hmm tak ty si iny kapo ked vlastnis 30% Enelum3thod-man napísal:LOL..ty asi nevies citat...mam 30% podiel v spolocnosti...
Vlada Roberta Fica
vies odkial? platis dane? platia tvoji rodicia dane? no tak tymto financujeme statZenniX napísal:ked stat preda cely majetok aj ten ktory mu produkuje peniaze ale splatime dlh tak to bude OK ? hmm a naco nam budu zaplatene dlhy ked si budeme musiet neskor zase pozicat pretoze nebudeme mat odkial brat peniaze kedze vsetko sme predali ?
takze ked podnik vytvori vysoky zisk tak po zdaneni pridadnu dane statu, z tohto zije stat, z tohto moze financovat verejny rozpocet
a teraz mi povedz co je efektivnejsie
manazovat velky podnik, starat sa o neho, politicky dosadzovat ludi do vedenia, alebo ho cely predat, pripadne nechat si tam urcity podiel, a potom brat dividendy a dane do statnej pokladnice, myslim ze tento druhy sposob je ovela jednoduchsi a aj efektivnejsi
-
m3thod-man
Star
- Kontaktovať používateľa:
ja som sa preklepol ale ty nevies citatXantyp napísal:hmm tak ty si iny kapo ked vlastnis 30% Enelu
inak tento clanok ma zaujal
Fico ustupuje od plnenia sľubov
preco by som nemal vediet ja som nikdy nepovedal ze je minoritnim vlastnikom ja som len vravel ze ho vlastni takzem3thod-man napísal:ja som sa preklepol ale ty nevies citat
inak tento clanok ma zaujal
Fico ustupuje od plnenia sľubov
-
m3thod-man
Star
..mno nie som si isty.. (nechce sa mi to hladat).. ale co ja viem, vo vsetkych (alebo vo vacsine) slovenskych statnych (strategickych) podnikoch sa predal 51% podiel, zvysok zostava v rukach statu.. 
Inak ak je pravda o programovom vyhlaseni vlady, co bolo dnes pisane v SME.. tak..
..fico nim posle vsetkych svojich volicov do........ (okrem tych, ktorym ponukol nejaku funkciu)
Inak ak je pravda o programovom vyhlaseni vlady, co bolo dnes pisane v SME.. tak..
**CENSORED**r3sp3ct napísal:Toxikoman **CENSORED**
hmm ja nesúhlasim, s tým, aby sa predávali podniky, ale súhlasím z tým, aby mal SVK štát nadpolovičnú väčšinu (51 % +), lebo napr u nás v meste kúpil štátny podnik Talianský investor, ostal tu 2 roky, vyhodil 1000 ľudí a komplex rozpredal (budovy a haly) a niektoré časti budov rozobral (železo) a dal na skládku...
K teme : no predali sme uz viacej strategickych podnikov...podla mna dost dvolezitych subjektov..ako napriklad slovnaft, slovensku sporitelnu..., a neviem co este v buducnosti predame kazdopadne ako sa vyjadril Fico,, budeme sa snazit ziskat tieto podniky o5 na nasu stranu,
aby sa v buducnosti zlepsila nasa ekonomika
// Upravil Tomasito
-
r3sp3ct
Light Professional
Toxikoman ehm tu sa potvrdilo, aké si decko, ja som sa o tvojej rodine ani slovkom nezmienil.
