Sionizmus

Diskusie na politické témy...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa jackb »

oMG vsetci su vysr*ty z Holokaustu a nik nemysli na pogromy do 20.storocia a na to co robili obyvatelia napr. pobalstskych krajin ked k nim Nemci pocas WWII. prisli. A ked su medzi obetami aj Slovania, boli to na 90% komunisti a 10% partizani a spol. A Slovania, Poliaci v jednej dedine pocas WWII pozabijali maximalne krutym sposobom 20k Zidov, ze az nackovia boli z toho v pci a len si z dialky nakrucali kamerou...
takze ak bojujeme proti "Osviemcimskej lzi" tak spomenme vsetko nie len pichovat do Nackov. bolo to svinstvo,ale do 20.strocia ich bolo zabitych tolko kolko pocas WWII, a to Anglanmi,Spanielmi,ktori ich vyhali do Soluna, a ostatnymi "velkymi civilizaciami" Europy do 20. storocia...
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

jackb, nic sa nedeje bez priciny, ze..
r3sp3ct, v tom vypise obeti pozabudli na kriminalnikov vsetkeho druhu..
havarka napísal:No a? Mne to tak vyhovuje. 8)
Magor alebo Zid.

Ano, B je spravne :) :twisted: :!:
havarka
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa havarka »

Aj ja Ťa mám rád.
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Aryan Angel napísal:Magor alebo Zid.
Obidvoje :lol: :lol:
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Aryan Angel napísal:jackb, nic sa nedeje bez priciny, ze..
ja netvrdim ze nie.dovody preco ano by zaplnili mozno aj 2strany, ja som len chcel povedat ze ked je taky trend ze takmer kazdy aj teraz "miluje svojho Zida" a pichuje do ludi,ktori nie mal by sa zamysliet ci sa v jeho krajine nenasli ludia,ktori robili to na co on pichuje.
papp19
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa papp19 »

havarka napísal:tých 60 miliónov počas II. svetovej vojny, sa Ti zdá málo?

edit: tak som sa pomýlil o jednu nulu, aj tak sa Ti to zdá málo?
Predtym ako budes nieco tvrdit, tak studuj:

Štyri milióny obetí?
Na povojnovom norimberskom tribunáli Spojenci obvinili Nemcov, že v Osvienčime zavraždili štyri milióny ľudí. Tento počet, ktorý podali Sovieti, bol po mnoho rokov nekriticky akceptovaný. Často sa tento údaj objavuje vo veľkých amerických novinách a magazínoch, napríklad (pozn. 1).
Dnes žiaden uznávaný historik, dokonca ani tí, ktorí všeobecne akceptujú tvrdenie o vyhladzovaní, neuznávajú tento údaj. Izraelský historik holokaustu Yehuda Bauer v roku 1989 uviedol, že nastal čas konečne uznať známy počet 4 miliónov za zámerný mýtus. V júli 1990 poľské Štátne múzeum v Osvienčime, spolu s izraelským holokaustovým centrom Yad Vashem, náhle oznámili, že v Osvienčime zomrelo celkom okolo jedného milióna ľudí (Židov i nežidov). Ani jedna inštitúcia neuviedla, koľko z týchto ľudí bolo zavraždených, ani nepodali odhad počtu tých, ktorí boli údajne splynovaní (pozn. 2). Jeden z prominentných historikov holokaustu, Gerald Reitlinger, odhadol, že v Osvienčime zomrelo cca 700 tisíc Židov. O niečo neskôr odhadol historik Jean-Claude Pressac, že v Osvienčime zomrelo okolo 800 tisíc ľudí, z ktorých bolo asi 630 tisíc Židov. Aj keď aj takéto nízke počty nie sú správne, ako také zobrazujú, ako sa počas rokov drastický menili tvrdenia o Osvienčime. :roll:
nadl
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa nadl »

Tomasito napísal:Rabbi (rabin) = ucitel a kazatel zidovskej nabozenskej obce.
+ HEBRONSKÝ mäsiar :D Vlastne to je jasný dôkaz žídovskom nacionalime! Hebronský mäsiar nebol sám ak by si strielal len z jedneho uzi tak by si ten samopaľ zavaril! :smt067 :smt067 :smt067 :smt067
hubertus
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa hubertus »

Aryan Angel napísal:Někteří moji přátelé mi vyčítají, že jsem až posedlý sionismem. Prý všude vidím sionistický vliv a ze všech problémů na světě viním sionisty. Dokonce jeden můj známý pro mě našel diagnózu a to sionismofobik......

Dr. Nidal Saleh
mozes uviest pls aj zdroj??dikes
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

hubertus napísal:mozes uviest pls aj zdroj??dikes
Zdroj je Nidal Saleh :) viac neviem, sry..
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martin44 »

