"24"

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
r3sp3ct
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

"24"

Príspevok od používateľa r3sp3ct »

Seriál, ktorý s PB, LOST, 4400, MacGyver, SG-1 patrí medzi moje TOP.
Začal som to sledovať celkom náhodne, asi pred rokom a pol... bola vtedy premiera filmu The Girl Next Door, a ma zaujala Elisha Cuthbert :D a tak som si pozrel, kde hrala, vedel som o Populárnej mechanike pre .... už neviem :) no a na konci zoznamu bol seriál "24", pozrel som si info o čo ide... nominácie na EMMY, skvelý Kiefer Sutherland, božská Elisha a pod... prečítal som si, o čo ide... 24 častí predstavuje 24 hodín reálneho života... niečo nové... hmm tak som to začal pozerať, dávala to STV1 po zmenách ktoré zaviedol Rybníček. Podľa mňa kvalitný seriál... a nechápem tých 75 % na CSFD :cry:

O seriály : http://www.csfd.cz/film.php?69584

Akční / Thriller / Drama

Obsah/Info:
První díl strhujícho seriálu, který se odehrává reálném čase jednoho dne. Děj je rozdělen do čtyřiadvaceti jednohodinových epizod, během kterých se protiteroristický agent Jack Bauer snaží předejít katastrofě s globálními politickými následky. V první řadě však chce najít svou zmizelou dceru.
OBSAH 1. DÍLU "Od půlnoci do jedné": Přesně o půlnoci se Teri Bauer probudí ve své posteli a jde se podívat do druhého pokoje, kde nalezne manžela, jak zvedá činky a poslouchá rockovou muziku. Dají se do hovoru o jejich dceři Kimberly, která svým rodičům v poslední době přidělává samé starosti. Její nový přítel Vincent se příliš nezamlouvá ani Jackovi ani Teri. Vzápětí si oba všimnou, že je Kimberly pryč. O svém nočním tahu s kamarádkou Janet a dvěma chlapci Danem a Rickem nikomu neřekla ani slovo. Vtom je Jack povolán do kanceláře. Krize je na spadnutí.

Jack se okamžitě vydá do CTU, kde se mimo jiné monitorují veškeré kriminální aktivity na západě USA, provádí sběr všech dat týkajících se terorismu a vyměňují informace přes mezinárodní databázi. Šéfem týmu je pohledná a inteligentní Nina Meyers, druhou ženou je sportovně založená Jamey Farell, číslem tři je na oddělení sympatický Afroameričan Andrew Geller a v neposlední řadě je zde počítačový génius Marty LeBec. Mezitím, co se Jack snaží po telefonu vypátrat nějaké informace o své dceři, je jeho pozornost stržena reportáží o černošském kandidátovi na prezidenta Davidovi Palmerovi. Krátce poté následuje schůze s hlavou CTU Richardem Barnesem, který předloží důkazy nasvědčující, že se na sklonku dne někdo senátora Palmera pokusí zabít. Mezi čtyřma očima vysloví před Jackem domněnku, že je do atentátu zapleten někdo z úřadu

2. ŘADA - Uběhlo více než osmnáct měsíců od události, která navždy změnila život zvláštního agenta protiteroristické jednotky Jacka Bauera. Tehdy se mu podařilo zabránit atentátu na prezidentského kandidáta Davida Palmera. Avšak cena, kterou zaplatil, byla vysoká. Jeho žena Teri přišla o život. Její smrt Jacka natolik zasáhla, že opustil CTU.