K téme : To čo píšeš je blbosť, nebude kupovať podniky, ktoré už boli raz predané... Rakúsky investor by napr. Slovenskú sporiteľňu pod cenu nepredal, a tiež by ju nepredal za nákupnú cenu, to dá logiku... každý chce zarobiť... takže si napísal blbosť, pričom o téme vieš veľký kkt
K téme : To čo píšeš je blbosť, nebude kupovať podniky, ktoré už boli raz predané... Rakúsky investor by napr. Slovenskú sporiteľňu pod cenu nepredal, a tiež by ju nepredal za nákupnú cenu, to dá logiku... každý chce zarobiť... takže si napísal blbosť, pričom o téme vieš veľký kkt
ten druhy sposob je ovela jednoduchsi ,ale treba tie podniky predavat za dobru cenu a nie za halier,kolkokrat sa pisalo ze stat nieco predal omnoho lacnejsie ako to malo cenu ( uz si nepamatam presne o co islo) a tiez si myslim ze by bolo lepsie keby mame 51% podielsundevil napísal:vies odkial? platis dane? platia tvoji rodicia dane? no tak tymto financujeme stat
takze ked podnik vytvori vysoky zisk tak po zdaneni pridadnu dane statu, z tohto zije stat, z tohto moze financovat verejny rozpocet
a teraz mi povedz co je efektivnejsie
manazovat velky podnik, starat sa o neho, politicky dosadzovat ludi do vedenia, alebo ho cely predat, pripadne nechat si tam urcity podiel, a potom brat dividendy a dane do statnej pokladnice, myslim ze tento druhy sposob je ovela jednoduchsi a aj efektivnejsi
privatizacia
Ja osobne nevidim ziaden problem v privatizacii, myslim si, ze stat by si nemal nechat ziaden podiel v "strategickych" podnikoch. Staci si pripomenut efektivitu takychto "strategickych" podnikov a kde tie zisky (ak nejake su) potom koncia.
Ak Fico vyhlasuje boj proti monopolom, tak by si mal uvedomit:
monopol = vyrobca, ktory ma vyhradne (garantovane, privilegovane) pravo poskytovat konkretny produkt - co o statnych podnikoch de facto plati
V boji proti monopolom moze stat urobit jedno jedine - zabezpecit volny vstup (a teda aj vystup z) do daneho sektoru, resp. odvetvia.
Zastavenie privatizacie len sposobi, ze sa nam tu zacnu usadzovat politicki podnikatelia, ktory sa miesto pocivej prace zameraju na lobing. Nepoznam zivnejsiu podu pre klientelizmus a korupciu.
Ak Fico vyhlasuje boj proti monopolom, tak by si mal uvedomit:
monopol = vyrobca, ktory ma vyhradne (garantovane, privilegovane) pravo poskytovat konkretny produkt - co o statnych podnikoch de facto plati
V boji proti monopolom moze stat urobit jedno jedine - zabezpecit volny vstup (a teda aj vystup z) do daneho sektoru, resp. odvetvia.
Zastavenie privatizacie len sposobi, ze sa nam tu zacnu usadzovat politicki podnikatelia, ktory sa miesto pocivej prace zameraju na lobing. Nepoznam zivnejsiu podu pre klientelizmus a korupciu.
nazor
tak moj nazor na tuto vec , je asi taky ze po volbach byva vzdy zoslabena koruna a caka sa na programove vyhlasenie a potom sa zacinaju veci davat do poriadku , aj ked bola vlada Dzurindu taktiez to bolo takto . ja to neberem az tak tragicky ludia si volia a volia a nikdy niesu spokojni , robert fico ma velke recichce vsetko zmenit ale ako sam vidi ze to nejde ze musi pokracovat v kolajniciach ktore boli vybudovane za predoslej vlady , ako paci sa mi ze sa tu uz vravia veci na rovinu a nekotkodaka sa ze bude lepsie , co sa tyka SNS tak neviem niekedy by mal jan slota sa krotit ale v jednom ma pravdu a za to si aj stojim ze ked som na dovolenke v lucenci v dunajskej strede tak sa stratila slovencina , stratil sa narodny jazyk a vznkli madarske obchody skoly , ulice mesta obce vsetko madarós ..... ludia vravia ze by nemala tato polit, strana patrit do valdy ale ja si myslim mala ked mohli tu byt madari 4 roky kua ,, a rozhodovat o sloven peniazoch a ludia sa stazovali a ked tu niekto povie pravdu tak sa tu kadzi uraza ze urazame madarov ale sme predsa slovaci ... !!!!
-
m3thod-man
Star
Re: nazor
to neni pravda..add par mojich prispevkov dozadu...jojcek napísal:.. je asi taky ze po volbach byva vzdy zoslabena koruna a caka sa na programove vyhlasenie a potom sa zacinaju veci davat do poriadku , aj ked bola vlada Dzurindu taktiez to bolo takto...