Aryan Angel napísal:Zdroj je Nidal Saleh :) viac neviem, sry..
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Pokracovanie casti diskusie http://www.hojko.com/viewtopic.php?p=397283#397283 z dovodou relevatnosti s touto temou...
krija napísal:no teraz, sa pre zmenu ty snážíš zo mňa urobiť "hlupáka",ale nehnevám sa :wink: . ak by som nevedel tieto dve zákl. veci asi by som s tebou tu nediskutoval :wink: chcel som poukázať len na to slovo "masová". naozaj začala koncom 19. storočia. a skončila, lepšie povedané prerušila sa z tohoto dôvodu: http://www.pozorovatel.sk/dejiny/Zmysel ... lucia.html a smerovali tam aj židia z "izraela". veľmi zaujímavé čítanie!!!
Tomasito napísal:Nie, nesnazim sa z teba robit hlupaka. Snazim sa len reagovat na tvoje vyssie citovane slova, v ktorych mam miestami problem sa orientovat- nie je to prvy krat, pricom je zaujimave, ze tento problem sa mi spaja tradicne len s tebou. Nahoda? K clanku... bud si sa spoliehal na to, ze si ten “kratucky“ clanok neprecitam, alebo si nepochopil jeho elementarne suvislosti... v celom clanku nie je totiz ani naznak toho, ze imigracie zidov v tomto obdobi, resp. v suvislosti s udalostiami okolo r. 1917 pochadzali aj z uzemia denesneho Izraela... pokym Ameriku, Anglicko alebo Francuzsko nepovazujes za dnesny Izrael. K veci reagujem v teme Sionizmus (kedze napriek mojmu odporucaniu otvarat tuto problematiku v relevantnej teme Sionizmu, otvoril si ju tu)...
Takze popri tom, ze si o5 neuviedol nic konkretne, co by poukazovalo na masove imigracie zidov na uzemie dnesneho Izraela "uz v 19. storoci", ani teraz nerozumiem, ako argument COHO v nadvaznosti na vyssie spominane skutocnosti uvadzas ten clanok, s ktoreho podstatou mimochodom takmer do bodky suhlasim- s podobnym opisovanim pozadia “bolsevickej revolucie“ v Rusku som sa stretol uz pri tematike New World Order. Podstatne vsak je, ze ten clanok nehovori o ziadnom, tebou spominanom “kedy strašne veľa židov išlo opačným smerom. z "izraela"...“ a ani nic podobne. (vid. vyssie). Avsak, mozno som si ten clanok len nepozorne precital a v tom pripade z neho mozes kedykolvek uviest citat, ktory by tieto tvoje slova potvrdzoval. Podobne by pre teba nemal byt problem uviest argumenty, ktore by preukazovali masove imigracie zidov na uzemie dnesneho Izraela v 19. stor. BTW. skus si od zaciatku prebehnut tuto temu a vecne sformulovat ucel svojich tvrdeni.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

Tomasito napísal:Pokracovanie casti diskusie http://www.hojko.com/viewtopic.php?p=397283#397283 z dovodou relevatnosti s predmetom tejto temy.
Takze popri tom, ze si o5 neuviedol nic konkretne, co by poukazovalo na masove imigracie zidov na uzemie dnesneho Izraela v obdobi 19. stor., ani teraz nerozumiem, ako argument COHO v nadvaznosti na vyssie spominane skutocnosti uvadzas ten clanok, s ktoreho podstatou mimochodom takmer do bodky suhlasim- s podobnym opisovanim pozadia “bolsevickej revolucie“ v Rusku som sa stretol uz pri tematike New World Order. Podstatne vsak je, ze ten clanok nehovori o ziadnom, tebou spominanom “kedy strašne veľa židov išlo opačným smerom. z "izraela"...“ a ani nic podobne. (vid. vyssie). Avsak, mozno som si ten clanok len nepozorne precital a v tom pripade z neho mozes kedykolvek uviest citat, ktory by tvoje tieto tvoje slova potvrdzoval. Podobne by pre teba nemal byt problem uviest argumenty, ktore by preukazovali masove imigracie zidov na uzemie dnesneho Izraela v 19. stor. BTW. skus si od zaciatku prebehnut tuto temu a vecne sformulovat ucel svojich tvrdeni.
skús dať v intern. prehliadači hľadať slovo "opačným" v danom dokumente. citovať dať teraz nemôžem/astaro internet security/ príp. ráno zeditujem
edit=citát napísal: V roku 1917 a v rokoch bezprostredne nasledujúcich, bola to záplava židov sťahujúcich sa opačným smerom, všetci horliví pomáhať revolúcii a hlavne zúčastniť sa deľby lúpežnej koristi.
ale je to tam. tým som chcel poukázať len na tú mapku osídlenia územia dnešného izraela. že pred rokom 1946, ich tam bolo viac. odišli aj z "izraela" do ruska, aby sa nabalili na tzv. bolševickej revolúcii.
asi si naozaj nejak nerozumieme, reagujeme na svoje príspevky a nejakým spôsobom sa to vždy odkloní, ale zámerne to nie je. proste si myslím, že len mi dvaja sme ochotní sa prehrísť až k jadru problému, aj keď každý z nás má iný pohľad na vec, hlavne čo sa týka témy http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=53863 . ale po pravde. za prekvitanie sionizmu o5 nemôžu len a len židia. ako vieš tak historiu píšu víťazi, a v tomto prípade to malo vplyv aj na súčasnosť a pravdepodobne aj budúcnosť. svetové mocnosti sa po wwii takto rozhodli a...
masová imigrácia koncom 19.st.napr:

Kód: Vybrať všetko

Od konce 19. století začala masová imigrace Židů.
zdroj: http://www.bongobongo.cz/svet/izrael.html
Tomasito
VIP
VIP

Zaujimave, aj ked nic nove...
Rabi Neturei Karta říká, že konec Izraele se blíží
(16.8.06)

Rabi mírového hnutí ortodoxních Židů Neturei Karta David Weiss řekl v rozhovoru pro íránskou tiskovou agenturu IRNA, že Izrael byl vytvořen ve jménu judaismu, ale je nečistý a bezbožný. "Jsme si jisti, že se blíží jeho konec."

