Izrael ako hrozba globalneho konfliktu?

Diskusie na politické témy...

Obavate sa hrozby globalneho konfliktu v suvislosti so situaciou na Blizkom vychode?

Hlasovanie ukončené 14 júl 2006, 18:32

Ano, zacina to byt vazne
58
52%
Nie, melu sa tam uz roky
46
41%
Neviem/Nezaujima ma to
8
7%

Celkom hlasov: 112

p4ra
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Ved je absolutne jasne, ze je to iransko/syrska a americka vojna prostrednictvom tretich stran..
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

p4ra napísal:Ved je absolutne jasne, ze je to iransko/syrska a americka vojna prostrednictvom tretich stran..
jj. the proxy war. pisu o tom v .tyzdni....
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

p4ra napísal:Ved je absolutne jasne, ze je to iransko/syrska a americka vojna prostrednictvom tretich stran..
jackb napísal:jj. the proxy war. pisu o tom v .tyzdni....
ale myslíte, že tomasito to chápe, alebo berie na vedomie?
Tomasito napísal:Na margo coho tieto slova odzneli je predpokladam jasne. Pokial v tomto zrazu zdielame rovnaky nazor, v poriadku...
a co sa tyka tohoto. tak to nie je zrazu. za 1. viem kolko ich tam zomrelo. 2.ze je agresor na uzemí ineho statu, som nereagoval zamerne, lebo s tebou suhlasim, ale len s časti. ako kazdy vie bola to reakcia na akciu hamasu a hizballahu, ale podla mna neadekvatna a zbytocne agresivna. presiel do protiofenzivy tak je agresor. vstupil na uzemie ineho suverenneho statu tak je agresor.
uvediem ti ale príklad. biješ svojho psa a on ta potom pohryzie :idea: kto je zlý?
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

krija napísal:ale myslíte, že tomasito to chápe, alebo berie na vedomie?
Ma vlastny rozum a je na nom, ci sa na to bude pozerat vlastnymi ocami.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

pre vsetkých, ale hlavne pre tomasita a aryan angela.
j.fisher pre project syndicate 2006 napísal:hajfa,bejrut a mnoho dalsich libanonskych a izraelskych miest aj dedin sa ocitlo pod palbou. komu by to este pred niekolkými tyzdnami prislo na um, ze je nieco take mozné? reakcia na obrazy skazy a zmarene zivoty v libanone, ale aj v gaze a izraeli, vyvolava vo svete znechutenie.

ostrelovanie v zastupeni
samozrejme, bolo zname, ze hizballah hromadi arzenal rakiet katusa a riadených striel s dlhšim doletom. takisto nebolo tajomstvo, ze toto hnutie posobi ako stat v state s vlastnu vysoko motivovanou súkromnou armadou a teroristickymi bunkami.
hoci hizballah ovladaju dvaja ministri bejrutskej vlady a niekolko clenov v parlamente, urcite nekona v zaujme libanonskeho statu. jeho zaujmy su definovane skor v damasku a teherane, odkial pochadza aj velka cast jeho arzenalu. tato vonkajsia kontrola je hlavnou pricinou sucasnej tragedie, ktora je v podstate akousi "vojnou v zastupení".
kto kona v zastupeni za koho a za co? vratme sa po stopach unahlenej priciny tejto vojny. vnutri hamasu, ktory je rovnako pod silnym vplyvom sýrie a iranu, vypukla vazna debata o tom, či by po volebnom uspechu tejto organizacie a z neho vyplývajuceho mandatu vladnut na palestianskych uzemiach mali uznat izrael.
dohoda sa uz bezprostredne blizila, ked zrazu zahranicne vedenie hamasu /sidli v damasku/ nariadilo utok na vojenské stanovisko v izraeli, pri ktorom niekolko vojakov zabili a jedneho uniesli. crtajuci sa palestinsky konsenzus sa podarilo torpedovat a otazka uznania izraela stratila vyznam. takze radikali o5 zvítazili.

