Izrael ako hrozba globalneho konfliktu?

Diskusie na politické témy...

Obavate sa hrozby globalneho konfliktu v suvislosti so situaciou na Blizkom vychode?

Hlasovanie ukončené 14 júl 2006, 18:32

Ano, zacina to byt vazne
58
52%
Nie, melu sa tam uz roky
46
41%
Neviem/Nezaujima ma to
8
7%

Celkom hlasov: 112

jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa jackb »

tak toto uz Zidaci prepiskli! ak pojdu aj na Syriu cez Golanske vysiny,kde su aj nasi vojaci zacne ma to fakt hnevat. :smt067
r3sp3ct
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa r3sp3ct »

zelovoc napísal:krija&co: vacsina tych statov co tak vehementne bojuju proti terorizmu si za tych teroristov mozu sami a myslim ze im to celkom vyhovuje. Dufam ze o ben Ladenovi ti netreba vela hovorit a napr. Hizballah vznikol ako nasledok invazie izrela do libanonu v `82. treba sa pozriet na priciny a nasledky.
OMG on sa volá Bin Ladin, a je zo Saudskej Arábie (SA je najväčší a najsilnejší spojenec USA, čo sa arabov týka), Bin Ládina vycvičila sama CIA, počas vojny v Afganistane v 80 rokov, keď bola okupácia Sovietskou armádou... a tu je to jadro, ktoré si trafil ty, ak by USA nevycvičila Bin Ládina, tak by líder Al-Kaidy ani nebol :) , ak by Izrael nevstúpil a do Libanonu nebol by Hizballah, ale stále tu je to slovko/-a ak by :wink: ak by nenapadli Libanon (moslimský štát) židia, ale niekto iný, išla by Sýria na pomoc ? Záleži kto, aby Libanon napadol nejaký iný Arabaský štát, tak by to bolo ok, a nehrozilo by nič... ale keby ho napadli Amíci, už je svätá vojna... z toho vyplýva, že tu ide o niečo iné ako len o vojnu medzi Izraelom a Libanonom, tu ide o starú nenávisť medzi náboženstvom židov a moslimov, ktorej najväčšie nezhody prepukli po vzniku Izraelského štátu... dúfam, že som vám nedomotal :oops:
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

krija napísal:1.Tomasito Napísal:
Hm, uvadzat tu priklady z filmu zidovskeho rezisera o zidoch je zaujimave.
a čo je zaujímavé? po úprave tvojho príspevku tam máš zrazu čiarku.
2.Tomasito Napísal:
Hm, uvadzat tu priklady z filmu zidovskeho rezisera o zidoch je zaujimave, najma po tom, ako si tu pisal o propagande a politickych hrach v suvislosti s autentickymi fotkami masakier civilistov v Libanone... Mas pravdu, nechajme to radsej tak.
takže tak, chlapče.
chceš, aby som sa odosobnil a bol konkrétny? tak tu je príklad:
budem ťa citovať, nevadí?rakety Hizballáhu mimochodom rôzneho doletu, sú aké zbrane? prečo sú v rukách, ktoré nemajú nič spoločné s armádou. to je podľa teba kóšer? a neváhajú ich použiť.

PS: s tým m. gibsonom si to nepochopil :wink:
Ad. 1. Zrazu? Ta ciarka tam bola odkedy som ten prispevok napisal. Ak tu chces navodzovat dojem, ze som nieco vo svojom prispevku ucelovo pozmenil, si ubohy klamar. Prekvapuje ma, k comu si schopny sa znizit a ake malichernosti tu zrazu riesis.

Ad. 2 (citat): Tesi ma, ze si ma citoval... Nie je len tak nahodou Hizballah povazovany za teroristicku organizaciu? Pokial ho chces zrovnavat s Izraelom- co si prave komentarom toho citatu de facto urobil- budis... aspon na niecom sa zhodneme...

Ad. PS: Zjavne som nebol sam, takze problem bude inde...
zelovoc napísal:Hizballah vznikol ako nasledok invazie izrela do libanonu v `82. treba sa pozriet na priciny a nasledky.
Na toto som tu upozornoval uz dva krat, zjavne zbytocne- pre "poniektorych" zrejme nepohodlny uhol pohladu. Hold,...
krija napísal:s týmto nemôžem nesúhlasiť, ale tvoja teória má aj nejaké chybyčky krásy. tento boj nezačal ani v tom roku 1982. tento boj tu je od nepamäti, len vtedy ešte ľudia, ktorí nesúhlasili s názorom silnejšieho, väčšieho, dobyvačného..., a vzali do rúk zbraň proti utláčateľom, agresorom... nemali prívlastok TERORISTA. je nás viac ako 6 000 000 000 na tejto planéte a ty môžeš s kľudným svedomým rátať s tým, že vždy sa nájde niekto, komu sa niečo na tomto svete nepáči.
1.boj za slobodu ETA, prednedávnom aj IRA, proste vždy je dôvod prečo bojovať.
2.niekomu sa nepozdáva globalizácia a 11.9. padli v NY dve veže. a tých príkladov by som mohol uviesť nespočetné množstvo.
a konkrétne na tomto území, štátu izrael, a jeho okolí je zásadný problém v tom, že napr. mesto Jeruzalem je SVäTÝM mestom pre tri skupiny veriacich /židia, kresťania, arabi/. tu, na tomto kúsku zeme pokoj nikdy nebol, nie je a možno nikdy nebude.
Tvoje vyhrady sa sice zuzili na "chybycky krasy"... no o5 si vedle jak ta jedle :)

Ad. 1982: zelovoc v suvislosti s r. 1982 pisal o vzniku Hizballahu (chytas sa tu malichernosti, bud rovnako malicherny k sebe).

