Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
Lord_3D
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Lord_3D »

Aryan Angel napísal:Dead_Warrior co keby si im isiel "helfovat" do tych zasratych osad ked im podla teba treba stale pomahat.. a nevztahuj to na celu spolocnost.. ked im chces pomoct tak im pomahaj ty a sam..
jj, podľa mňa si romovia>cigani nezaslužia pomoc. Lebo už XXX ľudi sa im snažilo pomocť a oni na to je**li... Tak nech teraz idú do p*či a nech nenariekaju že sa maju zle. Možu si za to sami....
GothaR napísal:Aj bieli robia to iste, ale nikto ich nelutuje, proste sa daju do kategorie homelessakov a zlocincov, ale ciganov za to lutuju a radsej im postavia dom a daju nazrat len aby boli lepsi a nekradli. Lenze im to je jedno, rozkradnu si vlastny!!! pribytok a potom sa este stazuju ze ako musia zit. Ucty neplatia, ale mesta ich uz vacsinou nemaju kam vystahovat, takze ziju ako krysy, ale je to len ICH problem, podporu dostali, byvanie dostali, ale nic z toho nedokazali vyuzit v prospech lepsieho zivota.
presne tak, im sa neoplati pomôcť... :? všetko rozj*bu a rozkradnu a potom plaču ako keby im to rozj*bal niekto iný. Ale oni si za to môžu sami.....

a este jedna vec ku diskriminacii: neverim že keď pride, slušný, čistý, pekne oblečený cigán, zo vzdelanim, tak neverim že s nim nebudu jednať ako z bielym...
Dead_Warrior
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Dead_Warrior »

Lord_3D napísal: a este jedna vec ku diskriminacii: neverim že keď pride, slušný, čistý, pekne oblečený cigán, zo vzdelanim, tak neverim že s nim nebudu jednať ako z bielym...
hmmm myslis si ze im daju moznost povedat ze maju dake vzdelanie? Vacsina im zavrie dvere pred nosom :wink: Cest vynimkam
Lord_3D
Addict
Addict

Dead_Warrior napísal:hmmm myslis si ze im daju moznost povedat ze maju dake vzdelanie? Vacsina im zavrie dvere pred nosom :wink: Cest vynimkam
hmm pokiaľ su upravený, primerane oblečený tak neverim že im nedaju šancu.....

samozrejme môže byť hociako upravený ale keď tem vybľakne: heeej morreeeee....... tak je jasne že nemá šancu....
Dead_Warrior
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Lord_3D napísal:hmm pokiaľ su upravený, primerane oblečený tak neverim že im nedaju šancu.....

samozrejme môže byť hociako upravený ale keď tem vybľakne: heeej morreeeee....... tak je jasne že nemá šancu....
heh videl som raz v Lamparni na Markize cigan slusne obleceny v koseli....aj valsy mal upravene bolo to dake pekarstvo alebo potraviny sa mi zda... z telefonnej budky ktora bola asi 100m od daneho objektu volali ci este stale plati ta ponuka na pracu sa mi zda ze daky upratovac....zlozili telefon a isli do danej budovy a ten majitel ze uz je to miesto obsadene a pritom sa v tom case ekd telefonovali a prisli tam nikto sa tam neobjavil tj nemohlo byt to miesto obsadene....
Dalsi pripad: ked som bol az cez vikend u tety na dedine mala tam casopis Slovenka zaujal ma daky clanok v nej a tak citam apotom prehodim na dalsiu stranu a tam bol daky pribhe dakej ciganskej rodiny...tato rodina zila v dakej osade a cigan normalne pracoval v dakej fabrike po neviem akom roku ked boli nuteni prepustat stratil pracu...a teraz ziju z podpory a dake verejnoprospesne prace..maju asi 3-4deti a z toho jedno vazne chore....a pritom ten muz ma chut pracovta a je aj zrucny a dokaze si poradit s vaicerymi vecami....tato otazka je aj na zamyslenie... :idea:
Lord_3D
Addict
Addict

