Izrael ako hrozba globalneho konfliktu?

Diskusie na politické témy...

Obavate sa hrozby globalneho konfliktu v suvislosti so situaciou na Blizkom vychode?

Hlasovanie ukončené 14 júl 2006, 18:32

Ano, zacina to byt vazne
58
52%
Nie, melu sa tam uz roky
46
41%
Neviem/Nezaujima ma to
8
7%

Celkom hlasov: 112

p4ra
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Tomasito napísal:Ad. "Samozrejme, ze ani Zidia nie su uplne nevinni a to ani netvrdim." Tvoj prispevok vyssie kritizuje vylucne arabov, pricom izraelsku agresiu otvorene ospravedlnuje- podporuje...

Pokial ide o tie USA, uprimne netusim, co ma mat toto spolocne s predmetom tejto temy.
Zabi ma, ze som to hned nespomenul. Ja som sice povedal, ze sa to ma razne riesit, ale nepodporujem ani jednu, ani druhu stranu. Ale xkrat si poviem, ze je mi to jedno, ked su blbi, nevedia sa dohodnut, nech sa medzi sebou pozabijaju a bude pokoj.

USA som myslel v suvislosti, ze aj vdaka terorizovaniu Arabov (napr. aj utokom na WTC) sa nam vsetkym skomplikoval zivot. Pod pojmom ich terorizovanie som nemyslel len nasilie z ich strany, ale vsetko s tym spojene, ako som spomenul - sprisnene kontroly, vysoke ceny ropy = vysoke ceny pohonnych hmot, potravin = vsetkeho. A pre mna uz je "terorizovanie", ked musim zaplatit namiesto povodnych 35 SK napr. za naftu uz 40 SK.

Snazil som sa to napisat co najjednoduchsie.

// Aryan Angel: Tebe som uz xkrat povedal, ze s nackami sa nebavim, resp. si s tebou nemam co povedat.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

p4ra napísal:A co sa tyka ich fundamentalizmu - oni su k tomu vedeni. Ale nie preto, ze by chceli. Len oni bohuzial nevedia o lepsom. Kvoli vysokej miere zaostalosti, resp. negramotnosti.
njn,nepoznaju lepsiu formu obrany svojho nabozenstva... tak isto ako Cirkev v obdobi reformacie...
ci su vedeni? no o tom je tiez mozne polemizovat....su medzi nimi,ako v kazdej spolocnosti, extremistickejsi jedinci,ktori potom manipuluju tych ostanych (o tom trochu bolo vo filme Udolie vlkov,Irak)...ale povedal by som ze zidia su k militarizmu vedeni viac: tusim 4rocna povinna sluzba v armade pre muzova 2rocna pre zeny, etc.
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

p4ra napísal:Zabi ma, ze som to hned nespomenul. Ja som sice povedal, ze sa to ma razne riesit, ale nepodporujem ani jednu, ani druhu stranu. Ale xkrat si poviem, ze je mi to jedno, ked su blbi, nevedia sa dohodnut, nech sa medzi sebou pozabijaju a bude pokoj.

USA som myslel v suvislosti, ze aj vdaka terorizovaniu Arabov (napr. aj utokom na WTC) sa nam vsetkym skomplikoval zivot. Pod pojmom ich terorizovanie som nemyslel len nasilie z ich strany, ale vsetko s tym spojene, ako som spomenul - sprisnene kontroly, vysoke ceny ropy = vysoke ceny pohonnych hmot, potravin = vsetkeho. A pre mna uz je "terorizovanie", ked musim zaplatit namiesto povodnych 35 SK napr. za naftu uz 40 SK.
Nechcem ta zabit, len som si v suvislosti s tvojimi slovami dovolil poukazat na znenie tvojho prveho prispevku, po ktoreho precitani som nemal dojem, ze nepodporujes ani jednu zo stran- prave naopak. Ale doplnil si sa, nemam k tomu co dodat. Na obsah daneho prispevku mam vsak nadalej nazor aky mam... prekvapuje ma, ze take nieco dnes este moze niekto napisat.

