Prekazeny teroristicky utok v Londyne

Diskusie na politické témy...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa jackb »

to krija no az taky sud to nebol,kedze som len reagoval na
Scorpi napísal:http://www.sme.sk/clanok.asp?cl=2844896

už ste to čítali tak to je fakt sila už by tých arabov trebalo :smt067
a k mojej viere,mozno to na vonok vyzera ako to co si napisal,ale je to upne inak...
Rastaman
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Rastaman »

Podla mna ma Tomasito s tym odputanim pozornosti od konfliktu v Libanone uplne pravdu... do riti, sak nikto ma nepresvedci o tom, ze keby chcel niekto spachat bombovy atentat na hociktorom mieste na svete, tak sa mu to nepodari... a toto je dokonca organizovana skupina, ktora ma svojich ludi vsade a penazi jak nakakanych... neverim, ze pre terosristov by bol problem si zohnat nieco v Anglicku a hned to aj odpalit napr. v Londyne...
Urcite to je novinarska kacica... aby ludia zase povedali, ze teroristi su najhorsi a teraz hura, budeme podporovat Izrael vo vojne... verejna mienka celeho sveta je velmi dolezita v takychto situaciach...
Asi naberame americky styl... americania uveria vsetkemu co im naserviruju televizie pod nos... podla mna, keby amikom stale tv vysiela ze Zem je kockata, oni tomu uveria... Co je vlastne v tomto svete pravda a co nie ???
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Myslim, ze s predmetom temy, resp. s niektorymi myslienkami ktore tu odzneli, obsah tohto clanku suvisi priam idealne...
Britská vláda nařídila Guardiánu stáhnout článek o falešné ricinové hrozbě

(11.8.06)

Britský Guardian před časem uveřejnil článek The ricin ring that never was (Ricinivá buňka, která se nikdy nekonala). Tento článek už na Guardianu nenajdete. Byl stažen. Odkaz, který uvádím, vede na jeho kopii na www.rense.com.

Interní zdroje nyní potvrdily, že Guardian článek stáhl na přímý příkaz britské vlády.

Takže co bude příště? Co třeba vytvořit Ministerstvo pravdy? Zbudovat paměťové díry v každé domácnosti? Zaměstnat Winstony Smithe, kteří budou zpětně měnit historii?

Lámu si hlavu, proč nesmějí lidé vědět, že žádná teroristická hrozba ricinem nikdy neexistovala. Nevíte?

Zdroj: http://www.prisonplanet.com/articles/ap ... utdown.htm
Bez komentara...
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

Tomasito napísal:Co sa prave stalo? Ze sa odputala pozornost od blizkovych. konfliktu v dosledku spravodajskej hry o udajne pripravovanom terorist. utoku? T.j. pripustas moznost, ze sa jedna o ucelovu spravodajsku hru? Skus sa zacat vyjadrovat zrozumitelnejsie.

