Aká by mala byť teplota HDD ???
-
uelektronik
Star
ja na meranie teploty hdd pouzivam HDD thermometer, teplotu vidim priamo v system tray a mozem nastavit varovnu a kriticku teplotu a akcie ktore sa maju vykonat. Je to freeware s bezplatnou registraciou.
Co sa tyka teploty tak ja mam na booku priemerne
57 normal
60 ked stahujem
66 ked stahujem vacsou rychlostou ako 500kB/s
Co sa tyka teploty tak ja mam na booku priemerne
57 normal
60 ked stahujem
66 ked stahujem vacsou rychlostou ako 500kB/s
- Prílohy
-
- tray.jpg (6.23 KiB) 1185 zobrazení
-
Šu-Do
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
no ale ja som kupil teraz Zdroj Fortron.. a ten ma 12cm vetrak ktory je v bedni nad CPU a ten vysava v podstate vzduch z bednebrm napísal:tak otoc ventilator, aby fukal smerom von.. sam hovoris, ze mas "male" diery.. si myslis, ze ked dnu nazenies vzduch, ktory sa dnu zohreje.. a cez "male" diery potom nema ako vyjst von.. ze to pomoze?Po otoceni sa vzduch dnu dostane.. ved budes mat v skrinke podtlak.. a tym padom sa aj cez tie male diery nasaje cerstvy vzduch.. takto by sa Ti mala znizit teplota.. ratam max. 5'C, viac urcite nie..
..noo ved neva.. ale novy vetrak je tesne pod zdrojom.. ze?Šu-Do napísal:no ale ja som kupil teraz Zdroj Fortron.. a ten ma 12cm vetrak ktory je v bedni nad CPU a ten vysava v podstate vzduch z bedne
pod 40 stupňů - vhodná teplota, ale málokdy dosažitelná bez aktivního chlazení
nad 40 stupňů - snesitelné, pokud disk není používán nepřetržitě nebo na ukládání cenných dat
nad 45 stupňů - již znatelné riziko
nad 50 stupňů - velké riziko poškození disku
nad 60 stupňů - často nastává chyba čtení / zápisu, selhává elektronika, neodpovídá provozním specifikacím drtivé většiny disků
zdroj:
http://www.svethardware.cz/art_doc-3DDE ... 6CFCC.html
nad 40 stupňů - snesitelné, pokud disk není používán nepřetržitě nebo na ukládání cenných dat
nad 45 stupňů - již znatelné riziko
nad 50 stupňů - velké riziko poškození disku
nad 60 stupňů - často nastává chyba čtení / zápisu, selhává elektronika, neodpovídá provozním specifikacím drtivé většiny disků
zdroj:
http://www.svethardware.cz/art_doc-3DDE ... 6CFCC.html
-
krija
VIP
žiadny problém /bez aktívneho chladenia/dallas96 napísal:pod 40 stupňů - vhodná teplota, ale málokdy dosažitelná bez aktivního chlazení
- Prílohy
-
- doba prevádzky.gif
- (1.39 KiB) 567 stiahnutí
-
- HDD.gif
- (2.68 KiB) 567 stiahnutí
-
funThomasik
Light Star
Ja som tiež vymýšlal s umiestňovaním vetrákov.
Vyriešil som to kúpou novéj bedne. A nebola ani drahá. V bedni boli tri 12cm vetráky, jeden vpredu nasáva vzduch a zároveň chladí HDD druhý je v zdroji a tretí kúsok pod ním, oba sajú von. A 12cm kôli zníženiu hlučnosti a vyšiemu prietoku vzduchu. Teploty mi výrazne klesli na všetkých komponentoch.
- Prílohy
-
- teploty.jpg (10.16 KiB) 1139 zobrazení
-
fikus-kukis
Guru wannabe
Len aby - buď tam máš nejaký fukár alebo máš DHD - Dinosaurus HardDisktech napísal:Ja mám tých 23-24 pri zátaži.
Čo sa týka merania: NAJvhodnejší freeware program je HDD Life:
http://www.hddlife.com
A čo sa týka tepôt, nemala by prevýšiť 40 stupňou Celzia, nad je výstraha po 50-ku, viacej je už značné nebezpečie.
-
t0m4s3
Admin
samozrejme ze nie. Ste borci chlapi ked dokazete ochladit komponentu pod izbovu teplotu obycajnym ventilatorom. nechcete sa s nami podelit o tento zazrak?krija napísal:poznám ho osobne, keď to sem napísal, tak to tak bude. mimochodom mám ten istý disk ako tech a pozri moje čísla pred tým ako som odpojil predný ventilátor na bedni. smiech asi prešiel, alebo nie?