nieco take videli. :?
johnsvk
Light Expert
Light Expert

--==[ RA ]==-- napísal:Zevraj DX10 bude podporovat iba Win Vista. Takze si ju budeme musiet "kupit" aby sme nieco take videli. :?
Noved toto je to ze iba Vista to bude potporovat a na VISTU Potrebujes aspon 1GB RAM a k hre aspon dalsich 1GB takze 2GB ram nam treba..takze zacinam sporit na ramku a Grafiku
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

--==[ RA ]==-- napísal:Zevraj DX10 bude podporovat iba Win Vista. Takze si ju budeme musiet "kupit" aby sme nieco take videli. :?
no ofsem, a vyrobcovia hier maju urcite s mrkvosoftom zmluvy, takze budu vyrabat hry len na DX10 a ludia budu ako zmyslov zbaveni kupovat a sosat take hry (dobry marketingovy tah)
vyzera to squele, ale tie poziadavky... a isto bude treba aj fyzikalnu kartu
Rixsus
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Rixsus »

Sa tesim potrebujem novy komp, tak nech uz fachci radsej chvilu pockam a nech to uz ma paru :) aspon na rok :)
Terepin
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Terepin »

brm napísal:Tiez som ten clanok akurat cital.. vyzera to zaujimavo. :) A aku grafiku treba kupit? ..no asi iba grafika nepomoze, pretoze sa mi zda, ze k DX10 budes potrebovat aj Vistu.. :)

//EDIT: ..a kym vo Viste clovek dosiahne plynulu hru na max. detaily, tak urcite bude musiet mat min. 2GB RAM a VGA aspon s 512MB.. moj tip! ;)
Už teraz by to mohla v pohode zvládnuť GeForce 7950 GX2 (o Quad-SLI ani nehovoriac), KEBY podporovala DX10. S ňou príde až GeForce 8xxx.
johnsvk
Light Expert
Light Expert

Mr.Henky napísal:Už teraz by to mohla v pohode zvládnuť GeForce 7950 GX2 (o Quad-SLI ani nehovoriac), KEBY podporovala DX10. S ňou príde až GeForce 8xxx.
Prestne tak podla man kto si teras kupi taku krafiku za viac ako 7000sk tak je DEBIL a to je tak lebo staci pockat mozno 2-3mesiace a bude tu DX10 a za 7000sk kupis slusnu kartu...ktora bude potporovat DX10
Terepin
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Terepin »

johnsvk napísal:Prestne tak podla man kto si teras kupi taku krafiku za viac ako 7000sk tak je DEBIL a to je tak lebo staci pockat mozno 2-3mesiace a bude tu DX10 a za 7000sk kupis slusnu kartu...ktora bude potporovat DX10
Ja by som počkal ešte dlhšie, lebo kým prídu hry s PLNOU podporou DX10, pretečie toľko vody, že ceny klesnú aj u toho najdrahšieho macika.
Killerjoke
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Killerjoke »

johnsvk napísal:Prestne tak podla man kto si teras kupi taku krafiku za viac ako 7000sk tak je DEBIL a to je tak lebo staci pockat mozno 2-3mesiace a bude tu DX10 a za 7000sk kupis slusnu kartu...ktora bude potporovat DX10
Si vazne myslis ze karta s DX10 bude za 7000sk? :lol: Chlapce min 10 litrov,a ne kazdy da tolko za novu grafu,takze kto si kupi teraz,asi debil nebude.
mike_sushi
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa mike_sushi »

Killerjoke napísal:Si vazne myslis ze karta s DX10 bude za 7000sk? :lol: Chlapce min 10 litrov,a ne kazdy da tolko za novu grafu,takze kto si kupi teraz,asi debil nebude.
Nehovoriac o upgrade na Windows Vista a potom aj ineho HW aby ti vobec aspon Win isiel :lol:

Ceny hardware-u aj elektroniky rapidne klesaju a keby som mal takto rozmyslat tak by som nemal nic :wink:
johnsvk
Light Expert
Light Expert

Killerjoke napísal:Si vazne myslis ze karta s DX10 bude za 7000sk? :lol: Chlapce min 10 litrov,a ne kazdy da tolko za novu grafu,takze kto si kupi teraz,asi debil nebude.
no a neni chces povedat ved tie karty budu lacne ved za 8000sk kupis dobru kartu na DX10 a to na 100% noo ja osobne bysom pockal racej 2mesiace 2GB RAM mam to mi staci zatial bohate a dokupim si daku kartu na DX 10 ja som chcel kupit 7900GT za 12000sk ale som kupil za 4000sk 6600GT a pohode roschodim co chcem.. :twisted: :twisted:
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

ja by som strašne rád vedel koľkí z vás sú tu hráči, ktorí o tom volačo aj vedia? ale nielen dvakrát kliknuť na odkaz a začať "pařit". vista vyjde koncom roka 2006 a možno aj neskôr. zbytočne sa stresujete :wink:
kým sa vista ako tak rozšíri tak prejde minimálne rok, ak nie dva. výrobcovia hier neprejdu hneď na DX10 a ak aj áno tak o spätnej kompatibilite nepochybujem. to je to isté ako na ati 9200 /hardwareová podpora DX 8.1/ zahráte hru s DX 9.0 a,b,c.
Rixsus
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