Ad. PS: "Nazory ktore tu prezentujes povedia o tebe urcite viac ako to, ze mas udajne rodinu v Maroku a Somalsku"... Chces snad toto popriet? BTW. je bezpochyby obdivuhodne, ked sa niekto opakovane snazi samopasovat za objektivneho...
krija napísal:neviem či si si všimol, ale to sa práve stalo. /myslím, to že sú toho plné médiá a libanon nikde/, ale či ide o hru to neviem.
čo je na tomto poste nezrozumyteľné?
1. veta: stalo sa to-minimálne na jeden deň odpútala pozornosť od blizkových. konfliktu, alebo nie? to si potvrdil aj ty. v zátvorke je napísané ako to myslím.
nebolo to náhodou včera tak? /TV, radio, web/ a dnes denná tlač. napr. dnešná "pravda":
blízsky východ,, len toto:/izrael vs libanon/
http://dennik.pravda.sk/sk_dennik.asp?r ... =sveta_8_1
prekazený ďalší 11.september:
http://dennik.pravda.sk/sk_dennik.asp?r ... tranaa_1_1 +celá strana 6.
no a na záver, veta za čiarkou. nechci mi povedať, že to nechápeš?
naposledy napíšem, mám rodinu v tých dvoch menovaných krajinách a bodka. co sa týka objektivity-stačí porovnať tvoje posty v témach /vieš v ktorých? http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=53863 a http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=25234/ s mojimi. účelový výber citátov a blogov, ktoré sa na problém pozerajú len z toho uhla, ktorý je podľa tvojho gusta. ja som sa pokúšal priniesť svoj názor. ale v tvojom prípade už takú chybu nikdy nespravým.všade kam sa pohnem mám internet po ruke a aj ja sa odteraz uchýlim k takej taktike ako ty. budem účelovo vyberať citáty,blogy,etc... ,s ktorými sa stotožňuje môj názor. ale to už nebude diskusia. o toto ti ide? lebo mne nie! všimol som si,že témy, ktoré si založil, alebo boli založené na tvoj podnet /linky su uvedené vyššie/ až agresívne zastávaš svoj názor. mňa obviňuješ s OT, edituješ a mažeš mi príspevky, a v neposlednom rade dávaš basu. možno som to niekedy prehnal, ak som teba obvinil s hanobenia niektorého národa, antisemitizmu etc., ale ja mám pocit, že ty ako moderátor veľmi toleruješ názory tohto typu:
Scorpi napísal:už ste to čítali tak to je fakt sila už by tých arabov trebalo :smt067 iba by sa vyhadzovali do vzduchu a potom je kôli ním iba drahší benzín kua :smt097
jackb napísal:IMO by bolo treba :smt068 hnusnych amerikanov a sionistov,ktori ich k tomu provokuju :x
to, že niekto skryje svoj názor za smila, ale neskryje predomnou rasizmus, antisemitizmus etc. ale ty a asi aj ostatní moderátori + admini to tolerujete.

použijem citát z filmu REMEMBER THE TITANS: "než začnete nenávidieť, tak musíte človeka spoznať" :arrow: ale nenávidte len jednu osobu, ktorá vám ublížila a nie celý národ, alebo rasu.

predpokladám, že aj toto označíš za ot, ale neva
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

krija,
skor by si mohol sledovat to podstatne a to su fakty, ktore sa v danych clankoch objavuju a nie to ci je to podla niekoho nazoru :roll:
Playboy napísal:Najhorsie je, ze teroristi nemaju svoju domovsku krajinu, na ktoru by sa dalo vojensky zatlacit.
To je pravda, ale momentalne jednu, ktoru ukradli maju..
Obrázok
Playboy napísal:Su vsade a vsade aj budu.
Tak to mas tiez pravdu, dufam ale ze to raz skonci..
Playboy napísal:dalo by sa to riesit ako v Hirosime a Nagasaki.
To hej ale asi by sa to nepacilo Palestincom :)
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Krija co je podla teba objektivnost preboha. V tvojich prispevkov jasne vidime ze zastavas viac zidov a celu Izraelsku vojnu proti tzv "teroristom". A o araboch si myslis ze su to obycajny zabijaci a terorist, v skratke ze su ty zly. Teraz mi odpovedz prosim na otazku, na koho stranu by si sa radsej postavil, na zidovsku alebo arabsku? Bezohladu na to ako odpovies si tu vacsina dobre vie asi na aku stranu by si sa postavil.
A s tym ze mas rodiny v maroku tak co tym chces naznacit? Akoze ze si polovicny arab? Mozno tam mas rodinu mozno nie mne je to jedno, ale tvoje nazory su dost jasne a urcite nie objektivne.
A moj nazor je na to taky ze ziadny teroristi neboli ani so ziadnou bombou opet velka medialna bomba nic viac nic menej.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

