Izrael ako hrozba globalneho konfliktu?

Diskusie na politické témy...

Obavate sa hrozby globalneho konfliktu v suvislosti so situaciou na Blizkom vychode?

Hlasovanie ukončené 14 júl 2006, 18:32

Ano, zacina to byt vazne
58
52%
Nie, melu sa tam uz roky
46
41%
Neviem/Nezaujima ma to
8
7%

Celkom hlasov: 112

Tomasito
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Tomasito »

zelovoc napísal:no jo, kazdy kto tu kritizuje izrael je nacek. ale je mi to jedno. Izrael nemam rad kvoli jeho arogancii, spupnosti, nadradenosti atd. myslia si ze su ubermensch...

edit:
Podla poslednych infos (TA3) sa pocet mrtvych v dosledku utoku v Kane vysplhal na 56 obeti, z toho 37 deti (desiva bilancia). Pocet obeti na libanonskej strane pritom uz prekrocil cislo 750. Na poziadanie generalneho tajomnika OSN a libanonskeho premiera bolo v tejto suvislosti zvolane mimoriadne zasadnutie BR OSN. Bohuzial, ako pred par dnami vdaka vetu USA dopadlo posledne prijmanie rezolucie voci Izraelu uz vieme... darmo bolo vsetkych ostatnych 14/15 clenov opacneho nazoru ako USA.
krija napísal:bez mojej reakcie? pozri si poradie príspevkov. môj, jackbov a p4rou je pred tvojim, t.j. ty si reagoval na naše príspevky a názor som nezmenil, tak načo budem reagovať na teba.
topiaci sa slamky chytá? tak to aj ja ti môžem napísať, že si kakas do pusy? toto si chcel?
Opakujem, k tzv. "proxy war" som sa vyjadril uplne jasne- nereagoval si a znova si sa v tejto suvislosti chytal p4ru a jackb (p4ra, jackb a ja sme vám naznačili súvislosti, pre ktoré sa vedie táto vojna a jediná vec ktorú ste naznačili vy je NENÁVISŤ!!!!!!!). Mozes sa prestat krutit ako prd v trenkach a konecne mi vecne odpovedat, v com je moj nazor v tomto konkretnom pripade ("proxy war") v rozpore s tym co napisali, resp. "naznacili" p4ra a jackb? Za nepochybne vecnu odpoved vopred dakujem.
krija napísal:mne v tomto momente argumenti nedošli a nikdy nedôjdu. to mne sa zdá, že si v slepej uličke a ktomu zaslepený a nielen nenávisťou.tu som narážal na jednu vec, ktorú očividne nechápeš ešte ani dnes. vysvetlenie /posledné/: tak isto ako spielberg mohol nakrútiť objektívne film schindlerov zoznam, tak aj m. gibson objektívne nakrútil /podľa biblie/ film umučenie J.K/pred ním tak nikto neučinil/.
moje odporúčanie: otoč sa, lebo tam kam smeruješ, cesta nevedie.
Co to ma spolocne s vyssie citovanym vyrokom Mela Gibsona? Ja predsa objektivnost Mela Gibsona nikde nespochybnujem :)
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

Tomasito napísal:Podla poslednych infos (TA3) sa pocet mrtvych v dosledku utoku v Kane vysplhal na 54 obeti, z toho 37 deti (desiva bilancia). Pocet obeti na libanonskej strane pritom uz prekrocil cislo 750. Na poziadanie generalneho tajomnika OSN a libanonskeho premiera bolo v tejto suvislosti zvolane mimoriadne zasadnutie BR OSN. Bohuzial, ako pred par dnami vdaka vetu USA dopadlo posledne prijmanie rezolucie voci Izraelu uz vieme... darmo bolo vsetkych ostatnych 14/15 clenov opacneho nazoru ako USA.
tak toto sa fakt opakuje, ale tých 14 clenov nemá ani odvahu, aby si otvorili hubu. a pritom sa dá zatlačiť aj na USA. ja osobne by som to riešil takto: neschválite rezolúciu, tak pôjdeme brániť každého jedného civilistu v libanone. v prvom rade slovne, a ak by sa nezmenil ich postoj, tak by som to naozaj spravil a aj bez rezolúcie BR OSN.
Tomasito napísal:Opakujem, k tzv. "proxy war" som sa vyjadril uplne jasne- nereagoval si a znova si sa v tejto suvislosti chytal p4ru a jackb (p4ra, jackb a ja sme vám naznačili súvislosti, pre ktoré sa vedie táto vojna a jediná vec ktorú ste naznačili vy je NENÁVISŤ!!!!!!!). Mozes sa prestat krutit ako prd v trenkach a konecne mi odpovedat, v com je moj nazor v tomto konkretnom pripade ("proxy war") v rozpore s tym co napisali p4ra a jackb? Za vecnu odpoved vopred dakujem.
ešte raz: poradie našich príspevkov je: naše na stránke 18, tvoja reakcia je 1. príspevok na stránke 19. ak sa dobre pamätám tak nikde nepíšem, že to je v rozpore s našimi. ale kedže vecne tak: v ničom, až na toto:

Kód: Vybrať všetko

Meritorny konflikt je vsak dufam jasny...
tu si nie som istý, že zdielame ten istý názor.... nemáš za čo :wink:
Tomasito napísal:Co to ma spolocne s vyssie citovanym vyrokom Mela Gibsona? Ja predsa objektivnost Mela Gibsona nikde nespochybnujem
nič, ale o tom som zas ja nikde netočil. m.gibsona som uviedol ako príklad /vtedy/, lebo ty a aryan angel ste spochybnili objektívnosť spielberga pri nakrúcaní schindlerovho zoznamu, počas diskusie s p4rom.
Neexie
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Neexie »

no jako asi tak pred 20rokmyv libanone kamosovi zabili polku rodiny xPoni boli nako na strazi a ich zabili odzadu alebo co :P a potom im prechadzali domy tankami alebo nejak tak to bolo

no viem ze to co pisem tak sa trosku priblizujem lesovi ale to co pisem je pravda takze ma prosim neporovnavat :)
Tomasito
VIP
VIP

Ponukam detailnejsi pohlad na okolnosti suvisiace so zavrazdenim styroch pozorovatelov OSN jednotkami izraelskej armady...
Izrael zabil pozorovateľov OSN po tom, čo žiadali 10 krát o zastavenie paľby

Izrael zabil porozovateľov OSN, podľa Annana to bol zámer
Pri izraelskom leteckom útoku, ktorý zasiahol základňu mierových síl OSN v južnom Libanone, zahynuli v utorok štyria vojenskí pozorovatelia. Potvrdila to Organizácia Spojených národov. Generálny tajomník OSN Kofi Annan vyzval Izrael, aby vyšetril "očividne zámerný útok" na základňu mierových síl v južnom Libanone. Annan vo svojom stanovisku ďalej uviedol, že je "šokovaný a veľmi nešťastný". "Môžem potvrdiť, že štyria vojenskí pozorovatelia prišli počas útoku v Chiame o život," uviedla hovorkyňa Marie Okabeová v sídle OSN v New Yorku. Izraelská armáda správu vyšetruje, citovala agentúra Reuters armádnu hovorkyňu v Jeruzaleme. "Vyskytlo sa 14 ďalších incidentov z izraelskej strany v podobe streľby blízko tejto pozície v priebehu popoludnia, a streľba pokračovala aj v priebehu záchrannej akcie," podotkol hovorca UNIFIL Miloš Strugar. Nemenovaný predstaviteľ amerického rezortu diplomacie medzitým v Ríme uviedol, že Izrael označil vzdušný útok na základňu síl OSN za nehodu. "Bola to strašná tragédia. Počuli sme od Izraelčanov, že išlo o nehodu," uviedol americký predstaviteľ, ktorý je v Ríme spolu s ministerkou zahraničných vecí Condoleezzou Riceovou. Žiadne ďalšie detaily neuviedol.
http://spravy.pravda.sk/izrael-zabil-po ... k_svet_p12

Predstavitelia OSN: Pozorovatelia žiadali Izrael 10 krát, aby zastavil bombardovanie
Pozorovatelia OSN volali izraelskú armádu 10 krát počas šiestich hodín a žiadali ju, aby zastavila neďaleké bombardovanie tesne predtým, ako bolo zasiahnuté stanovisko OSN, kde Izrael zabil 4 ľudí. Počas každého telefonátu izraelskí predstavitelia sľúbili zastavenie bombardovania, vraví predstaviteľ OSN, ktorý videl predbežnú správu. Pozorovatelia, ktorých stanovisko bolo zasiahnuté vraveli, že oblasť do kilometra bola bombardovaná s veľkou precíznosťou, včítane 17 bômb a 12 striel, z ktorých štyri zasiahli presne stanovisko. www.nasdaq.com

Izraelský veľvyslanec Ayalon: Annan sa musí ospravedlniť
Izraelský veľvyslanec vo Washingtone Danny Ayalon povedal, že Kofi Annan sa musí za to, že Izrael zhodil bombu na stanovisko OSN v južnom Libanone zámerne, ospravedlniť. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340 ... 63,00.html

Annan: útok bol zjavne zámerný http://www.jpost.com/servlet/Satellite? ... 2FShowFull

Posledné izraelské útoky na OSN
17. júl – izraelský tank strieľal na pozorovateľov
http://www.un.org/Depts/dpko/missions/unifil/pr01.pdf
23. júl – zastrelený pozorovateľ OSN
http://judicial-inc.biz/is_raelis_firin ... lement.htm
25. júl – izraelský tank vystrelil na stredisko OSN, čím zranil 4 pozorovateľov
25. júl – izraelské lietadlo zbombardovalo stredisko OSN, pričom zabilo štyroch pozorovateľov