DX10

Príspevok od používateľa Rixsus »

Tak nevem ale ked uz aj sis ohlasila graf. karty(intg.) s dx 10 tak preco by si nezohnal za 7000???
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

krija napísal:ja by som strašne rád vedel koľkí z vás sú tu hráči, ktorí o tom volačo aj vedia? ale nielen dvakrát kliknuť na odkaz a začať "pařit". vista vyjde koncom roka 2006 a možno aj neskôr. zbytočne sa stresujete :wink:
kým sa vista ako tak rozšíri tak prejde minimálne rok, ak nie dva. výrobcovia hier neprejdu hneď na DX10 a ak aj áno tak o spätnej kompatibilite nepochybujem. to je to isté ako na ati 9200 /hardwareová podpora DX 8.1/ zahráte hru s DX 9.0 a,b,c.
spatna kompatibilita medzi DX9 a DX10 nebude .... vo Viste to bude riesene tak ze bude obsahovat aj DX9 aj DX10 .... (DX9 hra vsak na gr. karte pre DX10 bude bezat pomalsie ... kvoli tomu ze to pojde cez SW emulaciu)

k tym cenam ... urcite sa bude dat kupit karta pre DX10 aj za 6000SKK .... tak ako v kazdej generacii kariet urcite bude aj v tej dalsej (mali by byt uz DX10 ready) mainstream a lowend takze nejaka ta GF8600GT alebo RadeonX2600XT urcite bude a budu za ludove ceny ....
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

gwixt napísal:spatna kompatibilita medzi DX9 a DX10 nebude .... vo Viste to bude riesene tak ze bude obsahovat aj DX9 aj DX10 .... (DX9 hra vsak na gr. karte pre DX10 bude bezat pomalsie ... kvoli tomu ze to pojde cez SW emulaciu)
buď som sa ja zle vyjadril, alebo si ma zle pochopil. ja som nemyslel na spätnú kompatibilitu medzi oboma DX, ale hra s DX10 pobeží aj na karte s HW podporou DX9a,b,c. preto som pre upresnenie napísal aj toto:

Kód: Vybrať všetko

to je to isté ako na ati 9200 /hardwareová podpora DX 8.1/ zahráte hru s DX 9.0 a,b,c.
mimochodom toto si náhodou nemyslel naopak?:

(DX9 hra vsak na gr. karte pre DX10 bude bezat pomalsie ... kvoli tomu ze to pojde cez SW emulaciu)
asi takto?:

(DX10 hra vsak na gr. karte pre DX9 bude bezat pomalsie ... kvoli tomu ze to pojde cez SW emulaciu)
ale inak peace :wink:
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

no ja ti neviem ci ti hra pre DX10 (only) pobezi i na starsom HW (karty pre <DX9c) ... skor nie

to s tym prikladom R9200 tu platit nebude, lebo do verzie DX9.0c platilo spatna kompatibilita .... teda ked si mal staru kartu a nainstaloval novy DX ktory karta HW nepodporovala tak stale ho mohla pouzivat lebo funkcie boli rovnake ... akurat nove si si nezapol lebo karta ich nepoznala ...

toto vsak medzi DX10 a <DX90.c platit nebude (DX10 ma uplne prepracovane funkcie na pracu s blokmi, whatever it is...)
nejako sa bude vyuzivat emulacia DX10 -> DX9 (a teda to(=DX9) bude pomalsie) ale neviem ci na urovni OS alebo driverov (samotneho DX10)

http://games.tiscali.cz/news/news.asp?id=16230
http://games.tiscali.cz/news/news.asp?id=18369

ale ako si vravel .. peace
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

no ale takto nejako by to mohlo fungovať:

Carl Edlund z ACES Studia, interního vývojářského týmu Microsoftu, odpovídal na otázky ohledně připravovaného Flight Simulatoru X. Flight Simulator X vyjde jako DX9 hra a podpora DX10 bude přidána až později prostřednictvím patche.
Tom4s_co.
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tom4s_co. »

Ked som teraz na zaciatku leta kupil Atinu 1900XTX tak mi bude na hovno ked vyjde DX9 :(
Napísať odpoveď