NBÚ

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
metthal
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa metthal »

gwixt napísal:ja som myslel teba :wink:
no co uz :D nikto nie je dokonaly :D a preco ja? :lol:
Ax0
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Ax0 »

gwixt napísal:ono je to jedno ... ziskali pristup tam kde pristup ziskat nemali ...

to je ako keby si nechal otvorene auto ... tiez nema nikto pravo ti ho zobrat len preto ze ho nemas zabezpecene
presne toto vysvetloval jeden pravnik, len to porovnal s trezorom... a vravel ze trestne to nieje, kukni si v archive tu reportaz, ja sa do prava nevyznam.... :?
Dead_Warrior
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Dead_Warrior »

hojko: neumiestnis niekde na forum baner hysterky? bolo by to pekne gesto od celeho fora...

btw ja som cital ze im mozu vymerat od 6mesiacov po 8rokov....ja by som taku peticiu aj podpisal...sak ti ludia su plateni z dani ktori kazdy plati....najlepsie bolo co bolo napisane na hysterke uplne dole
Na zaver by sme radi spomenuli ze nas prekvapila polozka 3,5 miliona SKK v navrhu uctovnej uzavierky NBU za rok 2005, ktora niesla popis
analyza rizik a bezpecnosti IS. Za tieto peniaze mat taketo hesla a siet otvorenu do sveta je trosku luxus."
m3thod-man
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa m3thod-man »

gwixt napísal:tak si predstav otvorene auto uradu vlady .. je to presne to iste ... neviem o tom ze by sa kriminalna cinnost obmedzovala len na sukromny majetok
si predstav dobre vyzbrojeny tank s otvorenymi dverami a klucikom v zapalovani.A ide okolo neaky magor a nasadne...alebo ide okolo neaky rozumne zmyslajuci a vytiahne aspon kluciky a oznami to??inak toto prirovnanie som niekde cital,ale pripadalo mi dost trefne..
a ohonat sa legislativou??akoby vsetky zakony boli dokonale,ze?niekto znasilni deti a dostane 4-5 rokov a niekto upozorni na bezpecnostnu chybu a ma dostat 10 rokov??ked toto obhajujes tak :smt006
Ax0
Medium Star
Medium Star

m3thod-man napísal:si predstav dobre vyzbrojeny tank s otvorenymi dverami a klucikom v zapalovani.A ide okolo neaky magor a nasadne...alebo ide okolo neaky rozumne zmyslajuci a vytiahne aspon kluciky a oznami to??inak toto prirovnanie som niekde cital,ale pripadalo mi dost trefne..
a ohonat sa legislativou??akoby vsetky zakony boli dokonale,ze?niekto znasilni deti a dostane 4-5 rokov a niekto upozorni na bezpecnostnu chybu a ma dostat 10 rokov??ked toto obhajujes tak :smt006
uplne suhlasim, namiesto toho aby si priznali chybu a napravili ju, rychlo zacali lovit, aby si vylepsili resume medzi ludmi...
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

m3thod-man napísal:si predstav dobre vyzbrojeny tank s otvorenymi dverami a klucikom v zapalovani.A ide okolo neaky magor a nasadne...alebo ide okolo neaky rozumne zmyslajuci a vytiahne aspon kluciky a oznami to??inak toto prirovnanie som niekde cital,ale pripadalo mi dost trefne..
tym prirovnanim si chcel co povedat?? ma mi z toho vyplynut ze ti "hackeri" spravili nieco take ze sice do tanku nasadli a aj sa povozili a potom odisli ?? ....

ja nevravim ze vsetky zakony su dokonale .... ale kto ma podla teba pravo rozhodnut ktore su dobre a ktore nie?? zakon treba dodrziavat bez ohladu na to aky je ... ked je zly treba dozadovat jeho zmenu a nie ho porusovat a obhajovat sa tym ze je zly (mozno je zly len pre malu skupinu ludi ...)

myslis ze ti ludia co naburali nbu (ktori su aj podla mna amateri btw) to robili bez toho aby si uvedomili ze porusili zakon??
m3thod-man
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

pethosk napísal:uplne suhlasim, namiesto toho aby si priznali chybu a napravili ju, rychlo zacali lovit, aby si vylepsili resume medzi ludmi...
jj..a ten Ivan Goldshmit ci jak sa vola ten lolo,jak furt vsetko zatlka.Obcania maju pravo vediet co sa stalo.A on ne a furt jak debil zatlka,ze 3 dni robili udrzbu,3 dni odpojeny mailovy server.Udrzba. :lol: To tam robila udrzbu jeho babka??
gwixt napísal:tym prirovnanim si chcel co povedat?? ma mi z toho vyplynut ze ti "hackeri" spravili nieco take ze sice do tanku nasadli a aj sa povozili a potom odisli ?? ....
keby si cital riadne by si tam videl napisane vytiahne aspon kluciky a oznami to
gwixt napísal: ja nevravim ze vsetky zakony su dokonale .... ale kto ma podla teba pravo rozhodnut ktore su dobre a ktore nie?? zakon treba dodrziavat bez ohladu na to aky je ... ked je zly treba dozadovat jeho zmenu a nie ho porusovat a obhajovat sa tym ze je zly (mozno je zly len pre malu skupinu ludi ...)
to je prave nevyriesitelny problem demokracie,ale urcite stym nebudem suhlasit alebo to este podporovat."No ten zakon sa mi nepaci je nespravodlivy,no ale nuz co.":roll:
gwixt napísal: myslis ze ti ludia co naburali nbu (ktori su aj podla mna amateri btw) to robili bez toho aby si uvedomili ze porusili zakon??
hej amatery..neviem ci ten jeden server odkial utocili nebol v jasliach.
gwixt
Addict
Addict