3 priciny konfliktu
o niekolko dni neskor nasledoval priklad hamasu aj hizballah. na libanonsko-izraelskej hranici uniesol dalsich 2 izraelskych vojakov. tym vyslo jasne najavo, ze hamas a hizballah koordinovali svoj postup tak, aby vyprovokovali rozsiahly konflikt s tel-avivom. to vsetko sa pritom stalo iba niekolko dni pred schodzkou prestavitelov skupiny G8 v petrohrade, kde bol prioritou problem jadrovych ambicii Iranu.
sucasna vojna v libanone nie je vojnou arabskeho sveta proti izraelu.
ide skor o vojnu rozputanu radikalnymi silami v regione. konflikt bol prenich ziaduci z 3 dovodov:1.aby zmiernili tlak na uznanie izraela, ktory na hamas vyvijala palestinska komunita, 2.aby podkopali demokratizaciu v libanone, ktora odsuvala na okraj sýriu, 3.aby odviedli pozornost od crtajuceho sa sporu o iransky jadrovy program a demonstrovali zapadu, ake "nastroje" maju v pripade konfliktu k dispozicii.
radikalny front podcenil izralske odhodlanie. navyse ukazal, ze v libanone uz niet cesty s5 k predchadzajucemu status quo a odhalil pred celym svetom hegemonisticke aspiracie iranu. a nie je potrebna priliz velka fantazia, aby si clovek dokazal predstavit, ako by blizsky vychod vyzeral, keby radikalov zastresoval iransky jadrovy daznik.

radikali sa preratali
skutocnost, ze sa radikali preratali, zacne byt zrejma s vyvojom 4 rozlicných udalostí:
izrael sa odmietne nechat zatiahnut do pozemnej vojny v libanone.
uplatni sa rezolucia č. 1 559 BR OSN, ktora predpoklada odzbrojenie vsetkych milicii v libanone s pomocou medzinarodneho spolocenstva.
dnesna zarodocna "antihegemonisticka" koalicia, ktora sa sklada z umiernenych arabskych krajin vratane umiernenych palestincanov, sa premeni na serioznu mierovu iniciativu.
blizskovychodne kvarteto tvorene USA,EU,OSN a RF sa konečne začne vázne angazovat pri hladani zivotaschopneho riesenia palestinskej otazky.
pre izraelsku bezpecnost je restruktualizacia vnutorneho usporiadania libanonu a zaruka jeho statnej suverenity temou, o ktorej nemozno diskutovat. teraz nastal spravny cas vytiahnut sýrsku kartu a priviest sýrskeho prezidenta bašára asada na cestu normalizacie.
s golanskymi vysinami ma izrael v ruke klučovy prvok. bez syrie zostane iran izolovany. takisto irak by z podobneho vyvoja udalosti profitoval.

nastal čas velkorysosti
vyvolalo vedomie novej strategickej hrozby v izraeli novy nazorovy prud, v ramci ktoreho sa debaty o pode a osadach budu javit ako prekonane? ak je tato vojna namierena proti samotnej existencii izraela, strategicka, a tym aj regionalna bezpečnost získa omnoho väcsi doraz.
ako teda bude definovat svoju bezpecnost v buducnost? v sucasnosti kladie doraaz na mohutne odstraseni, ale bolo by dobre, keby vyuzil politicke a diplomaticke moznosti, ktrore vyplyvaju z tejto vojny. mal by prevziat iniciativu z pozicie sily a ponuknut vseobecný mier vsetkym tym, co su ochotni uznat jeho existenciu a natrvalo sa zriect nasilia nielen slovami, ale aj cinmi.
teraz nastal cas premyslat velkoryso! a netyka sa to iba izraela a jeho susedov, ale aj USA a Europy. tato vojna ponuka prilezitost na trvali mier. nesmieme ju nechat preklznut medzi prstami.
z mojej strany nekratené!!!
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

kali520 napísal:

Kód: Vybrať všetko

http://www.prop.sk/iran_kym_sa_pravda_obuje.html
To je pre teba Krija, nemusis vsetkemu verit co pisu.
neverim vsetkemu, co citam, ale ak sa niečomu venujem a trávim pri tom nejaký čas tak o tom chcem získať čo najviac informacii. na základe toho som potom schopny si na vec vytvoriť vlastný názor. ale nebudem sa na vec dívať len z jednej strany, ako to tu robia niektorí z vás.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Izrael oznamil ze ukoncil daku operaciu a stahuje svojich vojakov. to je akoze koniec vojny? :shock:
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