"Nevíme, kolik krve ještě bude muset vytéct, než Izrael zanikne, ale modlíme se k Nejvyššímu, aby to bylo co nejméně."

Podle Weisse stát Izrael není v souladu s židovskými zákony, ve skutečnosti jim protiřečí. A rabí celého světa to vědí, ale vyhýbají se hovořit otevřeně, neboť se obávají odvety sionistů.

"Věříme, že den, kdy Izrael ztratí svou sílu, je blízko. Torah říká, že nic, co není v souladu s vůlí Tvůrce, nemůž existovat. Vidíme to tak, že věci se rychle mění a Izrael zanikne."

Zdroj: http://www.ynetnews.com/articles/0,7340 ... 56,00.html
krija napísal:ale je to tam. tým som chcel poukázať len na tú mapku osídlenia územia dnešného izraela. že pred rokom 1946, ich tam bolo viac. odišli aj z "izraela" do ruska, aby sa nabalili na tzv. bolševickej revolúcii.
asi si naozaj nejak nerozumieme, reagujeme na svoje príspevky a nejakým spôsobom sa to vždy odkloní, ale zámerne to nie je. proste si myslím, že len mi dvaja sme ochotní sa prehrísť až k jadru problému, aj keď každý z nás má iný pohľad na vec, hlavne čo sa týka témy http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=53863 . ale po pravde. za prekvitanie sionizmu o5 nemôžu len a len židia. ako vieš tak historiu píšu víťazi, a v tomto prípade to malo vplyv aj na súčasnosť a pravdepodobne aj budúcnosť. svetové mocnosti sa po wwii takto rozhodli a...
masová imigrácia koncom 19.st.napr:

Kód: Vybrať všetko

Od konce 19. století začala masová imigrace Židů.
zdroj: http://www.bongobongo.cz/svet/izrael.html
To, ze aj zidia z uzemia dnesneho Izraela sa zucastnovali na delbe lupeznej koristi v dosledku “bolsevickej revolucie“ teda beriem... ich chamtivost bola zrejme silnejsia ako zivotmi tisicok ludi vydlazdeny navrat do “zasnubenej zeme“. Avsak na tom, ze zidia boli na uzemi dnesneho Izraela vzdy v drvivej mensine- na uvedenych obrazkoch- tato skutocnost nic nemeni. Aj po masovej imigracnej vlne 1906-1914, kedy sa zidovska populacia na uzemiach dnesneho Izraela zdvojnasobila(!), populacia zidov predstavovala 10,2%. Ako som uz napisal... uz to, ze v tejto suvislosti sklonujeme pojem imigracia o niecom svedci...

Nuz a to, ze Izrael vznikol aj za pomoci svetovych mocnosti som uz v inej teme oznacil za historicky omyl v dosledku nalad po WW2. Pri tejto prilezitosti mi vsak neda nespomenut, ze sam otec sionizmu, Theodor Hertzl, presadzoval za zidovsky stat Argentinu, neskor podporoval britsky navrh na vytvorenie autonomnej zidovskej kolonie v Ugande. Az v roku 1905 (Hertzl bol uz mrtvy) bol "ugandsky plan" odmietnuty a cielom Svetovej sionistickej organizacie sa stalo zalozenie zidovskeho statu v Palestine, vratane podpory imigracii do tejto zeme. Tym chcem p.i. povedat, ze sionizmus vo svojich pociatkoch kalkuloval s inymi variantmi pre vytvorenie zidovskeho statu, pricom ciel zalozit tento stat na uzemi Palestiny bol formalne vytyceny az v r. 1905, na kongrese Svetovej sionistickej organizacie v Bazileji.
proste si myslím, že len mi dvaja sme ochotní sa prehrísť až k jadru problému, aj keď každý z nás má iný pohľad na vec
Ale aby sme nepreslapovali na mieste, najprv by si mal jadro problemu, ci aspon problem jasne definovat. Ako som ti uz vyssie naznacil, miestami som z tvojich nazorov zmateny... popri svojich mnohych, zjavne prozidovskych nazoroch totiz uvadzas clanky, ktore poukazuju na skutocnu sionisticku povahu, krvou presiaknuty vznik statu Izrael, teroristicku politiku Izraelu atd. atd. Inde si bol postaveny pred otazku, ci nie si schizofrenik... ja chcem poznat len problem, ku ktoreho jadru sa chces dostat.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Tomasito napísal:Ale aby sme nepreslapovali na mieste, najprv by si mal jadro problemu, ci aspon problem jasne definovat. Ako som ti uz vyssie naznacil, miestami som z tvojich nazorov zmateny... popri svojich mnohych, zjavne prozidovskych nazoroch totiz uvadzas clanky, ktore poukazuju na skutocnu sionisticku povahu, krvou presiaknuty vznik statu Izrael, teroristicku politiku Izraelu atd. atd. Inde si bol postaveny pred otazku, ci nie si schizofrenik... ja chcem poznat len problem, ku ktoreho jadru sa chces dostat.
jadro problému z môjho pohľadu, je neobviňovať židov zo všetkého čo sa na tejto planéte stalo. toto je z vašej strany veľká chyba: podľa vás-za všetko môžu židia. neignorujem historické fakty. židia a ani izrael nie su žiadne neviniatka. teraz budem citovať môjho kolegu v práci /čo povedal ohľadom mojej tzv. schizofrénie. sem tam číta našu diskusiu:nepoznáte ma, poznáte len moje názory. a nie je jediný dôvod prečo by ste ma mali zaškatulkovať, alebo mi nalepiť nálepku proizraelský-prožidovský. už som v inej téme písal, že nehádžem všetkých do jedného vreca. a aj k histórii, a k jednotlivím udalostiam sa staviam jednotlivo, aj keď môžu priamo alebo nepriamo súvisieť. toľko k tomuto.
Nissim Dachan-4.1.2002 napísal:Asimilácia versus holokaust