Pozorovatelia OSN opúšťajú libanonsko-izraelskú hranicu
Medzinárodní pozorovatelia OSN opúšťajú izarelsko-libanonskú hranicu tri dni po tom, čo 4 OSN pozorovatelia boli zabití v izraelskom leteckom útoku. V priebehu šiestich hodín volali izraelskej armáde 10 krát a každý krát armáda prisľúbila, že bombardovanie zastaví.
(pozn. Tomasito: odchodom pozorovatelov OSN Izrael ziskal to, o co im tymto utokom pravdepodobne islo- absencia priameho dohladu OSN nad dianim v Libanone)
http://news.yahoo.com/s/ap/20060728/ap_ ... non_israel

USA zablokovalo rezolúciu, ktorá odsudzuje Izrael
USA zablokovalo rezolúciu Bezp. Rady OSN, ktorá by odsudzovala izraelské bombardovanie stanoviska OSN a zabitia 4 pozorovateľov. Americkí diplomati sa odmietli k tomu vyjadriť, avšak niektorí povedali, že Spojené štáty sú proti slovám v rezolúcii, ktoré hovoria: „odsudzuje akýkoľvek zámerný útok proti personálu OSN a zdôrazňuje, že takéto útoky sú neakceptovateľné.“
http://www.jpost.com/servlet/Satellite? ... cle&cid=11
53292007546&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull

Vyjadrenie pesonálu OSN: Miešanie sa s Izraelčanmi je veľmi nebezpečné, ako to zistilo 242 námorníkov.
http://judicial-inc.biz/Beirut_false_flag.htm
krija napísal:tak toto sa fakt opakuje, ale tých 14 clenov nemá ani odvahu, aby si otvorili hubu. a pritom sa dá zatlačiť aj na USA. ja osobne by som to riešil takto: neschválite rezolúciu, tak pôjdeme brániť každého jedného civilistu v libanone. v prvom rade slovne, a ak by sa nezmenil ich postoj, tak by som to naozaj spravil a aj bez rezolúcie BR OSN.
OMG, bol by si prvy, kto by tu tieto staty zacal obvinovat z porusovania Medzinar. prava. Nie kazdy je terorista ala USrael :roll:

Je to zlozitejsie ako si predstavujes. Kazdopadne, zmenit by sa mali najma rozhodovacie procesy v OSN- aby nebolo mozne, ze 1/15 clenov BR OSN pravidelne paralizuje akcieschopnost jedinej autority sveta udelit mandat na legalnu (v sulade s Medzinar. pravom) vojensku operaciu voci inemu suverennemu statu etc. Takuto zmenu by vsak samozrejme USrael vetovali. Ignoracia OSN ostatnymi clemi by mala de facto na svedomi ospravedlnenie terorizmu USraelu a zrealnenie hrozby globalnej anarchie...
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

