Vlada Roberta Fica
-
m3thod-man
Star
- Kontaktovať používateľa:
jj.. asi tak.. ono ked uz raz sme v EU, tak uz sa z nej len tak lahko dostat neda.. mozno tazsie je vystupit, nez vstupit. V EU su uz take mechanizmy, ze fico nech si keca co chce.. len tak hocico urobit nemoze. Ved len priklad.. keby chcel vystupit z EU.. pride o miliardy, ktore by SR mohlo dostat v ramci eurofondov.. a ktore by si mohol natlacit do svojich vrecak prave fico a spol..killa_bee napísal:Aby toto Ficko splnil, bude musiet pokracovat v "pravicovom" style vedenia ekonomiky, ci chce, alebo nie..
//EDIT: Udajne v programovom vyhlaseni vlady je zmienka o odskodneni klientov nebankovych institucii.. to je riadne svinstvo.. ale dalo sa to cakat!!!
ako tu uz niekto povedal, z EU sa vystupit neda.
ad odskodnenie klientov...prachy zobere na ukor verejneho dlhu, ale zase sme naspet pri Masstrichte, problemom Ficka je jeho vlastne ego a kratkozrakost prameniaca imho z nekonecnej radosti, ze bol konecne po tolkych rokoch zvoleny za premiera. Ak ich naozaj odskodni, tak to bude dost silny statny zasah do trhovej ekonomiky. A ako vsetci ekonomovia vedia, statne zasahy su sice nevyhnutne, ale len za ucelom korekcie anomalii, ako napriklad monopoly, stanovenie istych hranic cien (min, max). ..atd. V kazdom pripade to vysle velmi negativny signal, a ja osobne ocakavam znizenie ratingov Slovenska....dosledky si moze kazdy domysliet sam, bye bye "tiger z V4". Pre neekonomov: hypoteky uz nebudu za 5%, inflacia > 10%,...ludia zacnu setrit, vzrastu uspory, klesnu investicie....klesne spotreba, zastavi sa rast.....
ad odskodnenie klientov...prachy zobere na ukor verejneho dlhu, ale zase sme naspet pri Masstrichte, problemom Ficka je jeho vlastne ego a kratkozrakost prameniaca imho z nekonecnej radosti, ze bol konecne po tolkych rokoch zvoleny za premiera. Ak ich naozaj odskodni, tak to bude dost silny statny zasah do trhovej ekonomiky. A ako vsetci ekonomovia vedia, statne zasahy su sice nevyhnutne, ale len za ucelom korekcie anomalii, ako napriklad monopoly, stanovenie istych hranic cien (min, max). ..atd. V kazdom pripade to vysle velmi negativny signal, a ja osobne ocakavam znizenie ratingov Slovenska....dosledky si moze kazdy domysliet sam, bye bye "tiger z V4". Pre neekonomov: hypoteky uz nebudu za 5%, inflacia > 10%,...ludia zacnu setrit, vzrastu uspory, klesnu investicie....klesne spotreba, zastavi sa rast.....
-
m3thod-man
Star
lenze toto je iba par predstavitelov nebankovych subjektov, a okrem toho pochybujem ze by mali majetok za 25mld SK co zhltli nebankovkybrm napísal:..alebo keby zmenili zakon, aby zhabali majetky frunimu, majskemu.. a z nich....ale to by bola potom asi dvojsecna zbran a mohli by to zneuzivat aj voci ostatnym.. mozno aj nevinnym..
okrem toho do tychto subjektov investovalo 350 000 ludi
a takze 25mld / 350000 = 71500Sk na obcana, no kedze boli hlupi ze sa nechali oklamat v zivote by som im nic nevratil, za chyby sa plati, okrem toho boli upozorneni ze nie je bezpecne tam investovat
-
p4ra
Redeemer
Toto je pravda, lebo ak to bude takto:m3thod-man napísal:inak to Euro ked sa zavedie to nas ties nespasi...prave naopak,zaciatky budu hodne tvrde..
Teraz stoji rohlik 1 SK a pride EURO a oni povedia rohlik 1 EUR, tak to bude velka zmena. Nehovorim, ze to tak bude, ale v podstate takto podobne to bolo napr. v Nemecku, ako mi hovorila rodina, kt. zije tam uz xy rokov.
prave aby sa toto nestalo budeme mat dvojite cenovky, tak sa mi zda ze uz rok a pol pred prijatim eura, takze nejake skokove zvysenie cien by nemalo nastat, lebo kazdy uz dopredu bude vediet cenu v eurachp4ra napísal:Toto je pravda, lebo ak to bude takto:
Teraz stoji rohlik 1 SK a pride EURO a oni povedia rohlik 1 EUR, tak to bude velka zmena. Nehovorim, ze to tak bude, ale v podstate takto podobne to bolo napr. v Nemecku, ako mi hovorila rodina, kt. zije tam uz xy rokov.
-
m3thod-man
Star
rok predtym byvaju uz cenovky v eurach a da sa platit kartou v eurach,ale viem ako to bolo v nemecku.Ked zacali platit eura zrazu tak ,hlavne u potravin,normalne len zmenili menu.Predtym 4 Dm a zrazu 4 Eu. V lepsiom pripade 3 Eu.Viem ako na to vsetci nadavali..sundevil napísal:prave aby sa toto nestalo budeme mat dvojite cenovky, tak sa mi zda ze uz rok a pol pred prijatim eura, takze nejake skokove zvysenie cien by nemalo nastat, lebo kazdy uz dopredu bude vediet cenu v eurach
-
p4ra
Redeemer
Tak, tak. Presne o tomto hovorim.m3thod-man napísal:rok predtym byvaju uz cenovky v eurach a da sa platit kartou v eurach,ale viem ako to bolo v nemecku.Ked zacali platit eura zrazu tak ,hlavne u potravin,normalne len zmenili menu.Predtym 4 Dm a zrazu 4 Eu. V lepsiom pripade 3 Eu.Viem ako na to vsetci nadavali..
-
m3thod-man
Star
no tak to je teda blbe.... ale u nas to hadam budu upravovat, ved 1 euro za rozok by bolo podla mna dost......m3thod-man napísal:rok predtym byvaju uz cenovky v eurach a da sa platit kartou v eurach,ale viem ako to bolo v nemecku.Ked zacali platit eura zrazu tak ,hlavne u potravin,normalne len zmenili menu.Predtym 4 Dm a zrazu 4 Eu. V lepsiom pripade 3 Eu.Viem ako na to vsetci nadavali..
no takze nas p. premier ma v programovom vyhlaseni "ciastocne odskodnenie klientov nebankovych subjektov" ...
tak to je fakt super ludia, na zaklade tohto vas zrejme bude stat odskodnovat pri vsetkych hazardnych hrach
ale dost bolo nadsadzky .... ja osobne ODMIETAM z mojich dani sponzorovat niekomu jeho hlupost!!!!!
Euro je este prinajlepsom tri roky daleko ale vy uz viete ceny v obchodoch ... hmmm
neviem kolko stoji rozok v nemecku ale dost pochybujem ze to je 1Euro
tak to je fakt super ludia, na zaklade tohto vas zrejme bude stat odskodnovat pri vsetkych hazardnych hrach
ale dost bolo nadsadzky .... ja osobne ODMIETAM z mojich dani sponzorovat niekomu jeho hlupost!!!!!
a takto vznikaju famy ....mmatt89 napísal:no tak to je teda blbe.... ale u nas to hadam budu upravovat, ved 1 euro za rozok by bolo podla mna dost......
neviem kolko stoji rozok v nemecku ale dost pochybujem ze to je 1Euro
-
m3thod-man
Star