Ad. TERORISTA: To, ze sa vzdy najde niekto, komu sa "nieco" na tomto svete nepaci ma podla teba ospravedlnovat co?

Ad. 1. (ETA/IRA): Uvadzal som tu priklad: “v Baskitsku operuje teroristicka organizacia ETA, ktora bojuje za nezavislost od Spanielska. Za svoju existenciu ma na svedomi takmer 900 ludi! Predstav si, ze by statna moc vtrhla do Baskitska a zacala by vrazdit tamojsie civilne obyvatelstvo, bombardovat skoly, nemocnice, kostoly etc. (pritom ide o sucast Spanielska).“

Ad. 2. A prave preto na tom mieste stat Izrael nemal nikdy vzniknut a ukradnut tak podu, ktora mala davno svojho majitela... dopustit zalozenie zidovskeho statu uprostred arabskeho sveta bola rozbuska nie len tohto konfliktu... Ten kto ocakaval, ze po okolnostiach vzniku tohto teroristickeho statu, kedy bolo povodne obyvatelstvo nekompromisne vyvrazdovane a vyhanane, tam tieto narody budu spolunazivat v pokoji, bol, resp. je naivny. Naviac nehovoris pravdu, ked tvrdis, ze na tomto kusku zeme pokoj nikdy nebol... pred vznikom idei sionizmu tam tych par tisiciek semitskych- povodnych- zidov so zdrvujuco majoritnym arabskym obyvatelstvom zilo v relativnom pokoji... (vznik Izraelu podrobnejsie popisany v teme Sionizmus, o.i.).
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

takže pekne poporiadku:
čo je terorizmus, kedy sa začal tento výraz zaužívať atď...
http://sk.wikipedia.org/wiki/Terorizmus
takže o malichernosti nemôže byť ani reči!!!

ad1. toto nechám tak. možno sa ťa dotkla tá veľká kopa omáčky, tak sorry.
ad2. aj som rád, žiadna vojna nie je férová, a fakty sú fakty.
ad PS.
Tomasito napísal:Nikoho z nicoho neupodozrievam, len som pomenoval fakty, pricom ucelom bola paralela s tym co predtym pisal p4ra (netrhaj veci z kontextu- sleduj/cituj suvislosti). A neviem co sem pleties M. Gibsona s filmom Umucenie Krista (btw. celkom dobry film).

// Pockaj, pockaj... to podla teba akoze Mel Gibson reziroval Schindlerov zoznam??? OMG!!!
tento príspevok si si ale editoval, to znamená, že na 1. krát si ma pochopil. ale myslím, že to nie je podstatné.
len tak medzi nami som film fan, takže som vedel kto natočil Schindlerov zoznam :wink:
Tomasito napísal:Ad. 1982: zelovoc v suvislosti s r. 1982 pisal o vzniku Hizballahu (chytas sa tu malichernosti, bud rovnako malicherny k sebe).

Ad. TERORISTA: To, ze sa vzdy najde niekto, komu sa "nieco" na tomto svete nepaci ma podla teba ospravedlnovat co?

Ad. 1. (ETA/IRA): Uvadzal som tu priklad: “v Baskitsku operuje teroristicka organizacia ETA, ktora bojuje za nezavislost od Spanielska. Za svoju existenciu ma na svedomi takmer 900 ludi! Predstav si, ze by statna moc vtrhla do Baskitska a zacala by vrazdit tamojsie civilne obyvatelstvo, bombardovat skoly, nemocnice, kostoly etc. (pritom ide o sucast Spanielska).“

Ad. 2. A prave preto na tom mieste stat Izrael nemal nikdy vzniknut a ukradnut tak podu, ktora mala davno svojho majitela... dopustit zalozenie zidovskeho statu uprostred arabskeho sveta bola rozbuska nie len tohto konfliktu... Ten kto ocakaval, ze po okolnostiach vzniku tohto teroristickeho statu, kedy bolo povodne obyvatelstvo nekompromisne vyvrazdovane a vyhanane, tam tieto narody budu spolunazivat v pokoji, bol, resp. je naivny. Naviac nehovoris pravdu, ked tvrdis, ze na tomto kusku zeme pokoj nikdy nebol... pred vznikom idei sionizmu tam tych par tisiciek semitskych- povodnych- zidov so zdrvujuco majoritnym arabskym obyvatelstvom zilo v relativnom pokoji... (vznik Izraelu podrobnejsie popisany v teme Sionizmus, o.i.).
ad.pozri vyššie
ad.terorista-ospravedlňovať koho?
ad1. môj príklad: Čečensko: situácia je podobná ako v baskitsku a myslím, že tebe ju nemusím objasňovať. ako to riešia rusi vieš tiež. španieli sa to zatiaľ snažia riešiť s chladnou hlavou, aj na vzdory ich temperamentu.
ad2. biblia, starý zákon, rimania, križiacke výpravy... ale máš pravdu, t.j relatívny pokoj.
Sionizmus-aj tu som sa vyjadril, stačí si prečítať.
Tomasito
VIP
VIP

