Aká by mala byť teplota HDD ???

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Aká by mala byť teplota HDD ???

Príspevok od používateľa Šu-Do »

Teplota maximalna.... a aka je priemerna??

zo zvedavosti sa pytam... ja mam priemer 40°C obidva SEAGATE a Western Digital® :wink: max. 48°C len malokedy

A aku mate vy priemernu a ak viete tak aku ste zaznamenali aj maximalnu.. :?: :roll:
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

Cim chladnejsi, tym lepsie. Najlepsie je sa drzat pod 40°C. Od teploty disku sa odvija jeho zivotnost. Tie tvoje teploty su v norme, resp. take teploty byvaju bezne pri nechladenych diskoch.
DeGraD
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa DeGraD »

jak to merate ?? ked mate na to niejaky program pls upnite mi ho :shock:
R1k1nko
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa R1k1nko »

DeGraD napísal:jak to merate ?? ked mate na to niejaky program pls upnite mi ho :shock:
www.stahuj.cz a tam si najdi speedfan alebo EVEREST Home Edition
:wink:
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Cidla su priamo v disku (aj ked sa obcas stava, ze su vadne - napr. seria WD2500JS to tusim bola). Sledovat tieto teploty mozes cez Speedfan, Everest, abo ine podobne programy.
DeGraD
Medium Expert
Medium Expert

noo stiahol som ten everest home ale nejako tu nevidim tie teploty, vidim tu vsetko ohladom hardvare a tak ale tie teploty tu nie su, jak sa k tomu dopracujem ?
PACO8
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PACO8 »

DeGraD napísal:noo stiahol som ten everest home ale nejako tu nevidim tie teploty, vidim tu vsetko ohladom hardvare a tak ale tie teploty tu nie su, jak sa k tomu dopracujem ?
v evereste si musis dat zalozku pocitac a tam si das senzory a tam mas napajanie aj teploty tak tam si to pozri

BTW: moj HDD ma obvyklu teplotu 49°C mam Seagate 7200rpm je ta teplota v normale?
DeGraD
Medium Expert
Medium Expert

[quote="PACO8"]v evereste si musis dat zalozku pocitac a tam si das senzory a tam mas napajanie aj teploty tak tam si to pozri

a ked dam zalozku senzory ami tam nic nevihodi ?? vobec tam nemam na co kliknut :(
PACO8
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PACO8 »

DeGraD napísal: a ked dam zalozku senzory ami tam nic nevihodi ?? vobec tam nemam na co kliknut :(
ja mam Everes Ultimate Edition ale to vobec nevadi mal som aj Home a tiez som to tam mal, pozri obrazok
Prílohy
Everest.jpg
Everest.jpg (61.07 KiB) 1729 zobrazení
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Ja mam taketo teploty... teraz som odpojil WD 80GB lebo zbytocne som ho tam mal aj tak som ho nepouzival.. a ten SEAGATE je 320GB 16mb cash...

a ece nieco... akurat som kupil do bedne chladic a teploty nie aby sa znizili ale sa zvysili a newiem preco :? :?
Prílohy
Everest.jpg
Everest.jpg (84.49 KiB) 1708 zobrazení
gogo`
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa gogo` »

u mne to vyzera dako takto, vsetko je nove, nema viac ako tyzden a teplota HDD zatial nesla nad 45C
Prílohy
everest.JPG
everest.JPG (64.64 KiB) 1702 zobrazení
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Tak to je ok teplota, tych 42°C. Ale preco mas po pridani chladica vyssiu teplotu ako predtym, to je snad jasne. Zle prudenie vzduchu, zle umiestnenie chladica?
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