jackb napísal:Izrael oznamil ze ukoncil daku operaciu a stahuje svojich vojakov.
Podla pozorovatelov je to len docasne...
krija napísal:a co sa tyka tohoto. tak to nie je zrazu. za 1. viem kolko ich tam zomrelo. 2.ze je agresor na uzemí ineho statu, som nereagoval zamerne, lebo s tebou suhlasim, ale len s časti. ako kazdy vie bola to reakcia na akciu hamasu a hizballahu, ale podla mna neadekvatna a zbytocne agresivna. presiel do protiofenzivy tak je agresor. vstupil na uzemie ineho suverenneho statu tak je agresor.
uvediem ti ale príklad. biješ svojho psa a on ta potom pohryzie :idea: kto je zlý?
Zacinas sa zamotavat vo vlastnych slovach. Najskor si na pointu mojho prispevku nereagoval, pretoze “ak mám ten istý názor na niečo ako ty, tak načo sa budem vyjadrovať“. Ked ta zoberem za slovo a napisem: “pokial v tomto zrazu zdielame rovnaky nazor, v poriadku...“, zrazu svoje slova prehodnocujes- zrazu v tych istych veciach suhlasis “len z casti“ a ides mi tu protiargumentovat absolutne neadekvatnym prikladom. A preco neadekvatnym? Vztah zviera a pan je totiz vztah nadradenosti a podriadenosti + zviera reaguje pudovo. Tu sa vsak jedna o de jure dva rovcnocenne suverenne staty, ktorych vztahy upravuje medzinarodne pravo, o.i. Nuz a ked je rec o prave, v tomto pripade ide o obdobu neprimeranej sebaobrany, t.j. pokym ti da niekto napr. facku a ty do neho vpalis gulku, mas na krku neprimeranu sebaobranu a v zavislosti od zavaznosti pripadu ti hrozi sankcia v podobe odnatia slobody na XY rokov, pokym ten kto ti ufajcil facku ostane na slobode. ... nehovoriac o tom, ze pokial si prvotnu pricinu konfliktu vyvoval ty, nemozes sa cudovat, ze ti tu facku cez hlavu niekto ufajcil. Nabuduce sa pokus uvadzat realnejsie priklady.

BTW. preco by som nemal chapat, resp. brat na vedomie, ze na tomto konflikte sa mozu spolupodielat/spolupodielaju sa aj USA na jednej strane a Iran so Syriou na strane druhej? Syria a Iran su posledne basty Blizkeho vychodu, ktore USraelu nejdu po ruke- predstavuju pre nich real hrozbu, je teda jasne, komu tieto krajiny drzia stranu. Meritorny konflikt je vsak dufam jasny...

Ad. clanok: Proizralesky orientovany clanok v rozpore s obsahom vacsiny clankov, ktore tu boli doteraz pouvadzane. Samozrejme ma to neprekvapuje, kedze kto je Joschka Fisher uz naznacil AA, nereagoval si, mozme ist teda dalej...
Die Karriere des Joschka Fischer

1948 in Gerabronn als Sohn eines Metzgers aus Budapest geboren. Kein Wunder dass Fischer als ungarischer Jude hohes Ansehen in Israel genießt 1965 blieb Joseph Fischer in einem Stuttgarter Gymnasium sitzen...

Erste Kontakte mit der anarcho - kommunistischen Szene 7 Wochen ohne Bewährung sowie sechs Tage Ordnungsstrafe in Stuttgart - Stammheim1968 Umzug nach Frankfurt am Main in eine SDS Wohngemeinschaft...

Viac na http://www.politikforum.de/forum/archiv ... 08/3/72607
Nazory kolkych zidov obhajujucich sionisticky statny terorizus nam tu chces uviest pre podporu svojich objektivnych nazorov?
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

Tak Mel Gibson si vypil a v tomto stave, ked clovek velmi nekontroluje co hovori:), povedal zaujimavu vec (na medialne znamu osobu akou je) : The report says Gibson then launched into a barrage of anti-Semitic statements: "F*****g Jews... The Jews are responsible for all the wars in the world."

:lol:

K clanku... bez ohladu na to ci je J.F. sam Jude, je to nepresne, zahmlievajuce.. az nudne.. nic nehovoriace politicky korektne keci pre ludi bez lepsich/presnejsich informacii..