Ad. USA, "Aj vdaka terorizovaniu Arabov". Do akej miery? Al-Kaida operovala proti USA davno pred 9/11. Pritom za 9/11 si mozu USA sami, minimalne v tom rozsahu, ze o pripravovanych utokoch na USA Bushovu administrativu upozornovala nie len CIA, ale aj niektore z europskych tajnych sluzieb, no Bush and Co. mali hlavu strcenu v piesku (nahoda?). To co nasledovalo po 9/11 je plne v rezii USA a profituju z toho vylucne oni, takze tu by som sa na arabov nevyhovaral. O flagrantnyh dokazoch, ktore spochybnuju oficialnu verziu US administrativy k 9/11 ani nehovorim. Pritom trh s ropou v najvacsej miere ovplyvnuje zvysujuca sa spotreba prave v USA a nasledne v Cine (opytaj sa ktorehokolvek ekonomickeho analytika), t.j. "terorizuju" ta v prvom rade USA a Cina. Toto je vsak na inu temu... Konflikt, ktory je predmetom tejto temy hori na uplne inych zakladoch- vyvarujme sa OT.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Tomasito napísal:Nechcem ta zabit, len som si v suvislosti s tvojimi slovami dovolil poukazat na znenie tvojho prveho prispevku, po ktoreho precitani som nemal dojem, ze nepodporujes ani jednu zo stran- prave naopak. Ale doplnil si sa, nemam k tomu co dodat. Na obsah daneho prispevku mam vsak nadalej nazor aky mam... prekvapuje ma, ze take nieco dnes este moze niekto napisat.

Ad. USA, "Aj vdaka terorizovaniu Arabov". Do akej miery? Al-Kaida operovala proti USA davno pred 9/11. Pritom za 9/11 si mozu USA sami, minimalne v tom rozsahu, ze o pripravovanych utokoch na USA Bushovu administrativu upozornovala nie len CIA, ale aj niektore z europskych tajnych sluzieb, no Bush and Co. mali hlavu strcenu v piesku (nahoda?). To co nasledovalo po 9/11 je plne v rezii USA a profituju z toho vylucne oni, takze tu by som sa na arabov nevyhovaral. O flagrantnyh dokazoch, ktore spochybnuju oficialnu verziu US administrativy k 9/11 ani nehovorim. Pritom trh s ropou v najvacsej miere ovplyvnuje zvysujuca sa spotreba prave v USA a nasledne v Cine (opytaj sa ktorehokolvek ekonomickeho analytika), t.j. "terorizuju" ta v prvom rade USA a Cina. Toto je vsak na inu temu... Konflikt, ktory je predmetom tejto temy hori na uplne inych zakladoch- vyvarujme sa OT.
Dik. :) Mne je jasne, ze "vsetko" je rukach USA, ale ako si hovoril, to uz patri inam..

Kazdopadne si myslim, ze tento konflikt sa zazenie rychlo. A urcite si myslim, ze by sa do toho nikto treti zapajat nemal. Inak Libanon je sam o sebe trosicku problematicka krajina.
cubix
Star
Star

Príspevok od používateľa cubix »

Len tak pre zaujimavost: pozrite si vojen. arzenal Izraelu - vacsina (ak nie vsetko) je americkej vyroby. Pocas WWII a tiez po nej boli hojne zasobovany britskymi zbrojovkami. Velmi zaujimave ze sa vzdy dostanu k tym najlepsim zbraniam....
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

cubix napísal:Len tak pre zaujimavost: pozrite si vojen. arzenal Izraelu - vacsina (ak nie vsetko) je americkej vyroby. Pocas WWII a tiez po nej boli hojne zasobovany britskymi zbrojovkami. Velmi zaujimave ze sa vzdy dostanu k tym najlepsim zbraniam....
izrael vyvíja aj vlastné zbrane, aj keď v kooperácii s USA. ale myslím, že od američanov je len kapitál príklad: http://www.obroda.sk/clanok/1794/Zbran, ... la-za-roh/
Tomasito
VIP
VIP

Ameriku vťahujú do väčšej vojny na Blízkom východe

Staré úslovie: "oklam ma raz, hanba tebe; oklam ma druhý raz, hanba mne" pre Američanov očividne neplatí, pretože tí dokazujú, že ich možno klamať donekonečna.