krija napísal:takže pekne poporiadku:

ad1. toto nechám tak. možno sa ťa dotkla tá veľká kopa omáčky, tak sorry.
ad2. aj som rád, žiadna vojna nie je férová, a fakty sú fakty.
ad PS.ad.pozri vyššie
ad.terorista-ospravedlňovať koho?
ad1. môj príklad: Čečensko: situácia je podobná ako v baskitsku a myslím, že tebe ju nemusím objasňovať. ako to riešia rusi vieš tiež. španieli sa to zatiaľ snažia riešiť s chladnou hlavou, aj na vzdory ich temperamentu.
ad2. biblia, starý zákon, rimania, križiacke výpravy... ale máš pravdu, t.j relatívny pokoj.
Sionizmus-aj tu som sa vyjadril, stačí si prečítať.
Malichernosti su vacsina toho co riesis poslednych XY prispevkov, nikde som nepisal, ze malichernost je terorizmus :roll:

Ad 1. Nie dotklo sa ma, ze si sa snazil navodit dojem, ze som svoj prispevok ucelovo upravil, co nie je pravda.

Ad. terorizmus: Ano... to, ze sa vzdy najde niekto, komu sa "nieco" nepaci ma podla teba ospravedlnovat co?

Ad. Cecensko... Viem ako to tam riesia Rusi, aspon podla toho co je mi dostupne, vacsina civilistov sa dokonca zacala stavat proti nedavno zabitemu vodcovi cecenskych povstalov Basajevovi pre jeho krutost a fanatizmus, tento konflikt trva uz od 18 stor. pricom Cecenci uz mali nezavislost, ktora dopadla ako dopadla, o.i. najma vdaka samotnym cecencom/ich rozdrobenosti. No neviem co ma toto spolocne s paralelou prikladu zo Spanielska na podmienky sucasneho konfliktu na Blizkom vychode... Ucelom tohto prikladu malo byt, ci si vies predstavit, ze by podla vzoru Izraelu v tejto EU krajine spanielska statna moc vtrhla do Baskitska a beztrestne zacala vrazdit tamojsie civilne obyvatelstvo, bombardovat skoly, nemocnice, kostoly etc. ANO/NIE?

PS: Nic v zlom, ale nas dialog mi zacina pripadat dost nudne... cokolvek napisem, tvoje reakcie su z 90% total od veci- zacalo to uz M. Gibsonom... :woa:
Ax0
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Ax0 »

sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

ked si si dal takuto namahu pridaj aj fotky z utokov samovrazednych teroristov, oki? nebudu sa lisit
Tomasito
VIP
VIP

sundevil napísal:ked si si dal takuto namahu pridaj aj fotky z utokov samovrazednych teroristov, oki? nebudu sa lisit
Hm, pokial ty volas po fotkach samovrazednych utocnikov, toto su fotky poukazujujuce na nasledky oficialnej armady statu Izrael... najsilnejsej na Blizkom vychode, jednej z najmodernejsich- ak nie najmodernejsej- na svete. Kapanek rozdiel... A vlastne mozno ani tak nie, ked uz je rec o terorizme- obe strany maju len svojske metody... kazda v ramci svojich m$zn$sti.

// Ked ti vsak tak chybaju, na IT mas plno fotiek nasledkov utokov samovrazednych utocnikov, ktore obleteli svet, prosim...
Ax0
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Ax0 »

sundevil napísal:ked si si dal takuto namahu pridaj aj fotky z utokov samovrazednych teroristov, oki? nebudu sa lisit
ja som len chcel poukazat na aktualnu situaciu... bo vojnu nenavidim, nepoukazujem ani na jednu ani na druhu stranu...
btw. suhlas s prispevkom nado mnou ;)
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Tomasito napísal:Hm, pokial ty volas po fotkach samovrazednych utocnikov, toto su fotky poukazujujuce na nasledky oficialnej armady statu Izrael... najsilnejsej na Blizkom vychode, jednej z najmodernejsich- ak nie najmodernejsej- na svete. Kapanek rozdiel... A vlastne mozno ani tak nie, ked uz je rec o terorizme- obe strany maju len svojske metody... kazda v ramci svojich m$zn$sti.
len strucne, Hizzbalah je sucastou vlady, ich ozbrojeny teror zostal sucastou ich politiky a mocenskeho boja, tak isto Taliban to bola oficialna vlada a co stvarala? hmm..v tomto su si obe strany momentalne 1:1
Tomasito
VIP
VIP

sundevil napísal:len strucne, Hizzbalah je sucastou vlady, ich ozbrojeny teror zostal sucastou ich politiky a mocenskeho boja, tak isto Taliban to bola oficialna vlada a co stvarala? hmm..v tomto su si obe strany momentalne 1:1
Napriek tomu, ze vyssie si pisal o samovrazednych utocnikoch a nie miliciach Hizballahu, ktore su zname nie samovrazednymi utokmi ale najma raketami Fadzar 3 s doletom do 30 km a odpalovacimi zariadeniami, ktore zvyknu presuvat na somaroch...