"Our race is the Master Race. We are divine gods on this planet. We are as different from the inferior races as they are from insects. In fact, compared to our race, other races are beasts and animals, cattle at best. Other races are considered as human excrement. Our destiny is to rule over the inferior races. Our earthly kingdom will be ruled by our leader with a rod of iron. The masses will lick our feet and serve us as our slaves."
Naše rasa je nadřazena ostatním. Máme na této planetě božský původ. Lišíme se od nižších ras tak, jak se oni liší od hmyzu. Říci pravdu, v porovnání s naší rasou jsou ostatní rasy jako zvířata, v lepším případě jako hovězí dobytek. Jiné rasy jsou považovány za lidské výkaly. Našim posláním je vládnout nižším rasam. V našem pozemském království bude vládnout náš vůdce ocelovou pěstí. Masy nám budou lízat nohy a budou nám sloužit jako otroci.
Menachem Begin
este stale si myslite ze izrael bojuje aj za nas? to by oni nikdy nespravili. ja jednoducho nemozem podporovat stat, ktory ma rasisticke a fasisticke korene. a ani nikdy nebudem.
btw, tomasito&krija vasa vzajomna diskusia je uz unavujuca,nic sa nestane ak vas nahodou niekto niekedy nepochopi ale teraz ste uz OT, piste k veci.pls :wink:
Izrael vyhráva bitku, prehráva vojnu
Skúste si na moment predstaviť, žeby Libanon zničil mosty v Izraeli, medzinárodné letisko, blokoval izraelské prístavy, vstupy, prikázal ľuďom aby opustili domovy a skôr než by tak stihli urobiť zbombardoval by ich, zabijúc stovky civilistov (z toho takmer polovicu detí) a vyženúc viac ako pol milióna Izraelčanov. Myslíte si, žeby akýkoľvek západný politik povedal: „Libanon má právo brániť sa...?“
Izrael svoju vojnu už vlastne prehral. Zatiaľ len morálne, nie je však ďaleko čas, kedy sa tak stane i fyzicky. Stratil akýkoľvek kredit pred svetom a s ním aj USA. Demografická budúcnosť Izraela je bledá a Olmert a jemu podobní vojnoví zločinci to vedia – či v Amerike, alebo v Izraeli. Sme svedkami najväčšej vražednej mašinérie dnešných časov v práci. Zdá sa, že svet od čias fašistov nie je o nič bezpečnejší.
Zatknutie dvoch izraelských vojakov na LIBANONSKOM území je všeobecne považované za výhovorku Izraela začať vojenskú ofenzívu. V izraelských väzeniach je dnes viac ako 10 000 arabských väzňov, ktorých navrátenie Izrael odmieta. Čo by sa stalo, ak by arabské štáty používali logiku Izraela?
Susedské nažívanie
Sionisti odjakživa považovali Arabov za „zvieratá“alebo „rakovinu“... Nikdy nie za rovnoprávnych a plnohodnotných občanov. Izraelský ambasádor pri OSN Dan Gilerman najnovšie povedal, že Ananovom prejave chýbalo niečo veľmi dôležité a to, že Hizbaláh tvoria „bezohľadné zvieratá.“ (zd)
Tento názor nie je nijak ojedinelý ani nový. Delenie na podľudí a nadľudí používajú aj západné médiá, ktorých nových náboženstvom sa stal strach z rasizmu. Pokrytectvo v pokrývaní konfliktu je tak do očí bijúce, že naň už ani nespadá termín „jednostranné“ či „zaujaté.“
Medzitým sa akosi pohodlne zabúda na ďalšiu genocídu, ktorú teroristi začali pred Libanonom – Gazu. Každý deň tam zomierajú noví a noví civilisti. Desať naraz ich napríklad bolo zavraždených IOA (izraelskou okupačnou armádou) v čase písania tohto článku. (zd)
Nič nové
Libanonský masaker nie je nijak nový. 18. apríla 1996 počas izraelskej operácie „Grapes of wrath“ IOA (izraelská okupačná armáda) zabila 106 libanonských utečencov, ktorí hľadali ochranu v stredisku UNIFIL. Ako zvyčajne Izrael vyjadril ľútosť. Izraelské masakre nie sú pre mejnstrímové médiá z pochopiteľných dôvodov zaujímavé. Z mnohých spomeniem len pár: masakre pri Bint Jbeil, Khan Yunis, Maaraka, Jibaa, Qibya, Saida, Trqumia, Homeen al-Tahta, Seer al-Garbiah, Yohmor, Sabra and Šatila a mnohé a mnohé ďalšie.
Tretieho decembra 2002 64 pracovníkov OSN vydalo prehlásenie a petíciu, v ktorej požadovali okamžité zastavenie „bitia a vraždenia“. Pomysleli by ste si, že takéto vyhlásenie by mali prebrať všetky svetové médiá. Mýlite sa. Pokryli to len Reuters, BBS, Independent, Haaretz a Jerusalem Post. Všetky tieto sú buď britské alebo izraelské. Ani JEDNO americké médium správu neuverejnilo.
Izraelská armáda nechce k svojmu vraždeniu svedkov, navyše svedkov medzinárodných, ktorých hlas zaváži. Bush a neokonzervatívci nám vravia, že Izrael musíme nechať na pokoji. Izrael nakoniec dosiahol, čo chcel, pozorovatelia odišli. (zd)
Teroristické ciele?
Koľko nevinných obetí musí zomrieť, aby sme situáciu nazvali pravým menom – vojnovými zločinmi? Spôsob škody a rozsah ničenia dáva jednoznačne najavo, že ciele Izraela sú iné, ako tie, ktoré deklaruje oficiálne. Alebo sú pre Izrael „teroristickými cieľmi“ najväčšia libanonská mliekáreň, produkty Procter and Gamble, továreň na výrobu papiera mimo Bejrútu, konvoj sanitiek, elektrárne? Bolo „teroristickým cieľom“ malé dievčatko v Tel Harfe, parkovisko v štvrti Ashrafieh...?
Izrael sa rád chváli chirurgickou presnosťou pri svojich útokoch. Ak je to tak, potom všetky spomenuté ciele boli chybami. Boli? Nemyslím.
Izrael jednoducho zabíja bez rozlišovania a analýzy. Umožňuje mu to pocit beztrestnosti, o ktorý sa popri USA pričinili aj západné štáty. Okrem USA neexistuje na svete krajina, ktorej by bolo tolerované to, čo Izraelu. Podľa rovnakých štandardov a meradiel mali byť na Izrael uvalené sankcie, mal byť vojensky obsadený a svetové spoločenstvo (vágny to termín) ho malo úplne odzbrojiť a jeho predstaviteľov postaviť pred súd. Stal sa presný opak. Spojené štáty v čase najväčšieho bombardovania dodali Izraelu zásielku zbraní. Tie isté Spojené štáty, ktorých hlavným argumentom je, že Hizbaláhu dodáva zbrane Sýria a Irán. Bomby, ktoré Izrael dostal od USA zabíjajú denne desiatky nevinných ľudí. To robí z USA rovnakého vinníka ako Izrael.
Podľa amerických korešpondentov, ktorí doprevádzali Riceovú na Blízkom východe, USA chce intervenciu, ktorú by viedlo NATO pozdĺž libanonsko-izraelskej hranice, zapojenie vojsk NATO po celom Libanone za účelom odzbrojenia Hizbaláhu. Tento plán – ako všetky americké návrhy sa presne zhoduje s izraelskými požiadavkami – odzrkadľuje rovnaké katastrofálne nepochopenie situácie. Izraelský konzul v New Yorku povedal, že väčšina Libanončanov nám poďakuje za to, čo robíme.
Ako to neraz vyjadrili mnohí pozorovatelia- ak Izrael povie Amerike vyskoč, tá sa opýta: ako vysoko?
Boj proti celému národu
Hizbaláh nie je možné zničiť. Rozprával som sa s ľuďmi, ktorí v Libanone žijú alebo žili. Povedali mi, že pri najskromnejších odhadoch má podporu 40% obyvateľstva, reálnejšie číslo je však 80-90%. (zd) Izrael tak bojuje s celým národom.
Nepochybujem o tom, že smiešna zámienka zajatia dvoch vojakov na cudzom území je súčasťou väčšieho plánu, ktorý zahŕňa aj Irán. Sionisti vedia, že ťah A spôsobí reakciu B, ktorá môže spôsobiť reakcie C a D. Sú to alternatívy, s ktorými sa ráta. „Nový Blízky východ“, ak toto je oným plánom, bol na programe dňa izraelských a amerických extrémistov už dávno predtým. Dnes sa možno odhodlali urobiť prvý krok k jeho naplneniu.
Zablokovanie pomoci
Nie je pravdou ani to, že Izrael umožnil vstup medzinárodnej pomoci. Stalo sa tak, až na naliehanie humanitárnych organizácií, čo opätovne nie je prvý krát. V masakri v Džaníne Izrael nielenže zablokoval vstup pomoci, ale aj novinárom, čo mu umožnilo zahladiť stopy a stovkám sa včas nedostalo zdravotníckej pomoci. Humanitárne agentúry OSN sa vyjadrili ešte v utorok, že ich vstup je blokovaný a nemôžu obyvateľom Libanone doviesť zdravotnícke a iné potreby a tiež dopraviť zranených a chronicky chorých do nemocníc. Svetová zdravotnícka organizácia povedala, že nemocniciam dochádzajú lieky a palivo pre generátory, ktoré museli používať, keďže izraelské bombardovanie zrušilo prísun elektriky.
Hovorcovia teroristov vo svete
Apologétov Izraela je na celom svete dosť – sústreďujú sa v médiách, think-takoch, rôznych inštitútoch. Stačí sledovať – nenápadne vyliezajú von a ponúkajú svoje „nestranné analýzy.“ Vymýšľajú rôzne teórie, ktorých spoločným menovateľom je zvyčajne Irán, ich ďalší a nijak neskrývaný cieľ.
Jonathan Cook vo svojom článku na serveri antiwar.com uvádza svoje myšlienky z pozorovania Horowitza. Jeho univerzálna odpoveď na každú otázku je: Izrael chcú Arabi vyhnať do mora. Až veľmi je to podobné rôznym obvineniam z antisemitizmu – antisemiti tvrdia, že židia ovládajú celý svet. Koniec debaty. Zamyslel sa niekto nad nelogickosťou a primitívnosťou takéhoto obvinenia?
Sionisti na celom svete sa mobilizujú, vymýšľajú, ospravedlňujú, zjemňujú. Organizujú konferencie, mediálne debaty a ovplyvňujú a deformujú. Deformujú a ovplyvňujú. Dershowitz (zd) (áno, ten, ktorý napadol analýzu profesorov Harvardu o Izraelskej loby) najnovšie vymyslel, že je potrebné jemnejšie delenie civilistov. Ak by takéto delenie existovalo, zrejme by mŕtvych civilistov v Libanone bolo oveľa menej. Je len otázkou času, kedy sa táto formulácia objaví v relácii STV, kde známi slovenskí hovorcovia teroristov budú kriminalizovať libanonských civilistov a robiť z nich teroristov. Centrála zavelila, rozkazy treba plniť.
Rovnováha
Ak Irán skutočne podporuje Hizbaláh, nevidím na tom nič zlé a čím skôr sa Irán stane jadrovou veľmocou, tým skôr nastane v regióne rovnováha. Donekonečna nemožno miliónom Arabov tvrdiť, že jediný, kto má právo vlastniť jadrové zbrane je Izrael. Blízky východ bez jadrových zbraní by bolo samozrejme ideálne riešenie, je však skôr utópiou, ako reálnym riešením situácie. Ako Izrael, tak aj Palestína, Sýria alebo Irán majú právo na obranu. To čo dovoľujeme jednému, popierame iným. Výsledkom tejto politiky, ktorá uznávam, je krátkozraká, bude však nástup radikálnych hnutí do vlád arabských štátov a zradikalizovanie celého arabského sveta, čo je na druhej strane reakcia prirodzená.
V Palestíne vyhral voľby Hamas, ktorý dával najväčšie záruky palestínskemu národu, že nebude masakrovaný kedykoľvek a kdekoľvek si Izrael zmyslí. Kto vyhrá budúce voľby v Libanone uvidíme. Pochybujem však, že po týchto skúsenostiach to bude akákoľvek umiernená strana.
Žasnem nad logikou niektorých médií, ktoré volajú po odzbrojení Hizbaláhu. Má sa vzdať a dobrovoľne položiť svoju hlavu pod gilotínu. Tak ako Palestínčania. V okolí Izraela nemá nikto nárok na sebaobranu. Inak sa stáva agresorom. Hizbaláh sa ukázal ako účinný odpor. Jeho cieľom samozrejme nie je zničenie Izarela. Členovia Hizbaláhu nie sú tupci, ale väčšinou vzdelaní ľudia, ktorí mimochodom vedia, že severné izraelské mestá majú prepracovaný systém skrýš a bunkrov, takže ich rakety spôsobia viac materiálnych škôd ako strát na životoch. Izrael okupoval Libanon takmer 20 rokov a výsledkom okupácie zriedka býva zvýšený počet recitačných krúžkov v krajine.
Nikto nevraví, že ciele Hizbaláhu sú morálnejšie ako ciele Izraela. Každý chce tomu druhému uštedriť čo najviac úderov. Na jednej strane však hovoríme o starých a nepresných strelách kaťuša a na strane druhej o jednej z najmodernejších armád na svete s najmodernejšou logistkou, helikoptérami Apache, stíhačkami F16 a americkými strelami Patriot. Hizbaláh to vie a vie i to, že jediní účinný prostriedok je partizánska vojna, ktorá nie je o nič nemorálnejšia ako letecké ostreľovanie obytných štvrtí Bejrútu alebo Gazy. Členovia Hizbaláhu pochádzajú väčšinou zo šíitskej komunity, kde majú svojich priateľov, svoje rodiny a obyvatelia Libanonu veria, že práve oni ich najúčinnejšie obránia pred izraelskou agresiou. Mať suseda, ktorý sa správa ako „zúrivý pes“ si bezpochyby ochranu vyžaduje a keď túto ochranu západný svet odmieta, ľud si musí pomôcť sám.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Tomasito napísal: OMG, bol by si prvy, kto by tu tieto staty zacal obvinovat z porusovania Medzinar. prava. Nie kazdy je terorista ala USrael :roll:
tu sme sa asi znova nepochopili. ja ich obviňovať nechcem, ale naozaj cítim, že nerobia dosť, všetko čo sa len dá.
Tomasito napísal:Je to zlozitejsie ako si predstavujes. Kazdopadne, zmenit by sa mali najma rozhodovacie procesy v OSN- aby nebolo mozne, ze 1/15 clenov BR OSN pravidelne paralizuje akcieschopnost jedinej autority sveta udelit mandat na legalnu (v sulade s Medzinar. pravom) vojensku operaciu voci inemu suverennemu statu etc. Takuto zmenu by vsak samozrejme USrael vetovali. Ignoracia OSN ostatnymi clemi by mala de facto na svedomi ospravedlnenie terorizmu USraelu a zrealnenie hrozby globalnej anarchie...
ale trvá to už dlho, dlhšie ako naša diskusia. :wink: nič nie tak zložité ako sa zdá, aby sa nenašlo riešenie, kompromis, čokoľvek. ale musia chcieť. ale už nie je čas na jednanie v rukavičkách. :idea: toho mali už dosť./času/
Tomasito
VIP
VIP

zelovoc napísal:este stale si myslite ze izrael bojuje aj za nas? to by oni nikdy nespravili. ja jednoducho nemozem podporovat stat, ktory ma rasisticke a fasisticke korene. a ani nikdy nebudem.
btw, tomasito&krija vasa vzajomna diskusia je uz unavujuca,nic sa nestane ak vas nahodou niekto niekedy nepochopi ale teraz ste uz OT, piste k veci.pls :wink:
Rasisticke zaklady statu Izrael su pomerne znama vec, co dokazuju aj mnohe vyroky politickych spiciek tohto statu. Uz v inej teme som spominal, ze najvacsi rasisti su prave zidia (vid. Talmud). Ktory z narodov, resp. ktore z nabozenstiev ma vo svojom svatom pisme zakotveny "vyvoleny narod"? Pritom ostatne narody povazuju za gojov (gój = hovado, otrok). Podla zidovskych tradicii sa nikto nemoze stat zidom, musi sa narodit ako zid, mat zidovske geny, dokonca sa mozu sobasit len medzi sebou, nehovoriac o sionizme ako rasistickej ideologii, ktora o.i. hlasa nadradenost zidov nad ostatnymi narodmi. Naviac, v zidovskom prave zid vs. gojovia, je zid vzdy v prave- aj v tom pripade, ked v prave nie je. Analogiu tejto "filozofie" mozme o.i. sledovat v prave prebiehajucom blizkovychodnom konflikte, kedy po zjavne zamernom utoku na jednotky OSN v Libanone Izrael ziada gen. tajomnika OSN aby sa ospravedlnil za to, ze si tieto utoky dovolil oznacit za "ocividne zamerne". Viac ohladom zidovskeho rasizmu a extremizmu napr. v temach Komu zvonia do hrobu, Štúdia z Harvardu - Židia ovládajú USA, ci Sionizmus.

