Vierovyznanie vo vztahu

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
fighter.rk
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa fighter.rk »

No ja neviem ako to tu citam tak je to tu dost zaujimave tak pridam svoj nazor. Takze ja nie som ani pokrsteny ani nechodim do kostola a mam priatelku katolicku a neviem co tu ten chalan riesi sak ked sa maju dvaja radi tak nezalezi na viere nie? Ale ako vidim tak slovensko je este stale v tejto otazke v hlbokom stredoveku. Preco by sa dieta malo hned ako sa narodi pokrstit? Podla mna by rodiacia mali nechat na svojom potomkovi ci sa chce stat veriacim alebo nie. Ale to uz by bolo k inej teme takze to uzavriem tym ze podla mna by si clovek nemal svojho partnera/-ku vyberat podla toho ci je veriaci alebo nie.

A este dodam ze ja vieru nikomu neberiem. Peace 8)

Tesim sa ako ma tu zbicujete :D
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

vieroviznanie vo vztahu: no zavysi to od toho ako ty/ona bere vazne :arrow: mam spoluziacku (katolicku) ,ktora ma frajera a obaja su az fanticki=myslim ze aj objatie povazuju za "nemravne"...
ja som tiez katolik ale neberiem to az tak vazne,ale mal som babu ktora chodila do roznych katolickych spolkov zvanych "stretka" a ukoncila to tak ze mi povedala ze ide do klastora :?
btw: niekto tu napisa lze na katolickych gymnaziach su baby veriace :arrow: su ale ze by boli dake "svate" nemozno povedat na vsetky :arrow: viem chodim na jedno take v BB :oops:
odpor14
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa odpor14 »

No tak neviem ako vy ale ja neverim v boha a nic take podobne je mi to vsetko ukradnute a vsetci o tom vedia ako som na tom z tej nabozenskej stranky a aj to vedia ze nemam v laske ludi ktory vnucuju ludom nejake nabozenstvo alebo ich do toho "tlacia" a v pohode som chodil s babou a bola krestanka a ja ateista ...bolo nam spolu fajn a ja som ju nenutil do ateiznmu a ona mna do krestanstva slo hlavne o to ze mne sa mali radi...to je hlavvne..a dalej? keby u niekoho prislo nato akeho viznania budu deti tak nech sa pozozpravaju a nejak dohodnu ved sa to musi dat...aspon podla mna nejde o nabozenstvo ale o to ako mam tu babu rad...hm?
Linkman
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Linkman »

mozno by mi robil problem ak by to bola muslimka, no nieze islam odcudzujem ale nevel by som si zvyknut
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

myslim ze ak sa maju dvaja ludia radi a su schopni spravit obaja nejaky ten kompromis tak to s vierovyznanim nie je problem. treba chciet a byt aspon trochu prisposobivy
snipah
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa snipah »

Poznam vela rodin kde su miesane manzelstva, co sa vierovyznania tyka. Myslim ze ani neexistuje nejake pravidlo, ze ked to spravis takto bude to takto. To nie je matematika, a ani rovnica o jednej neznamej. Pri nabozenskej vychove deti moze byt dobre >mozno lepsie, lahsie< ked su obaja rovnakeho vyznania, ale aj nemusi. Zalezi nakolko to praktizuju, prezivaju, vychovavaju... A dievca si hladaj aj v nejakych spolocenstvach, na nejakych stretkach... Ale poznam dievcata co chodia aj na diskoteky a su dobre krestanky... A hlavne nicoho sa neboj, na kazdy spinu >myslim obrazne< existuje nejaka metla. HEHE
Jergus Lapin
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

POiNTER napísal:Ja som bez vierovyznania (nie som ani krsteny) a mam babu ktora je myslim katolicka...ked bude chciet svadbu v kostele...tak to snad nejako s farorom vybavim :lol:
Taky OT: Som pocul, ze skorej budes moct mat svadbu v kostole Ty ako nepokrsteny, nez niekto pokrsteny, ale co nema ani birmovku ani neviem ake guty.. :)

..btw.. tiez som zastanca nazoru, ze ak sa dvaja maju radi, vierovyznanie moze ist dakde.. ;)
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

svatba v kostole je prezitok modernej doby 8)
Dawn
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Dawn »