Co konkretne na tom malo byt to podstatne.. oci otvarajuce? (nerobim si srandu:) ale nic take tam nevidim)

Obycajny pro-izraelsky clanok akych je teraz v mainstream mediach neurekom..
Stando
Star
Star

Príspevok od používateľa Stando »

no podla mna to izraelcania zobrali az prilis vazne. na izrael dopadnu rakety ktore zabiju 5 ludi alebo 10 neviem, a oni zato rozbiju polku bejrutu a pozabijaju civilistov, by si mali trochu uvedomit ze to prehanaju a riesit to nejak menej razne. a ked uz izraelcania zabiju aj zachranarov a ludi z OSN, a este k tomu napadnu aj vozy s humanitarnou pomocou tak nemam slov. a vsetko su to len omyli. tak to jak mieria ze zabijaju omylom civilistov (jak americania) sak omyl nie? co je na tom. LOL :roll:
a televizia a dalsi este aj podporuju izraelcanov. cest vynimkam
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

2tomasito: predpovedal som ti, že príde čas keď budeš malicherný ty. a ten čas je tu.chytáš sa takých vecí, ktorých sa nemusíš. /nadradenosť a podriadenosť/ :wink:
veď ako to tu čítam, tak ešte ani jeden z vás neuviedol proti komu izrael bojuje. stále tvrdíte, že aj libanon sa má právo brániť. ale kde je libanonská armáda? prečo nebojuje? prečo nebránia svojich najbližších a svoje domovy? izrael bojuje proti hizballahu. to nie je libanonská armáda. je to zámer z vašej strany, alebo nepoznáte základné fakty?

ty si Slovák, j. fisher je žid. no a čo???????????? tvoje slová majú vo svete váhu ako prd vo vetre. jeho slová, ak teraz už nič neznamenajú, ale od r.1998 do r.2005 mali nejakú váhu a nielen v nemecku, v europe, ale aj vo svete. toto je ďalšia tvoja malichernosť, aj s aryan angelom. ak vám nejaký názor nehrá do kariet, tak poviete, že to je zaujatý názor ŽIDÁKA. opakujem zobudte sa.
p4ra, jackb a ja sme vám naznačili súvislosti, pre ktoré sa vedie táto vojna a jediná vec ktorú ste naznačili vy je NENÁVISŤ!!!!!!!
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Krija prestan sa tu hrat na objektivneho ludomila kedze ja aj ty vieme ze ti je uplne jedno kolko ludi tam zomre, ti len siloumocou obhajujes utok Izraela, ale to bude skorej tym ze viac neznasas arabou ako zidou.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

kali520 napísal:Krija prestan sa tu hrat na objektivneho ludomila kedze ja aj ty vieme ze ti je uplne jedno kolko ludi tam zomre, ti len siloumocou obhajujes utok Izraela, ale to bude skorej tym ze viac neznasas arabou ako zidou.
napíšem ti len pár slov. na základe nich ti to snáď dôjde. mám rodinu v maroku a v somálsku. takže si kua vedľa, mladý.
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

no jo, kazdy kto tu kritizuje izrael je nacek. ale je mi to jedno. Izrael nemam rad kvoli jeho arogancii, spupnosti, nadradenosti atd. myslia si ze su ubermensch. ale kto pozna dejiny vie, ze kazda spupna risa padla, od prvych sumerov az po sovietsky svaz, teraz to caka USA a izrael. a neda sa tomu vyhnut pretoze uz nastupili tuto cestu. Ked chcu ovladat svet, nech sa paci. Ale nech sa potom necuduju ze sa premenia na bezvyznamnych hracov. USA je pekne zadlzene, z juhu na nich tlaci horda hispancov. Takze otazka je, ako dlho to vsetko este potrva? Mozno sa este zachrania, ale v sucasnosti su uz na vrchole svojej moci a potom nasleduje uz len pad. A nakoniec ten vas milovany izrael arabi aj tak dostanu. teraz to vojna akurat urychli.