Neokonzervatívci oklamali Američanov, aby ilegálne napadli Irak a viedli tam zničujúcu vojnu. Americkí neokonzervatívci majú blízko k izraelskej strane Likud. Niektorí z nich v minulosti stratili nárok na prístup k dôverným informáciám práve kvôli tomu, že s ňou "neprimerane nakladali".

Podľa časopisu Insight: "Pentagon odobral prístup k dôverným informáciám tým Amričanom, ktorí majú príbuzných v Izraeli. Vládne zdroje a právnici hovoria, že Pentagon sa snažil a podarilo sa mu zamedziť prístup k dôverným informáciám desiatkam Američanov, zväčša židov, ktorí buď žili, pracovali alebo majú príbuzných v Izraeli."

Ale napriek pochybnostiam o ich dvojakej lojálnosti, neokonzervatívci stále ešte zastávajú v Bushovom režime popredné funkcie. Títo architekti americkej zahraničnej a vojenskej politiky pred desiatimi rokmi prezradili, že budú používať zavádzanie, aby sa dosiahli "dôležité strategické ciele Izraela" na Blízkom východe. Po prvé plánovali "zvrhnúť Saddama Husajna v Iraku". Toto potom otvorí Izraelu dvere, aby mohol provokovať Hizbolláh k útokom. V dôsledku tých útokov si Izrael získa sympatie Ameriky a to umožní Izraelu chytiť sa strategickej iniciatívy tým, že "Hizbolláh, Sýriu a Irán budú predstavovať ako najhlavnejšie činitele agresie v Libanone".

Teraz sa nám tento plán neokonzervatívcov odvíja rovno pred očami. Izrael použil zajatie dvoch izraelských vojakov v Libanone ako ospravedlnenie pre letecké a námorné bombardovanie libanonských civilných terčov. Lenže mnoho komentátorov poukázalo nato, že taký masívny útok si vyžaduje týždne, ak nie mesiace, príprav a nemožno ho uskutočniť z jedného na dňa na druhý ako odvetu na zajatie vojakov.
Ale bez ohľadu na to, za prvé dva dni izraelského vojenského útoku na Libanon usmrtili izraelské bomby (dar amerických daňových poplatníkov) stovky civilistov, vrátane Kanaďanov. Bejrútske medzinárodné letisko opakovane bombardovali a takisto obytné štvrte, cesty, mosty, prístavy a elektrárne.

Oprávnenými terčami vo vojne sú vojaci. Civilisti, civilné štvrte, turisti a medzinárodné letisko nimi nie sú. Podľa norimberských štandardov, ktoré sa používali na odsúdenie nacistických vojnových zločincov, izraelská vláda sa jasne dopúšťa vojnových zločinov.
A takých istých vojnových zločinov sa Izraelčania dopúšťajú aj v Gaze. I tu použil Izrael ako ospravedlnenie zajatie izraelského vojaka. Ale uznávaný izraelský profesor Ran HaCohen povedal, že izraelská armáda "sa dožadovala masívneho útoku na Gazu dávno predtým, než izraelského vojaka zajali".

Bushov režim tým, že blokuje akciu BR OSN proti Izraelu za masakru civilitov, sa stáva spoluvinníkom týchto monštruóznych vojnových zločinov. A podobne ako keď Nemcov odsudzovali za to, že podporovali Hitlera, aj Američania, ktorí podporujú Busha, sú spoluvinníkmi jeho vojnových zločinov.