Chování jeho dcery Kim je stále poznamenané těmito událostmi a on se k ní marně snaží najít cestu. Zavalený osobními problémy nejprve odmítá prosbu CTU o pomoc. Teprve David Palmer, kterému se mezitím skutečně podařilo stát se prvním černošským prezidentem USA, jej dokáže přesvědčit. Ve vzduchu totiž visí další teroristický útok, který může znamenat obrovské lidské ztráty a strašlivý dopad na celý svět. CTU Jacka potřebuje víc než kdy před tím. Podle přísně tajných informací plánují totiž teroristé nukleární útok na Los Angeles. Během následujících 24 hodin má kdesi v L.A. dojít k pumovému útoku. A hodiny opět děsivě ubíhají... (oficiální text distributora)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Mam na disku vsetkych 5 serii, ale akosi sa nemozem dostat do prinutenia sledovania. Podla vsetkeho sa vsak pustim, hned ako dopozeram Sopranovcov. Vraj je to zaujimave a vyborne, ci uz z info z netu alebo od odporucania kamaratov. Potom napisem svoj nazor, ked pozriem aspon par casti.
r3sp3ct
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Ten seriál Ťa nepustí, je výnimočný... hlavne kôli tomu, že je vždy o čom točiť aj keby bolo 50 sérii, tak to je len 50 dní vybraných zo života postáv. Rozobratých do tetailov... a ešte zbožnujem tie hodiny ako ukazujú a prestrihy, na 2 (a viac) situácii naraz v ten istý čas... čím ďalej to ide, tým to graduje a seriál je lepší, dosť ma prvý krát chytilo aj to, ako bola upútavka, že ak postava letí z L.A. do N.Y. (cca. 6 hodín) tak, ak nastúpi v 1 diely, je tam v 6tom :oops: určite odporúčam
kenny19
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa kenny19 »

Mas pravdu, je to jeden z najlepsich serialov ake vobec su. U mna je to zatial druhy najlepsie nie-sci-fi serial vobec. (Prvy je Prison Break, treti LOST) Hoci obcas mam pocit ze tam ludia zomieraju az prilis casto a vzdy hned potom (to je asi 1 sekunda) ako povedia dovernu informaciu... A to ako Kim Bauerova pritahuje malery to je fakt neuveritelne. :). Dalej trosku cudne je ze Jack Bauer pocas jednej serie zachrani USA aspon 3X, stale sa s nim bavia ako s najvacsim looserom namiesto toho aby mu prejavili logicky aspon aku-taku uctu. Ved on je vacsi hrdina ako Rambo a Gordon Freeman dokopy.
r3sp3ct
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Osobne som pociťoval, že prvá séria ma pripravila na hl. hrdinu, jeho okolie (to aj pri LOSTe) a v druhej a vyššie seriál gradoval... nečakané situácie... atentáty... zrady... a zaujímavé rozuzlenia, kto je s kým a proti komu...
masino
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa masino »

prvu seriu som uz videl davnejsie na nove a tam som ma az depku ked kazda cast koncila. je to brutal vec. Asi pred tyzdnom som si zohnal prvu a druhu seriu a znova kukam :D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Pozrel som prvych pat casti prvej seriel, ale este ma to nechytilo, take priemerne sa mi to zda a nepaci sa mi, ze sa to cele odohrava v noci a je to cele tmave. Uz aby som bol o tri casti vpred :D
masino
Light Professional
Light Professional

no bude tam aj svetlo neboj :-) to sa odohrava cely den... urcite ta to chyti to si pis ;-) mozem sem hodit aj linky na screensavere tych hodin v predelovacich scenach ak by dakto chcel
R1k1nko
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa R1k1nko »

jj hod ja som si uz stiahol dve casti :D a idem kuknut tak daj sem nech mam ponatia ze co a ako. ( ale najprv dopozeram 4400 dufam ze to skonci normalne nie ako LOST :( )
masino
Light Professional
Light Professional

tak tu ho mas :
1. verzia

Kód: Vybrať všetko

http://www.megaupload.com/?d=3E37L021
2. verzia

Kód: Vybrať všetko

http://www.megaupload.com/?d=2IWXX4Q2
r3sp3ct
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Sledujem to znovu po EN... a Kiefer je brutal... tá charizma... prevedenie deju... a Elisha :oops: škoda, že pravidelne v seriály je len do 3tej série :cry: potom mala prestávku kôli filmu Sexbomba od vedľa a neskôr Dom voskových figurín... v CZ dabingu ju dabuje Vondráčková, čo je hnus keď ju vidím a ešte väčší keď počujem. :?
masino
Light Professional
Light Professional