kali520 napísal:Krija co je podla teba objektivnost preboha. V tvojich prispevkov jasne vidime ze zastavas viac zidov a celu Izraelsku vojnu proti tzv "teroristom". A o araboch si myslis ze su to obycajny zabijaci a terorist, v skratke ze su ty zly. Teraz mi odpovedz prosim na otazku, na koho stranu by si sa radsej postavil, na zidovsku alebo arabsku? Bezohladu na to ako odpovies si tu vacsina dobre vie asi na aku stranu by si sa postavil.
A s tym ze mas rodiny v maroku tak co tym chces naznacit? Akoze ze si polovicny arab? Mozno tam mas rodinu mozno nie mne je to jedno, ale tvoje nazory su dost jasne a urcite nie objektivne.
A moj nazor je na to taky ze ziadny teroristi neboli ani zo ziadnou bombou opet velka medialna bomba nic viac nic menej.
a ak odpoviem znova ja budem OT, a etc.
1. objektívnosť je, že rešpektujem fakt, kto túto situáciu vyprovokoval. v prípade konfliktu izrael vs hizballah, to bol hizballah. či sa vám to páči alebo nie. prišiel trest a už po niekoľký krát opakujem neprimeraný. ale to nebolo po prvý raz, ani naposledy. pearl harbor-a trest: hirošima a nagasaki.
2. co si myslím ja o araboch je tu: http://www.hojko.com/viewtopic.php?p=394347#394347
3. na koho stranu by som sa postavil? ani na jednu. ja by som v mene viery nešiel vraždiť nevinných ľudí.
4. nie som polovičný arab, ale toto tu už nemienim rozoberať.
5.
webnoviny napísal:Na zmarení útokov na USA sa podieľala aj pakistanská tajná služba

ISLAMABAD 10. augusta (WEBNOVINY) - Na zmarení mohutných teroristických útokov na Spojené štáty, o ktorom vo štvrtok informovali britskí predstavitelia, sa významnou mierou podieľala aj pakistanská tajná služba. Vo štvrtok večer to uviedla hovorkyňa pakistanského ministerstva zahraničných vecí Tasním Aslamová. "Pakistan zohrával v objavení a rozložení tejto medzinárodnej teroristickej siete veľmi dôležitú úlohu," povedala.

Niektoré zdroje už predtým tvrdili, že väčšina teroristov plánujúcich útoky lietadlami na americké mestá bolo pakistanskej národnosti. Aslamová k tomu povedala, že niekoľkých z nich zadržala aj pakistanská tajná služba. Odmietla prezradiť bližšie podrobnosti. Agentúra AP však s odvolaním na nemenovaný zdroj z pakistanskej vlády tvrdí, že na území Pakistanu boli v "priebehu niekoľkých posledných dní" zadržaní "dvaja alebo traja" teroristi zo skupiny, ktorá plánovala útoky. Britská polícia v spolupráci s tajnou službou pozatýkala vo štvrtok ráno v Británii 24 ľudí podozrivých z plánovania útokov.
a vieš čo je na tom zaujímavé, pakistan je druha najľudnatejšia muslimská republika. a pomáha bojovať proti terorizmu.
6. nechápete, že terorizmus to nie je boj národov alebo rás proti iným národom-rasám. je to vždy skupina radikálov, psychicky narušených jedincov, čo sa snažia zbytku sveta nahnať strach. spôsobovať bolesť, etc. nevinným ľuďom. to vy sa tu snažíte navodiť dojem, že to je boj každého žida alebo araba, muslima. ale nie je, a nikdy nebude.
schw33k
Guru
Guru

Príspevok od používateľa schw33k »

Neviem preco ale mam taky hnusny pocit , ze sa ani dlho nenadejeme a budeme bojovat s atomovou vojnou !!!
A vtedy uz fakt mozme ist vsetci do ..

sku*veny svet s prepacenim
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

krija napísal:1. objektívnosť je, že rešpektujem fakt, kto túto situáciu vyprovokoval. v prípade konfliktu izrael vs hizballah, to bol hizballah.
v porovnani z "provokaciou" Izraela => mnoho unesenych to ma byt argument ? Tebe to fakt staci? To sa mohol ten izraelsky vojak aj posmyknut a zlomit si nohu v tej oblasti, aj to by ti asi stacilo ako dovod :roll:
krija napísal:pakistan je druha najľudnatejšia muslimská republika. a pomáha bojovať proti terorizmu.
zaujimave ako na jednej strane zdoraznujes ze je to len zalezitost narusenych jedincov a na druhej to, ze je momentalne v Pakistane kolaborantska (pro-zapadna) vlada, beries ako vyjadrenie vole ludu (aspon tak si to napisal) druhej najludnatejsej moslimskej krajiny.. asi to tak ale tazko bude ked odtial pochadza velke mnozstvo teroristov + si tam Al-Kaida dovoli mat udajne svoju zakladnu..
nadl
Medium Star
Medium Star