mishenko napísal:Tak to je ok teplota, tych 42°C. Ale preco mas po pridani chladica vyssiu teplotu ako predtym, to je snad jasne. Zle prudenie vzduchu, zle umiestnenie chladica?
JJ mas pravdu... je asi zle umiestneny, ale nikde inde ho dat nemozem... radsej neham otvorenu bednu... teploty tym klesny o viac ako 5°C ako na com... ale nehapem preco mam teplotu CPU 57°C a pri 100%-nej zatazi 60°C rozdiel iba tri stupne??? nejak malo...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Šu-Do napísal:Ja mam taketo teploty... teraz som odpojil WD 80GB lebo zbytocne som ho tam mal aj tak som ho nepouzival.. a ten SEAGATE je 320GB 16mb cash...
Moj Seagate ale 7200.9 300GB maval v minulomesacnych horucavach podobnu teplotu.. :) ..inak hned nad nim su dalsie 3 disky, ktore uz maju v pokoji nizsiu teplotu (dnes rano pri otvorenom okne aj 35'C).. pri vytazeni do tych 45'C. Inak pred nimi je jeden 80x80 ventilatorik.
Šu-Do napísal:a ece nieco... akurat som kupil do bedne chladic a teploty nie aby sa znizili ale sa zvysili a newiem preco :? :?
A kde si umiestnil ten novy ventilator? Nasava vzduch alebo vyfukuje von? Ake este ine chladice mas?
ace41
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ace41 »

Ja som mal raz po dlhšo hraní na disku v notebooku 78 'C, Je to možné, alebo mi zblbol ten môj program ?
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

oba moje disky prave maju 35 C.
pouzivam SpeedFan, to je asi najpraktickejsi program.
KAzdopadne, maximum u jedneho mojho disku (Sragate, tie sa hreju) som mal 53 C, lebo som nemal v bedni prievan. Lenze aj vonku bolo 35, co boli tie horucavy a este aj disk naplno makal, bo som konvertoval video. Stacilo trosku premiestnit pozicie diskov a vynat spredu zaslepku, takze teraz je aj disk ovievany aj v bedni je prievan (mam pasivny chladic na cpu, takze prievan je takpovediac nutnostou)...
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

brm napísal:A kde si umiestnil ten novy ventilator? Nasava vzduch alebo vyfukuje von? Ake este ine chladice mas?
on je vzadu na bedni a vzduch vhana do vnutra bedne... ja som si myslel ze ked ho kupim tak ze budem môct konecne zavret bednu... som si myslel ze sa mi to zahrieva kvoli nedostatku vzduchu v bedni... :oops: vlastne tam sa nemal ako dostat poriadne vzduch vsak su tam skoro neni ziadne otvory... teda take male su.. ale uz som to vyriesil... :D BEDNA JE ZASE OTVORENA a mam pokoj na dusi... akurat ked je zatvorena tak jedine VGA teplota sa zvysi pri pokoji o 7°C... ale ten chladic ma netrapy, sak stal iba 190sk... :wink:
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

BTW co znamenaju tie modre sipky do dola v SpeedFan :?: :roll:
Prílohy
speedfan.jpg
speedfan.jpg (42.72 KiB) 1940 zobrazení
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

minimum čo som odsledoval na mojom maxtore 80 GB 8MB cache /PATA/ bolo 19° C /v pokoji/. tak som nad ním vypol ventilátor, aby neprechladol :roll:
nárast na 23°C. vo full loade okolo 30-33°C
edit// na t0m4s3ho prosbu. je to individúalne. pri diskoch 200GB a viac už HDD obsahujú viac platní a negatívnym vplyvom je práve nárast teploty. pri diskoch do spomínaných 200GB/40,80,120,160/ by teplota nemala prekročiť 45°C. pri väčších HDD nie je ničím výnimočná teplota okolo 55°C.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Šu-Do napísal:on je vzadu na bedni a vzduch vhana do vnutra bedne... ja som si myslel ze ked ho kupim tak ze budem môct konecne zavret bednu... som si myslel ze sa mi to zahrieva kvoli nedostatku vzduchu v bedni... :oops: vlastne tam sa nemal ako dostat poriadne vzduch vsak su tam skoro neni ziadne otvory...
tak otoc ventilator, aby fukal smerom von.. sam hovoris, ze mas "male" diery.. si myslis, ze ked dnu nazenies vzduch, ktory sa dnu zohreje.. a cez "male" diery potom nema ako vyjst von.. ze to pomoze? ;) Po otoceni sa vzduch dnu dostane.. ved budes mat v skrinke podtlak.. a tym padom sa aj cez tie male diery nasaje cerstvy vzduch.. takto by sa Ti mala znizit teplota.. ratam max. 5'C, viac urcite nie.. :)
Napísať odpoveď