edit:
Izraelské letectvo zabilo 21 detí

Pri útoku izraelských vzdušných síl na dedinu v južnom Libanone zahynulo v noci najmenej 40 civilistov vrátane 21 detí. Ide o najkrvavejší útok počas 19-dňovej izraelskej ofenzívy. V dedine Kana sa zrútilo viacero domov a nálety zničili časť trojposchodovej budovy, v ktorej sa ukrývalo okolo 100 civilistov, uviedli svedkovia a záchranári.
Izraelská armáda uviedla, že obyvateľov dediny pred niekoľkými dňami letákmi upozornila, aby odišli preč. Zodpovednosť pripísala príslušníkom Hizballáhu s tým, že dedinu využívali na odpaľovanie rakiet na židovský štát.
Ešte v apríli 1996 počas vtedajšieho izraelského bombardovania prišlo v dedine Kana o život vyše sto civilistov, ktorý sa ukryli na miestnej základni mierových síl OSN.
Izraelská armáda medzitým potvrdila, že jej tanky a vojaci vnikli do ďalšej zóny južného Libanonu v rámci snahy vyhnať bojovníkov Hizballáhu z oblasti pri hraniciach.
Vojaci prekročili hranicu pri izraelskej dedine Metula smerom k šiitskemu mestu Chiam po tom, ako izraelské lietadlá a delostrelectvo ostreľovali oblasť, kde neskôr vypukli zrážky s bojovníkmi Hizballáhu.
V sobotu sa izraelské oddiely po týždni prudkých bojov stiahli z mesta Bint Džbaíl, zhromaždili sa však na iných miestach pri hranici. Podľa svedkov v noci ostreľovali izraelské sily viacero oblastí kontrolovaných Hizballáhom.
Ďalším miestom ostrých bojov bola dedina Marún ar-Rás, ďalšia z bášt Hizballáhu, ktorú izraelské jednotky obsadili minulý víkend.

Zdroj: http://spravy.pravda.sk/izraelske-letec ... k_svet_p23
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

kali520 napísal:Krija prestan sa tu hrat na objektivneho ludomila kedze ja aj ty vieme ze ti je uplne jedno kolko ludi tam zomre, ti len siloumocou obhajujes utok Izraela, ale to bude skorej tym ze viac neznasas arabou ako zidou.
Nejde o to kto tu koho nema rad! Ja mam rad takisto arabov ako zidov, napr v Libanone som bol na mesiac v 2005 a nabuduci rok idem zasa na rok do Izraela. Tu vobec nejde o neznasanlivost medzi obycajnymi ludmi. Tam ked dojdes tak sa medzi sebou normalne rozpravaju a kazdemu je to jedno, lebo chcu mat pokoj!! Tu ide o chorobnu iniciativu istych jedincov (bohuzial na oboch stranach) o dokazovanie si sily!!
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

krija napísal:2tomasito: predpovedal som ti, že príde čas keď budeš malicherný ty. a ten čas je tu.chytáš sa takých vecí, ktorých sa nemusíš. /nadradenosť a podriadenosť/ :wink:
veď ako to tu čítam, tak ešte ani jeden z vás neuviedol proti komu izrael bojuje. stále tvrdíte, že aj libanon sa má právo brániť. ale kde je libanonská armáda? prečo nebojuje? prečo nebránia svojich najbližších a svoje domovy? izrael bojuje proti hizballahu. to nie je libanonská armáda. je to zámer z vašej strany, alebo nepoznáte základné fakty?

ty si Slovák, j. fisher je žid. no a čo???????????? tvoje slová majú vo svete váhu ako prd vo vetre. jeho slová, ak teraz už nič neznamenajú, ale od r.1998 do r.2005 mali nejakú váhu a nielen v nemecku, v europe, ale aj vo svete. toto je ďalšia tvoja malichernosť, aj s aryan angelom. ak vám nejaký názor nehrá do kariet, tak poviete, že to je zaujatý názor ŽIDÁKA. opakujem zobudte sa.
p4ra, jackb a ja sme vám naznačili súvislosti, pre ktoré sa vedie táto vojna a jediná vec ktorú ste naznačili vy je NENÁVISŤ!!!!!!!
Hm, ty si kakas do pusy, ja na to poukazem konfrontaciou tvojich vlastnych slov, som malicherny. Ty argumentujes absurdnym prikladom, ja si dovolim poukazat v com, o5 som malicherny. A aby toho nebolo malo, tak pri tom o5 akosi pozabudnes vecne reagovat na podstatu mojich slov a vagne sa tu snazis poukazovat na moju nenavist. Hold, ked ti dochadzaju argumenty, si az smiesne osobny. Co sa Joschka Fischera tyka, myslim ze po tejto tvojej reakcii tu viac nie je o com- kludne zacni citovat dalsich viac, ci menej prominentnych zidov, ktori obhajuju sionisticky terorizmus a dalej tu neskromne ospevuj svoju objektivnost...

