je mi jasné, že je to nekvalitne už natočené, ale poradte mi, aké mám šance na opravu? stačí to iba napáliť? alebo to mám pretiahnuť cez nejaký program? aký? alebo sa musí kamoš opäť oženiť?
Nekvalitný obraz na DVD.
Nekvalitný obraz na DVD.
kamoš čo nemá pc ma požiadal, nech sa mu pozriem na DVD zo svadby. na jeho DVD-prehrávači sa mu zdal nekvalitný obraz. ale aj na mojom prehrávači a aj na pc je to rovnaké. obraz sa zasekáva, skáče, ked je tam statický záber (akoby fotka) tak sa celý trasie. ale hlavne počas celej svadby sa zreteľne objavujú malé kocky, akoby sa obraz rozpadával a zase skladal dokopy. (ako ked počas búrky pozeráte TV v digi. kvalite) pri tanci majú všetci kockaté hlavy a kárované košele.
otras!
je mi jasné, že je to nekvalitne už natočené, ale poradte mi, aké mám šance na opravu? stačí to iba napáliť? alebo to mám pretiahnuť cez nejaký program? aký? alebo sa musí kamoš opäť oženiť?
-
sovietman
Star
- Kontaktovať používateľa:
jj
šance na opravu su mizive, ak je na obraze napr svadobcan s kockovanou koselou a v skutocnosti mal pasikavu. Ako program zisti ze mal pasikavu a napravi to?
taky soft este neurobili co by poznal ludi
taky soft este neurobili co by poznal ludi
-
sovietman
Star
jj
neexistuje !!!
keby existoval tak si na dvd napalis tristo filmov a ktory chces si skvalitnis a pozries. to nie je realne,chapes. ved rozmyslaj logicky.
znizit kvalitu dokazes.ale zvysit nie.
to mas ako s mp3. urobis si z 320 kbps klasiku 128 kbps. ulozis ale naspat to uz nevratis.
teda ked to znova konvertnes na 320, kvalita hudby ostane 128, pretoze to si znizil uz predtym.
keby existoval tak si na dvd napalis tristo filmov a ktory chces si skvalitnis a pozries. to nie je realne,chapes. ved rozmyslaj logicky.
znizit kvalitu dokazes.ale zvysit nie.
to mas ako s mp3. urobis si z 320 kbps klasiku 128 kbps. ulozis ale naspat to uz nevratis.
teda ked to znova konvertnes na 320, kvalita hudby ostane 128, pretoze to si znizil uz predtym.
-
fikus-kukis
Guru wannabe
-
Whitejoker
Novice
vypadá to na vysoký stupeň komprimace při převodu na DVD - aby se toho na placku vešlo co nejvíce.
jak už bylo psáno výše - po degradaci obrazu už tam víc detailů nedostaneš, protože tam prostě nejsou. Existují sice různé programy a filtry do nich, které se pokoušejí trochu ošálit lidské oko, ale většinou jsou dost drahé a v amatérských podmínkách nepoužitelné.
Nejlepší by bylo, kdyby autor videa měl ještě originál natočený na pásce a pak to stáhnout do kompu 1:1 a pak se zabývat tvorbou nového DVD z tohoto videa
jak už bylo psáno výše - po degradaci obrazu už tam víc detailů nedostaneš, protože tam prostě nejsou. Existují sice různé programy a filtry do nich, které se pokoušejí trochu ošálit lidské oko, ale většinou jsou dost drahé a v amatérských podmínkách nepoužitelné.
Nejlepší by bylo, kdyby autor videa měl ještě originál natočený na pásce a pak to stáhnout do kompu 1:1 a pak se zabývat tvorbou nového DVD z tohoto videa