Script na TOTO heslo ako na to?
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: AAAAAA
ono je to php, to znamená že mu musíš dať príponu *.php.aaaa napísal:Ani jedno nefunguje
-
programator
Medium Star
tak hadam naposledy to upravujem
aj ked je pravda to, co ste pisali, aj ja to tak mam robene vsade...ze mam hlavnu stranku a do nej nacitavam vsetko...ma to fakt vela vyhod....
jednak to, ze nemusis do kazdej nacitavanej stranky pripisovat co chces includovat -> v hlavnej stranke si das includovat co potebujes a to budu pouzivat vsetky moduly..
ale toto som robil preto, ze som myslel ze mu to takto postaci ak to chce len tak nejako zaheslovat...
aj ked je pravda to, co ste pisali, aj ja to tak mam robene vsade...ze mam hlavnu stranku a do nej nacitavam vsetko...ma to fakt vela vyhod....
jednak to, ze nemusis do kazdej nacitavanej stranky pripisovat co chces includovat -> v hlavnej stranke si das includovat co potebujes a to budu pouzivat vsetky moduly..
ale toto som robil preto, ze som myslel ze mu to takto postaci ak to chce len tak nejako zaheslovat...
Kód: Vybrať všetko
// index.php
<?php
session_start();
$input = "<html>
<head>
<title>moja prvotina</title>
</head>
<body>
<form name=\"form\" method=\"post\" action=\"index.php\">
Meno: <input name=\"meno\" type=\"text\" value=\"\"><br />
Heslo: <input name=\"heslo\" type=\"password\" value=\"\"><br />
<input type=\"submit\" name=\"odoslat\" value=\"Submit\">
</form>";
$name = "user";
$pass = "heslo";
if(empty($_SESSION['logged']) || !$_SESSION['logged'] )
{
if( ( isSet($_POST['meno']) && isSet($_POST['heslo']) ) && ( $_POST['meno'] == $name && $_POST['heslo'] == $pass))
{
session_register("logged");
$_SESSION['logged'] = true;
}
else if(!empty($_POST['odoslat']))
{
echo $input;
echo "<span style=\"color: red; font-weight: bold;\">Zadal si zle meno alebo heslo!!!</span><br />";
}
else echo $input;
exit(); //zastavi beh scriptu php
}
?>
</body></html>tak hadam naposledy sa pytam:programator napísal:tak hadam naposledy to upravujem
- na co pouzivas session_register()?
session_register urobi z $_SESSION['premenna'] toto: $premenna
a to nedoporucujem (je dobre mat oddelene co su premenne a co je session
- na co je tam exit()?
exit() sa v tvojom pripade vykona vzdy ked nie som prihlaseny a ja nerozumiem preco
- v pripade ze sa uspesne prihlasim, jedine co uvidim je biela obrazovka
ale snaha sa ceni, tak to neber ako buzerovanie
-
programator
Medium Star
a neviem ci ty si nepochopil ?IgiPoP napísal:tak hadam naposledy sa pytam:
- na co pouzivas session_register()?
session_register urobi z $_SESSION['premenna'] toto: $premenna
a to nedoporucujem (je dobre mat oddelene co su premenne a co je session
- na co je tam exit()?
exit() sa v tvojom pripade vykona vzdy ked nie som prihlaseny a ja nerozumiem preco
- v pripade ze sa uspesne prihlasim, jedine co uvidim je biela obrazovka
ale snaha sa ceni, tak to neber ako buzerovanie
exit je tam na to, ze ked neni prihlaseny, tak aby mu nezobrazilo "chranenu stranku".... sak exit zastavi nie..no na co asi ine by to tam mohlo byt...ked sa prihlasi, tak obide ten exit a dostane sa na chranenu stranku...
a preco biela obrazovka ? no hadam tu nejdem robit niekomu celu stranku...nech si tam da co chce...
-
mastermind
VIP
ved ty nevies co ten tvoj skript robi...programator napísal:a neviem ci ty si nepochopil ?
exit je tam na to, ze ked neni prihlaseny, tak aby mu nezobrazilo "chranenu stranku".... sak exit zastavi nie..no na co asi ine by to tam mohlo byt...ked sa prihlasi, tak obide ten exit a dostane sa na chranenu stranku...
a preco biela obrazovka ? no hadam tu nejdem robit niekomu celu stranku...nech si tam da co chce...
mohli by ste napisat ako toto robite vy a ako pri tom vyuzivate sessions?? (IgiPop, mastermind) ... robim to v podstate rovnako, len som zvedavy, chcem sa inspirovatmastermind napísal:asi tak. najlepsie je to robit cez jednu hlavnu stranku a ostatne stranky do nej nacitavat ako moduly, potom je velmi jednoduche zabezpecit, nemohol byt nejaky modul spusteny bez toho aby bol zabaleny do hlavnej stranky.
thx