Ad. BTW: Suhlas, i ked som predpokladal, ze minimalne z posledneho prispevku je jasne, ze k OT sa uz odmietam vyjadrovat.

PS: Nauc sa konecne citovat prispevky :wink:

// Takze vcerajsie mimoriadne zasadnutie BR OSN vdaka USA dopadlo tak ako sa dalo ocakavat, resp. ako sa ocakavalo...
Bezpečnostná rada OSN hlboko ľutuje smrť civilistov v Kane

NEW YORK 31. júla (WEBNOVINY) - Bezpečnostná rada Organizácie Spojených národov (BR OSN) na mimoriadnom zasadnutí v nedeľu v noci vyjadrila "hlbokú ľútosť" nad smrťou viac ako 50 civilistov, ktorí zahynuli v nedeľu pri izraelskom útoku na juholibanonské mesto Kana, a vyzvala na ukončenie násilia.

Spojené štáty opäť prinútili BR zmierniť svoje vyhlásenie, aby neobsahovalo otvorenú kritiku Izraela a ani výzvu na okamžité zastavenie bojov. Vo schválenom vyhlásení "Bezpečnostná rada vyjadruje svoje veľké zdesenie a zármutok nad bombardovaním civilnej budovy v Kane izraelskými obrannými silami, ktoré zapríčinili smrť desiatok ľudí, hlavne detí, a ďalších zranili. Bezpečnostná rada vyjadruje rodinám obetí a libanonskému ľudu svoju najhlbšiu sústrasť." Vyhlásenie ďalej pokračuje: "Bezpečnostná rada hlboko ľutuje stratu nevinných životov a zabitie všetkých civilistov v súčasnom konflikte a žiada generálneho tajomníka o predloženie správy o okolnostiach tohto tragického incidentu v priebehu jedného týždňa."

BR OSN sa v nedeľu stretla na mimoriadnom zasadnutí o situácii v Libanone na žiadosť generálneho tajomníka OSN Kofi Annana a libanonského premiéra Fuáda Sinioru po tragickom izraelskom leteckom útoku v Kane. Pätnásti členovia sa znovu nevedeli okamžite zhodnúť na spoločnom vyhlásení v reakcii na útok Izraela, keď Spojené štáty odmietali podporiť akúkoľvek kritiku svojho spojenca. Konečné znenie vyhlásenia schválila BR potom, ako Spojené štáty oznámili, že Izrael súhlasil s dvojdňovým prerušením svojich leteckých útokov, aby sa vyšetrilo bombardovanie v Kane.

Zdroj: http://webnoviny.sk/article.php/f322118 ... /15//35416
r3sp3ct
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa r3sp3ct »

Tomasito, vieš keby USA nestála za Izraelom, nebola by vojna a USA by nemalo komu predať / dať zbrane :wink:
Tiež si myslím, že USA si v tomto "serie" do huby, bojuje proti terorizmu, ale dáva zbrane teroristom, a podporuje ich (Izrael).

(reagujem na tie články nad mojím príspevkom)
Tomasito
VIP
VIP

r3sp3ct, imho, dnes uz len malokto moze pochybovat o a priori spojenectve USA a Izraelu (USA = predlzena ruka Izraelu). Ako sa mozme denne presviedcat, inak to nie je ani v prip. riesenia statneho terorizmu Izraela na pode BR OSN (vid. clanok vyssie).

//
Human Rights Watch: Zodpovednosť za útoky na Libanon nesie Izrael, nie Hizballáh

NEW YORK 31. júla (WEBNOVINY) - Izraelská armáda je plne zodpovedná za letecké útoky, pri ktorých zahynulo najmenej 56 civilistov v libanonskom meste Kana, a izraelské, rovnako ako aj libanonské, útoky voči civilistom sú vojnovými zločinmi, upozornila v nedeľu organizácia na ochranou ľudských práv Human Rights Watch (HRW). Nedeľňajší útok je "najnovším produktom... bombovej kampane, ktorú Izraelské obranné sily (IDF) vedú v Libanone v posledných 18 dňoch a ktorá pripravila o život odhadom 750 ľudí, pričom väčšinu z nich tvoria civilisti," uviedla organizácia so sídlom v New Yorku vo svojom vyhlásení.
Podľa výkonného riaditeľa HRW Kennetha Rotha desivé úmrtia civilistov v Kane zdôrazňujú potrebu zavedenia medzinárodnej vyšetrovacej komisie s mandátom OSN, ktorá by sa zaoberala vážnymi porušeniami medzinárodného humanitárneho práva. Roth tvrdí, že takéto konzistentné zlyhanie pri rozlišovaní bojovníkov a civilistov je vojnovým zločinom. Rovnaké počínanie však organizácia odsudzuje aj v prípade militantného hnutia Hizballáh, ktoré rakety typu kaťuša zameriava taktiež bez selekcie.
HRW reaguje aj na nedeľné vyhlásenie izraelskej armády, v ktorom sa zodpovednosť za útok v Kane pripisuje Hizballáhu, pretože danú oblasť použil na "vystrelenie stoviek rakiet" na Izrael. Armáda vo vyhlásení tvrdí, že obyvateľov Kany niekoľko dní vopred vyzvala, aby opustili priestor. Podľa Rotha však takéto varovanie nedáva Izraelu právo "slepo útočiť". "Vždy sa musí vynaložiť najvyššie možné úsilie na to, aby boli terčom útokov iba skutoční bojovníci." Roth ďalej upozorňuje na to, že prevažná časť civilistov nemôže z oblasti uniknúť z dôvodu zničených ciest, nedostatku benzínu, vysokých cien taxíkov či starostlivosti o chorých príbuzných. "Tí, čo väčšinou zostávajú pozadu, sú chorí a chudobní," uvádza sa vo vyhlásení.

Zdroj: http://webnoviny.sk/article.php/be33e6b ... /15//35460
r3sp3ct
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa r3sp3ct »

OSN je čím ďalej, tým väčšia bábková organizácia v rukách USA, je veľmi zábavné vidieť ako je názor OSN pre USA dôležíty (viď vojna v Iraku) ale keď ide o spojencov USA, a ide o problém, nebojím sa napísať Vojnových zločinov, genocídy, porušovania ľudských práv (začo je vl. súdení Saddám Husajn ??? ehm) tak použijú právo veta... je veľmi zaujímavé sledovať komédie v Haagu, keď taký istý vojnový zločinci sú aj v Izraeli, budú niekedy aj oni súdení ? Odpoveď je nie, lebo ide o priateľov USA...

Husajn (nepriateľ USA, nepriateľ "demokracie") - súdený
Miloševič (nepriateľ USA, nepriateľ "demokracie") - súdený / mŕtvy
.
.
.
.
.

Izrael - demokratická krajina, potomkovia židov, ktorí prežili genocídu, je to ozaj tak ? Alebo ide o židov, ktorí utiekli do USA, Švajčiarska so svojím majetkom a hlásajú sa k niečomu, čo ani nepoznajú ?

Vo filme Gladiátor ma zaujalo na konci :" Stojí vôbec Rím za ľudský život ?"
A pýtam sa ja vás v tejto diskusii, stojí vôbec "demokracia" za ľudské životy... čo je pojem demokracia ? Podľa mňa to je dodržiavanie medzinárodných zmlúv, nariadení.... riešenie konfliktu mierovou cestou...

USA, Izrael - - - > Demokratické štáty ???