krrija

Príspevok od používateľa nadl »

krija napísal:a vieš čo je na tom zaujímavé, pakistan je druha najľudnatejšia muslimská republika. a pomáha bojovať proti terorizmu.
6. nechápete, že terorizmus to nie je boj národov alebo rás proti iným národom-rasám. je to vždy skupina radikálov, psychicky narušených jedincov, čo sa snažia zbytku sveta nahnať strach. spôsobovať bolesť, etc. nevinným ľuďom. to vy sa tu snažíte navodiť dojem, že to je boj každého žida alebo araba, muslima. ale nie je, a nikdy nebude.
Podla teba by mal hizbalah pluvať na židov a židovské tanky výtať slavobránou, nepochopím ako môže vóbec takto niekto uvažovať! Židia sa dosť vela naučili od ministra propagandy GEBLSA a sputili propagadu okolo teroristov ktory mali zničiť liatadlá ktore letali do USA, anglani nahanajú chyméry. Toto dobre premyslená propaganda.Najväčím teroristom je USA a ŽIDIA.
bax
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bax »

krija napísal:6. nechápete, že terorizmus to nie je boj národov alebo rás proti iným národom-rasám. je to vždy skupina radikálov, psychicky narušených jedincov, čo sa snažia zbytku sveta nahnať strach. spôsobovať bolesť, etc. nevinným ľuďom. to vy sa tu snažíte navodiť dojem, že to je boj každého žida alebo araba, muslima. ale nie je, a nikdy nebude.
hmm...aha tak potom chápem...najväčší teroristi podľa tvojho opisu je americká, britská a izraelská vláda....snažia sa nahnať strach, spôsobovať bolesť a zabíjať nevinných ľudí, všade kde im to vyhovuje...napríklad - vietnam, juhoslávia, irak, afganistan, libanon a tak ďalej
Tomasito
VIP
VIP

krija napísal:a vieš čo je na tom zaujímavé, pakistan je druha najľudnatejšia muslimská republika. a pomáha bojovať proti terorizmu.
Pakistan je v prvom rade spojencom (spriatelenou krajinou) USA, tak ako bol svojho casu napr. aj Irak (Saddam). A to napriek tomu, ze sucasny prezident General Pervez Musarraf sa dostal k moci vojenskym prevratom- obd. ako svojho casu Saddam... BTW. vidim, ze terorizmus vnimas presne podla vzorca nadiktovaneho mainstreamom. Nie je terorizmus ako terorizmus... je napr. rozdiel medzi statnym terorizmom ala USrael a terorizmom, ktory je pre mnohych poslednou formou obrany/odporu proti statnemu terorizmu ala USrael - imho, ovela sofistikovanejsej a o to zakernejsej forme, nehovoriac o nasledkoch v podobe ovela vacsieho poctu nevinnych obeti, ako maju na svedomi "ti zli"- moslimski- teroristi. Samozrejme, v oboch pripadoch ide o odsudeniahodny terorizmus (nie je o com). K terorizmu viac v teme Ste za to, aby sa celosvetovo bojovalo proti terorizmu?
krija napísal: čo je na tomto poste nezrozumyteľné?
1. veta: stalo sa to-minimálne na jeden deň odpútala pozornosť od blizkových. konfliktu, alebo nie? to si potvrdil aj ty. v zátvorke je napísané ako to myslím.
nebolo to náhodou včera tak? /TV, radio, web/ a dnes denná tlač. napr. dnešná "pravda":
blízsky východ,, len toto:/izrael vs libanon/

