Kryptovanie md5()
-
mastermind
VIP
-
Kosh
King
- Kontaktovať používateľa:
mastermind, prosím ťa, ak nepoznáš význam slova dekódovať, tak sa nemiešaj do diskusie s tvojimi nemiestnymi poznámkami
ako som hore napísal, ja som to dekódoval s programom cain, kde som vložil md5 hash, a ono mi to vyhodilo moje heslo - čiže som to dekódoval - ujasni si pojmy, a potom diskutuj
dekódovať znamená zobrať niečo, čo je zakódované (akože MD5 hash) a dostať odtiaľ pôvodný reťazec - toto je dekódovanie.heslo si nedekodoval ale uhadol si to
ako som hore napísal, ja som to dekódoval s programom cain, kde som vložil md5 hash, a ono mi to vyhodilo moje heslo - čiže som to dekódoval - ujasni si pojmy, a potom diskutuj
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
nemas pravdu. Dekodovaniu (Decode) je proces opacny ku kodovaniu (Encode). V pripade jednosmernej funkcie ako je napr MD5 ale proces opacny neexistuje, takze sa nemoze jednat o dekodovanie. A ak sa chces hadat, tak ta dopredu upozornujem, ze mam na vysokej skoly absolvovany predmet "Kodovanie a kryptografia"artabanes napísal:mastermind, prosím ťa, ak nepoznáš význam slova dekódovať, tak sa nemiešaj do diskusie s tvojimi nemiestnymi poznámkami dekódovať znamená zobrať niečo, čo je zakódované (akože MD5 hash) a dostať odtiaľ pôvodný reťazec - toto je dekódovanie.
To co si spravil ty je ziskanie plaintextu (povodneho retazca) zo zakodovaneho retazca pomocou hrubej sily.
-
mastermind
VIP
Mýlite si pojmy ako je kód a šifra. Kód je algoritmus, ktrorý znaku zdrojovej abecedy priradí znak kódovanej abecedy. Tento algoritmus je samozrejme verejný(napr. ASCII). Ale v prípade, že daná kódová kniha bude utajovaná, vtedy sa to bude až jednať o šifru. Tu si to t0m4s3 troška splietol.
Pre upresnenie...
Pre upresnenie...
s použitím tvrdej sili ti je jedno ci tam máš 10x md5 vnorené alebo sha1(sha1(md5())) , ked ti to pri prihlasovani cryptuje rovnako a porovnáva s 32(md5)/40(sha1) znakovým reťazcom.. ale radšej som začal používať sha1() neviem ani prečo.. nuž, ale neviem či má velký význam kodovať dvojitým sha.. stačí mi raz.. sic je to možno o trochen bezpečnejšie..možno
ako som uz pisal na md5 uz existuje algoritmus na hladanie kolizii radovo v minutach a to je radovo kratsie ako brutal force utok ... neviem ci nieco take existuje pre sha1Nosferatu napísal:s použitím tvrdej sili ti je jedno ci tam máš 10x md5 vnorené alebo sha1(sha1(md5())) , ked ti to pri prihlasovani cryptuje rovnako a porovnáva s 32(md5)/40(sha1) znakovým reťazcom.. ale radšej som začal používať sha1() neviem ani prečo.. nuž, ale neviem či má velký význam kodovať dvojitým sha.. stačí mi raz.. sic je to možno o trochen bezpečnejšie..možno
co si splietol???cievka napísal:Mýlite si pojmy ako je kód a šifra. Kód je algoritmus, ktrorý znaku zdrojovej abecedy priradí znak kódovanej abecedy. Tento algoritmus je samozrejme verejný(napr. ASCII). Ale v prípade, že daná kódová kniha bude utajovaná, vtedy sa to bude až jednať o šifru. Tu si to t0m4s3 troška splietol.
Pre upresnenie...
ty tu hovoris o primitivnych sifrach zalozenych na pevnom pridadeni plain text->cypher text ... kde je utajenie algoritmu zivotne dolezite
my sa bavime o sifrovani na zaklade klucov kde algoritmus je verejne znamy ...
-
mastermind
VIP
on sa snazil iba poukazat na iny vyznam slov kodovanie a sifrovanie. No myslim ze vsetci vieme, ze sa tu bavime o sifrovani, preto si myslim ze si mozme dovolit taku chybu.gwixt napísal:co si splietol???
ty tu hovoris o primitivnych sifrach zalozenych na pevnom pridadeni plain text->cypher text ... kde je utajenie algoritmu zivotne dolezite
my sa bavime o sifrovani na zaklade klucov kde algoritmus je verejne znamy ...