Vojna v Afgánistáne, vojna v Iraku, zabíjanie Palestínčanov, vojna v Libanone.... na svete je dosť problémov aj bez zabíjania, rôzne choroby, treba lieky a pod... myslím si, že peniaze na zbrojenie, na vojnu a neskoršú obnovu krajiny by sa hodili skôr na riešenie týchto problémov... lebo keď bude treba poslať humanitárnu pomoc... lieky... stravu a pod... tak to pôjde aj od nás.... a načo ? keď sa bude stále bojovať...
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

odpoveď na vaše posledné príspevky a trocha histórie, lepšie napísané až moc. prečo vo vojne iraku proti iránu /1980-88/ podporovali USA saddama husseina a v roku 2003 sa postavili proti nemu? ja to viem, ale viete to aj vy? ešte jeden príklad: sovietske vojská vstúpili do afganistanu 27.12.1979 aby podporili komunistickú vládu. Počas desiatich rokov bol Afganistan bojiskom studenej vojny, kde sovietske a afgánske vládne vojenské jednotky bojovali proti ozbrojeným islamským rebelom, podporovaným Spojenými štátmi americkými a ich európskymi spojencami, Pakistanom, Saudskou Arábiou a Iránom!!! :arrow: ozbrojené sily USA zahájili proti Afganistanu jednu z najväčších operácii novodobých dejín presne 7.10. 2001.ale vyjadrím sa vecne ako to vyžaduje tomasito. nehľadajte u američanov, kto je priateľ a kto nepriateľ, lebo to riešia spôsobom: čo bude výhodnejšie. a nemôžte vedieť, či sa jedného dňa neotočia chrbtom aj izraelu-ale toto je málo pravdepodobné :wink:
http://svobodaproiran.blogspot.com/2006/07/rnsk-nboenskopolitick-kolonizace.html napísal:Look at the TRUE FACE OF THE REGIME IN IRAN
ديکتاتوری ولايت فقيه در جمهوری اسلامی
Poslouchejte hlas íránského lidu, který bojuje za svobodu a základní lidská práva. Poslouchejte svědectví o zločinech, které jsou denně páchány... snad budete konečně věřit pravdě, až se otevře íránská země a vydá své masové hroby...
Pátek, červenec 21, 2006
"Íránská náboženskopolitická kolonizace" Blízkého východu
... neboli čeho se to vlastně stáváme svědky...

V roce 1979 v Íránu proběhla Chomejního Islámská revoluce. Podílely se na ní nejširší možné skupiny obyvatel přičemž cílem mnohých z nich byl konec represivní politiky Šáha (v posledních letech jeho vlády po pokusu o atentát) a zavedení demokratičtější formy vlády a rozšíření občanských svobod. Bohužel po revoluci zůstal při moci ultraradikální šíitský klér a všichni ostatní oponenti museli utéci nebo byli vyhlazeni v politických čistkách, hromadních popravách a atentátech i v zahraničí od první poloviny 80. let (až do dnešních dnů).
Chomejní se později vyjádřil k revoluci: "Nedělali jsme revoluci pro demokracii, dělali jsme ji přece pro Islám!" Přímo v "programovém vyhlášení" nové vlády a organizací, které slouží na její udržení při moci (hlavně Revoluční Gardy - Passdaran, které momentálně kontrolují v podstatě vše co je vitální pro fungování státu, všechen průmysl a samozřejmě také jaderní program) je "ochrana principů Islámské revoluce a její další šíření."
Ještě v 1979 Írán velice jasně oznámil světu svou politiku: individuální útok skupinky ultraradikálních studentů na americkou ambasádu v Teheránu, po kterém drželi v zajetí její zaměstnance byl nejdřív Chomejním kritizován, ale když viděl, že Amerika nic nepodniká a jakou měl útok propagandistickou hodnotu, stalo se heslo "marg bar Amrika, marg bar Esrayil!" (tj. smrt Americe, smrt Izraeli) oficiálním "revolučním pokřikem". Írán se úspěšně izoloval sám.
Samozřejmě se situace ohledně lidských práv a demokratických svobod stala ještě beznadějnější než předtím.

Netrvalo moc dlouho a byly podniknuty první kroky na uskutečnění hluboce humanistického záměru šíření islámismu.

DĚJSTVÍ PRVNÍ : IRÁK.

Už během války s Irákem ( 1980-88 ) byla v roce 1982 vytvořena "Nejvyšší rada pro Islámskou Revoluci v Iráku" SCIRI (Supreme Council for the Islamic Revolution in Iraq). Sekulární režim Baathistů v Iráku byl nepřátelský vůči Íránu a válka s Íránem, ve které USA podporovaly Saddáma byla jenom dalším pokračováním "neoficiální" války mezi Íránem a USA. Teď nastala celkem kuriózní situace: USA se obrátily proti někdejšímu spojenci a svrhly Saddámův režim. Při bilancování důsledků této akce je nutné konstatovat smutnou skutečnost: Spojenci tímto násilným a pro obyvatele katastrofálním krokem odstranily všemi sousedy obávaný režim a jednoho z největších nepřátel Íránu a otevřeli mu tím cestu. Svrhly sice diktaturu, ale místo proklamované demokracie tam bude ještě tvrdší fundamentalismus. Velice výstižně vývoj situace popisuje Riverbend, asi 26 letá Iráčanka z Baghdádu nebo blog dvou iráčanů Iraq the model. Po pádu režimu v zemi vznikly různé "povstalecké" bojůvky, jejichž složení, financování a cíle jsou až doteď pro západní pozorovatele relativně nepřehledné. Ale jednu skutečnost nelze popřít: jestli povstalci, jako přívrženci svržených Baathistů, bojovali proti okupačním vojákům, je to ještě pochopitelné. Jestli se lidé vracejí k víře a náboženství z důvodu strachu a nejistoty a odmítají západní hodnoty, jestli jsou jim vnucovány, je to také pochopitelné. Ale vzestup islámského fundamentalismu, který slouží jenom na šíření teroru mezi samotnými obyvateli a obracení náboženských sekt proti sobě, je mocenským bojem podněcovaným zvenku podle pravidla "kde se dva perou, třetí vítězí". Zvenku jsou ovlyvňována i média. Z Íránu vysíla 7 TV stanic a asi 20 rozhlasových stanic.
Teď sunnité bojují proti nové, šíitské okupaci, která vraždí sunnity a první okupanty, spojenecká vojska. Teď, když se vojska připravují ke stažení, se Sunnité dokonce vyslovili, že je jejich přítomnost nevyhnutná na zachování celistvosti Iráku a udržení situace, která se už stejně dávno vymkla zpod kontroly. Je to uměle vyvolaná situace, jejíž cílem je co nejvíce zastrašit a rozdělit Iráčany a zabránit jim v tom, aby se spojili a vytvořili vlastní, fungující a neloutkovou vládu bez okupantů, či už Spojenců, Íránců nebo Saudů nebo kohokoliv a také aby zabránili jakýmkoliv náznakům demokracie, kterou by si Spojenci tak moc přáli. Tím chtějí dokázat, že liberální a demokratický systém selhal (co je také v propagandistické agendě Íránu - dokázat nesprávnost demokratického uspořádání státu a prosadit svůj systém teokratické vlády duchovních... kteří argumentují samopaly). Íránská propaganda říká, že rozbroje mezi šíity a sunnity jsou jenom argument pro další přítomnost Spojenců.. ale logicky to absolutně nemá smysl. Spojenci se postupně stahují a zasahují do vnitřních bezpečnostních záležitostí Iráku pořád méně.
Předtím Iráčané nehleděli na to, jestli je někdo šíita nebo sunnita. Teď o moc a vlyv v Iráku bojují Šíité, jednotlivci a skupiny, vyslány, vycvičeny a/nebo financovány z Íránu, jako je Alí Sistání, Muqtada al Sadr a někteří činitelé nové loutkové irácké vlády a jejich milice (Brigády Badr, Mahdího Armáda, Brigády Abbás a tak dále), a proti nim stojí Sunnitské skupiny, podporované Saudskou Arábií. Těmto milicím, hlavně šíitským, se úspěšně povedlo v některých oblastech (hlavně jih, kolem Basry) nahradit oficiální irácké "bezpečnostní složky". Nejbarbarštější ale je, že tyto milice vraždí bombovými útoky samotné Iráčany, na tržištích, v mešitách, na ulicích. Některé jejich zbraně nesou stopy výrobní techniky libanonského Hizballáhu (třeba bomby, které jsou maskovány jako větší kameny). Zrovna před několika dny bylo na tržišti ve městě Mahmúdiá zabito kolem 50 lidí většinou žen a dětí, podle toho, či je to sunnitská nebo šíitská čtvrť. A to je jenom zlomek toho, co se dostane na veřejnost. Sebevražední teroristé, granáty a střelba. Proti komu "povstali" tito "povstalci"? Proti iráckým ženám a dětem?

Jak se tato transformace irácké společnosti projevuje? Pociťují ji všichni, ale možná nejvíce ženy: jak říká Riverbend, předtím ženy pracovaly stejně jako muži, dostávaly stejné platy, nikdo je nenutil oblékat si ošklivé hadry a zahalovat se, jestli to samy nechtěly. Byly samostatné, chodily na univerzity a nikdo na ně neútočil, protože Saddámova sekulární vláda alespoň držela na uzdě náboženský fundamentalismus. Nosily se džíny, dalo se dostat k západní hudbě, mnozí studovali v zahraničí, společnost mohla vypadat trochu jako Írán před revolucí. Samozřejmě neobhajuji Saddáma, ale to co tam je a bude teď je mnohem horší. Teď náboženští vůdci nových stran přikazují ženám sedět doma (nejznámější iráckou inženýrku popravili milice před zraky její rodiny, protože se nechtěla vzdát své práce). Můžou se pohnout z domu jenom v doprovodu dvou rodinných příslušníků mužského pohlaví, jinak riskují napadení až únos. Lidé jsou zastavováni hlídkami nebo jsou u nich vykonávány noční domovní prohlídky, při kterých jsou zatýkáni většinou mužští rodinní příslušníci, jenom tak, bez udání důvodu, nebo podle sunnitského/šíitského příjmení v dokladech. Lidé jednou za dva, tři dny obcházejí márnice, jestli tam nenaleznou pohřešované rodinné příslušníky. Denně lidé nacházejí znetvořená a bezhlavá těla obětí těchto "mírumilovných" milicí. O loupení a krádežích automobilů a jiných hodnot není nutné se zmiňovat. Patří k obecným příznakům chaousu a anarchie. Majitelům obchodům s "neislámským zbožím" (alkohol, populární hudba, nebo i kosmetika), nebo kde byly prodavačky ženy, je vyhrožováno písemně nebo rozbíjením oken kameny a jestli hrozby nepomůžou, jejich krámek lehne popelem. Kdykoliv lidé vyjdou na ulici, nemají jistotu, jestli se ještě vrátí domů. Čas od času je "náhodou" zabit někdo blízký nebo někdo z přátel. Z Iráku prchají stovky lidí, protože v Iráku se už nedá žít.