http://dennik.pravda.sk/sk_dennik.asp?r ... =sveta_8_1
prekazený ďalší 11.september:
http://dennik.pravda.sk/sk_dennik.asp?r ... tranaa_1_1 +celá strana 6.
no a na záver, veta za čiarkou. nechci mi povedať, že to nechápeš?
naposledy napíšem, mám rodinu v tých dvoch menovaných krajinách a bodka. co sa týka objektivity-stačí porovnať tvoje posty v témach /vieš v ktorých? http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=53863 a http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=25234/ s mojimi. účelový výber citátov a blogov, ktoré sa na problém pozerajú len z toho uhla, ktorý je podľa tvojho gusta. ja som sa pokúšal priniesť svoj názor. ale v tvojom prípade už takú chybu nikdy nespravým.všade kam sa pohnem mám internet po ruke a aj ja sa odteraz uchýlim k takej taktike ako ty. budem účelovo vyberať citáty,blogy,etc... ,s ktorými sa stotožňuje môj názor. ale to už nebude diskusia. o toto ti ide? lebo mne nie! všimol som si,že témy, ktoré si založil, alebo boli založené na tvoj podnet /linky su uvedené vyššie/ až agresívne zastávaš svoj názor. mňa obviňuješ s OT, edituješ a mažeš mi príspevky, a v neposlednom rade dávaš basu. možno som to niekedy prehnal, ak som teba obvinil s hanobenia niektorého národa, antisemitizmu etc., ale ja mám pocit, že ty ako moderátor veľmi toleruješ názory tohto typu:
Zacinas ma pekne srat... ty sa ma tu ides pytat, co je na tom nezrozumitelne??? Myslis, ze by som sa naozaj jak blbecek pytal na to "co sa prave stalo", keby si to napisal tak ako sa citujes vyssie??? Ta veta totiz povodne znela tak ako som ju citoval...
krija napísal:neviem či si si všimol, ale to sa práve stalo.
Taketo "tahy" si laskavo na tomto fore odpusti!

Pokial ide o objektivnost, je jednoducho smiesne, ked sa snazis samopasovat za objektivneho tym, ze mas udajne rodinu v Maroku a Somalsku. Dovolil som si akurat poukazat na to, ze tvoje nazory o tebe povedia viac ako to, kde vsade mas udajne rodinu. Rozumies? Ak nie, daj si to niekomu vysvetlit. BTW. OT tu riesis moju (ne)objektivnost, no akosi ti unika, ze NIE JA sa tu pasujem za objektivneho. Na moje nazory nech si urobi nazor kazdy sam... skus si na margo tych svojich povedat to iste.

A co sa tyka zvysku, dovody udelenia basy etc. ti boli napisane, napriek tomu, ze ti ich nikto nie je povinny oznamovat. Pritom sam dobre vies, ze prisli az po opakovanych upozorneniach, ktore si sa rozhodol nerespektovat. Naviac sme to riesili aj cez SS. A vobec... Co to pleties sem?! Hold, o5 roztacas dalsi z tvojich nudnych OT kolotocov, ktore maju samozrejme znova odputat pozornost od predmetu temy. Pri tejto prilezitosti ta znova upozornujem, ze podobne prispevky sa ti tu tolerovat nebudu...

PS: Pokial sa chces vyjadrovat k akejkolvek teme, vyjadruj sa k jej predmetu! Ostatne si v ramci fora ries cez SS, alebo prostrednictvom relevantnych rubrik!
2neo
Star
Star

Príspevok od používateľa 2neo »

Sila a smutne to je.Mam ist do londyna vo stvrtok tak dufam ze to bude ok.Ano vacsina teroristov je moslimov ale su to fundamentalisti a extemisti.Ja mam len dobre skusenosti s moslimami.
jojcek
Medium Star
Medium Star

Re: Prekazeny teroristicky utok v Londyne

Príspevok od používateľa jojcek »

Scorpi napísal:http://www.sme.sk/clanok.asp?cl=2844896

už ste to čítali tak to je fakt sila už by tých arabov trebalo :smt067 iba by sa vyhadzovali do vzduchu a potom je kôli ním iba drahší benzín kua :smt097
:lol: hehe kua , vies vsetko je politicka vojna , neokradnes nebudes mat nic tak vravi USA , predava za lacne prachy zbrane do iraku , a malazie , blizky vychod potom tam spravi roztrzku obcianku vojnu pride tam ako velky BOSS a obsadi ropne uzemie a budu mat ropu taktotu chodi , a neverte tomu cele pravdu nevravia co sa deje v arabskych statoch , USA okrada zabija kvoly rope zem,plynu ona urcuje cenu a potom sa necudujte ze sa moslimovia brania , ja ich neobhajujem ale je to tak !!! :!:
Dizzy
Star
Star