Hizbolláh nie je libanonská vláda. Ten Libanon neriadi. Hizbolláh, to je milícijná organizácia, založená v roku 1982, v reakcii na izraelskú inváziu do Libanonu. Hizbolláh pred šiestimi rokmi porazil izraelskú armádu a vyhnal izraelských votrelcov.

...Keď sa Bush teraz dožaduje, aby Sýria "zastavila útoky Hizbolláh", akosi zabúda na to, že on Sýriu z Libanonu vyhnal (aby naň mohol Izrael zaútočiť). ...Je absurdné odsudzovať Sýriu za to, že sa nespráva ako americká bábka a že sa nepripája k Izraelu v jeho boji proti Hizbolláh.

Sýria a Irán (a pred americkou inváziou aj Irak), to sú jediné blízkovýchodné krajiny, ktoré nie sú pod americkou kontrolou. To popiera zdravý rozum a morálku, ak niekto očakáva, že tieto krajiny sa vzdajú svojej nezávislosti, aby umožnili Izraelu ukradnúť si Palestínu a Južný Libanon. Práve odmietanie Sýrie a Iránu (a Iraku Saddama Husajna) postaviť sa na stranu Izraela proti Palestíne ich urobilo terčami amerického útoku. Neokonzervatívci v Bushovom režime úplne kontrolujú americkú zahraničnú politiku a tí zlúčili americké strategické záujmy s izraelskými.

A ako neokonzervatívni architekti Bushových vojen prezradili v roku 1996, pre nich sú prvoradé izraelské strategické ciele.

(krátené)
Paul Craig Roberts, Information Clearing House
http://www.informationclearinghouse.inf ... e14026.htm
ponkal
Expert
Expert

Príspevok od používateľa ponkal »

zaujimava diskusia...
ja osobne som zahlasoval za prvu moznost...

mozno i preto,ze akosi mam v pamati, ze vraj i sam Nostradamus predpovedal tretiu svetovu vojnu a jej zarodok na blizkom vychode...
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

ponkal napísal:zaujimava diskusia...
ja osobne som zahlasoval za prvu moznost...

mozno i preto,ze akosi mam v pamati, ze vraj i sam Nostradamus predpovedal tretiu svetovu vojnu a jej zarodok na blizkom vychode...
ale Blizky vychod je aj Iran,Irak a spol :wink:
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

jackb napísal:ale Blizky vychod je aj Iran,Irak a spol :wink:
Kto vravi, ze sa to tym smerom nebude rozsirovat. Irak je nateraz hotovy, uvidime, ze ako bude pokracovat spor medzi USA a Iranom, ktory ma dohodu so syriou. Rusi tiez nemaju dovod prestat zasobovat Iran uranom.
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

ja mam taky dojem z toho vsetkeho ze tieto konflikty ani nechcu byt vyriesene aj ked by mohli byt.
Svet by nemal byt unipolarny, USA potrebuju niekoho kto by ich drzal na uzde a nutil k pokroku a byt lepsim nez ten druhy. Ale teraz nemaju dovod, nema ich ani kto zastavit. Po par rokoch vidno ako to tam degeneruje a z Izraela sa stal fasisitcky stat
r3sp3ct
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa r3sp3ct »