V Iráku totiž právě probíhá pomalá, neviditelná, ale stejně krvavá Islámská revoluce.

Tolik o Iráku. To je první dějství.

DĚJSTVÍ DRUHÉ: HAMAS/LIBANON VERSUS IZRAEL (= ÍRÁN A ISLÁMSKÝ SVĚT VERSUS USA V MALÉM?)

Nebo co by si Írán přál. Druhé dějství loutkového divadýlka můžeme vidět v přímém přenosu v televizi. Protagonisty jsou Hamas, Libanonský Hizballáh a Sýrie. Za šňůrky tahá Teherán a cílem je maření mírového procesu mezi Izraelem a jeho sousedy a možná konečné vymazání Izraele z mapy jako výsledek džihádu proti "sionistické agresi". Tohleto seskupení států a militantních skupin, kterému se říká i Šíitský půlměsíc (hlavně ose Írán - Libanon) vyvrací i omílaný mýtus o tom, že šíité (Írán, Libanon), sunnité (Hamas) a sekulární Baathisté (Sýrie) se nemůžou spojit. Můžou, jestli je v jejich politice společný jmenovatel nebo můžou jeden druhému něčím pomoci...
Hnutí Hizballáh bylo založeno r. 1984 se stejným cílem jako to Irácké, tedy šíření islámské revoluce, financováno z Íránu a je odpovědné kromě jiného za bombardování kasáren mariňáků a americké ambasády v Bejrútu. Tato organizace je zajímavá tím, že se jí povedlo získat domácí podporu v Libanonu a vytvořit tak jakýsi stát v státě s legálním zastoupením v parlamentu. O tom, že má hnutí v Libanonu příliš veliký vliv, svědčí i skutečnost, že se libanonská vláda vůbec nesnažila splnit rezoluci OSN č. 1559 z r. 2004 a odzbrojit Hizballáh.
Jenom za první půlrok roku 2006 navštívilo Libanon 60 888 Íránských "turistů" (jako druhá asijská země dlouho dlouho po něm jsou Filipíny s 12 000 návštěvníků). Proč tak najednou ten velký přílev "turistů"? Vždyť v Libanonu ani není žádná větší šíitská svatyně. To je škoda, že se ta statistika neptala na pracovní zařazení těchto teroristů.. ehm, pardon, turistů, ve spletité struktuře společnosti Íránské islámské republiky. Že určitě alespoň někteří z těchto lidí nebyli turisté potvrzují i zprávy, že na libanonské straně bojuje několik desítek až stovek íránských vojáků a na Izrael jsou odpalovány rakety "made in Iran". ("shodou okolností" byli izraelští vojáci Hizballáhem uneseni zrovna v den, kdy měl Írán odpovědět na nabídku ekonomických výhod za zastavení obohacování... )
Rozpoutáním krize Izrael-Palestína-Libanon-Sýrie se Írán snažil i odpoutat pozornost od svého jaderního programu. G8 v Petrohradu moc toho o Íránu nenamluvila a zatím se ještě neshodla, co udělá s tvrdohlavým "enfant terrible" mezinárodní politiky. Ale Arabská liga se už vyslovila: "milí Íránci, s námi v džihádu proti Izraeli nepočítejte..."

To be continued..?
yes, of course
http://svobodaproiran.blogspot.com+++++ napísal:Ahmadínežád už ve čtvrtek /13.07.06/ pohrozil Izraeli, jestli napadne (nebo bude vyprovokován napadnout) Sýrii, tak se může těšit na pomstu Íránu: "Izraelský útok na Sýrii bude považován za útok na celý muslimský svět." řekl také, že "Organizace Islámské konference musí být aktivnější ve vztahu ke krizi, která byla vyvolána sionistickým režimem (jak to bylo doopravdy, to všichni víme: propusťte ty vojáky a bude po krizi)."

Rovněž pohrozil státům, které stojí na straně Izraele. "Měli by přehodnotit svou podporu sionistického režimu dříve než bude pozdě ". "Podpořovatelé Sionistického režimu ho musí odstranit dříve než bude příliš pozdě", řekl Ahmadínežád davu v severozápadním městě Maragheh. "Zlost národů v regionu se zvětšila. Jestli dosáhne vrcholu, bouře jejich hněvu se neudrží uvnitř hranic regionu a postihne i vlády, které podpořují Izrael".

Pohrozil také Evropské Unii, jestli bude dál tlačit na Írán aby ukončil svůj nukleární program:
"Jestli vyvoláte konflikt, budete nést důsledky". “Doteď jsme se pohybovali v rámci smlouvy o nešíření JZ a dohod, ale musí vědět, že jesli íránský národ dojde k přesvědčení, že nejsou úpřímní v jejich činech a návrzích, přehodnotí svou politiku"..."Evropané budou ti, kteří budou trpět za jakýkoliv problém, který se vyskytne. Nevyhledáváme konflikt, ale musí vědět, že nemůžou ublížit Íránskému národu."
Bohužel na USA si ještě netroufne. Jeho rakety ještě nedoletí tak daleko. Maximálně může zasáhnou Američany v Iráku.
Írán důsledně uplatňuje goebbelsovskou rétoriku už od 1979: my ubožáčci, všichni na nás útočí a nedovolí se nám rozvíjet a být samostatní! Bohužel se najdou takoví co jí uvěří...
Mě to trochu připomíná story z 31. srpna 1939: "skupina ´polských´ vojáků napadla německý vysílač..."
To, že uměle nazývá krizi Izraele vyprovokovanou jeho sousedy (patrně na povel Teheránu) útokem na všechny muslimy se je snaží sjednotit v myšlence džihádu... proti vyprovokovanému útoku. Logické ne?
http://svobodaproiran.blogspot.com_and this napísal:"testovací verze" války s Izraelem
Podle Walida Jumblatta, lídra libanonských Drůzů a jednoho z nejdůležitějších protisyrských politiků v Libanonu, Írán využívá izraelsko libanonský konflikt na pozorování izraelské bojové taktiky a účinnost jeho výzbroje a testuje stále nové a nové typy raket a zbraní (a také pravděpodobně účinnost bojové taktiky Hizballáhu). Hizballáh používá pořád sofistikovanější střely s větším dostřelem... patrně z dovozu. A tak se zdá, že raketové zkoušky ještě nejsou u konce. Nasralláh vyhrožoval prohloubením útoků, t.j. použitím raket s delším dostřelem, až na Tel Aviv.
Jumblatt se obává zvětšení syrského vlivu v Libanonu s využitím válečného chaosu a možné reokupace pod záminkou "bezpečnosti", že současná libanonská vláda si sama neporadí s militanty (Libanon byl od r. 1976 okupován Sýrií, konec této okupaci udělala Cédrová Revoluce r. 2005).
zelovoc
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

pre tych co viete anglicky, pozrite si toto video: http://wakeupfromyourslumber.blogspot.c ... woman.html
Tomasito
VIP
VIP

Vyvarujte sa OT, vyjadrujte sa k predmetu temy pls. Prispevky, resp. clanky tykajuce sa vylucne konfliktov USA suvisiacich s Irakom, s Iranom, s Afganistanom citujte v relevantnych topicoch (plati najma pre uzivatela krija).
krija napísal:ale vyjadrím sa vecne ako to vyžaduje tomasito. nehľadajte u američanov, kto je priateľ a kto nepriateľ, lebo to riešia spôsobom: čo bude výhodnejšie. a nemôžte vedieť, či sa jedného dňa neotočia chrbtom aj izraelu-ale toto je málo pravdepodobné
Odpovedal si si sam.

Hebron: Izraelski vojaci odmietaju zasiahnut, zatial co deti zidovskych usadlikov kamenuju "human rights workers" (video)
- uvedene na margo toho, aku "volu" ochranovat medzinarodnych pozorovatelov maju v skutocnosti Israel Defense Forces.

// "Všetci tí, čo sa teraz nachádzajú v Libanone, sú teroristi, ktorí sú nejakým spôsobom spríbuznení s Hizbolláh."

Haim Ramon (izraelsky minister spravodlivosti)
Xantyp
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Xantyp »

zelovoc napísal:pre tych co viete anglicky, pozrite si toto video: http://wakeupfromyourslumber.blogspot.c ... woman.html
sak ta krava co tam hovorila nic dokopy nepovedala len na kazdu otazku odpovedala je nam to vlemi luto. aj mne je luto ze este Izrael existuje......
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

celú dobu od kedy som sa v tejto téme zapojil do diskusie smerujem k tomuto bodu /ameriku som neobjavil/. bolo až smiešne čítať príspevky tomasita a aryan angela, ktorý majú vždy aktuálne správy, ale len v troch bodoch:
1.počet mŕtvych civilných obyvateľov libanonu.
2.počet mŕtvych pozorovateľov OSN.
3.počet vetovaní rezolúcie BR OSN zo strany USA.
toto všetko si prečítate aj v novinách, alebo pozriete v správach na markíze každý deň o 19:00. o tom netreba viesť diskusiu, to sú fakty.
p4ra to s nimi nedotiahol do konca, ale ja vykladám teraz karty na stôl. to čo sem teraz v ďalších riadkoch napíšem sa v novinách nedočítate a v TV neuvidíte. začnem jednou jednoduchou otázkou?