m3thod-man napísal:keby si cital riadne by si tam videl napisane vytiahne aspon kluciky a oznami to
mne to skor pripadalo ako s tym povozenim ....
to je prave nevyriesitelny problem demokracie,ale urcite stym nebudem suhlasit alebo to este podporovat."No ten zakon sa mi nepaci je nespravodlivy,no ale nuz co."
ved som napisal ze treba pozadovat zmenu ALE nie ospravedlnovat jeho porusovanie tym ze je PRE NIEKOHO zly .... keby si kazdy zmyslel ze nejaky zakon je pre neho zly a porusoval by ho tak by to asi nebolo vsetko OK
Dead_Warrior
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

pethosk napísal:uplne suhlasim, namiesto toho aby si priznali chybu a napravili ju, rychlo zacali lovit, aby si vylepsili resume medzi ludmi...
Oni si nepriznaju chybu lebo su statna institucia a oni si to nemozu dovolit...radsej budu zatlkat az do vtedy kym to cele nevybuchne... Bolo by to v kazdych novinach a prenieslo by sa to aj za hranice SR a to oni nechcu...a ludi by im prestali este menej verit ako doteraz si myslim...
r3sp3ct
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa r3sp3ct »

Hmm bol tu hodený link na http://ihrisko.cyberio.org/

a zaujalo ma toto :

Preco sa nikde nemozem docitat ake dosledky boli vyvodene z toho, ze vyse 3 miliony slovenskych korun ktore mali byt pouzite na zabezpecenie servrov NBU boli vyuzite tak dokladne, ze naburanie systemu bolo skor nevyhnutelne.

(Je to tam, hrubo vyznačené)

Ako sa píše nad mojím príspevkom niečo sa ututláva, ide o to, že musia zamaskovať korupciu a svoju neschopnosť :)
Dead_Warrior
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

alebo dost mastne vyplaty,auticka, odstupne.... dovod na pouzitie penazi sa najde vzdy vela ale na zabezpecenie serverov ee to je az druhorode...alebo potom ako pises ty
gwixt
Addict
Addict

Čo hrozí hackerom?

Paragraf 247 hovorí o trestnom čine v týchto súvislostiach:

1. Kto "v úmysle spôsobiť inému škodu... získa neoprávnený prístup do počítačového systému...".

- Je otázne, či hackeri spôsobili škodu. Otázny je aj zlý úmysel, môžu tvrdiť, že chceli upozorniť na nedostatky v systéme.

2. Kto "jeho informácie neoprávnene použije".

- Hackeri informácie nepoužili.

3. Kto "informácie neoprávnene zničí, poškodí, vymaže, pozmení alebo zníži ich kvalitu".

- Nič z toho sa nestalo.

4. Kto "urobí zásah do technického alebo programového vybavenia počítača".

- Hackeri sa toho mohli dopustiť tým, že v NBÚ zanechali programy na sledovanie práce administrátorov, ale tvrdia, že softvér po sebe zmazali.

5. Kto "neoprávnene sleduje neverejný prenos počítačových dát do počítačového systému...".

- Toto hackeri naozaj urobili.

6. Kto "sprístupní počítačový program a iné zariadenia alebo heslo... umožňujúce prístup do celého počítačového systému".

- Tohto sa mohli dopustiť.

Za rôzne typy týchto trestných činov hrozí hackerom väzenie od 6 mesiacov. Najvyššia sadzba je až 8 rokov, ak bola spôsobená veľká škoda alebo ak by súd uznal hackerov za nebezpečnú organizovanú skupinu. (r)
m3thod-man
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

gwixt napísal:...
a ten blazon spisak vypraval v STV ze 8 az 10 rokov.Take ucelove bubu...
Ax0
Medium Star
Medium Star

BUBUBUBU 8 až 10 rokov !!! :smt006
Obrázok
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

cela nasa slovenska masineria... a ze sa nehanbili k tomu volat FBI, vsak to je ostuda...
a samozrejme ze je pochopitelne, ze to chcu ututlat, zavriet nevinnych a pokracovat dalej v uzivani si tucnych penazi za nicnerobenie.
Teraz sa vsade polemizuje "co by bolo, keby..." tak keby NBU hackeri len upozornili a nic neurobili, tak by ich pozatvarali a nikto by sa o nicom nedozvedel a samozrejme deravy system by ostal deravym systemom.
Na Slovensku je to tak :roll:
Dead_Warrior
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

inak co som cital tak oni as ich len opytali na metodiku ako odhaluju taketo veci :lol: :D
Stilo
Star
Star

Príspevok od používateľa Stilo »

trocha neskoro k teme

rozhovor Pajkusa (jeden z adminov hysteria.sk) na Radiu FM

http://www.radiofm.sk/onair/podcast/26072006bestof.mp3
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Goalkeeper
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Goalkeeper »

sak ked dali take heslo jak male deti nbusk12345 su to normalny ludia???
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Goalkeeper napísal:sak ked dali take heslo jak male deti nbusk12345 su to normalny ludia???
a najväčšia sranda je to, že sa to stalo v apríli a ešte stále to heslo nezmenili
Napísať odpoveď