Janky napísal:Ok chalani tak vas trochu usmernim.To auto je mesiac a par dni stare.ma takmer plnu vybavu,ale palubny pocitac nema.Ako to ze vyhadzovanim kwaltu neusterim je taka blbost ze az.poviem prikald casto chodievame do jedenej dedinky tuna nedaleko vola sa zdiar ale to je jedno ide o to,ze ked sa ide tam tak sa to spali dajme tomu 4,5 litra ale prevazna cacst cesty sa ide do kopca,ale ked sa ide s5 a vyhazduje sa kvalt po vacsine cesty tak spotreba je max 1liter a tomu vertre,ze to tak je lebo tak uz chodime roky.to kinjeril tusim,ze si spominal nieco s tym ze ci sa vyznam,Tak do aut s karburatorom dost,ale tunak sa netaham.tu sa netahas ani ty,ten motor je totiz o uplne niecom inom.Co sa tyka zabehavania,tak auticko bude zabehnute kvalitne koli ako som povedal skor sportovejsim prejavom nasej jazdy.
Tak kebyze cestou spat nechavate zaradenu 5ku bez pridavania plynu.. spotrebujete max. 0,5L..

Moderne motory s elektronikou su prave v tychto pripadoch pohanane napravou a prisun paliva do motora je zastaveny az kym neklesnes pod urcitu hranicu otacok.. (ako som uz spominal cca 1500otacok/min). V pripade zaradenia neutralu motor nemoze byt pohanany napravou a preto je nevyhnutny prisun benzinu do motora, aby bezal.. (na fabii ukazuje palubny pocitac cca 1L/100km).
Pamatas autoskolu princip presunu hnacej sily z motora na kolesa? Takze pri klasickom pridavani sa hnacia sila z motora presuva cez spojku na kolesa.. v pripade cesty z kopca so zaradenou rychlostou sa zase opacne presuva hnacia sila z kolies cez spojku do motora, ktora zabezpecuje pohyb valcov aj bez prisunu paliva.
Inak mesiac stare auto? V tom pripade zvysena spotreba je podla mna aj normalka.. precitajte si navod k autu.. urcite je tam ako zabehavat novy motor.. ake otacky dodrziavat.. atd.. a nemyslim, ze prave sportova jazda je najlepsia na zabehnutie (samozrejme ani pomala)..
Janky napísal:OK dalsia moja otazla.
Pri kupe nam bolo povedane,ze tieto nove sa na rychlost nedaju nastartovat.To myslim,tak ze ak stojim s kopca tak zapnem elektroniku a nastarujem na rychlost napr na dwojku,Na Lacetti to vsak ide.Ale mna zaujima ci to nejak neskodi rozvodom ked takto startujem.

Nedaju sa nastartovat v tom zmysle, ze sa to tak nema robit. Samozrejme ak auto prinutis takto nastartovat, tak sa nastartuje, ale pri viacnasobnom opakovani co sa stane s motorom a elektronikou.. to nik nezaruci. Dokonca auta s novymi motormi s elektronikou by sa v pripade poruchy nemali ani tahat (max. niekolko metrov)..
//Takze pridavam clanok s tipmi na nizsiu spotrebu:
http://www.autorevue.cz/default.aspx?se ... ticle=3573