Izraelský minister zdravotníctva Nissim Dachan vyvolal koncom minulého roku v Izraeli veľký rozruch svojím výrokom, že v dejinách židovského národa bola najhoršou katastrofou asimilácia jeho príslušníkov, nie holokaust. Po ostrej kritike tohto výroku sa minister síce ospravedlnil "každému, kto sa ním cítil dotknutý", ale odvolať ho odmietol.

Izraelské ministerstvo zdravotníctva ústami svojho hovorcu Ida Hadariho uviedlo, že Dachan urobil v minulosti veľa pre pomoc tým izraelským občanom, ktorí holokaust prežili. Minister nechce minimalizovať hrôzy holokaustu a neberie ich na ľahkú váhu. Dachan chcel svojimi poznámkami o asimilácii príslušníkov židovskej komunity poukázať na to, že na tento jav sa treba pozerať ako na tragédiu, ktorá postihla židovský národ, vyhlásil hovorca.

Dachan predniesol svoje slová o asimilácii Židov na zhromaždení ortodoxných rabínov v Jeruzaleme a účastníci tejto akcie z celého sveta "nezaznamenali v jeho slovách nič neobvyklého", povedal hovorca. Na zhromaždení bol však prítomný aj redaktor izraelského verejnoprávneho rozhlasu, ktorý obšírne informoval o Dachlanových slovách. A tie sa následne stali rozbuškou pre vášnivé diskusie.

Na žiadosť rozhlasu sa minister Dachan posledný víkend k svojmu výroku vrátil a vyhlásil, že "nepopiera fakt, že holokaust bol najväčšou hrôzou, pokiaľ ide o ľudské utrpenie, ale viac Židov bolo stratených asimiláciou". Odhaduje že pri zjavení tóry bolo pod horou Sinaj prítomných 10 miliónov Židov (extrapoláciou údaja uvádzaného v starozákonnej knihe Exodus, podľa ktorej bolo vojenskej služby schopných 600.000 mužov). Dachan tvrdí, že po 3400 rokoch, ktoré odvtedy uplynuli, by sa dnes počet Židov mal po prirodzenom prírastku pohybovať okolo čísla 500 miliónov, ale Židov je na celom svete len asi 12 miliónov. "Kam zmizol tento národ?" pýta sa minister. "Najprv sa 80 percent židovského národa rozplynulo pred 3000 rokmi, keď desať kmeňov pohltilo obyvateľstvo regiónov, v ktorých sa usídlili. Potom je tu ešte stále ďalších 200 miliónov, ktoré zmizli," a boli asimilované počas židovskej diaspory. "Tento jav," tvrdí Dachan, "bol ďalšou veľkou pohromou - nie menšou ako holokaust."

Vedenie izraelského pamätníka obetiam holokaustu Jad Vašem rozhodne protestovalo proti Dachanovým slovám s tým, že "aj keď má (Dachan) pozitívny cieľ zabrániť asimilácii, jeho výrok o holokauste je urážlivý a nechutný". Je nám veľmi ľúto, že práve v tomto ťažkom období pre židovský národ jeden minister hovorí takéto závažné veci, ktoré podporujú rozpory. Varuje pred závažnosťou javu asimilácie, ktorý je znepokojujúcí, nesmie sa však porovnávať s holokaustom - najväčšou katastrofou, ktorá sa prihodila židovskému ľudu a celému ľudstvu, uviedlo vedenie pamätníka.

Námestník izraelského ministra zahraničných vecí Michael Melchior označil Dachanove výroky za "vulgarizáciu". "Ako človek, ktorý venoval väčšinu svojho života boju proti asimilácii a za posilnenie židovskej identity, myslím si, že rabín Dachan nepriamo naznačil, že asimilovaný Žid je horší ako nacista - a to je jedna z ciest ako popierať holokaust," povedal Melchior.