Ja som tiez katolik aj ked kostol som uz dlho zvnutra nevidel, ale mal som podobny problem vo veku asi 15 rokov. Vtedy som si myslel tiez, ze nenajdem veriace dievca. Po case som sa na to vysral a nasiel som si slusne dievca z rodiny kde uznavali sviatky, ale bola to tak napoly ateisticka rodina. Moje dievca nemalo k tomu vztah lebo ju k tomu nikto neviedol. A ked sme spolu chodili asi rok tak ja som si zacal robit birmovku a ona sa ma spytala, ci by nemohla so mnou chodievat do kostola, ze ju to celkom zaujima. Takto to slo dalej a zapacilo sa jej to. Teraz sem tam zajdeme aj do kostola a vzdy zavola ona mna...

Tym som chcel povedat, ze clovek nieje naprogramovany. Clovek sa dokaze zmenit. :wink:

edit// tymto prispevkom som nechcel nikomu naznacovat aby ma hned napadali ze som katolik, alebo nieco podobne. Len som odpovedal na temu. Proste kazdy mame nieco v co verime...
znais
Expert
Expert

Príspevok od používateľa znais »

Vesper napísal:svatba v kostole je prezitok modernej doby 8)
98% dievcat chce svadbu v kostole a 2% su mnisky :D
...
Ale seriozne, vacsina holiek chce svadbu v kostole a bez krstu a birmovky ju ziaden farar nezosobasi pred oltarom cize katolicka z nej bude to sa bat nemusis.
I ked je rozdiel byt katolik a byt veriaci ;)
Ale to uz je na tebe...
last_knight
Light Professional
Light Professional

Re: Vierovyznanie vo vztahu

Príspevok od používateľa last_knight »

Denadriel napísal:Dobry , chcem sa opytat ako by som mal hladat svoju polovicku ? resp. Ohladne vierovyznania mi ide .. Pri planovani buducnosti s dievcatom ktore by bolo ateistickeho tipu sa mi vzdy zasekne mozog ze ako by to bolo jednak s detmi alebo vecmi podobneho tipu. Poradte :// pls ...
Ja som katolik ale ako pozeram v mojom okoli nie je ziadne dievca typu mojho podobneho ... Nechcem zacat chodit do nejakych podivuhodnych spolkov ale tiez pochybujem ze take dievca najdem cestou po ulici :(
kamo, mas 19, nemas babu a uz myslis na buducnost :?:
moja kamoska je katolicka a jej priatel jehovista a su spolu uz 3 roky.
myslim, ze ak je ta prava tak vierovyznanie v tom nebude robit prekazku, pokial nebude zidovka, alebo moslimka :D
Misojogi
Amateur
Amateur

Ak si v BA ahladas veriace dievca

Príspevok od používateľa Misojogi »

Tak chod sa pozrietdo UPC (Mlynska dolina) alebo omsa u Jezuitov v pondelok o 20:00
Tam najdes kopec bab ...
Ja som veriaci a mne by vadilo mat neveriace dievca jednoducho preto lebo mi na tom zalezi a chcem aby ma ona v tomto chapala.
Podobne aj co sa tyka deti, je lepsie ked su obaja rovnakeho vieovyznania.
Mam kamosa, kde maju jeho rodicia prave kvoli tomu problemy
MarkAurel
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MarkAurel »

no niekedy je tento zdanlivo jednoduchy banalny problem akoby skoda casu, ale asi aj ja budem mat okolo tohto problem nakolko priatelkyna mamina je dost zalozena katolicka a ja som evanjelik, mne je jedno a suhlasim zo svatbou v kat.kostole, no co sa jej este pripadne nebude pacit, hmmm asi to lahke nebude ...
tommyyy
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa tommyyy »

a co si sibnuty??? ty hladas partnerku podla toho vco veri??? vsak to nie je dolezite...vsak by ste sa dohodli aky by islo o tie deti....
asi si silno zalozeny na svoju vieru...na tak tam je to problem hlavne s rodicovskej stranky oni by chceli asi tiez nevestu s tou istou vierou ako maju oni a ty.... :?
johnny171
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johnny171 »

nehladaj priatelku, urcite sa najdete, bud na VS alebo cez kamossov(ky)
skus aj na nete pohladat nieco, alebo nechaj si poradit od farara, mozno Ti poradi.... je este veeela moznosti ako spoznat niekoho kto by pri Tebe stal v dobrom i v zlom....
ale najlepsie je ked Ta zoznami nejaka kamoska s jej kamoskou :wink: a tak...vymenis cislo, pokecas ---> sympatie, druhe stretko...lepsie spoznavanie ---> vztah :)
Kaliovic
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Kaliovic »