Dead_Warrior napísal:heh videl som raz v Lamparni na Markize cigan slusne obleceny v koseli....aj valsy mal upravene bolo to dake pekarstvo alebo potraviny sa mi zda... z telefonnej budky ktora bola asi 100m od daneho objektu volali ci este stale plati ta ponuka na pracu sa mi zda ze daky upratovac....zlozili telefon a isli do danej budovy a ten majitel ze uz je to miesto obsadene a pritom sa v tom case ekd telefonovali a prisli tam nikto sa tam neobjavil tj nemohlo byt to miesto obsadene....
Dalsi pripad: ked som bol az cez vikend u tety na dedine mala tam casopis Slovenka zaujal ma daky clanok v nej a tak citam apotom prehodim na dalsiu stranu a tam bol daky pribhe dakej ciganskej rodiny...tato rodina zila v dakej osade a cigan normalne pracoval v dakej fabrike po neviem akom roku ked boli nuteni prepustat stratil pracu...a teraz ziju z podpory a dake verejnoprospesne prace..maju asi 3-4deti a z toho jedno vazne chore....a pritom ten muz ma chut pracovta a je aj zrucny a dokaze si poradit s vaicerymi vecami....tato otazka je aj na zamyslenie... :idea:
áno to čo píšeš je pravda...čo keď to bola výnimka, vieš veĺa ciganov nie je ako on (slušnych) a vieš ako to je, ľudia ich hodia to jedneho vreca...ja viem je to smutné ale je to tak...
ja nemam nič proti slušnym cigánom, čo sa snažia pracovať, tym by som pomohol, ja nemam nič proti ich farbe pleti....ja mam vyhrady voči ich spravaniu... samozrejme česť vynimkam....

PS: som rad ze sa rozbehla solidna diskusia.... :)
Dead_Warrior
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Lord_3D napísal:áno to čo píšeš je pravda...čo keď to bola výnimka, vieš veĺa ciganov nie je ako on (slušnych) a vieš ako to je, ľudia ich hodia to jedneho vreca...ja viem je to smutné ale je to tak...
ja nemam nič proti slušnym cigánom, čo sa snažia pracovať, tym by som pomohol, ja nemam nič proti ich farbe pleti....ja mam vyhrady voči ich spravaniu... samozrejme česť vynimkam....

PS: som rad ze sa rozbehla solidna diskusia.... :)
hmm jak som kukal tak v tej Slovenek (viacej cisel po sebe bol daky takyto pribeh) tak hej ale to je potom chyba na strane bielych ze ich hadzu do jedneho vreca nie? Ja osoben nemam nic proti farebnejsim...a to spravanie to je tiez otazne...myslis si kze keby nevyrastali/nebyvali v takych pomercoh ako vyrastaju tak by mali ine spravanie? Samozrejem vynimka tym ktoryms a to aspon z casti podarilo zmenit...inak to co som ti pisal o tom ciganovy z tej dediny...tak on sam povedal ze to co dostavaju im vystaci z ruky do ust a ze velmi by chcel aby mohol svojej rodine dopriat viacej..pisal ze aj mal daku ponuku ale to by musel chodi na mesacne turnusy a ze o je v jeho neprospech etraz koli dietatu...ktore je napojene na pristroje a ma zdravotne problemy...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Dnes dalsia negativna skusenost s ciganmi...sedim si v buse, pomaly zaspavam a zrazu smrad ako svina, pozriem ze co sa deje, ci niekto nesie mrtvolu alebo co a kupodivu to bola ciganka s deckom co prave nastupili. Boli asi 4 metre odo mna ale smrad to bol nehorazny. Potom idem domov a u nas v dedine ich je pomerne vela...stretol som svorku deciek ktore viedla ich matka, bolo to vonku a aj tak som skoro odpadol od smradu...samozrejme robili nehorazny hluk, ale to uz k nim patri.
Slusneho cigana som nevidel prinajmensom 2 mesiace...

To s tym zamestnavanim je neprijemne, bohuzial niektori zamestnavatelia to takto praktizuju. Skor sa zamestnaju niekde na dedine, kde daneho uchadzaca majitel pozna ako slusneho cloveka a vie ze to nie len pretvarka a ze mu moze verit.

//dnes som videl tehotnu ciganku s cigaretou v ruke... niet co dodat
Dead_Warrior
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