V sporoch okolo asimilácie a holokaustu vystupujú na povrch aj staré trecie plochy medzi Židmi, ktorí sú pôvodom zo Španielska a južnej Európy (sefardskí Židia) a Židmi, ktorí sa do Izraela prisťahovali z Francúzska, severnej a východnej Európy (aškenázyovskí Židia). Dachanove slová vzbudili v podstate podobnú ostrú kritiku ako výrok duchovného vodcu pravicovej strany ŠAS (Sefardské združenie strážcov tóry), rabína Ovadiu Josefa. Ten v auguste 2000 povedal, že Židia, ktorí zomreli počas holokaustu, boli vzkriesení hriešnici a stihol ich trest za ich minulé životy. Dachan je taktiež členom zoskupenia ŠAS. Lídri tejto strany si ťažkajú, že sa vždy stretnú s negatívnymi reakciami, keď povedia niečo o holokauste. Podľa nich tento jav trvá už celé desaťročia a nevyvolali ich len Josefove slová. "Cítime, že nám nie je dovolené povedať nič o holokauste, akoby to bola len tragédia aškenázyovských Židov, nie tragédia celého židovského národa," komentoval najnovšiu diskusiu v Izraeli jeden z predstaviteľov vedenia strany ŠAS.
Tomasito
VIP
VIP

krija, pozri o com bol moj prispevok vyssie a com je tvoja reakcia, t.j. co si si z mojho prispevku vybral. Neprehanaj prosim ta... Kto obvinuje zidov "zo vsetkeho co sa na tejto planete stalo"? Rozoberaju sa tu konkretne temy, s poukazanim na konkretne udalosti a argumenty ku ktorym sa moze ktokolvek kedykolvek vyjadrit + ponuknut relevantne protiargumenty. BTW. to, ze si v inej teme napisal klise "nehádžem všetkých do jedného vreca" ma mat teraz vacsiu vahu ako vsetky tvoje nazory? Primomina mi to tvoje nedavne samopasovanie za objektivneho. Ako som ti uz raz napisal, nechaj svoje nazory na posudzovani inych...
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

presunuté z:Arabi - muslimovia
http://www.prefer-statement.wz.cz/a0001.htm napísal:Většina chazarských Židů nakonec odtáhla do jiných oblastí. Mnoho z nich zakotvilo ve východní Evropě, kde se smíchali a uzavírali sňatky s ostatními Židy. Podobně jako semitští Židé zhruba o 1000 let dříve se chazarští Židé rozptýlili. Království Chazarů zaniklo.
ale na toto si nereagoval ani ty ani AA: a teraz mi vysvetlite, s kým sa to potom vlastne chazarský židia miešali? ak si náhodou prešiel na link, čo som sem dal, z ktorého aj AA citoval, tak tam je to prakticky zhrnuté všetko, čo je tu na fóre roztiahnuté v min. 3 témach. citovaná časť od AA, naozaj patrí do témy sionizmus. takže teraz naozaj nechápem o čo ti ide. mimochodom ma AA nasmeroval na jeho post v téme sionizmus, kde som ho upozornil, že tam má nezrovnalosti. v niektorej téme tuším sionizmus ste sa tu niekoľkokrát oháňali týmto: talmud-tora-je písaný formou diskusie t.j. dalo by sa povedať, že má kolektívneho autora. každý sa môže zapojiť do diskusie /len AMORA nesmie diskutovať-nesúhlasiť s TANOU/ snaží sa ale jeho postoj pochopiť. tu narážam na jednu podstatnú vec. ktokoľvek môže povedať o sebe, o niekom inom a o niečom, čokoľvek. ale len na vás je, či sa s tým stotožníte alebo nie!!! a vám dvom očividne leží v žalúdku, čo židia tvrdia o sebe, o araboch, o nás. cítite sa menejcenní? dal vám už nejaký žid pocítiť kam patríte? môžete o sebe tvrdiť to isté, čo o sebe tvrdia židia. svojho času to o sebe tvrdili aj nemci, a sami dobre viete, ako dopadli /gott mit uns/. teraz už chápete, že nie je podstatné, či hovoria židia o araboch, že sú antisemiti. lebo to je len také vyjadrenie ako tie vaše, alebo moje, tu na fóre. každý si povie čo chce!!!
PS: tomasito a ty nemáš pocit, že aj tie tvoje hovoria samé za seba?
Tomasito
VIP
VIP

krija napísal:ale na toto si nereagoval ani ty ani AA: a teraz mi vysvetlite, s kým sa to potom vlastne chazarský židia miešali? ak si náhodou prešiel na link, čo som sem dal, z ktorého aj AA citoval, tak tam je to prakticky zhrnuté všetko, čo je tu na fóre roztiahnuté v min. 3 témach.
Voci tomu clanku nemam najmensich vyhrad...

