Basnička ktorá vas prekvapí!

Diskusie na politické témy...
XilleR
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa XilleR »

...to su blbe dotazy, kto napr vystaval celu Budapest? ...slovaci a co teraz?
Kolko Slovakov co ziju pri severnych hraniciach vie po polsky? a kolko tam rozprava po polsky??? Si to porovnaj s juhom
plusminus
King
King

Príspevok od používateľa plusminus »

XilleR napísal:...to su blbe dotazy, kto napr vystaval celu Budapest? ...slovaci a co teraz?
Kolko Slovakov co ziju pri severnych hraniciach vie po polsky? a kolko tam rozprava po polsky??? Si to porovnaj s juhom
Budapest vystavali slovaci ? kokos, to uz je moc...

co sa tyka polskych hranic.

V Madarsku zije asi 1% slovakov
Na slovensku zije asi 13% madarov

s polskom je to trocha inak ze ? (predpokladam ze je to okolo 1 az 2 % na oboch stranach)
plusminus
King
King

XilleR napísal:...to su blbe dotazy, kto napr vystaval celu Budapest? ...slovaci a co teraz?
Uhorsko - mnohonárodnostný štát v strednej Európe trvajúci v časovom intervale 1000 -1918 (1867 - Rakúsko-Uhorsko konštitučná dualistická monarchia)

28. október 1918 - vznik ČSR

Česi a Slováci tvorili spolu necelé dve tretiny obyvateľstva republiky. Najväčšou menšinou boli Nemci. Žili vo všetkých častiach štátu vrátane Zakarpatskej Ukrajiny, no v českých krajinách obývali súvislý pás pohraničia. Na juhu Slovenska a Zakarpatskej Ukrajiny žili Maďari. V oblasti Tešínska Poliaci. V prípade Slovenska išlo o zložitejší problém: ako označiť obyvateľov území na Orave a Spiši, ktoré si nárokovalo Poľsko. Nevyjasnená ostávala identita obyvateľov Zakarpatska. Časť ich predstaviteľov tvrdila, že sú to Rusi, časť zasa, že Ukrajinci, a zvyšok tvrdil, že ide o svojbytné slovanské etnikum. Nezanedbateľnou menšinou boli vo vtedajšej republike Židia, časť z nich sa považovala nielen za náboženskú, ale aj národnostnú menšinu.

a teraz mi povedz ze slovensko nie je iba pozliepane z okolitych statov...

___neobhajujem madarov, ale ked hovoris fakty, skus presne
Xantyp
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Xantyp »

plusminus napísal:Budapest vystavali slovaci ? kokos, to uz je moc...
a take slovo ako fakty ti nic nehovori? radsej no coment lebo basa by bola
si precitaj a hlavne si vsimni tuto vetu "Tie najhonosnejšie budovy (Opera, Parlament,…) stavali liptovskí murári"
http://www.exil.sk/print.php?url=http:/ ... id%3D99800
cubix
Star
Star

Príspevok od používateľa cubix »

plusminus pokial tu hovoris o pozliepani statov a vystavbe miest co sa dialo pocas Uhorska... tak prave Uhorsko nebolo nic viac nez Madarsko ktore si prisvojilo (mnoho krat nasilne) cudzie uzemia. Tak o com tocis?
plusminus
King
King

cubix napísal:plusminus pokial tu hovoris o pozliepani statov a vystavbe miest co sa dialo pocas Uhorska... tak prave Uhorsko nebolo nic viac nez Madarsko ktore si prisvojilo (mnoho krat nasilne) cudzie uzemia. Tak o com tocis?
hej hej, bojovali a brali si uzemie o to sa tu predsa nik nehada.. ale pozliepane ostane ci sa nam to paci alebo nie
plusminus
King
King

Xantyp napísal:a take slovo ako fakty ti nic nehovori? radsej no coment lebo basa by bola
si precitaj a hlavne si vsimni tuto vetu "Tie najhonosnejšie budovy (Opera, Parlament,…) stavali liptovskí murári"
tak sme si asi s madarmi stavali navzajom pamiatky... inak ten clanok asi nepisal tipek co sa snazi byt nad vecou ale budis
plusminus
King
King

Xantyp napísal:a take slovo ako fakty ti nic nehovori? radsej no coment lebo basa by bola
basa myslis na fore ? heh, tak daj... co uz
Xantyp
Expert
Expert

no tak z tohoto budes mat ty basu debilko nevies to dat vsetko do jedneho prispevku alebo pouzivaj edit :smt070.
plusminus napísal:tak sme si asi s madarmi stavali navzajom pamiatky... inak ten clanok asi nepisal tipek co sa snazi byt nad vecou ale budis
a ty si nad vecou? podla mna si zakomplexovany madar
plusminus
King
King