Aký je rozdiel ak araba zabije izraelský vojak, alebo arab zabije araba? neviete? skúsim priblížiť. tomu prvému sa hovorí SVäTÁ VOJNA a tomu druhému ja hovorím bratovražedný boj. prvému je venovaná obrovská publicita zo strany médii /všetkých/ a druhému takmer žiadna.
druhá otázka: má väčšiu cenu život araba na sever od izraela/libanon/ od araba, ktorý je od izraela na východ/irak/? nemá!!! znova som si odpovedal sám, ale svoj názor máte aj vy. ak nie, tak si ho spravte.
len za posledné dva týždne zomrelo v iraku viac arabov ako v libanonsko - izraelskom konflikte dokopy /chápte aj spolu so židmi/. v máji tam zomrelo 2669 arabov, v júny dokonca 3149. všetko to boli obete bombových útokov a únosov, po ktorých sa ľudia našli už mŕtvi. je to dôsledok vyčíňania šiitov v iraku, ktorí sú priamo podporovaní iránom a beztrestne vraždia civilistov, ženy a deti a len preto, že sú sunnitskéj príslušnosti. uvádzam zámerne irán. lebo ten istý irán stojí za hizballahom v libanone. bol som medzi prvými, kto tu upozornil na tzv. boj v zastúpení, proxy war. /+p4ra,jackb/. tomasito tvrdil, že to chápe, ale očividne len z jednej strany. /USA+Izrael/. ale to, že na druhej strane je hizballah podporovaný iránom a sýriou, to mu žili netrhá. ďalej rozoberá neustále štátny terorizmus zo strany izraela a usa. to že na druhej strane robí irán so sýriou to isté, pre neho nie je podstatné. ale pre celý svet, aj pre 99% ľudí, ktorí sa vyjadrili v tejto téme je dôležité, aby sa vraždili dve rôzne náboženské skupiny alebo dva rozdielne národy. je to vtedy zaujímavejšie a po stránke propagandy to má vyššiu úroveň. ale mnohým z vás je úplne jedno kde sú príčiny, kde je pravda. hlavné je, že zabúdate na jedno: každé násilie je odsúdenia hodné, bez ohľadu na to, či je veľké, alebo malé. väčšinou sa ale verejná mienka prikláňa na stranu, ktorá má väčšie obete na životoch, a čo na tom, že to môže byť dôsledok najhanebnejšej bojovej taktiky :arrow: skrývanie sa za ľudské štíty.
poďakovanie: azadi, sám by som to lepšie nenapísal.
a opäť 2 tomasito: vieš prečo si OT, ale total OT? názov témy si ešte pamätáš? ak nie pripomeniem ti ho:
Izrael ako hrozba globalneho konfliktu všimni si hlavne toto slovo: globálneho. vieš čo znamená, o tom nepochybujem. úzkoprso si sa na to celý čas pozeral, ako na miestny konflikt izraela /podporovaný USA/ a libanonu. ja som sa na to pozeral z pohľadu globálneho. takže ťa opätovne žiadam, nemaž moje príspevky, alebo zmeň názov témy /ako zakladatel témy a v neposlednom rade ako moderátor máš na to právo/ aby si nebol OT.
Tomasito
VIP
VIP

krija, ked citujes niekoho nazor, patrilo by sa, aby si ho uviedol ako citat. Pokial ide o blogy citovane vyssie a zaroven o blog, ktory si prebral vo svojom poslednom prispevku... Azadi je iransky disident, ktoreho hlavnou tuzbou je zmena rezimu v Irane a tomu je podriadeny snad kazdy jeden blog na jeho stranke, ktory som si mal moznost precitat- tie, aj ked len okrajovo sa tykajuce Izraelu nevynimajuc. Ano, nie len bratovrazedna vojna v Iraku bola uz rozoberana v inej teme, prave s ohladom na ilegalnu ofenzivu USA do Iraku, kedy po zvrhnuti rezimu Saddama- byvaleho spojenca USA- bolo viac nez jasne, ze sa odveki rivali- siiti a sunniti- do seba o5 po desatrociach pustia. Saddamov rezim obe tieto skupiny drzal na uzde, dnes tam mame de facto obciansku vojnu. Napriek tomu, ze tato hrozba tu bola pred samotnou ofenzivou do Iraku, USraelu to bolo jedno- predsa v co vacsom rozklade bude iracka spolocnost, tym mensie riziko pre Izrael bude Irak predstavovat. Je preto uplne scestne poukazovat na to, ze za tento konflikt moze vylucne Iran- tento konflikt (sunnitov a siitov) ma korene hlboko v historii a jeho znovuvzplanutiu mozme dakovat prave ilegalnej ofenzive USA. Odputavat pozornost od skutocneho problemu, t.j. sustredovat pozornost na obvinenia sucasneho rezimu Iranu je samozrejme ucel autora a preto sa ani necudujem, ze informacie takehoto druhu sa inde nedozvieme. Ako som ta vsak uz upozornil a ako som ti vysvetlil aj v SS, taketo odputavanie pozornosti sa ti tu tolerovat nebude. Je kontraproduktivne, aby sa rovnake diskusie viedli v niekolkych temach, pricom podstata tejto temy unika. Aby si teda nemal pocit, ze objavujes Ameriku- otvaras totiz temy, ktore tu uz boli diskutovane, odporucam nasledovne temy...

Americká vojna s Iránom už začala
Ste za to, aby sa celosvetovo bojovalo proti terorizmu?
Ahmedinedžád: Hitler nového veku, alebo počiatok Armagedonu?
Iransky prezident a jeho postoje k Izraelu
...

- sem patria tvoje prispevky. AK budes mat pocit, ze by si ich mohol pouzit v ramci tejto temy, kedykolvek na ne mozes uviest priamy odkaz s uvedenim dovodu, ako som to neraz urobil aj ja... (vid. napr. Sionizmus). Viac krat ta upozornovat nebudem.

PS1: Sam si mi nedavno horkotazko odpovedal, ze moje nazory k "proxy war" sa s nazormi p4ru a jackb, ktorych si sa chytal ako topiaci slamky v nicom nelisili, dnes sa znova snazis navodit dojem, ze som mal mat na tuto tematiku iny nazor ako oni ("tomasito tvrdil, že to chápe, ale očividne len z jednej strany. /USA+Izrael/!). Pritom ta vobec netrapi, ze jackb, odhliadnuc od poukazania na "proxy war" komentovanej v Tyzdni mal po cely cas, co sa vyjadroval k tejto teme uplne opacne nazory ako ty.

PS2: Naozaj mas pocit, ze moje prispevky a mnou citovane clanky boli len o pocte mrtvych a pocte vetovanych rezolucii USA?

OMG, No Comment :roll:
zelovoc
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Po útoku v Kaně rabíni říkají: „Žádný nepřítel není nevinný“

Napsal: David Duke

Shromáždění izraelských rabínů veřejně reagoval na masakr civilistů v libanonském městě Kana takto: „Podle židovského práva v průběhu bitvy a války neexistují žádné termíny jako nevinný na straně nepřátel.“ (http://www.ynetnews.com/articles/1,7340 ... 20,00.html)
Tento článek je pro ty, kteří stále nechápou rozdíl mezi křesťanskou a židovskou morálkou.
Judaismus je, na rozdíl od většiny světových náboženství, z principu fundamentalistická a rasistická víra, jehož jeden ze zdrojů, Talmud, káže nenávist k nevěřícím a opakovaně je přirovnává ke zvířatům, k dobytku, jehož úlohou na zemi je sloužit Židům, kteří jsou předurčeni žít jako nadlidé. To je samozřejmě v rozporu s univerzalistickými náboženskými systémy jako je třeba právě křesťanství.
Uvědomuji si, že výše napsané může znít krajně nepravděpodobně pro mnoho čtenářů, kteří se poprvé dovídají o židovském rasismu, protože kontrolovaná média nikdy neukáží žádný z mnoha příkladů a důkazů tohoto postoje. Ta samá prožidovská média, která nekonečně útočí na muslimské fundamentalisty pro jejich útoky motivované rasismem nebo „antisemitismem“, nyní mlčí. V očích Izraele vraždění desítek a stovek dětí není zločinem, protože „podle židovského práva neexistují termíny jako nevinní.“
Samozřejmě každý, kdo se snaží poukázat na židovský rasismus, je démonizován a označen za nenávistného antisemitu, zatímco židovští radikálové se nemusejí bát, že by se je kdokoliv opovážil kritizovat byť jen jedním slovem.
Pro ilustrace citát z jednoho z hlavních židovských zpravodajských serverů.
12. červenec 2006, Jerusalem Post
Izraelští rabíni žádají vyhlazení nepřátel
Shromáždění izraelských rabínů vyzvalo izraelskou armádu, aby ignorovala křesťanskou morálku a „vyhladila nepřátele od severu k jihu.“„Všechny diskuse o křesťanské morálce jsou oslabováním ducha naší armády a národa a stojí nás krev našich vojáků a civilistů,“ stojí v jejich prohlášení.
Odmítám a hnusím si násilí na komkoliv. Nenávidím zabíjení nevinných Židy i „Gojímy“, muslimy nebo křesťany, Evropany nebo obyvateli Blízkého východu. Odmítám jakýkoliv druh terorismu. A vím, že nejvíce netolerantní náboženství na zemi je judaismus, uvědomuji si, že Stát Izrael je rasistickým státem, který byl založen na teroru a etnických čistkách, státem, který unesl, uvěznil a mučil stovky tisíc lidí, zavraždil jich desetitisíce, podnikl teroristické útoky proti svým sousedům i proti svým spojencům a ochráncům (jako například bombardování amerických a britských cílů v Egyptě při tzv. Lavonově aféře v padesátých letech či útok na americkou vojenskou loď Liberty v roce 1967). Je to bez jakýchkoliv pochyb největší terorista na Zemi.
Nejsmutnějším na celé této věci je to, že tato nenávistná síla nyní pevně svírá USA a z našeho státu dělá pomocníka svého terorismu a zla. Útok a invaze do Libanonu jsou v rozporu se zájmy USA, třeba už proto, že 25.000 Američanů v Libanonu žije a pracuje. Izrael na Libanon zaútočil a naši lidé tam jsou ve velmi těžkém postavení. A USA celé budou v budoucnu trpět za podporu izraelského útoku na Libanon, budeme platit za izraelskou nadvládu nad našimi médii i politiky, budeme platit dolary i vlastní krví. Kolika dalších teroristických útoků na americké objekty kvůli naší podpoře izraelských vrahů budeme muset být svědky? Kolik dalších Američanů bude zabito nebo zmrzačeno v Iráku pro Izrael?
Bože, chraň obyvatele Libanonu před židovskými vrahy a chraň obyvatele Spojených států amerických za cenu, kterou budeme muset platit za to, že je podporuje naše vláda i média. Jedinou možností, jak se můžeme vyhnout tomuto drastickému zúčtování, je změnit naši politiku a na Blízkém východě hájit spravedlnost a zájmy jen a pouze USA!
Všechny síly USA musí požadovat okamžité zastavení palby v jižním Libanonu, pro zásadní lidskou mravnost a také pro zásadní zájmy amerického národa a lidu.