Ako mam vsak vediet, s kym vsetkym sa chazarski zidia pocas svojej, takmer 1300 rocnej, historie miesali? Podstatny prvok v suvislosti s predmetom tejto temy je, ze Chazari zacali uznavat judaizmus cca 740 n.l.(!), zo dna na den(!), z politickych dovodov(!). Tak ako je napisane v tebou uvedenom clanku, chazari sa stali zidmi cez noc- tzv. adoptivnymi zidmi. Dalej si dovolim citovat z clanku uvedenom na 1. str. tejto temy: “Dokumenty potvrdili fakt, že východoeurópski židia, ktorí tvoria 90% židov na svete pochádzajú z chazarského pôvodu a nikdy v histórii nemali čo len najmenší etnický vzťah s Palestínou a neexistujú medzi nimi a ktorýkoľvek etnikom, ktoré niekedy vstúpilo do historickej Palestíny žiadne etnické alebo antropologické väzby. Okolo 90% židov žijúcich v USA alebo v 42 rôznych štátoch sveta práve pochádzajú alebo sú potomkami židov pochádzajúcich z východnej Európy. Fakty bezpochyby dokazujú, že východoeurópski židia nie sú v žiadnom prípade semiti ale mongoloidného pôvodu a nemajú so semitmi žiadny etnický alebo antropologický vzťah. Výskum rovnako pravdivo dokázal, že dnešní "žida" nemohli byť v žiadnej etape svojich dejín správne považovaní za priamych lineárnych potomkov legendárnych "stratených desiatich kmeňov" podľa biblickej tradície. Židia východnej Európy v modernej histórii nemôžu legitímne poukazovať na jediného starovekého predka, ktorý by čo len položil nohu na územie Palestíny v čase biblických dejín... Historické fakty nám bezpochyby hovoria, že ľudia rôznych etník, rás a národov po stovky rokov, prestupovali na židovstvo, a že dnešní židia nie sú spoločného pôvodu a väčšina židov na celom svete nemá s biblickými izraelskými alebo s hebrejskými židmi ani s inými kmeňmi v Svätej zemi žiadne etnické a antropologické väzby.“ A na toto poukazuje aj ten tvoj citat. Toto su dovody, preco sa mnohi z dnesnych zidov hanbia za svoj povod. Totiz, podla zidovkych tradicii, adoptivny zid nikdy nemoze byt plnohodnotnym zidom, t.j. ani jeho potomkovia... zidom sa musis narodit, t.j. mat geneticky zaklad, nuz ale 90% dnesnej zidovskej populacie pochadza prave z adoptivnych zidov, ktori sa stali zidmi cez noc, pretoze sa tak rozhodol ich panovnik (Kagan). Takyto zidia su pre zidov gojimovia, tak isto ako nezidia. Aj preto vznikol pojem antisemitizmus a nie antichazarizmus- takyto pojem by nemal vaznost historie semitov, t.j. historie Akkadov, Babyloncanov, Fenicanov, Arabov... a v neposlednom rade Hebrejcov a Izraelitov, ktorymi by mozno povodom chazarski zidia radi boli, no nikdy neboli a nebudu. Napriek tomu nevahaju takyto zidia nazvat skutocneho semita antisemitistom (vid. tema arabi- moslimovia). A takto by sa dalo ist dalej... Chapes uz, ako velmi je pomylena, zvratena a filozoficky znasilnena idea sionizmu?
krija napísal:.v niektorej téme tuším sionizmus ste sa tu niekoľkokrát oháňali týmto: talmud-tora-je písaný formou diskusie t.j. dalo by sa povedať, že má kolektívneho autora. každý sa môže zapojiť do diskusie /len AMORA nesmie diskutovať-nesúhlasiť s TANOU/ snaží sa ale jeho postoj pochopiť. tu narážam na jednu podstatnú vec. ktokoľvek môže povedať o sebe, o niekom inom a o niečom, čokoľvek. ale len na vás je, či sa s tým stotožníte alebo nie!!! a vám dvom očividne leží v žalúdku, čo židia tvrdia o sebe, o araboch, o nás. cítite sa menejcenní? dal vám už nejaký žid pocítiť kam patríte? môžete o sebe tvrdiť to isté, čo o sebe tvrdia židia. svojho času to o sebe tvrdili aj nemci, a sami dobre viete, ako dopadli /gott mit uns/. teraz už chápete, že nie je podstatné, či hovoria židia o araboch, že sú antisemiti. lebo to je len také vyjadrenie ako tie vaše, alebo moje, tu na fóre. každý si povie čo chce!!!
PS: tomasito a ty nemáš pocit, že aj tie tvoje hovoria samé za seba?
Hold, to si vydiskutuj s tym, kto sa tu tym “niekoľkokrát oháňal“ (ak to bolo v tejto teme, mozes uviest kto to bol). Ja si ani nespominam, ze by tu taketo nieco bolo niekedy spomenute, pricom ja sam by som take nieco urcite nenapisal. lol, bez mihnutia oka vsak na zakl. toho diagnostikujes, co “nam“ lezi v zaludku a ides obhajovat neobhajitelne. Ale vyjadrim sa...

Vyssie v suvislosti s Torou pises, co pises, t.j. „ktokoľvek môže povedať o sebe, o niekom inom a o niečom, čokoľvek. ale len na vás je, či sa s tým stotožníte alebo nie!!! ... teraz už chápete, že nie je podstatné, či hovoria židia o araboch, že sú antisemiti. lebo to je len také vyjadrenie ako tie vaše, alebo moje, tu na fóre. každý si povie čo chce!!!, na druhej strane predpokladam, ze zijes vo svete kde je... kazdy nazor kritizujuci zidov, ci sionizmus oznaceny za antisemitsky, na zakl. znasilneneho “svateho prava navratu do zasnubenej zeme“, ktoru im kedysi v Tore prislubil ich Boh sionisti povyhanali statisice Palestincanov zo svojich domovov, desattisice ich pozabijali, ukradli zem, ktora mala davno svojho majitela atd. atd. A ty teraz napises takuto hlupost??? T.j. zase si prisposobujes “fakty“ (to sa ani neda nazvat faktami) podla toho ako ti vyhovuje, pritom kazdodenna realita je o presnom opaku. Sry, ale toto uz nema uroven... ved ty si obhajovanim vsetkeho zidovskeho priam posadnuty.