zelovoc napísal:ja mam taky dojem z toho vsetkeho ze tieto konflikty ani nechcu byt vyriesene aj ked by mohli byt.
Svet by nemal byt unipolarny, USA potrebuju niekoho kto by ich drzal na uzde a nutil k pokroku a byt lepsim nez ten druhy. Ale teraz nemaju dovod, nema ich ani kto zastavit. Po par rokoch vidno ako to tam degeneruje a z Izraela sa stal fasisitcky stat
Veď ním už bol dávno, únos SS-Obersturmbannführera Adolfa Eichmanna, to hovorí samo za seba, pre svoju pomstu sú ochotný prekročiť zákony a suverenitu iného štátu... súd bol zmanipulovaný, a nebol legálny... tieť Mníchov 1972, keď boli v OH dedinke vyvraždená izraelská výprava, ktorá reprezentovala na OH. Ako postupoval Mosad ? Pre svoju pomstu porušili zákony iných štátov, kupčenie s mafiou, prepady, zabíjanie (všetko za pravdu a pomstu), Všimli ste si tie podčiarknuté vety ? A teraz útok na Libanon : pre svoju pomstu a "spravodlivosť", "záchranu vojaka/-ov" zabili viac ľudí, ako keby to riešili diplomatickou cestou.... k čomu to vedie ? doraz sa bude deliť svet na 2 časti na Izraelskú a Americkú a mi budeme bábkami v rukách iných a naši ľudia budú bojovať a zomierať, USA išlo do Iraku bez súhlasu OSN (organizácia, ktorá vznikla, aby sa vyvarovalo vojnám) a sme pri Izraeli, nie je to podobné ? Bez súhlasu OSN, chabé dôkazy, myslím si, to čo som napísal, už predtým, keby mal Hitler viac času mohol byť pokoj, Arabi by nemali za susedov Židov, a žilo by sa dobre... Izrael si robí čo chce, niektorí tu písali, že stále vyťahú veci ohľadne Genocídy a pod... ale koľký z tých židov to prežili na vl. koži ? Pochybujem, že človek ktorý prežil smrť priateľov, rodiny... pracoval v neľudských podmienkach by sa hnal do vojny, už má tej krvi dosť... tu skôr ide o bohatých potomkov židov ktorí mali moc a prachy ušli do Ameriky, otvárali si ústa, prišli do Izraela a ovládajú ho dodnes... veľké podniky... tiež aj zbrojenie vynáša, veď štátne zakázky... musia z niečoho žiť... a načo zbrane, keď sa nebojuje ? Takže nejaký konflikt treba... židia boli, sú a vždy budú na peniaze.... to je fakt
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Svet sa bude delit na 2 casti: Izraelsku a Americku :hmm: to mi nejako nesedi..
r3sp3ct
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa r3sp3ct »

Frikso napísal:Svet sa bude delit na 2 casti: Izraelsku a Americku :hmm: to mi nejako nesedi..
Skôr, či neskôr sa Izraelčania a Američania požerú navzájom, na svete môže vládnuť iba jeden :)
m3thod-man
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa m3thod-man »

toto je chore.Izraelske deti kreslia pozdravy na hlavne raket.

http://thismodernworld.com/3005
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

m3thod-man napísal:toto je chore.Izraelske deti kreslia pozdravy na hlavne raket.

Politicke hry.. Toto iste sa dialo aj, ked Srbi bombardovali a ostrelovali Srebrenicu napr., tak srbske deti posielali "pozdravy spinavym Moslimom" a pod. ine hlasky, az na to, ze sa o tom tak moc nehovorilo. Toto je v kazdej vojne..
Tomasito
VIP
VIP

m3thod-man napísal:toto je chore.Izraelske deti kreslia pozdravy na hlavne raket.

Uz to tu je v jednej z Aryanom uvedenych liniek. Samozrejme je to nechutna perverznost... o to viac, ze ide o deti... :?
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

p4ra napísal:Politicke hry.. Toto iste sa dialo aj, ked Srbi bombardovali a ostrelovali Srebrenicu napr., tak srbske deti posielali "pozdravy spinavym Moslimom" a pod. ine hlasky, az na to, ze sa o tom tak moc nehovorilo. Toto je v kazdej vojne..
Asi to bola pre nich tiez "spinava chamrad" :P
m3thod-man
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa m3thod-man »

p4ra no presne politicke hry...ale je smutne ze do toho zatahuju deti,ktore ani riadne nevedia o co ide

Tomasito
sorac,necital som to cele..
Dizzy
Star
Star

Príspevok od používateľa Dizzy »

Zaujimava tema. Moj nazor na tuto vojnu vyjadruje priloha. Nepaci sa mi aj jednostranny sposob informovania v mediach.
Prílohy
MADEBYMOSSAD.jpg
MADEBYMOSSAD.jpg (29.99 KiB) 1201 zobrazení
Napísať odpoveď