zdroj: http://cz.altermedia.info/
Tomasito
VIP
VIP

Uvadzam zaroven pre spresnenie poctu mrtvych po utoku v dedine Kana (doterajsie cisla boli pravdepodobne nadsadene).
Amnesty kritizuje Izrael

Vyšetrovanie náletov v dedine Kana, ktoré v nedeľu uskutočnilo izraelské letectvo, rozhodne nie je dostatočné. Uviedla to Amnesty International, ktorá vyslala výskumné misie do Libanonu i Izraela. Jej pracovníci hovorili tiež s ľuďmi z dediny Kana.

"Nesmieme dovoliť, aby vyšetrovanie útoku v Kane bolo zametené pod koberec. Je potrebné nezávislé vyšetrovanie, ktoré bude mať prístup priamo k ľuďom, ktorí útok prežili, aj k zodpovedným armádnym jednotkám," uviedla Kate Gilmoreová, zástupkyňa generálnej tajomníčky AI.

"Rozhodne nestačí, keď izraelská armáda vyšetruje sama seba. Izrael v minulosti smrť civilistov alebo vôbec nevyšetroval, alebo robil podobné nedostatočné vyšetrovanie," dodala.

Zástupcovia AI hovorili s ľuďmi z dediny Kana krátko po bombardovaní. Tí uviedli, že v oblasti žili asi dva týždne a izraelské sily museli o ich prítomnosti vedieť. Izrael tvrdí, že armáda o prítomnosti civilistov v juholibanonskej dedine Kana netušila.

Vedenie nemocnice v juholibanonskom prístavnom meste Súr, kam boli prepravené všetky obeti z Kany, vo štvrtok oznámilo, že obetí izraelského bombardovania bolo 28, z toho 16 detí. Nové počty potvrdila i nevládna organizácia Human Rights Watch. HRW však dodala, že 13 ľudí je nezvestných a mohli zostať zavalení pod troskami.
Izraelské letectvo pred nadchádzajúcim útokom varovalo obyvateľov dediny, aby opustili svoje domy, upozorňuje sa ďalej v správe. Izraelské lietadlá vypálili na Kanu dve rakety, z ktorých prvá explodovala, ale druhá údajne nie.

Podľa AI varovanie, ktorým Izrael vyzýva civilné obyvateľstvo k opusteniu oblastí, krajinu rozhodne nezbavuje povinností vyplývajúcich z medzinárodného zvykového práva. Priame útoky na civilistov a civilné objkety, rovnako ako nerozlišujúce a neprimerané útoky, predstavujú vojnový zločin.

Zdroj: http://spravy.pravda.sk/amnesty-kritizu ... k_svet_p25
Izrael tvrdí, že armáda o prítomnosti civilistov v juholibanonskej dedine Kana netušila.
No Comment :roll:
elko520
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa elko520 »

Kiezby Hitler dotiahol svoje "zamery" do konca a dal do laty vsetkych zidov...teraz by sme tu takuto diskusiu neviedli......Ja som za to aby Izrael trpel a aby konecne zidia prestali ovladat svet prostrednictvom USA......jej vplyv na ostatny svet je nehorazny. 80% vsetkych americkych podnikov ako su prestizne americke zdelovacie prostriedky (tlac a TV) ovladaju zidia a oni urcuju politiku USA.......keby sa USA nestarala do celeho sveta, bolo by to v poriadku,ale......je to prave naopak.......uz by si nemali vsetci nechat sr.t na hlavu a mali by povstat aj keby to malo znamenat vojnu..... :new01:
Tomasito
VIP
VIP

Pomerne zaujimavy clanok s poukazanim na prapriciny dnesneho blizkovychodneho konfliktu. Odporucam precitat do konca
Ortodoxní židé žádají ukončení sionistických zvěrstev na Blízkém východě

New York, 18. 7. 2006

Obrázok

Brutální a nevybíravý útok sionistického státu „Izrael“ na libanonské obyvatelstvo a infrastrukturu je zločinem proti všem základním principům slušnosti a lidskosti.

Jako omluva pro tento vražedný vpád se uváděl útok Hizballáhu na izraelskou armádu. Co to má ale mít společného se statisíci libanonských nevinných mužů, žen a dětí, kteří jsou vystaveni pokračujícímu peklu, to je mimo dosah lidského chápání.

Samozřejmě, probíhající agrese je pouze další kapitolou současné brutality; první byl zuřivý vpád do Gazy a útok na její civilisty a zničení jejích základních služeb.

Lze ovšem slyšet hlasy, že akce izraelské armády byla pouhou odpovědí. Toto tvrzení ovšem opomíjí problém zla, spočívajícího v trestání nevinných lidí za něčí smrt. A zcela ignoruje kořen problému, podmanění palestinského lidu a zabrání jeho majetku, které začalo v roce 1948, rozšířilo se v roce 1967 a pokračuje bez ustání dodnes. Jádrem problému je, že za nemorálností sionistického zacházení s Palestinci je základní fakt – ideologie sionismu a následné vytvoření sionistického státu, které odporuje základům učení judaismu.

Sionismus je znetvoření judaismu, zbožnosti a spirituality, v bezbožnost a materialismus s nacionalistickými aspiracemi. Theodor Herzl a jeho kohorta, původci poměrně nové ideologie sionismu, Nejvyššího z rovnice odstranili.

Vytvoření sionistického státu, naplnění sionistické ideologie, posunulo toto rouhání o krok dál. Židovský lid byl poslán do exilu Božím nařízením. Bylo mu Nejvyšším výslovně nařízeno, aby se žádným lidským zásahem nepokoušel svého exilu zbavit. Výslovně mu bylo zakázáno vytvořit vlastní stát, jakým je sionistický stát „Izrael“. (Talmud, traktát Ketuboth 111).

Židovskému lidu je zakázáno utiskovat jiné národy. K vytvoření státu „Izrael“ došlo krádeží, podmaněním a útiskem palestinského lidu.

Židé Tóry samozřejmě odsuzují strašlivé utrpení způsobované jak palestinskému, tak libanonskému lidu. Z výše uvedených důvodů jsou všechny pokusy dosáhnout pro „Izrael“ míru a stability odsouzeny k nezdaru. Stvořiteli nelze vzdorovat.

Rabíni prohlásili, že stát „Izrael“ způsobí nekonečnou bolest, utrpení a krveprolévání. Stát „Izrael“ nemluví jménem židů, jméno „Izrael“ ukradl. Židé jsou povinni být loajálními občany všech zemí, v nichž žijí.

Sionismus a stát „Izrael“ jsou hlavními příčinami rozšíření všeobecného antisemitismu.

Vláda nelegálního státu „Izrael“ se neustále pokouší zbavit Tóry a jejích nařízení. Bez ustání utiskuje Tóře věrné židy, kteří žijí na jejím území.

Modlíme se, aby všechno utrpení ve Svaté zemi a v Libanonu skončilo a sionismus, příčina utrpení, byl nahrazen vírou v Tóru. Brzo budeme všichni svědky klidného rozpadu sionistického státu „Izrael“. Kéž je v dohledu den, kdy bude všechno lidstvo sloužit Nejvyššímu v harmonii a míru. Amen.

Zdroj: Článek Orthodox Jews Demand End to Zionist Atrocities in the Middle East vyšel 18.7. na serveru ortodoxních Židů Neturei Karta. Překlad Eva Cironisová.
Napísať odpoveď