-
vendo
Guru
Re: nazor
velmi pekne dnes som pocul ze nejaky velky madaros chce oficialne stanovisko od fica k vyjadreniam slotu o madarizacii slovenska o tom ze na juhu musite vediet po madarsky aby ste dostali robotu a tak dalej KUR*A kde smeeeeee??? 18storocie?????? ved my iba utekame pred madarmi dovolujeme im viac a viac sa tu roztahovat aj vdaka SMK ale ked sa zastaneme nasho Slovenska nasich ludi Slovakov tak uz nas chcu doje*at? madari sa stazovat mozu stale ze sa obavaju a pod sracky ale Slovaci ked povedia ze chcu slovenske obchody a pod tak uz utlacame mensiny?? kde sme??jojcek napísal: co sa tyka SNS tak neviem niekedy by mal jan slota sa krotit ale v jednom ma pravdu a za to si aj stojim ze ked som na dovolenke v lucenci v dunajskej strede tak sa stratila slovencina , stratil sa narodny jazyk a vznkli madarske obchody skoly , ulice mesta obce vsetko madarós ..... ludia vravia ze by nemala tato polit, strana patrit do valdy ale ja si myslim mala ked mohli tu byt madari 4 roky kua ,, a rozhodovat o sloven peniazoch a ludia sa stazovali a ked tu niekto povie pravdu tak sa tu kadzi uraza ze urazame madarov ale sme predsa slovaci ... !!!!
btw k teme ako povedal vyssie fico zistil ze to neni az take lahke ze iba kecal ale fakt je dobre ze stale iba nerozprava ako to tu bude ako miki bicyklista ale hovori ako to tu je.....(na hovno)
Joe-Joe napísal:Ako tak sledujem kroky najhorsej vlady SR tak je mi na grcanie. Co vsetko ten komunisticky poskrabok nasluboval ludom a nic z toho nesplni. Moze sa hambit.
To uz nehovorim o vyrokoch ozrateho Slotu. Este ze nie je priamo vo vlade.
Cim menej volebnych slubov Ficko splni, tym lepsie pre Slovensko
Kód: Vybrať všetko
Maastrichtské kritériá
Pred vstupom do eurozóny musí Slovensko, ako každý iný štát EÚ mimo eurozóny, splniť štyri konvergenčné kritériá – tzv. maastrichtské kritériá.
· Verejné financie:
Deficit verejných financií za posledný rok pred hodnotením, posudzovaný metodikou ESA 95, nesmie presiahnuť 3 % HDP. Okrem toho celkový verejný dlh nesmie presiahnuť 60 % HDP.
· Inflačné kritérium:
Priemerná inflácia za posledných 12 mesiacov, meraná podľa harmonizovaného indexu spotrebiteľských cien (HICP), nesmie presiahnuť priemer troch krajín EÚ s najlepšími výsledkami v oblasti cenovej stability o viac ako 1,5 percentuálneho bodu.
· Stabilita dlhodobých úrokových sadzieb:
Priemer trhových úrokových sadzieb dlhodobých vládnych alebo obdobných dlhopisov nesmie presiahnuť priemer troch krajín EÚ s najlepšími výsledkami vo oblasti cenovej stability o viac ako dva percentuálne body.
· Stabilita výmenného kurzu:
Dva roky pred hodnotením musí byť slovenská koruna zapojená do mechanizmu výmenných kurzov (ERM II). Počas tohto obdobia nesmie Slovensko korunu jednostranne devalvovať, koruna nesmie vybočiť z dohodnutého fluktuačného pásma, koruna sa musí pohybovať blízko centrálnej parity a pri vývoji kurzu sa nesmú vyskytnúť vážne napätia.je ako fakt naivne si mysliet, ze tato vlada zavedie na slovensku eurokilla_bee napísal:Aby toto Ficko splnil, bude musiet pokracovat v "pravicovom" style vedenia ekonomiky, ci chce, alebo nie. V ramci ERM II sa uz nesleduju len konkretne hodnoty kurzu a ci splna uvedene podmienky, ale coraz viac sa sa kladie doraz na celkovy subjektivny pohlad na danu menu, t.z. ked nasa NBSka v priebehu 2 tyzdnov intervenovala 3x, minula na to 3mld devizovych zasob....sice sa podarilo udrzat kurz v norme, ale ....... nevyznieva to moc, teda vobec, doveryhodne. A taketo lapsusy oddaluju nase prijatie eura.
som len zvedavy, kedy nastane ten okamih, ked uz zacnu vysvetlovat, ze zaviest euro v 2009 je vlastne nevyhodne