Xantyp napísal:no tak z tohoto budes mat ty basu debilko nevies to dat vsetko do jedneho prispevku alebo pouzivaj edit :smt070.
a ty si nad vecou? podla mna si zakomplexovany madar
neviem to dat do jedneho prispevku bo som to pisal neskor... ak dostanem basu, tak sa neposeriem...
zijem na slovensku, som slovak, pravda po madarsky viem... mam kamosov madarov, romov, slovakov, anglicanov ale ani jedneho rasistu.. slovenske knihy (hlavne tie co sa na ZDSkach pouzivaju) pisu skreslenu historiu... tie anglicke pisu pravdivu... mne je jedno, ze tu niekedy bolo madarsko ci hocico ine, ide o to aby clovek dokazal prijat druheho ako cloveka ci uz je akehokolvek vierovyznania, rasy, nabozenstva alebo narodnosti.. (tebe to asi nejde ked ma hned urazas, ze ? ale kasli na to)

pre temu Politika ako aj pre hojko.sk sa odmlcam snad na taky isty cas ako naposledy
cubix
Star
Star

Príspevok od používateľa cubix »

plusminus a kto viac o slovensku - anglicania alebo slovaci??
plusminus
King
King

cubix napísal:plusminus a kto viac o slovensku - anglicania alebo slovaci??
ak narazas na pisanie pravdy tak citujem sam seba...

"slovenske knihy (hlavne tie co sa na ZDSkach pouzivaju) pisu skreslenu historiu... tie anglicke pisu pravdivu.."
Xantyp
Expert
Expert

plusminus napísal:mne je jedno, ze tu niekedy bolo madarsko ci hocico ine, ide o to aby clovek dokazal prijat druheho ako cloveka ci uz je akehokolvek vierovyznania, rasy, nabozenstva alebo narodnosti.. (tebe to asi nejde ked ma hned urazas, ze ? ale kasli na to)
ja tiez nemam problem s takymi vecami ja som ta urazil preto lebo si spammer a nie preto ze vies po madarski ja jednoducho nemozem zniest ked si v predchadzajucich prispevkoch prekrucal fakty o tom ze slovaci stavali budapest.
pre druhy krat aby si nespammoval tak klikni na tlacitko co je pravo hore pri tvojom prispevku je tam napisane uprav...(sry neviem ako sa to po madarski pise :D ). peace
plusminus
King
King

no jo aspon som mudrejsi a naucil som sa nieco iked ten web vyzeral pochybne....

forum ovladatt viem, dokonca aj adminujem phpbb :))
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Plusminus: Ked je niekto proti madarom, slovakom, anglicanom atd.. nie je rasista ale nacionalista lebo slovak, madar, anglican su vsetci jednej, europoidnej rasy..
K tej basni: Poslal by som asi taky oficialny list ako madarska ministerka poslala ficovi, nech sa vyjadri k Slotovym slovam :wink:

OT: necel si sa odmlcat??
plusminus
King
King

Frikso napísal:Plusminus: Ked je niekto proti madarom, slovakom, anglicanom atd.. nie je rasista ale nacionalista lebo slovak, madar, anglican su vsetci jednej, europoidnej rasy..
K tej basni: Poslal by som asi taky oficialny list ako madarska ministerka poslala ficovi, nech sa vyjadri k Slotovym slovam :wink:

OT: necel si sa odmlcat??
tak nacionalista., ale je podstata je moc podobna.... jj uz sa odmlcujem, len som mal v opere este v tabe navolene hojko :))
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

neviem
pt89
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pt89 »

jaaaj madariska vam nestacilo !!!! nic nebude krista by som ix byl xamrad mongolska aspon to tvrdia ale nieje to pravda !!!!

// Nepouzivaj X miesto CH a pod. (vid. pravidla). Tomasito
jojcek
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa jojcek »

:x madari !!!! pfuj !!! vsak to je jasne ze vzdy boli a budu kocovnici ze to nemaju v hlavach v pohode celkom !!! ich stat a politika stoji za hovno !!! a ich rec nie je recou ludi :wink: :idea:
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Som hrdý na to že som slovák. Ale proti maďarom nemám nič, neublížili mi. Ale tá pesnička sa mi tiež nepáči.
Pre obe strany- Život máme len jeden, tak prečo ho žiť v nenávisti :?:
Napísať odpoveď