Teplota CPU

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
DanielJackson
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Teplota CPU

Príspevok od používateľa DanielJackson »

Aka ma byt teplota procesora?? Mam Intel celeron 3,330GHz a v kludnom stave mi pise, ze 45 - 52 Celzia a pri filme beha na 60 stupnov. Ak je to vela, kde moze byt chyba???
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Teplota CPU

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

DanielJackson napísal:Aka ma byt teplota procesora?? Mam Intel celeron 3,330GHz a v kludnom stave mi pise, ze 45 - 52 Celzia a pri filme beha na 60 stupnov. Ak je to vela, kde moze byt chyba???
Je to celkom dosť. Ak máš BOX-ovaný chladič (ten, čo si kúpil s procesorom), tak asi tu :idea: .
Aj páni na tomshardware ukazovali, ako "fungujú" BOX-ované verzie chladičov od Intelu.
No uisti sa, že profil dobre prilieha na CPU-čko a že je medzi na styčnej ploche nimi rovnomerne nanesená teplovodivá pasta :idea: . Prípadne vymeň.
uelektronik
Star
Star

Príspevok od používateľa uelektronik »

nainstaluj si tento program:

http://www.stahuj.cz/utility_a_ostatni/ ... etinfocpu/

najdes v nom okrem ineho aj to pre aky rozsah pracovnych teplot bol tvoj procesor vyrobeny

Mne to vyplulo ze 0 - 70, myslim si ze "zdrave teploty" by potom maly byt asi v rozsahu asi 15 stupnov od minima a maxima, teda pre moj uP asi od 15 do 55. Pre tvoj procak bude platit nieco podobne
uelektronik
Star
Star

fikus-kukis napísal:Je to celkom dosť. Ak máš BOX-ovaný chladič (ten, čo si kúpil s procesorom), tak asi tu :idea: .
Aj páni na tomshardware ukazovali, ako "fungujú" BOX-ované verzie chladičov od Intelu.
No uisti sa, že profil dobre prilieha na CPU-čko a že je medzi na styčnej ploche nimi rovnomerne nanesená teplovodivá pasta :idea: . Prípadne vymeň.
Problem moze byt aj v tom co popisal fikus-kukis. Ak budes nanasat teplovodivu pastu tak plati pravidlo: Cim menej tym lepsie! teplovodiva pasta ma iba vykryt mikromedzery na oboch hladkych plochach ale nema byt nahradou tepelneho vodica.
DanielJackson
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

fikus-kukis napísal:Je to celkom dosť. Ak máš BOX-ovaný chladič (ten, čo si kúpil s procesorom), tak asi tu :idea: .
ja som si dal zmontovat PC v obchode, taze sa do toho nechcem babrat, kym je este zaruka
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

DanielJackson napísal:ja som si dal zmontovat PC v obchode, taze sa do toho nechcem babrat, kym je este zaruka
Tak nabehni do krámu, a povedz im, či by s tým nemohli niečo urobiť a VYMENIŤ TEN BOXOVANÝ chladič za niečo účinejšie (lebo páni v obchodoch veľmi finančne šetria a nemaznajú sa so koncovými zostavami, takže zrejme nevideli dôvod, prečo tam bachnúť lepší vetrák, keďže BOX-ovaný bol v cene CPU :x ).
DanielJackson
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

balkymotor napísal:nainstaluj si tento program:

http://www.stahuj.cz/utility_a_ostatni/ ... etinfocpu/

najdes v nom okrem ineho aj to pre aky rozsah pracovnych teplot bol tvoj procesor vyrobeny
a nemas k tomu aj kluc alebo nieco take?
my ten debilny program nic neukazuje
uelektronik
Star
Star

mas pravdu uz ani mne nejde, a na predchadzajucej instalacii mi isiel.
uelektronik
Star
Star

nasiel som na stranke intelu datasheet od Intel Celeron ale tvoja frekvencia tam nie je. Skus pohladat na stranke intelu ten tvoj procesor ak ho najdes, ale ako vidis s tabulky tak vacsina procesorov ma maximalnu teplotu okolo tych 70stupnov
Prílohy
cpu.jpg
cpu.jpg (28.4 KiB) 2888 zobrazení
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

http://www.cpuid.com/download/cpu-z-135.zip stiahni a hod sem model jadra "Code name" ake nesie zeler. Potom sa bude dat urcit ci je to moc vela, alebo akurat.
Napísať odpoveď