libanonsky kabinet sa od teroristickych aktivit milicii Hizballahu distancoval, pricom milicie Hizballahu nie su oficialnou armadou Libanonu. Hizballah je sucast libanonskej spolocnosti hlavne vdaka Izraelu, kedze vznikol ako reakcia na izraelske zverstva. Zaroven ma obrovsku podporu najma siitov, ktori su nemalou, t.j. neoddelitelnou sucastou libanonskej spolocnosti... tu tiez netreba zabudat na dlhotrvajucu obciansku vojnu (detaily by boli na dlho). Odpoved na to, ako je mozne, ze politicke kridla tychto nepochybne teroristickych organizacii sa stavaju legitimne zvolenou sucastou exekutiv ci uz v Libanone, alebo Palestine treba hladat inde. Pre mnohych je to jedina forma obrany proti teroru (vid. obdoba niekdajsej IRA a jej politickeho kridla Sinn Fein). Nuz a pokial ide o Taliban, hadaj najma vdaka komu sa tento kruty rezim dostal v Afganistane k moci? Najma vdaka USA.

PS: A kde sme zrazu od fotiek samovrazednych utocnikov
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Tomasito napísal:Malichernosti su vacsina toho co riesis poslednych XY prispevkov, nikde som nepisal, ze malichernost je terorizmus :roll:

Ad 1. Nie dotklo sa ma, ze si sa snazil navodit dojem, ze som svoj prispevok ucelovo upravil, co nie je pravda.

Ad. terorizmus: Ano... to, ze sa vzdy najde niekto, komu sa "nieco" nepaci ma podla teba ospravedlnovat co?

Ad. Cecensko... Viem ako to tam riesia Rusi, aspon podla toho co je mi dostupne, vacsina civilistov sa dokonca zacala stavat proti nedavno zabitemu vodcovi cecenskych povstalov Basajevovi pre jeho krutost a fanatizmus, tento konflikt trva uz od 18 stor. pricom Cecenci uz mali nezavislost, ktora dopadla ako dopadla, o.i. najma vdaka samotnym cecencom/ich rozdrobenosti. No neviem co ma toto spolocne s paralelou prikladu zo Spanielska na podmienky sucasneho konfliktu na Blizkom vychode... Ucelom tohto prikladu malo byt, ci si vies predstavit, ze by podla vzoru Izraelu v tejto EU krajine spanielska statna moc vtrhla do Baskitska a beztrestne zacala vrazdit tamojsie civilne obyvatelstvo, bombardovat skoly, nemocnice, kostoly etc. ANO/NIE?

PS: Nic v zlom, ale nas dialog mi zacina pripadat dost nudne... cokolvek napisem, tvoje reakcie su z 90% total od veci- zacalo to uz M. Gibsonom... :woa:
na tento príspevok sa veľmi ťažko hľadajú slová, lebo som ti naznačil, že si zaujatý pre jednu stranu a nielen ja som si to všimol, ale aj p4ra. preto mal na teba ten jeden osobný dotaz. mám pocit, že si mu klamal.
nikde ti nenaznačujem, že terorizmus je malichernosť, to kde si vzal tú lolovinu?
ad. terorizmus: toto stále nechápeš?! sú ľudia na tejto planéte, ktorí neriešia hádkami, štrajkami, pochodmi etc, ale rovno berú do rúk zbraň. a akonáhle maš v ruke zbraň máš rank TERORISTA. kua už chápeš?
Ad. Cecensko: očividne ani toto nechápeš. aj v 18. stor. išlo petrovi I. o niečo: prístup k čiernemu moru. rusom ide teraz o to, že tam je ropa/ na území čečenska/.
Cecensko je zatiaľ republikou ruska, a čečenci bojujú za to isté ako baskovia. jediný rozdiel je, že ESP je v EU a rusko nie.
na spôsob boja, ktorý som mimochodom označil za zbabelí, v podaní izraela som sa už vyjadril. to ako to riešia španieli, lepšie povedané neriešia je ich politika, a čo tým sledujú to nevieš, tak to tu nerieš.
ad.PS tak toto je extra kaliber. tvojich názorov tu je minimum,,lepíš sem plagáty z rôznych periodík, alebo net. adries. to je nuda ak tu musím čítať niečo čo som už čítal niekde inde. proste len cituješ a cituješ.
Tomasito
VIP
VIP

krija napísal:na tento príspevok sa veľmi ťažko hľadajú slová, lebo som ti naznačil, že si zaujatý pre jednu stranu a nielen ja som si to všimol, ale aj p4ra. preto mal na teba ten jeden osobný dotaz. mám pocit, že si mu klamal.
nikde ti nenaznačujem, že terorizmus je malichernosť, to kde si vzal tú lolovinu?
ad. terorizmus: toto stále nechápeš?! sú ľudia na tejto planéte, ktorí neriešia hádkami, štrajkami, pochodmi etc, ale rovno berú do rúk zbraň. a akonáhle maš v ruke zbraň máš rank TERORISTA. kua už chápeš?

