Je vhodný tento MainBoard k tejto zostave ???

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Deryl
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Je vhodný tento MainBoard k tejto zostave ???

Príspevok od používateľa Deryl »

Zostava je :
AMD Athlon64 3700+ L2 cache 1 MB,
SAPPHIRE ATI Radeon 9600 PRO 256 MB,
Western Digital SE 250GB 16MB SATA2 WD2500KS,
2 x 512 MB DDRAM,
zdroj Fortron 350 W

Problém mám s MainBoardom, lebo vhodný som našiel iba ASUS A8V X alebo MSI K8N NEO2 FX (lenže tá má HyperTransport iba 800 MHz :( ) .
Preto myslím že ostáva jedine tá ASUS-ka. Čo na to poviete ??? Alebo vedel by mi niekto poradiť iné riešenie ???
snake2
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa snake2 »

ten zdroj by som dal silnejsi .....
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

snake2 napísal:ten zdroj by som dal silnejsi .....
JJ Zdroj urcite silnejsi... minimum tych 400W a nech je to ten Fortron :wink: a s tou doskou ti newiem poradit :?
Deryl
Medium Expert
Medium Expert

O.K. tak ten zdroj tam dám tých 400 W, no ale čo s tou doskou ??? :? :? :?
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

Deryl napísal:O.K. tak ten zdroj tam dám tých 400 W, no ale čo s tou doskou ??? :? :? :?
Do tychto veci sa moc nerozumiem takze moja rada je ti na nic :? :cry:

EDIT: neboj za chvilku ti niekto napise a poradi ti... musis cakat :wink:
Brian
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Brian »

Tú dosku by som tam dal.... Nie je síce najlepšia ale stačí a čo sa týka tej druhej čo si dal na začiatku určite nie... Asuska je o dosť lepšia... 8)
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa misokgb »

Takuto zostavu by utiahol Fortron 350W, netreba tam zbytocne pchat 400W, teda ak chces usetrit 8) Kvoli tej grafike... Ta grafika v zatazi zere sotva 20W :wink: Inak dosku ako znacku radsej ASUSku ako MSI, MSI je strasny shit a na AMD duplom... Procak ma 90W, ostatne periferie sa zmestia. Takze to 350W zataz nikdy nedosiahne a zo skusenosti... ...Fortron 350W vydrzi spickovu zataz 400W bezproblemov... Zdroj staci 350W ak nemas love, a dosku radsej ASUS :wink:
Brian
Expert
Expert

To je v pohode ale za ten zdroj by som si radšej doplatil... ak budeš chcieť dať časom niečo nové ( ďalší HDD, novú grafiku a pod. ) tak by si musel meniť zdroj a takto to budeš mať radšej zabezpečené dopredu... :wink:
Deryl
Medium Expert
Medium Expert

Brian napísal:Tú dosku by som tam dal.... Nie je síce najlepšia ale stačí a čo sa týka tej druhej čo si dal na začiatku určite nie... Asuska je o dosť lepšia... 8)
No ale vzhľadom na to že potrebujem dosku na AGP socket 939, tak vhodnejšiu som nenašiel, takže čo sa týka toho tak je podľa mňa najlepšia akú by som tam mohol dať :D Čo ty na to ??? Či našiel by si nejakú vhodnejšiu, hmmmm ???
Brian
Expert
Expert

Nie veď hovorím že je dobrá... Je lepšia ako tá MSI tak som to myslel... :lol:
M4rQu5S
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa M4rQu5S »

Sorac ze som nevyrozumel ale to chces kupit len dosku a to ostatne uz maas alebo ako to je ??
Ked chces len tu dosku tak jednoznacne ASUS A8V X. Lepsie za taku cenu nezozenies. Ked by si chcel nieco drahsie tak http://www.alza.sk/dfi-nf3-ultra-dagf-n ... d60731.htm alebo nieco do tuning PC http://www.alza.sk/dfi-lanparty-ut-nf3- ... d54487.htm ale to uz je fakt drahee :?
A co sa tyyka toho zdroja tak ja mam len daky neznackovyy 300W sunt na podobnej zostave a ked som si spocital teoreticky najvyssii odber tak to nebolo viac nez 250W a ked som tam dal 480W zdroj aj s meracom spotreby tak ukazoval do 110W pri hrach (ale to neviem presne ze co vsetko je v tom zhrnutee) takze 350W stacii aj ked nechces.
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

Keď už, tak pridaj na grafike (znie to kruto, ale zabudni už na 9XXX sériu - ani PRO a tých 256MB VRAM výkon nejako výrazne nezdvihne), potom aj ten silnejší zdroj lepšie zamestnáš.
ASUS dosky sú všeobecne špičkové a táto nie je výnimkou. Aj keď celkom rozumné by snáď bolo ísť o triedu vyššie a vybrať dosku s PCI Express 16x slotom - odpadne problém s rozumným výberom grafickej karty - všeobecne grafiky do AGP 8x sú drahšie ako ich PCI Express 16x prevedenie. Poblémom sú azda len peniaze, ktorých nikdy nie je dosť :( , navýšenie: doska + grafika :arrow: cirka + 3 000Sk.
Deryl
Medium Expert
Medium Expert

no len teraz zas neviem že čo má znamenať toto, že tá doska http://www.asus.com.tw/products4.aspx?m ... 2=15&l3=68 má podporu u týchto procesorov http://support.asus.com/cpusupport/cpus ... uage=cs-cz ale zas doska ASUS A8V-MX, ktorá je horšia ako tá A8V-X, tak má podporu CPU takúto http://support.asus.com/cpusupport/cpus ... uage=cs-cz :?
Nie je to nejaké divné ???
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

tak ja neviem ale neviem ci by si radsej nemal uz investovat do dosky z pic-e s nejakov cipovou sadov co ma integrac radeon xpress snad chvilku by si na nej vydrzal a potom by si mohol rpedat tu radeonu a dokupit novsiu kartu mal som ten isty problem lenze mne sa odpalila doska zo socketom a takze som presiel na intel a tiez som mal problem najst dosku s agp z novou paticou a nakoniec sme nasli mikro atx format ale slape ale budem to mat uz dost tazsie zohnat grafiku .tot vse sak uvaz :)
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

Ty vole, veď A8V-MX je formát MicroATX, čo je miniatúrne prevedenie A8V-X dosky ochudobnené o kopu slotov :o . Pokiaľ staviaš obyčajný desktop a nie nejakú miniatúrnu krabičku na stôl, nemáš najmenší dôvod aby si kúpil jej MicroATX prevedenie.
Pre porovnanie ATX = 30,5 x 21,0 cm; MicroATX = 24,5 x 21,8 cm
Jediná výhoda MicroATX je, že Ti snáď ušetrí taký fragment elektriky, že to ani nezbadáš.
Pokiaľ chceš tieto dosky porovnávať :idea: , stiahni si z http://cz.asus.com/ ich používateľské príručky a paralelne ich obe preštuduj.
Napísať odpoveď