GothaR napísal: To s tym zamestnavanim je neprijemne, bohuzial niektori zamestnavatelia to takto praktizuju. Skor sa zamestnaju niekde na dedine, kde daneho uchadzaca majitel pozna ako slusneho cloveka a vie ze to nie len pretvarka a ze mu moze verit.
To hej ale predsa neplatia v niakej tovarni niakym robotnikom viacej ako dadke na dedine za niake prospesne prace? :idea:
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

v dedine kde byvam nemame ziadnych,ale v susednej ich je takmer 90%,ale nasli sa medzi nimi taky,ktori normalne podnikaju :shock:
ti sprostejsi pre nich zbieraju hriby,tie potom zeny cistia,krajaju a susia v takej velkej hale a potom ten ich sef v noci jazdi s nakladiakom do Rakuska,kde tie susene hriby vyhodne predava....
nikdy by som nepovedla ze taketo daco napadne cloveka tmavsej farby pleti ked to tam ziadenho bieleho nikdy nenapadlo...
tak veru, su medzi nimi aj pracoviti a rozumni,ale o vacsine to bohuzial neplati... :roll:
Lord_3D
Addict
Addict

jackb napísal:v dedine kde byvam nemame ziadnych,ale v susednej ich je takmer 90%,ale nasli sa medzi nimi taky,ktori normalne podnikaju :shock:
ti sprostejsi pre nich zbieraju hriby,tie potom zeny cistia,krajaju a susia v takej velkej hale a potom ten ich sef v noci jazdi s nakladiakom do Rakuska,kde tie susene hriby vyhodne predava....
nikdy by som nepovedla ze taketo daco napadne cloveka tmavsej farby pleti ked to tam ziadenho bieleho nikdy nenapadlo...
tak veru, su medzi nimi aj pracoviti a rozumni,ale o vacsine to bohuzial neplati... :roll:
vieš ako sa hovori: Výnimka potvrdzuje pavidlo.

Ale aspoň že sa snažia, a nesedie doma.... :)
Dead_Warrior
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Lord_3D napísal:vieš ako sa hovori: Výnimka potvrdzuje pavidlo.

Ale aspoň že sa snažia, a nesedie doma.... :)
Inak ma tak napadlo ze v pripadoch ked cigan chce pracovat a biely mu neda pracu ze ci nie je v takychto pripadcoh chyba v bialych? :idea:
Lord_3D
Addict
Addict

Dead_Warrior napísal:Inak ma tak napadlo ze v pripadoch ked cigan chce pracovat a biely mu neda pracu ze ci nie je v takychto pripadcoh chyba v bialych? :idea:
je to chyba bielych
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

Jasne ze nie je. Biely moze dat pracu komu chce. Napriklad pride niekto skaredy jak svina (nemusi byt cigan:) a tiez mu neda pracu.. :lol:

Nech sa ten cigan ide zamestnat k dakemu ciganovi lol
r3sp3ct
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa r3sp3ct »

Lord_3D najpr by musel cigán dokázať, že nebol prijatý kôli farbe pleti, že "biely" je rasovo založený... lenže biely sa môže použiť to, že cigán nie je kvalifikovaný na tú pracú :wink: a neviem, prečo by mal priajť cigána, aj keby z 10 ľudí boli všetci cigáni až na jedného "bieleho" on si vyberá človeka, ktorému musí dôverovať a musí mu vyhovovať aj ľudsky... inak už si sa niekedy posadil v autobuse k cigánovi, alebo si s ním sadol k jednému stolu ? Ja radšej postojím a budem mať krče od hladu ako byť s nimi :wink: to bol len príklad na to aký tu sú "ľudia proti rasizmu"
r3sp3ct
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa r3sp3ct »

Žiadnu SS som ti nepísal, aspoň maj gule a napíš pravdu, píšeš od veci, si druhý LES, hoď mi Scr. tej PM, ak som ju písal, tak by som si sral do huby, ale keď nemáš Scr. tak si serieš ty :!:

