Browser nedokaze nacitavat dva ramce odrazu

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
Mek
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Browser nedokaze nacitavat dva ramce odrazu

Príspevok od používateľa Mek »

Potrebujem nejakym sposobom prinutit prehliadac, aby nacitaval do oboch ramcov odrazu. Pracujem na DC klientovi zalozenom na PHP a ako je zname, mainchat bezi stale a tento frame sa stale nacitava, to znamena, ze nemozem nic robit v dalsom ramci (odoslat do chatu spravu). V tomto druhom ramci napisem spravu, stlacim submit tlacitko a len cakam a cakam... lebo browser je taky tupy, ze musi pockat, kym sa nacita stranka v hlavnom ramci (chat samotny), co vlastne nebude nikdy.
Mozno na taketo nieco existuje argument PHP funkcie header()... co vy na to, vie niekto? som uz zufaly, lebo inak sa to urobit neda... :x
caesar1987
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa caesar1987 »

skusal si spravit ten ramec cez iframe???
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

nacitava sa stale? to je nejaka hlupost nie? :) ved nastav, aby sa refreshoval kazdych 5 sekund a musi to ist.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

mastermind napísal:nacitava sa stale? to je nejaka hlupost nie? :) ved nastav, aby sa refreshoval kazdych 5 sekund a musi to ist.
praveze on sa musi nacitavat stale, aby sa udrzalo spojenie so serverom (hubom) a preto, ze tam prichadzaju spravy z chatu a prikazy DC protokolu...
musi sa nacitavat stale, aby to vyzeralo tak ako ma (ze hlasky na chat pribudaju, a nie sa prepisuju) :roll:
mastermind
VIP
VIP

neviem akym stylom to mas napisane, najlepsie by asi bolo vidiet kod.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

uz mi jeden clovek s tym pomahal, vraj mam neprehladny kod (ja viem) :D
a v suvislosti s tymto (snad buducim) DC klientom potrebujem aj, aby sa javaskript vyhodnotil nie az po nacitani stranky, ale vtedy, ked ho uvediem v zdrojaku (zial, flush() nepomaha). Predpokladam, ze toto sa ani obist neda :cry:
Prílohy
www.rar
(3.8 KiB) 162 stiahnutí
mastermind
VIP
VIP

php a javascript su v provom rade odlisne v tom ze php je server side a js je client side script. to znamena ze javascript nevykonava server ale tvoj prehliadac. teda nemozes od phpcka cakat ze bude robit pracu ktoru ma urobit browser.
aj ked pravdu povediac by ma zaujimalo co chces robit cez js. neda sa to urobit v phpcku?
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

mastermind napísal:php a javascript su v provom rade odlisne v tom ze php je server side a js je client side script. to znamena ze javascript nevykonava server ale tvoj prehliadac. teda nemozes od phpcka cakat ze bude robit pracu ktoru ma urobit browser.
aj ked pravdu povediac by ma zaujimalo co chces robit cez js. neda sa to urobit v phpcku?
vidis poslal som ti zdrojak a zabudol som napisat, co je vlastne v tom javaskripte. Takze, v hlavnom ramci sa mi nacitava chat cez sietovy socket, no a tam prebieha aj cele pripajanie. Do toho sietoveho socketu pride z hubu userlist a ja ten userlist potrebujem preniest do ramca napravo (userlist.php), aby som ich mohol vypisat. Funguje to len vtedy, ak tesne po naciatni userlistu zavriem spojenie, tzn. nacitavanie chatu sa sknoci, javascript sa vyhodnoti, a data userlistu sa presunu tam, kde maju byt. A ja potrebujem, aby sa ten userlist objavil v pravom ramci este pocas nacitania stranky v hlavnom ramci (chat)... snad som to napisal zrozumitelne :roll:
Napísať odpoveď