Ad. Cecensko: očividne ani toto nechápeš. aj v 18. stor. išlo petrovi I. o niečo: prístup k čiernemu moru. rusom ide teraz o to, že tam je ropa/ na území čečenska/.
Cecensko je zatiaľ republikou ruska, a čečenci bojujú za to isté ako baskovia. jediný rozdiel je, že ESP je v EU a rusko nie.
na spôsob boja, ktorý som mimochodom označil za zbabelí, v podaní izraela som sa už vyjadril. to ako to riešia španieli, lepšie povedané neriešia je ich politika, a čo tým sledujú to nevieš, tak to tu nerieš.
ad.PS tak toto je extra kaliber. tvojich názorov tu je minimum,,lepíš sem plagáty z rôznych periodík, alebo net. adries. to je nuda ak tu musím čítať niečo čo som už čítal niekde inde. proste len cituješ a cituješ.
Tento tvoj prispevok ma byt o blizkovychodnom konflikte?

Odmiatam sa nechat vtiahnut do osobne ladenej diskusie. Rovnako sa odmietam nechat vtiahnut do diskusie o prispevkoch a uz spominanych malichernostiach... odputavas pozornost od predmetu temy... ak sa chces vyjadrovat v tejto teme, vyjadruj sa v prvom rade k jej predmetu, osobne problemy si kompenzuj inde. Rovnako ak ta nudi reagovat na to podla teba minimum nazorov, ktore som tu napisal, jednoducho nereaguj. Taktiez ta tu nikto nenuti citat clanky, ktore si uz nahodou niekde cital... (btw. budu dalsie, pokial mi budu pripadat zaujimavo... a ty si ich budes moct bud precitat, alebo ich jednoducho odignorovat).
krija napísal:takže pekne poporiadku:
Opakujem, cit. "nikde som nepisal, ze malichernost je terorizmus" ≠ ty niekde naznacujes, ze terorizmus je malichernost (t.j. JA som nic take nepisal, preto bol citat vyssie mimo misu). Ak mas problem pochopit takuto vetu, comu sa tu ja vobec cudujem...

Napriek tomu, mohol by si sa mi este raz pokusit odpovedat na otazku, ci si vies cisto teoreticky predstavit, ze by podla vzoru Izraelu v tejto EU krajine, spanielska statna moc vtrhla do Baskitska a beztrestne zacala vrazdit tamojsie civilne obyvatelstvo, bombardovat skoly, nemocnice, kostoly etc. ANO/NIE? BTW. znova opakujem, ze ETA ma na svojom ucte takmer 900 mrtvych!

... toto je priklad s jasne obsiahnutou paralelou ohladom blizkovychodneho konfliktu, t.j. nevypisuj mi tu uz jaloviny ala "to ako to riešia španieli, lepšie povedané neriešia je ich politika, a čo tým sledujú to nevieš, tak to tu nerieš." Toto ma byt vecna odpoved?

Inak, ze neviem co sleduju a tak to nemam riesit ma pobavilo- “riesit“ si tu zrejme opraveni len ty, Doc. JUDr. MUDr. Krija CSc.

BTW: K otazke Cecenska som sa ti vyssie vyjadril, a to napriek tomu, ze tvoje slova boli OT (bez poukazania akejkolvek obdoby ohladom predmetu temy). Ak chces teda riesit problematiku Cecenska, nerob tak na ukor tejto temy- zaloz si relevatny topic...

PS. Pokial tu neprestanes riesit nezmysli a nezacnes sa vyjadrovat k veci, z mojej strany je to v ramci tohto dialogu vsetko...

Toto nema uroven.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

Samozrejme ze nema :)

Omielanie blbosti, rozoberanie nepodstatnych veci, atd.. to su zname techniky, ked je potreba odputat pozornost od podstaty, od priamej odpovede, atd.. takze nic prekvapujuce :)

to ze je p4ra na strane zidov je ocividne.. ano, "diplomaticky" sa vyjadri ze chyba je na obidvoch stranach alebo nieco podobne.. ale je jasne ze zidovska spolocnost je mu ovela blizsia.. na druhej strane pokial ide o konflikt na Balkane bude samozrejme ucelovo na strane moslimov.. co ine cakat od Chorvata vo vztahu k Srbom.. :roll:

Nerad pouzivam "hiphopove": ) vyrazy ale v podstate si celu diskusiu "sere do huby" ... az vtipne :)
r3sp3ct napísal:ak by nenapadli Libanon (moslimský štát)
Religions:

Muslim 59.7%, Christian 39%, other 1.3%
zdroj: CIA Factbook

to len zo zaujimavosti.. pre teba :)
p4ra napísal:Ad. WW2 a vyvrazdovanie Zidov v porovnani s ruskymi gulagmi. Osobne si myslim, ze taky genocid a take zverstva sa nerobili, aj ked nepochybne Rusov umrelo viac. Preco je tomu tak, ze sa Zidia spominaju viac? To je zase len o tom, ze vedia o svojej historii a chcu ukazat celemu svetu, co sa uz nikdy nema stat. To, ze su Rusi blbi a nehovoria o tom, to je len ich problem.
Asi preto ze na genocide Rusov maju priamy podiel zidia.
r3sp3ct
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa r3sp3ct »

Aryan Angel kujem :)
Tomasito
VIP
VIP

Věděli jste, že...