Ad. PS: V to dufam... preto sa nezvyknem samopasovat za objektivneho, nezvyknem sa schovavat za alibisticke klucky, atd. Nechavam ich na posudeni inych. T.j. moje nazory su dufam jasne bez toho, aby som ich dokola komentoval v rozpore s ich skutocnym obsahom a vzbudzoval tak o sebe obraz schizofrenika : )
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ale ja to viem, s kým sa miešali!!!
antika napísal:A jelikož o dějiny Židů, kteří zůstali v Palestině, je na Antice už postaráno, můžeme svoji pozornost obrátit na ty, kdo svoji vlast z nějakých důvodů opustili a stali se členy některé z důležitých diaspor, které byly roztroušené po celém Impériu, ale nejen tam. Židy bychom našli také v Parthii, i jinde.

Územím, kde se židovské diaspory rozšířily nejdříve, se stal Egypt. Tam přišli Židé ve větším množství někdy v šestém století před n.l. Prvním sídlem se jim stala osada, kterou dnes známe dobře jako Asuán a která nesla dříve jméno Sevén (Syéné). Populaci tvořili židovští žoldnéři ve službách vládců Egypta a jejich potomci po mnoho generací. Tito lidé nežili v žádné podstatné izolaci, jsou doloženy časté smíšené sňatky. Kolonie pak zanikla někdy po roce 399 před n.l., přičemž není zcela jasné, zda se Židé odstěhovali nebo byli pobiti.

Další židé přišli do Egypta až za století, kdy se v Egyptě upevnila vláda Alexandrova generála Ptolemaia. Ten otevřel Židům cestu do centra své říše, tedy Alexandrie, kde začali židé brzy tvořit velmi významnou menšinu. Přijali bez problémů řečtinu, a to dokonce i při bohoslužbách. Někdy kolem roku 160 před n.l., kdy už Ptolemaiovci dávno ztratili Palestinu, povolili stavbu židovského chrámu v Leontopoli, což se prakticky rovnalo státnímu uznání židovství.

Když pak Římané roku 30 před n.l. přivtělili Egypt do své říše, žilo zde již na milion Židů, většina z nich v Alexandrii. Zde zcela dominovali v jedné z pěti městských čtvrtí, v další tvořili nadpoloviční většinu obyvatel. Zabývali se řemesly nebo obchodem. Jejich nejvyšším představitelem v rámci země byl ethnarcha, který měl také pravomoc výběrčího daní. Soužití s alexandrijskými Řeky bylo často dost bouřlivé a k nejznámějším rozbrojům došlo za císaře Caliguly roku 38 n.l. Tehdy dva alexandrijští demagogové vyvolali pogromy, které si vyžádaly těžké oběti na obou stranách. Římský místodržící ze začátku pogromy podporoval, ale nakonec musel zasáhnout a oba demagogové skončili na popravišti. Caligula pak žádal umístění svých soch do židovských chrámu, což se Židům nelíbilo natolik, žposlali deputaci do Říma (účastnil se jí také Filón Alexandrijský). Caligula ovšem své sochy odmítl odstranit a prefekt Egypta doplatil na poselstvo životem, e nebose měl podle císaře více starat o šíření jeho kultu. Diaspora v Alexandrii se pak více či méně úspěšně rozvíjela až do roku 641, kdy město dobyli Arabové. ť Čtisíc Židů bylo prý zabito, zbytek uprchl.
tyřicet
Do řeckých oblastí v Malé Asii přicházeli Židé od třetího století před n.l. jako seleukovští žoldnéři. Za těmito muži přicházeli další a další, takže se záhy vytvořila silná diaspora. Do samotného pevninského Řecka přicházeli Židé zpravidla jako otroci, i když je většinou jejich pánové brzy propouštěli. Přistěhovalci osídlili většinu velkých řeckých měst a mnoho ostrovů (jako je Délos). Rozvoj osad pak zastavil příchod křesťanství v první polovině prvního století n.l.

V Římě se Židé usazovali od konce druhého století před n.l. jako obchodníci. Římané, kteří chtěli udržet tradiční římské náboženství pak tyto i další východní přistěhovalce postihovali občas tvrdými sankcemi včetně nuceného odchodu z města. Židé se usazovali za řekou Tiberou, kde si stavěli také četné modlitebny. Své mrtvé pohřbívali do katakomb. Ze známých osobností se k Židům Cicero stavěl dost odmítavě, zatímco Caesara po jeho zavraždění Židé veřejně oplakávali, tak se k nim choval dobře. Augustus nedělal Židům problémy, Tiberius je vypověděl z Říma a 4000 mužů poslal bojovat na Sardinii proti banditům. A tak dále - život Židů byl v té době plný dobrodružství a plný zvratů. Postoj k nim byl určitě obojaký. Mnoho Římanů přitahovalo židovství pro jednoduchý kult a mravní přísnost; tisíce jiných zase Židy otevřeně opovrhovali a projevovali se i umělci (Horatius, Iuvenalis, do jisté míry Tacitus).

V Galii a jiných oblastech západní Evropy se první Židé usazovali zhruba od přelomu letopočtu. Obývali velká města jako Massilii (Marseille), Arelate (Arles), Colonii Agrippinu (Kolín), Augustu Treverorum (Trevír) nebo Burdigalu (Bordeaux) a početně jich asi nebylo mnoho. Byli navíc izolováni křesťanstvím a není o nic mnoho zmínek. Germánští dobyvatelé oblasti, tedy hlavně Burgundi a Frankové, byli původně Židům nakloněni, ale později i oni přejali praxi násilných křtů.