K ktomu čo si napísal : Vzdelávať ich ? a kde ? Urobíme im Rómske Univerzity ako majú Maďari svoje ? Alebo im dáme štipendiá od štátu (z naších penazí... ťažko pracujúcich tvojích, mojích naších všetkých bielych rodičov ?) Alebo čo ? Vieš problém je v tom, ak by na nich tlačila sociálka (na rodičov) aby ich decká chodili pravidelne do školy a mali priemer známok do 3.0 tak by aj niečo vedeli, ale oni maju stáli príjem, jednu dobrú vec urobil Kaník s tou sociálkou, už to nie je o tom, že robia decká a verú prachy za každého fagana... šak aj kôli tomu boli nepokoje, keď musela armáda zasahovať, lebo prišli o sociálne dávky vo výška 15 000 + SK, a nemohli si kúpiť cigaretky, alkohol, kávičku, a pod... viac ako, dovolím si napísať 60 % rómov ide na nejaké učilište, nejakých 10 % na stredné odborné, nedaj bože gympeľ, a zvyšok nemá ani to, prepadnú v ZŠ majú 10 ročnú šk. dochádzu a sú na úrade práce... potom začnú mať už v 16tich decká... čo by pomohlo ? po 2 deťoch sterilizácia, v tejto dobe si ani biely nedovolí mať viac ako 2 deti, a to je väčšina bielych pracujúcich, ale rómovia sa nudia, tak sex. tetris už aj o tom, ako sa o decká starajú svedčí to, že každý dovolím si napísať 3 týždeň v novinách píše : utopilo sa decko, ale nenapíšu, že rómske, a že foter, mater zanedbali povinnosti, alebo idu kradnúť meď a pod... poklopy, dopravné značky (a je fakt, že už neraz sa stala dopravná nehoda, lebo chýbala značka, ktorú nejaký cigán predal na skádku za pár drobných, aby si kúpil flašku). Prečo by mal dávať štát na vzdelanie niekomu kto si to neváži ? Len preto, že je niekto róm, by si mal vyskakovať, že je utláčaný a v škole ledva prechádza ? a chce od štátu štipko ? tu nejde o rasu, tu ide o vedomosti.
Čisto teoretická otázka máte róma s priemerom známok 4.00, slabá dochádza a máte belocha priemer 4.00 a pravidelná dochádza, ktorému dáte štipko ? Budete sa riadiť farbou, alebo výsledkami v škole ? Pojem rasizmus, čo je vl. rasizmus, veď rasizmus je v každom z nás, niektorí ho prejavujú otvorene, a niektorí si to nechávajú pre seba... rómovia prejavujú rasizmus proti nám, a mi proti nim.... lenže keby sa mal róm biť s bielym, uveria rómovi, lebo biely má rasistické skony, keby tu neboli organizácie feťákov ľudia proti rasizmu a podobné sračky mohol byť pokoj...

Na Stráž :!:

//edit: Prispevok upraveny. kinjeril
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

OT, Flame premazany. Prestante flameovat, inak zacnu lietat basy. Ak si to chcete vydiskutovat, skuste cez ICQ, MSN, pokec ...

2 Toxikoman: Ak nevies diskutovat bez osobnych invektiv a bez podlozenych argumentov, tak nediskutuj (aspon nie na tomto fore). Akekolvek urazanie ostatnych uzivatelov tohto fora z tvojej strany, bude riesene v zmysle pravidiel! (basa, ban)
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

Aryan Angel napísal:Jasne ze nie je. Biely moze dat pracu komu chce. Napriklad pride niekto skaredy jak svina (nemusi byt cigan:) a tiez mu neda pracu.. :lol:

Nech sa ten cigan ide zamestnat k dakemu ciganovi lol
nikto neberie zamestnavatelovi pravo vybrat si svojho zamestnanca. Otazka je ci su tie predsudky dostatocne opodstatnene.
Dead_Warrior
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

r3sp3ct- povies mi prosim ta ako by tu mohol byt pokoj ked by tu nebola dajme tomu organizacia ludia proti rasizmu?

Rasizmus - je diskriminačná teória, ktorá rozdeľuje ľudí podľa rasy. Podľa časti zástancov rasizmu možno ľudský druh rozdeliť do niekoľkých kategórií podľa rasy, ktoré možno zoradiť do hierarchickej štruktúry. V niektorých prípadoch však rasizmus nehovorí o nerovnocennosti, ale snaží sa o zachovanie jednoliatosti rasy na danom území.
jojcek
Medium Star
Medium Star

jasne

Príspevok od používateľa jojcek »

maju sa lepsie ako na ukrajine .. ... maju sa tu ok len viete clovek im postavi barak postavi im bytovky ale oni to maju v kravi ze musia vsetko dosrat obstat .. a oni radi ziju v spine cest vynimkam ja viem ako to chodi u nas ze im mesto dava bytovky a potom ked im chce pomoct zit slusne tak nas nazyvaju bielimi satanmi .... :lol: ale nie som rasista aj cigani su ludia da sa s nimi pokecat ale maju svoju mentalitu ktoru tazko beloch chape prisli z indie a pozrite sa na indiu alp s ta, zije aka tam je kultura :!:
moham3d
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moham3d »

moje skusenosti isielom zo svagrom do jedneho jeho kolegu cigana bolo dobre opili sme sa parada o 2 dni neskôr idem s partiou po ulici a kamosky zacali nadavat na jednu ciganku ale ciganka zacala 1. ok nic sa nestalo ochvilu pribehli asi 10 cigani a zacali je..t do kamarata co nadaval som sa ho zastal a isli ma sbit musel som ujst, smola.
Napísať odpoveď