Re: Prekazeny teroristicky utok v Londyne

Príspevok od používateľa Dizzy »

jojcek napísal::lol: hehe kua , vies vsetko je politicka vojna , neokradnes nebudes mat nic tak vravi USA , predava za lacne prachy zbrane do iraku , a malazie , blizky vychod potom tam spravi roztrzku obcianku vojnu pride tam ako velky BOSS a obsadi ropne uzemie a budu mat ropu taktotu chodi , a neverte tomu cele pravdu nevravia co sa deje v arabskych statoch , USA okrada zabija kvoly rope zem,plynu ona urcuje cenu a potom sa necudujte ze sa moslimovia brania , ja ich neobhajujem ale je to tak !!! :!:
Tak, tak. Niekto potrebuje neprijatela aby sa pred ludmi schovali jeho ozajstne zaujmy. Je mi z toho vsetkeho uz zle.

K teme: ja si myslim, ze je to iba nafuknuta bublina. Neviem ako vy, ale ja cim dalej zacinam viac nedoverovat mediam. Spravy v TV uz skoro ani nepozeram. Clovek aby hodiny presedel za internetom, aby si poskladal aspon ako taky obraz co sa ozaj deje. Ale kto ma na to cas?
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

bax napísal:hmm...aha tak potom chápem...najväčší teroristi podľa tvojho opisu je americká, britská a izraelská vláda....snažia sa nahnať strach, spôsobovať bolesť a zabíjať nevinných ľudí, všade kde im to vyhovuje...napríklad - vietnam, juhoslávia, irak, afganistan, libanon a tak ďalej
chápeš to presne naopak, ale neva.

2 tomasito: aj takto verejne, SORRY naozaj v tom nebol zámer.
k pakistanu ešte dodám, že je členom Commonwealthu od roku 1947. takže tu sa iné očakáť pravdepodobne ani nedá. narážal som v tomto prípade skôr na vierovyznanie, ako na štátne a politické zaradenie.
Carver11
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Carver11 »

hej, napriklad...neviem, kedy toi presne bolo, ale tie bombove utoky na bali, alebo tak nejak...rozmyslam, co im to da, ked zabiju turistov z 50 krajin...to je boj za oslobodenie svätej zeme? nezda sa mi, ze by nieco vyriesili tym, ze zabijaju civilistov. neuvedomuju si tu neorvnost boja...to proste nie je vojna, to je v mnohych pripadov cirociste vrazdenie civilistov.
bax
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bax »

Carver11 napísal:hej, napriklad...neviem, kedy toi presne bolo, ale tie bombove utoky na bali, alebo tak nejak...rozmyslam, co im to da, ked zabiju turistov z 50 krajin...to je boj za oslobodenie svätej zeme? nezda sa mi, ze by nieco vyriesili tym, ze zabijaju civilistov. neuvedomuju si tu neorvnost boja...to proste nie je vojna, to je v mnohych pripadov cirociste vrazdenie civilistov.
v libanone zo strany izraela a vo vietname, iraku a afganistane zo strany USA bolo tiež číročisté vraždenie civilistou, ale na to akosi väčšina s radosťou zabúda...
Tomasito
VIP
VIP

Zaujimavy clanok, ktory vysiel 1.6. na nizsie uvedenom zdroji, t.j. viac nez 2 mesiace pred predmetnymi udalostami tejto temy.
Bývalý analytik CIA: Fingovaný teroristický útok proběhne nejspíše v šestém nebo sedmém měsíci

Paul Joseph Watson a Alex Jones

2.6.2006

Bývalý analytik CIA Ray McGovern předpovídá, že v červnu nebo v červenci dojde v Evropě a ve Spojených státech k fingovanému teroristickému útoku, neboť je nutno připravit zdůvodnění plánovaného vojenského útoku Bushovy administrativy na Írán.

McGovern vystoupil jako host v pořadu The Alex Jones Show. Na otázku, v jakém časovém horizontu vidí válku s Íránem, odpověděl, že za obvyklým diplomatickým mlžením jsou všechny šachové figurky už rozestavěny, aby daly protivníkovi konečný šach-mat.