Na Pyrenejský poloostrov se Židé dostávali převážně ze severní Afriky. O jejich osadách toho moc známo není, avšak výnosy hodnostářů dávají tušit mnoho o postoji Hispánců k Židům. Různé sankce byly zavedeny velice brzo, dokonce ještě před masovým rozšířením křesťanství, a tak není divu, že Židé vítali Vizigóty jako své osvoboditele. I zde se ovem záhy vše změnilo - Vizigóti se roku 589 přidali ke katolictví a začali Židy podle známého scénáře perzekvovat. A tak, když roku 711 přišli přes Gibraltar Arabové, měli ve svých řadách židovské oddíly, které vítali jejich souvěrci s velkým nadšením.

V Babylónii se Židé usadili již za dob svého vyhnanství a od té doby jejich diaspora nezanikla. Měli prý značné výhody včetně určité autonomie a za dob anarchie v Parthii jí také zneužívali. Za jednoho z takových období se dvojice židovských bratří zmocnila jednoho hradu na středním Tigridu a odtud vyjížděla na loupeživé nájezdy. Ty byly tak úspěšné, že jednoho z bratrů jmenoval parthský král správcem provincie, ale záhy skončili oba bratři nepřirozenou smrtí. Jejich muži se rozptýlili do diaspor v Ktésifontu a Seleukii.

Parthští králové se k Židům chovali dost benevolentně. Vládce židovské komunity se nazýval exilarcha (původně samozřejmě réš gálútá, tedy "vládce zajatých") a měl podobná práva jako parthští správcové provincií, mohl si ponechávat část vybraných daní a vést vlastní dvůr. Tato dobrá situace se změnila, kdy Parthové podlehli roku 226 Peršanům. Sasánovská perská říše se tvrdě hlásila k odkazu své starší předchůdkyně a to včetně náboženství Zarathuštry. Prvních padesát let se ještě pronásledování neprojevovalo, neboť králové potřebovali židovskou pomoc a finance na války s Římem, ale poté byli Židé dost nekompromisně potlačováni. V pátém století se občas pronásledování zvrhlo do dost krutých forem.

Přes všechna zmíněná pronásledování se Židé ve velkém počtu udrželi na celé řadě míst v Evropě, což se opravdu nedá nazvat jinak než polovičním zázrakem. A pogromy proti nim pak mohly přetrvat celý středověk a nezastavily se bohužel ani v naší době. Věřím, že jsme vám dvojicí podrobných článků o Židech poskytli o smutné historii Židů dostatek informací.
zdroj: ANTIKA zatiaľ bez komentára.
Tomasito
VIP
VIP

krija napísal:ale ja to viem, s kým sa miešali!!!zdroj: ANTIKA zatiaľ bez komentára.
lol, cital si vobec prispevok vyssie?

A naco sem uvadzas ten clanok? Ty vies na zakl. tohto clanku uviest, s kym vsetkym sa chazarski zidia pocas svojej, cca 1300 r. historie miesali? Prosim, zacni menovat... Na vyssie spominanych skutocnostiach, ktore si svojsky odignoroval to nic nezmeni...

Naviac, ten clanok hovori vseobecne o zidoch, este aj jeho nazov je "Zide" a nie o etnografii Chazarov, najma po r. 740 n.l. kedy sa cez noc stali adoptivnymi zidmi, lebo ich "boss" sa tak jedneho krasneho dna rozhodol z politickych dovodov (pritom clanok chazarov ani nespomina). Alebo sa podla teba miesali LEN s po celej Europe, Afrike, Azii atd. kocujucimi zidmi? OMG!
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

tomasito, nehnevaj sa, to ja mám pocit, že musím všetko pracne vysvetlovať, ale budem sa snažiť to vysvetliť v tomto prípade veľmi jednoducho. môj predposledný post v tejto téme priamo nadvezuje na toto:
http://www.prefer-statement.wz.cz/a0001.htm napísal:Většina chazarských Židů nakonec odtáhla do jiných oblastí. Mnoho z nich zakotvilo ve východní Evropě, kde se smíchali a uzavírali sňatky s ostatními Židy. Podobně jako semitští Židé zhruba o 1000 let dříve se chazarští Židé rozptýlili. Království Chazarů zaniklo.
tí ostatní židia mohli mať jedine semitský pôvod!!! /aj keď sa miešali aj z inými národmi, čo potvrdzuje aj článok z Antika/. do konvertovania chazarov žiadni iní židia neboli!!! a nakoľko majú obe skupiny židov spoločný genóm /TURCI/,, + vzájomné premiešavanie ,,+ svadby nie je v silách žiadneho genetika určiť, akého pôvodu je ten ktorý žid. neobhajujem týmto SIONIZMUS, ale ten kto ho kritizuje na genetickom základe, robí chybu. takže tých 90% chazarského pôvodu môže byť reálny ale nemusí. môže to byť výplod chorého mozgu a zarytého antisionistu. a podotknem: všetko, čo som tu uviedol sú fakty, podporené externými linkami, takže nie je to nič, čo by som si prispôsoboval.
Napísať odpoveď