r3sp3ct napísal:Sledujem to znovu po EN... a Kiefer je brutal... tá charizma... prevedenie deju... a Elisha :oops: škoda, že pravidelne v seriály je len do 3tej série :cry: potom mala prestávku kôli filmu Sexbomba od vedľa a neskôr Dom voskových figurín... v CZ dabingu ju dabuje Vondráčková, čo je hnus keď ju vidím a ešte väčší keď počujem. :?
no ja som po cesky videl iba prvu seriu a tom som kukal jak blazon :D
teraz zacinam kukat tretiu seriiu po anglicky :D som zvedavy co bude s palmerom
masino
Light Professional
Light Professional

oddnes to zacina jednotke tak sledujte ;-) myslim ze tretia seria zacina
Kosh
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kosh »

no chlapci, podaril sa husársky kúsok, a napriek tomu že premiéra 6tej série je 14teho, tak sa na scéne objavil dvd rip prvej časti :D a po pozretí
24 S06E01 6AM TO 7AM PROPER DVDRip XviD-MEMETiC
môžem povedať - to je koniec, ksatrlend je najdrsnejší herec zo všetkých a akurát vidím že vyšiel aj druhý diel
24 S06E02 7AM TO 8AM DVDRip XviD-MEMETiC
:D už sa neviem dočkať, a poviem len toľko, že prekusol teroristovi krk a tak ho zabil :D

piatu sériu som pozrel za cca 2 dni, nemohol som sa odtrhnúť, skoro také napínavé ako veronica mars, to mi druhá séria tiež dva dni zabrala :D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Pozrel som prvu seriu, ako tak sa dala, druha bola o nieco lepsia ale z tretej som sa prinutil pozriet len prvu cast a dost. Stacilo! Nic extra pre moj vkus, dost scifi...
Kosh
King
King
Kontaktovať používateľa:

tretia je vraj najhorsia zo vsetkych, ale pri stvrtej a piatej je to uz radikalne lepsie
r3sp3ct
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Fox sa rozhodla, vydávať 6tu sériu rovnako na DVDčkach a tiež premierovo dávať v TV, vonku sú už 4 časti :)

24 S06E01 REAL PROPER WS DVDRiP XviD-AERiAL
24 S06E02 7AM TO 8AM DVDRip XviD-MEMETiC
24 S06E03 8AM TO 9AM DVDRip XviD-MEMETiC
24 S06E04 WS DVDRiP XviD-AERiAL

:wink:

aj keď tu už dali info o tej 6tke, tak komplet názvy všetkých 4 častí (rls.) neboli 8)
Kosh
King
King
Kontaktovať používateľa:

r3sp3ct - oni to vydali na DVD týždeň pred premiérou v tv?
r3sp3ct
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

artabanes napísal:r3sp3ct - oni to vydali na DVD týždeň pred premiérou v tv?
ee :lol: to je tá sranda :) asi niekto použil DVD zo skladov, kedže v obchodoch už musí byť, ale je to super :) FOX si asi uvedomyli, že jediná šanca ako zarobiť aspoň niečo na DVD je vydávať ich postupne, kedže ako som čítal, nemali nejaké extra zisky po skončení seriálu, opakom bol Prison Break :)
Kosh
King
King
Kontaktovať používateľa:

k 7 sérii. som rád že konečne radikálne zmenili prostredie - CTU je minulosť, temná, senátom vyšetrovaná minulosť. osobne musím povedať, že americký prístup k svetovej politike a mučenie väzňov nemám rád, ale to ako to fox podáva, v ich podaní to je také presvedčivé - proste keď jacka bauera vyšetruje senát, tak mu držím palce, pretože ten senátor by radšej obetoval autobus s cca 40 ľuďmi, ako keby mal mučiť jedného teroristu.

ďalej - po dvoch dieloch - zo začiatku mi klesala nálada, pretože to vyzeralo ako vykastrované 24 - ale potom - s jackom ide jedna agentka s podobnými názormi na "otázky k zadržaným" - má to spád, proste sa mi to páči.

som spokojný aj s tonym almeidom ako "teroristom" - a tiež - k pochopeniu deja je potrebné si pozrieť aj 24: Redemption.

osobne som teda veľmi spokojný - aj keď seriály že "séria == jeden príbeh" moc rád nemám (ale len preto že čakám na ďaľší diel ako bezdomovec na čučo) - ale toto je super
Napísať odpoveď