Gabriele Zamparini

26.7.2006

Já, izraelský občan Tsilli Goldenberg,

obviňuji vás, premiére Izraele Ehude Olmerte, ministře obrany Amire Peretzi a hlavní veliteli izraelské armády Dane Halutzi ze spáchání bestiálního a barbarského masakru v Libanonu.

Obviňuji vás ze spáchání zločinu proti lidskosti za to, jak zacházíte s lidmi Palestiny. Obviňuji vás z obětování svých vojáků tam, kde bylo možno vyjednávat o jejich život. A obviňuji vás z toho, že jste mým jménem začali válku.

Tsilli Goldenberg, Masarik 11, Jerusalem 93106, Izrael

Věděli jste, že vlastní dcera současného premiéra Izraele připojila svůj hlas k anti-izraelským silám ve světě a zúčastnila se demonstrace před domem vrchního armádního šéfa Dana Halutze, kde ho nazvala vrahem?

Proč ne?

Věděli jste, že 45% všech zabitých v Libanonu jsou děti, a z půl milionů těch, co stačili utéct, je 200 tisíc dětí?

Proč ne?

Věděli jste, že Izrael vybombardoval největší síť soukromých rozhlasových stanic Lebanese Broadcasting Corporation?

Proč ne?

Věděli jste, že Liban Lait v Bekaae, velká továrna na produkci mléka a mléčných výrobků byla kompletně vypálená a zničená po přímém útoku izraelských leteckých sil? A věděli jste, že byl rovněž úplně zničen velký sklad potravin TransMed v Choueifate v jižním předměstí Bejrútu?

Proč ne?

Věděli jste, že v pondělí obvinil libanonský prezident izraelskou armádu z používání fosforových bomb v jejich třináct dnů trvající ofenzívě a požadoval po OSN okamžité vyhlášení příměří?

Proč ne?

Věděli jste, že Izrael odvezl z Maroun al-Ras třináct mrtvých libanonských bojovníků a pochoval je v Izraeli, aby je mohl použít pro příští vyjednávání o propuštění izraelských vězňů?

Proč ne?

Věděli jste, že izraelská armáda vyhlásila, že za každou raketu odpálenou na izraelský přístav Haifa zničí deset budov obývaných Šíity v jižní částí Bejrútu?

Proč ne?

Věděli jste, že sto nových bomb GBU 28 dodaných Izraeli čerstvě z USA pro cíle v Libanonu obsahují ochuzený uran a jejich použití vyvolá zvýšenou radioaktivitu a chemickou kontaminaci, což se následně projeví na zdraví a životním prostředí v celé oblasti Středního východu?

Proč ne?

Věděli jste, že všechny zprávy o tom, co se děje, procházejí rukama izraelské vojenské cenzury, která má podle svých vlastních slov mimořádnou moc? Může umlčet vysílání, blokovat informace a dokonce zavřít žurnalisty?

Proč ne?

Věděli jste, že podle libanonské policie ti dva zajati vojáci byli chyceni na území Libanonu?

Proč ne?

Víte, jak vlastně vznikla celá pověst o zajetí izraelských vojáků v Izraeli?

Proč ne?

Od chvilky, kdy začala nová kapitola tohoto starého šílenství, sleduje mnoho lidí na internetu tuhle ostudnou agresi. Jsme mírumilovná armáda občanů světa, neděláme to pro zisk a reagujeme ze solidarity, ze soucitu a z vnitřní touze po spravedlnosti. Nikoliv ze zloby.

Ale i mezi protiválečnou elitou a tak zvanými levičáky je mnoho těch, kteří nám nenaslouchají. Nemluvě už o mnoha důležitých novinářích pracujících pro pro-izraelská média, kteří se stále domnívají, že internet je „nová věc“ a že je nespolehlivá.

Před více jak před 60 lety napsal George Orwell:

Svoboda tisku, předmluva pro Farmu zvířat

„Ale alespoň si přestaňme nalhávat o tom, co to znamená bránit svobodu před fašismem. Jestli vůbec svoboda něco znamená, pak to znamená právo říct lidem to, co nechtějí slyšet. Normální lidi to stále nejasně chápou a jednají... jsou to liberálové, kteří se bojí svobody a intelektuálové, kteří špiní intelekt...“

Tahle předmluva byla v roce 1945, kdy šla kniha poprvé do tisku, cenzurována a byla poprvé uveřejněna až 15. září 1972 v The Times Literary Supplement. Dvacet sedm let poté, co byla Zvířecí farma poprvé vydána knižně.