A to chytanie sa uzivatelov p4ra a jackb mi pripada ako ked topiaci sa slamky chyta. BTW. nazory uzivatela jackb su cely cas znacne v rozpore s tym co sa nam tu snazis nahovorit... mam ti tu teraz ja vymenovat vsetkych uzivatelov, ktori maju opacne nazory ako ty a zacat na tom nieco stavat? Pritom k tzv. "proxy war" som sa vyssie vyjadril uplne jasne- o5 bez tvojej reakcie. Keby si moju reakciu neignoroval, zistil by si, ze v tomto konkr. pripade nie je v nicom v rozpore s tym co napisal p4ra a jackb.

Neviem kto nepozna fakty... Izrael a Libanon nikdy nepodpisali mierovu dohodu, t.j. obe krajiny su oficialne vo vojnovom stave uz od roku 1948. Dalej, ak by libanonska armada vstupila do bojov, bol by to zaciatok este vacsieho pekla, kedy by sionisticky teror zachvatil nie len juznu cast Libanonu ale jeho cele uzemie. Tiez pri porovnani sil armad tychto krajin musi byt kazdemu jasne, co by to pre Libanon znamenalo. Sam dufam, ze nic take sa nestane, pretoze by to mohlo znamenat retazovu reakciu- naplnanie obavy v anketovej otazke vyssie. Akokolvek, Izrael vojensky vstupil na podu Libanonu cim narusil jeho suverennitu a popri utokoch na Hizballah utoci nie len na jeho civilne obyvetalstvo a zakladnu infrastrukturu, ale aj na mierove jednotky OSN.
Aryan Angel napísal:Tak Mel Gibson si vypil a v tomto stave, ked clovek velmi nekontroluje co hovori:), povedal zaujimavu vec (na medialne znamu osobu akou je) : The report says Gibson then launched into a barrage of anti-Semitic statements: "F*****g Jews... The Jews are responsible for all the wars in the world."
Nie je to nahodou vyrok toho isteho Mela Gibsona, na ktoreho sa tu OT tak odusevnene odvolaval nas objektivny krija? :)
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

mne v tomto momente argumenti nedošli a nikdy nedôjdu. to mne sa zdá, že si v slepej uličke a ktomu zaslepený a nielen nenávisťou.
Tomasito napísal:Pritom k tzv. "proxy war" som sa vyssie vyjadril uplne jasne- o5 bez tvojej reakcie...
bez mojej reakcie? pozri si poradie príspevkov. môj, jackbov a p4rou je pred tvojim, t.j. ty si reagoval na naše príspevky a názor som nezmenil, tak načo budem reagovať na teba.
topiaci sa slamky chytá? tak to aj ja ti môžem napísať, že si kakas do pusy? toto si chcel?
Tomasito napísal:Nie je to nahodou vyrok toho isteho Mela Gibsona, na ktoreho sa tu OT tak odusevnene odvolaval nas objektivny krija?
tu som narážal na jednu vec, ktorú očividne nechápeš ešte ani dnes. vysvetlenie /posledné/: tak isto ako spielberg mohol nakrútiť objektívne film schindlerov zoznam, tak aj m. gibson objektívne nakrútil /podľa biblie/ film umučenie J.K/pred ním tak nikto neučinil/.
moje odporúčanie: otoč sa, lebo tam kam smeruješ, cesta nevedie.
Prílohy
slepá ulica.jpg
slepá ulica.jpg (3.55 KiB) 1390 zobrazení
carlossz
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa carlossz »

:?:
Z karmického hlediska je konflikt jen vyustěním nekonečného řetězu
špatných činů . Budha říkal , že "ZLO PLODÍ ZLO" . ............. Kdo znás vidí tak hluboko do minulosti , že může soudit , že ten je viník a ten oběť ..............Je to hrůza.!!!

Je , ale zákon , který říká , že se nikomu nic nestane pokud si to nezaslouží.......
:!:
moham3d
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moham3d »

namam sajnu doteraz my bolo luto izraela ako nanho vsetci utocia a teraz my je luto libanonu
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

carlossz napísal::?:
Z karmického hlediska je konflikt jen vyustěním nekonečného řetězu
špatných činů . Budha říkal , že "ZLO PLODÍ ZLO" . ............. Kdo znás vidí tak hluboko do minulosti , že může soudit , že ten je viník a ten oběť ..............Je to hrůza.!!!

Je , ale zákon , který říká , že se nikomu nic nestane pokud si to nezaslouží.......
:!:
jedným slovom:P A R Á D A :aasmile29:
Napísať odpoveď