A hlavne by som ti ja osobne poradil, aby si ROZHODNE nepozeral na kazdu (a to plati o ludoch vseobecne) len cez prsty viery... Ako tu uz spomenuli - ak je to fajn clovek, ktory uznava rovnake principy a moralne hodnoty ako ty (a nemyslim tym teraz tie cirkevne), tak ho nemozes odsudit len preto, lebo neveri... To by nebolo krestanske... :wink:
Inak, aj tak si myslim, ze nakoniec zostarnes s evanjelickou :D
GOOD LUCK
nejdeoto
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

no...

Príspevok od používateľa nejdeoto »

citam tuto diskusiu a mam pocit ze asi vytrcam z rady, ale som obycajny chalan..
S babami, ktorymi som daco mal som sa vacsinou spoznal "cez kostol" a
podobne obyčajne na nejakych duchovnych cviceniacha afestivaloch.
Mam teraz dievca, s ktorym som sa spoznal na jednom krestanskom festivale... v PUCHOVE a volal sa ON JE ŽIVÝ. A nehladal som ju. Ona si nasla mna a azroven to bola laska n prvy pohlad....... prekrasny pocit.
Na festivaloch typu LUMEN v TT a CAMPFEST v PP?? sa najde bab kolko len ces a vies ze vacsina nemele naprazdno.
Skus sa viac zapajat do dajakych spolocenstvach... mozno to pomoze.
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

Denadriel napísal:Resp. by som sa opytal este takto ... ako by fungoval taky vztah ?
Alebo hmm co si myslite o vztahu ktory by bol zlozeny s rozlycnych vierovyznani ?
zalezi na tom ci je tvoja rodina zalozena na viere silne alebo slabo,pretoze ked silne tak by boli urcite problemy a rozpory do ktoreho kostola by ste chodili,v ktorom kostole by bola svadba,ako by ste dali pokrstit deti a podobne!!! takze boli by problemy.uz si len predstav svoju babku ako na teba zazera,ked uvidi ze sa schadzas s neakou evanjelickou ked si ty katolik!!!
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

Denadriel Napísal:
Resp. by som sa opytal este takto ... ako by fungoval taky vztah ?
Alebo hmm co si myslite o vztahu ktory by bol zlozeny s rozlycnych vierovyznani ?

no podla toho ake nabozenstva by sa tam bily ja som ateista a vacsina mojich kamosov su veriaci furt kostol a preboha nebol som na spovedi a tak ale inak su to super ludia, tazke to je iba z jehovistami to neradim co sa tyka opaku ze napr baba by bola satanistka tak to mas jedno bo ju to rychlo prejde vacsina tych "satanistov" su len deti ktore tomu nerozumeju a tvaria sa tak bo chcu byt zajimave pirpadne kamarati su tak aj ja musim alebo " :D lebo vilo valo je tak temnyyy ooo :D" a odpoved na povodnu otazku ze ty + ateistka = pohodicka slapalo by to v pohode len by ste sa museli dohodnut na tom ci bude s tebou chodit do kostola abo budes sam proste daky respekt co sa tyka vyznavania tvojej vieri ja prudko neveriaci a obcas sa tiez ocitnem s nimi v kostole cize kluuuud
jojcek
Medium Star
Medium Star

v pohode

Príspevok od používateľa jojcek »

neviem v com je problem , ja mam sestru ktora si zobrala neveriaceho manzela a nebrali sa v kostole ale na mestskom urade , v pohode nie ? ak aj ona je veriace ze je krestanka tak je to v pohode , aj keby bola evanjelicka ak verite v Boha tak nemas sa zaco hanbit aj ked je ineho vyznania , alebo zacni s nou chodit a skus ju priviest a presvedcit o tej tvojej viere hmm ?? :wink:
Napísať odpoveď