OC - Ano, alebo sa radsej posvatnej skrinky nedotykat?

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Exxon
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

OC - Ano, alebo sa radsej posvatnej skrinky nedotykat?

Príspevok od používateľa Exxon »

Tak ma napadlo ze procesor uz nieje to co byval, ale neviem ci donho vrtat alebo ho radsej nechat tak, ved predsa len funguje...
Aj som skumal dake clanky o tom, ale furt som lama a nechcem ho odpalit... tak poradte - pretaktovat ho alebo nie?
a ked hej tak ako?
ShanDo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa ShanDo »

jasne zaloz novu temu, aby ti vsetci mohli napisat to iste co je v tych clankoch a co je na x moznych forach.
Exxon
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

ak je to od veci tak to moderatori zamknu alebo co... pozeral som ostatne temy, nic podobne nenasiel a kam sa to hodi ak nie do HARDWARE? ale sak nechcem sa hadat ak sa nenajde nik co by bol ochotny sa tou otazkou zaoberat tak je to tu fakt na nic. co sa tyka ostatnych for, asi dve hodky som sedel a prezeral si fora presne s problematikou pretaktovavania a nenasiel som nic co by mi pomohlo. hojko ma dost sirokospektralne forum aby sa ja tato tema uzivila. ale uvidime
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

a to je prave ten problem. Ono to nie je ani na dve hodiny a ani na dva tyzdne ;-) Proste studuj studuj.
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa misokgb »

V prvom rade napis co mas za dosku, procak, ramky, zdroj. A myslim, ze tam aj skoncime, ze tvoja doska nebude mat dobre moznosti OC, takze nic neporiesis, sak napis a zbadas :wink:
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: OC - Ano, alebo sa radsej posvatnej skrinky nedotykat?

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

Master Gremlin napísal:Tak ma napadlo ze procesor uz nieje to co byval, ale neviem ci donho vrtat alebo ho radsej nechat tak, ved predsa len funguje...
Jasné, len začni pomali zhŕňať peniaze "keby dačo" :wink: .
To je riziko každého povolania 8) .
Exxon
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

takze:
Asus A7N8X nForce2
DDR 256 + 512MB (obe PC 3200)
Athlon 2000+ XP
GeForce 5200 (za chvilu 6800GS)
zdroj 300W (ten bude asi treba novy...)

skusal som zohnat aj dalsi procak (keby daco...) ale kedze je to socket A tak som nic nenasiel...
prave kvoli tej novej grafike ho chcem taktnut lebo kamos ju kupil s AGP slotom a v kompe ma PCIEx (lol) tak ju za 5 litrov od neho kupim

a este sa ospravedlujem teraz som si vsimol ze cela jedna rubrika je venovana OC tak ak mi to daky moderator presunie tak sa vobec nenahnevam :) (ja som presiel cely HARDWARE a nic take som tu nenasiel tak som zalozil temu...)
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Takze... ASUS na OC AMD nic moc, ale da sa... nF2 chipset ma PCI/AGP lock, v doske problem nevidim, ten zdroj vymen aspon za Fortron 350W s PFC nech to kruti :lol: Dalsie faktory: CPU - jadro, podla toho sa da zistit kam sa to da cca taktnut a ci to vobec ma zmysel, a v neposlednom rade je to chladenie CPUcka, myslim, ze na BOX mozes zabudnut, treba daco fajne medene aspon s 8/9cm ventilatorom. Daky Titan socket A, alebo som pocul, ze sa tam da narvat ThermalTake Tower :idea: Pories chladenie, vymen zdroj, hod sem vypis z CPU-Z a mozno z toho daco bude 8) okuliare, rozumis :lol: :lol: :lol:
Exxon
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

je to thorton, na zdroj a chladic si asi chvilu pockam lebo som setky penaze dal za tu grafiku ale uvidim co sa da robit... a este ze ako dostanem ten vypis z CPU-Z? :oops:

na ageme je thermaltake volcano 9 za 400 a fortron 350W v2.0 za 1500 bubakov... ale neviem kolko bude zrat ta grafika...
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

mám jednu poznámku. asi bola chyba kupovať tú grafickú kartu v tvojom prípade. tá karta má výkon na úrovni horného mainstreamu a procesor je slabý. tvoj procesor ani po pretaktovní nebude stačiť dodávať dáta smerom ku grafickej karte. a o pár dní sa nás možno budeš pýtať prečo ti hry sekajú alebo podobné otázky.
Exxon
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

sak som pisal ze ju kupujem od kamosa novu za skvelu cenu... ale myslis ze mi moze potom sekat viac ako ked mam fx 5200?
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Nebola to AZ TAKA chyba(5k za AGP kartu, bral by som radsej 66GT okolo 3k)... Vykon mu narastie dost BRUTALNE oproti 5200 :roll: Zdroj 350W Fortron bude stacit aj na tu kartu. Jadro Thorton je 130nm, takze ide ako tak slusne taktovat, naviac ak to nie je Sempron ale A-XP tak sa da odomknut na Barton 512kB L2. Imho by to malo mat 1666MHz, takze dvihaj FSB a mas... Ja som z mojho Thortona@Barton dal 2GHz stabilne a dal by aj viac, len to bol max. dosky. Ak kupis poriadny chladic tych 2GHz das urcite (ja som to slapal s BOXom), mozno aj 2.2GHz a viac, zalezi od kusu a od chladenia, pre dobry pocit to mozes skusit odomknut na Bartona (premazes ceruzkou dva kontakty), i ked ten rozdiel je takmer NULOVY :wink:
Exxon
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

tvoje slova su povzbudzujuce ale ja sa na to asi neodhodlam racej zozeniem dakeho manika co mi ukaze co s tym... mam to skusat aj s chladenim a zdrojom co mam teraz alebo pockat a kupit nove?
a ako dostanem vypis z CPU-Z?
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Sak ten vypis uz netreba no :D Vidime, ze je to Thorton. No ja by som ako prve urcite zdroj, ale ked nemas 1500 naraz, tak zober pre mna za mna ten chladic prvy a skus taktovat s tym shit zdrojom, ale zisti aka je to znacka, pretoze ti nemusi utiahnut tu GSku potom. Kazdopadne tam tych 2GHz vidim ako istych a to uz pri 2GHz sa bude troska hybat aj ta GSka... Ak nemas na zdroj, zober zatial chladic, a skus to no, ale pochybujem, ze ti masina pojde bez problemov s tym shit zdrojom a GSkou, napis akej znacky je ten zdroj! :wink:
Exxon
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

na zdroji nic neni a ani soft neviem ci by to bol daky schopny zistit... ale kedze to bol so skrinou kupovany tak to bude shit dostatocny
Napísať odpoveď