„V Zálivu je už jedna letadlová loď a nejméně dvě jsou na cestě. Alespoň to vyplývá z informací, které mám. Na místo obě dorazí v průběhu příštího týdne nebo tak nějak.“

„Propaganda už jede na plné obrátky, letadlové lodi zaujímají své pozice. Nebude těžké nechat odstartovat bombardéry z britských a amerických základen. Rakety jsou rozmístěny a čekají na stisk knoflíku,“ řekl McGovern.

Podle tohoto muže Írán na útok odpoví zřejmě třemi způsoby. Zmobilizuje celosvětovou síť spících teroristických buněk, proti kterým bude al-Kaida vypadat jako dívčí fotbalová jedenáctka, zaútočí na americké lodi v zálivu raketami a pošle do Iráku bojovníky proti americkým jednotkám.

„Íránci mohou celkem snadno okamžitě vyslat do Iráku tři divize revolučních gard umístěných podél dlouhé hranice s Irákem,“ řekl McGovern. „A místní iráčtí Sunnité by téměř jistě takovou invazi přivítali.“

„Nepokoj, který následně vznikne, přinutí Američany k tomu, aby použili svůj arzenál tzv. mini-atomovek. Tím otevřou Pandořinu skříňku chaosu.“

McGovern zdůraznil, že dalším důvodem útoku na Írán je také rekordní propad Bushovy popularity a potřeba znovu vybičovat horečku falešného patriotismu.

„Dovedu si živě představit, jak Karl Rove říká Bushovi: ‚Podívej se, musíš se znovu stát válečným prezidentem. Dovol nám připravit pořádnou petardu a pak můžeš vystoupit na veřejnost a říct, teď přece nemůžete hlasovat pro bandu demokratů, nemůžete mi podtrhnout koberec pod nohami, když jsme ve válce.‘“

McGovern porovnal současnou situaci a dopis íránského prezidenta (který Spojené státy okamžitě odmítly) s incidentem kolem námořní blokády Kuby a s tehdejším rozhodnutím prezidenta Kennedyho. Přístup prezidenta Kennedyho tehdy zamezil atomové válce, zatímco Bushův přístup vede Ameriku do nebezpečí mimo jiné i proto, že z Ruska a Číny přicházejí nejasné signály, co by, kdyby.

McGovern ostře kritizoval vnitřní kruh kolem prezidenta Bushe, všechny do jednoho označil za vojenské amatéry a charakterizoval je jako bandu zaslepenou touhou po válce.

Dále McGovern nadhodil, že pro západní vlády a jejich bezpečnostní služby nebude potenciálně žádný problém fingovat ničivý teroristický útok v Evropě či Americe, a to buď před invazí do Íránu nebo po.

„Tohle si mohu docela snadno představit,“ řekl McGovern.

„Řekl bych, že šance je tak padesát na padesát, že se to stane. Protože oni opravdu potřebují nějaký PŘÍPAD, něco jako casus belli ke zdůvodnění útoku na Írán.... Co se nějaké důvěry v ty lidi týče, nedal bych za ni ani zlámanou grešli. Historie jejich podvodů a zločinných činů není porovnatelná s ničím.“

Podle McGoverna se Rove, Cheney a Rumsfeld oprávněně obávají možné obžaloby a následného velkého kriminálního vyšetřování ve stylu Enronu a tlačí na Bushe, aby rozpoutal válku a tím vytvořil prostředí, kterému nějaké dlouhé vyšetřování a proces žaloby nesvědčí.

Na dotaz, KDY by k něčemu takovému mohlo dojít, odpověděl McGovern: „Myslím, že se všichni shodneme v tom, že k tomu musí dojít před volbami. Co se nějakého časového plánu týče, tedy ten je určován především termínem konání voleb. Jako nejpravděpodobnější dobu odhaduji konec června, začátek července. Většina mých kolegů předpovídá srpen, září, dokonce říjen.“

Řekl bych, že naplánovat takový útok na říjen by bylo tak průhledné, že i ti nejzaslepenější Bushovi příznivci by o jeho pravosti pochybovali.“

Článek Former CIA Analyst Says Iran Strike Set For June Or July vyšel 1. června na serveru prisonplanet.com.
Napísať odpoveď