Zdroj: http://www.axisoflogic.com/artman/publi ... 2592.shtml
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Tomasito napísal:Ad. 1982: zelovoc v suvislosti s r. 1982 pisal o vzniku Hizballahu (chytas sa tu malichernosti, bud rovnako malicherny k sebe).
to ty píšeš, že ja riešim malichernosti. ja som ti naznačil, že neriešim. o tvojich malichernostiach zatiaľ nepadlo ani slovo, ale padne.to bola reakcia s tvojej strany na toto:
krija napísal: tento boj nezačal ani v tom roku 1982. tento boj tu je od nepamäti, len vtedy ešte ľudia, ktorí nesúhlasili s názorom silnejšieho, väčšieho, dobyvačného..., a vzali do rúk zbraň proti utláčateľom, agresorom... nemali prívlastok TERORISTA.
neskôr upresnené
krija napísal:ad. terorizmus: toto stále nechápeš?! sú ľudia na tejto planéte, ktorí neriešia hádkami, štrajkami, pochodmi etc, ale rovno berú do rúk zbraň. a akonáhle maš v ruke zbraň máš rank TERORISTA. kua už chápeš?
a podporené to bolo odkazom: http://sk.wikipedia.org/wiki/Terorizmus , kde sa o.i. píše toto:

Kód: Vybrať všetko

Vymedzenie pojmu terorizmus

Terrere – latinsky vydesiť, postrašiť. Toto slovo sa do moderných slovníkov dostalo prostredníctvom francúzskeho jazyka až v 14. storočí, jeho prvé použitie v anglickom jazyku je z roku 1528. Jasný politický význam dostal pojem teror za francúzskej buržoáznej revolúcie, kedy sa v roku 1793 francúzska revolučná vláda...
takže kto tu nechápe jednoduché vety?
Tomasito napísal:(ETA/IRA): Uvadzal som tu priklad: “v Baskitsku operuje teroristicka organizacia ETA, ktora bojuje za nezavislost od Spanielska. Za svoju existenciu ma na svedomi takmer 900 ludi! Predstav si, ze by statna moc vtrhla do Baskitska a zacala by vrazdit tamojsie civilne obyvatelstvo, bombardovat skoly, nemocnice, kostoly etc. (pritom ide o sucast Spanielska).“
takže nikto nemôže uvádzať príklady, na podporu svojich myšlienok a názorov, len ty! to znamená len jedno. to ty tlačíš userov, aby boli OT, keď nájdu protiargument. a čečensko, je podobná situácia, ale rieši sa inak. a chceš vedieť, či si to viem predstaviť. bol som v ESP a z chovania obyčajných ľudí, si myslím, to čo ty vykresluješ sa nikdy nestane. mimochodom: ETA: -bola odpoveďou na tvrdé potláčanie Baskov Francovým fašistickým režimom. a franco tam už nie je, a španieli asi dúfajú, že situácia sa s ešte vedším odstupom času ukľudní. opakujem, ešte raz a naposledy, nerieši to každý ako ESP.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

no a čo toto:

Izrael se tak najednou ocitl ve válečné situaci, kterou ani v nejmenším nezavinil. K jejímu řešení však nepostačí jen jeho vojenská síla; bude potřebovat mezinárodní společenství, které by vyvinulo tlak na libanonskou vládu, aby splnila rezoluci Rady bezpečnosti OSN číslo 1559. Podle ní měl Bejrút rozpustit všechny ozbrojené milice, tedy zejména Hizballáh, ale nikdy se o to ani nepokusil. Je jisté, že řešení konfliktu nebude jednoduché ani krátké a že válka s teroristy na severu i na jihu, která byla Izraeli bezdůvodně vnucena, si vyžádá ještě velké množství zbytečných obětí na všech stranách.
celý článok: http://www.rozhlas.cz/cro6/komentare/_zprava/260670
alebo toto:

Některé arabské země, jako Egypt, Saúdská Arábie, Jordánsko, Spojené arabské emiráty a další, Hizballáh rozsáhle kritizovaly. Saúdský představitel zmínil „špatně uvážené dobrodružství Hizballáhu“ a další země souhlasí – nicméně nikoliv veřejně.
Tomasito
VIP
VIP

krija napísal:takže nikto nemôže uvádzať príklady, na podporu svojich myšlienok a názorov, len ty! to znamená len jedno. to ty tlačíš userov, aby boli OT, keď nájdu protiargument. a čečensko, je podobná situácia, ale rieši sa inak. a chceš vedieť, či si to viem predstaviť. bol som v ESP a z chovania obyčajných ľudí, si myslím, to čo ty vykresluješ sa nikdy nestane. mimochodom: ETA: -bola odpoveďou na tvrdé potláčanie Baskov Francovým fašistickým režimom. a franco tam už nie je, a španieli asi dúfajú, že situácia sa s ešte vedším odstupom času ukľudní. opakujem, ešte raz a naposledy, nerieši to každý ako ESP.
Ktokolvek moze uvadzat akekolvek priklady, pokial je schopny popisat paralelu s ohladom na predmet temy... ty si pisal total OT. Ale k samotnej podstate... Ak som teda spravne pochopil, nevies si predstavit, ze by po vzore Izraelu spanielska statna moc vtrhla do Baskitska a beztrestne zacala vrazdit tamojsie civilne obyvatelstvo, bombardovat skoly, nemocnice, kostoly etc. (akoze tak pocas celej existencie tejto teroristickej organizacie neurobila!). Pochopil som spravne? Totiz, o nic ine, ako prostrednictvom uvedenej paralely poukazat na rozne riesenie dvoch podobnych konfliktov s ohladom na terorizmus mi neslo. BTW. nemusis mi vysvetlovat o com je ETA.

Inak, ci uz ETA alebo Hizballah, obe organizacie, o.i., su teroristicke a treba ich odsudit, rovnako vsak teroristicky stat Izrael, ktory beztrestne pacha teror ako oficialna statna moc. Na tomto sme sa ako viem zhodli, preto neviem co este chces riesit.

Pokial ide o clanok na ktory sa odvolavas, pozri si jeho datum (13.07. 2006). Odvolavat sa po vsetkom co tu bolo pouvadzane, ze Izrael bol do tohto konfliktu "vtiahnuty" unosom desiatnika Gilada Salita, resp. dvoch vojakov, ktori boli udajne chyteni na uzemi Libanonu je smiesne, tak ako je smiesne vracat sa na zaciatok tejto temy a celu toto diskusiu zacinat uplne odznova.

A ked uz sa tak odvolavas na plnenie zavazkov, konkretne rezolucie BR OSN c. 1559, ktoru Libanon ciastocne nesplnil- Izrael nesplnil ani jedinu z vyse 65 (!!!) rezolucii OSN od roku 1972 (napr. rezolucie c. 194, c. 242, c. 338 a c. 425, atd., atd.). Pocul si, ze by sa "niekto" niekedy Izraelu vyhrazal sankciami alebo vojenskymi zasahmi?
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Tomasito napísal:Ktokolvek moze uvadzat akekolvek priklady, pokial je schopny popisat paralelu s ohladom na predmet temy... ty si pisal total OT. Ale k samotnej podstate... Ak som teda spravne pochopil, nevies si predstavit, ze by po vzore Izraelu spanielska statna moc vtrhla do Baskitska a beztrestne zacala vrazdit tamojsie civilne obyvatelstvo, bombardovat skoly, nemocnice, kostoly etc. (akoze tak pocas celej existencie tejto teroristickej organizacie neurobila!). Pochopil som spravne? Totiz, o nic ine, ako prostrednictvom uvedenej paralely poukazat na rozne riesenie dvoch podobnych konfliktov s ohladom na terorizmus mi neslo. BTW. nemusis mi vysvetlovat o com je ETA.
tým som narážal na to, že sa to už pravdepodobne v budúcnosti nestane. ako si spomenul tak baskitsko je časťou ESP, tak isto ako čečensko časťou ruskej federácie. Izrael prekročil, ale hranice iného zvrchovaného štátu.takže z tohoto hľadiska si OT tak isto ako ja, s tým rozdielom, ako som už písal skôr, provokuješ ktomu ty.
Tomasito napísal:BTW. ci uz ETA alebo Hizballah, obe organizacie su teroristicke a treba ich odsudit, rovnako vsak teroristicky stat Izrael, ktory beztrestne pacha teror ako oficialna statna moc. Na tomto sme sa vsak ako viem zhodli, preto neviem co chces dalej riesit.
a ty? tak môžeš rovno LOCK, ale to nechám na teba, si predsa MOD. :wink:
Tomasito napísal:Pokial ide o clanok na ktory sa odvolavas, pozri si jeho datum (13.07. 2006). Odvolavat sa po vsetkom co tu bolo pouvadzane, ze Izrael bol do tohto konfliktu "vtiahnuty" unosom desiatnika Gilada Salita, resp. dvoch vojakov, ktori boli udajne chyteni na uzemi Libanonu je smiesne, tak ako je smiesne vracat sa na zaciatok tejto temy a celu toto diskusiu zacinat uplne odznova.
ten dátum som si všimol, ale v tomto prípade nejde o čas. lebo fakty sa nemenia. bude sa meniť len štatistika, koľko nevinných ešte zomrie. a okrem iného v tom článku z 13.07. 2006 je písané aj toto:

Po zajetí desátníka Gilada Šalita hnutím Hamas 25. června se dalších dvou izraelských vojáků ve středu zmocnil libanonský šíitský Hizballáh poté, co vyprovokoval přestřelku a tři izraelské vojáky zabil. Premiér Ehud Olmert akci označil za válečný čin sousedního státu na svrchovaném území Izraele a armáda zahájila v Libanonu odvetnou akci...
a teraz hľadaj pravdu!
Tomasito napísal:A ked uz sa tak odvolavas na plnenie zavazkov, konkretne rezolucie BR OSN c. 1559, ktoru Libanon cisatocne nesplnil- Izrael nesplnil ani jedinu z vyse 65 rezolucii OSN od roku 1972 (napr. rezolucie c. 194, c. 242, c. 338 a c. 425, atd., atd.). Pocul si, ze by sa "niekto" niekedy Izraelu vyhrazal sankciami alebo vojenskymi zasahmi? Jedni porusovat mozu, druhi nie? Nezabudni odpovedat.
nezabudnem, tak isto ako sme sa zhodli na používaní zakázaných zbraní na oboch stranách, tak s tebou súhlasím aj v tomto. žeby si začal používať rovnaký meter pre obe strany?

2 aryan angel: škoda plýtvať slovami.
Napísať odpoveď